Jump to content

Polo 1.9 Tdi 126cp - O Sa-mi Vina :)

criserb

Postare recomandată

Hello,

Studiez de ceva vreme acest forum, si pot sa zic ca imi place, o gramada de informatii interesante.

Mi-am luat si eu de curand un Polo 1.9 TDI (mai bine zis am platit-o, de o luna, deci mai am 2 luni pana imi vine) si sunt curios sa aflu tot felul de lucruri despre ea.

Am vazut ca nu prea sunt posesori de polo 1.9 TDI pe aici, sau cel putin nu prea am obs. eu. De ce? Din cauza banilor, nu e un pret bun pt o asfel de masina? sau ... nush, oricum nu gasec o explicatie.

Eu mi-am luat o culoare inchisa, un albastru inchis, cel mai inchis albastru... "shadow blue" am vrut mult neagra... dar nu sunt genul care spala masina de 2 ori pe saptamana, si am luat decizia asta dupa ce am citit pe aici multe pareri despre culori... dar ma rog nu culoarea e cea mai importanta.

Ca dotari am ales varianta Attractive in 5 usi, iar pe langa astea mi-am ales:

• Alarma cu inchidere centralizat din telecomanda
  • Mp3 player cu 8 boxe
  • Scaunele din fata incalzite si reglabile separat, instalatie de spalare faruri, duze incalzite pentru spalarea parbrizului
  • Computer de bord
  • Tempomat
  • Aer conditinat climatronic

Cam astea ar fi...

Ce vreau sa aflu (normal ca multzi altzii care inca nu le-a venit masina) impresii de la cei ce poseda un asftel de model, care sunt consumurile reale, care sunt costurile de intretinere, si... orice sfat este bine venit. Mentionez ca nu sunt un incepator in ale condusului am parcursi undeva intre 200-300 mii km.

De asemenea o intrebare despre ce implica un CIP de tunig la motor (sper ca asa ii zice - nu am mai facut asa ceva) catzi CP sunt posibili de obtinut astfel incat sa nu afecteze in vreun mod negativ motorul, care ar fi costul unui astfel de cip.

Va multumesc anticipat si astept recomandarile/parerile voastre despre alegerea facuta.

Multumesc,

Cristi

Modificat de Ice_2k
Link către comentariu

Multumesc de link, f. intersant thread-ul, l-am citit pe tot, foarte intersant si convingator.

10x again

Link către comentariu

Bine ai venit printre noi!

In sfarsit inca un 1.9/100CP ca eram cam singurel pe aici. Varianta aleasa de tine este aproape identica cu a mea minus climatronic, minus tempomat la mine, dar plus ESP, plus volan piele in trei spite, schimbator piele, jante aliaj la mine.

Detalii putem discuta oricand despre masina; eu am deja vreo 12500 km facuti cu ea pana acum.

Asteptare usoara si stai pe capul lor sa nu te plimbe cu termenul de livrare!

Si uite pe aici vei gasi oarecum istoria masinii mele inca din faza de comanda si pana acum : http://www.masini.ro/forum/viewtopic.php?t=5877 (a nu se intelege ca fac reclama acelui forum care de altfel nu are prea multe lucruri interesante si nici activitate ca vwforum, insa acolo am deschis acel topic si am scris din cand in cand)

Modificat de bridefo
Link către comentariu

felicitari pt noua ta achizitie, s-o stapanesti sanatos(wow pt. optionale!).

si eu am un polo de 1.9 tdi/100cp din 2003 si la inceput nu eram foarte entuziasmata de el, dar trebuie sa iti spun ca dupa aprox 4 luni de condus zilnic, a devenit masina visurilor mele. a fost cumparata la mana a doua, cu 125.000 km la bord, am facut schimburile necesare( filtre, ulei, anvelope)... nu are cliamtronic, are volan in 4 spite, ESP, jante aliaj .

nu regret ca am cumparat-o, desi intr-adevar e mai scumpa decat una pe benzina, merita banii.

Modificat de canard
Link către comentariu

bridefo> Multumesc mult. Postul tau de pe celalalt forum l-am mai citit, si e foarte util, dar acum stiu ca tu l-ai scris, continua tot asa, si am sa te ajut si eu cand imi vine... dar mai e pana atunci probabil de Mos Craciun nu vreau sa ma amagesc cu gandul ca o sa fie de Mos Nicolae si sa nu fie asa. Te-ash ruga daca ai putea sa imi faci o copie a manualului de utilizare, sa pot sa il citesc pana imi vine masina (platesc eu cheltuielile) si sa mi-l trimitzi prin posta... avand in vedere ca eu sunt in Bucuresti sau poate trec eu pe la Ploiesti, ca mie imi place sa ma plimb si oricum in weekenduri sunt numa pe drumuri.

Jante de aliaj nu ma prea tenteaza dar recunosc ca arata bestial, am dat cu o asfel de geanta intr-o gura de canal (cautam ceva prin telefon) si toata afacerea de reparatie m-a costat 21 mil.... asa ca ... mai bine nu ... la drumurile noastre... (Janta in cauza era pe un C4 coupe)

canard> Multumesc pt urari.

Link către comentariu

1,9TDI din 2002.Am cumparat-o noua,are acum 66.000km.Pana acum doar consumabile(curea distributie,bucse-1 data,se apropie probabil franele,amortizoarele).Am avut probleme cu resetarea intervalului de service-s-a rezolvat...Daca ai intrebari,nu ezita de aceea suntem aici ,nu?

Link către comentariu

dpolo> Intrebari... iti dai seama ca am avut multe si poate ca inca mai am dar nu imi vin acum in minte, dar, am folosit pana acum cu succes functia search pe forumul asta si am gasit multe raspunsuri la intrebarile mele. Cand nu am sa geasesc raspuns... am sa le pun fara nici o retinere, ca d'aia m-am inscris aici. 10x

Link către comentariu

Am inceput sa fac varianta foto a manualului de utilizare VW Polo 9N3, selectand ce e mai interesant de citit. Stiu ca drepturile sunt rezervate de Vw AG, dar stiu ca si eu mi-am dorit sa citesc inainte de a-mi veni masina si chiar inainte de a o comanda, asa ca va pun la dispozitie total dezinteresat acest manual cu scop strict de documentare. Sper sa nu supar pe nimeni si cred ca acest manual putea fi pus la dispozitie chiar de catre cei care vand aceasta masina, pentru ca este un manual de utilizare si nu unul de reparatii.

Pentru toti cei care doresc PM cu adresa de mail si va trimit.

Bafta!

PS- rog un moderator sa mute informatia si pe topicul referitor la manuale de utilizare, daca considera ca este necesar.

Link către comentariu

felicitari pentru achizitie, intr-adevar un motor puternic si in "mintile" lui iar cu un chip tuning o sa iasa grav...

sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

numai bine,

Link către comentariu

Eu am doar 70 CP si sincer imi pare rau ca nu mi-am mai luat ceva caiuti !

Alegerea e buna privind motorizarea, restul e ceea ce-ti doresti pentru confortul tau, BRAVA !

Sa vina cat mai repede ! B)

Link către comentariu

Felicitari pt achizitie.Super motorasul...si eu vroiam asa ceva,dar nu puteam suporta sa stau fara amsina vreo 3 luni si am ales-o p-asta....

Topicul se muta la masina mea!

Link către comentariu

10x Pepe and Octav

Ultimele noutatzi pe care le am:

Masina se fabrica in saptamana 46 a anului, adica 13-17 noiembrie, si dupa aiceia daca am noroc, si drumurile sunt ok (avand in vedere ca este iarna) o sa am masina inainte de craciun.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Si astazi o veste mare, de fapt hai sa va zic povestea de vineri (azi e luni).

Vineri ma suna dealerul, imi zice ca masina e gata, ca e fabricata, ca are seriile ei si ca acum urmatorul pas este sa vina pana in Curtici, dupa care mai departe pana la dealer, fiecare din cele 2 etape durand cca 2 saptamani, deci urma ca intr-o luna masina sa ajunga la mine. Eram fericit oricum...

Eh, acum vestea cea mare... ma suna azi dealerul (luni) si imi spune ca masina a ajuns in Curtici, si ca acum ei urmeaza sa faca comanda pt a fi adusa din Curtici, deci... in maxim 10 zile e la mine... acum nu stiu daca sunt 10 zile lucratoare sau nu.. dar imp e ca masina urmeaza sa vina in 10 zile.

Deci mai suns 2 sapt pana imi vine masina !!!

Acum intrebare.... Ce trebuie eu sa stiu cand ma duc sa o ridic ???

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie ! Dupa un test-drive cu masina d-lui bridefo pot spune ca trage fff bine si e rapid puisorul :) In legatura cu ce trebuie sa faceti vedeti ca este un topic in legatura cu lucrurile la care trebuie sa fiti atent atunci cand ridicati masina. In rest va doresc toate cele bune si sa va bucurati de masina fara nici un incident .

Link către comentariu
Felicitari pentru achizitie ! Dupa un test-drive cu masina d-lui bridefo pot spune ca trage fff bine si e rapid puisorul :blink: In legatura cu ce trebuie sa faceti vedeti ca este un topic in legatura cu lucrurile la care trebuie sa fiti atent atunci cand ridicati masina. In rest va doresc toate cele bune si sa va bucurati de masina fara nici un incident .

un link ceva? pentru detaliile care necesita atentie la ridicarea masinii? searchu daca bagi mai mult de 1 cuvant o ia razna:(

Link către comentariu

Ce e drept ca Search-ul returneaza foarte multe rezultate , dar trebuie cautat.

Oricum, eu ma refeream la ACEST Topic.

Link către comentariu

Parca ziceai ca o ridici de la Cardinal din Ploiesti? Vin si eu daca ma suni inainte si cat timp tu semnezi hartii eu inspectez masina. Cand am luat-o pe a mea am fost singur; nu te mai poti concentra la toate detaliile ca de fapt savurezi bucuria momentului pe care l-ai asteptat doua- trei luni. La faza asta e nevoie de un cap limpede.

Link către comentariu

DemenTZial> Multumesc mult atat pt link cat si pt urari.

bridefo> cu siguranta ai dreptate, asa ca am sa te sun, sa inspectam bine masina :( 10x

Link către comentariu

Salut, ce coduri au motoarele voastre de 1.9 TDI 100 CP de pe Polo ?

Din pura curiozitate.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

In sfarsit mi-a venit si mie masina... foarte multumit de cum merge, merge impecabil, nu ma asteptam sa mearga asa de bine... deci e super, am sa revin zilele astea si cu poze...

Dar sa nu fie toate ok, m-am trezit ca mi-a venit fara computer de bord... pe care dealerul a omis sa il treaca pe comanda... acum urmeaza sa vedem cum se rezolva aceasta problema...

O sa deshid un thread separat cu intrebarile pe care le am... pt ca aici nu e voie sa discutam probleme :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!