Jump to content

De ce la rece pe franare creste turatia?


pacostiro
 Share

Postare recomandată

Fiti atenti ce am observat. Nu stiu daca a fost asa de la inceput, dar in fiecare dimineata cand motorul e rece apare fenomenul urmator.

Plec de pe loc, merg cam 200 m si urmeaza o intersectie. Las masina pe liber si cand sunt aproape franez. Ei, pe parcursul franarii, turatia motorului creste de la 1000 sau 1100 cat e in momentul respectiv datorita socului automat pana pe la vreo 1500. Cum ridic piciorul de pe frana, turatia revine la cea de relanti. Chestia asta se intampla doar in conditiile astea. Dupa ce motorul s-a incalzit un pic si relantiul scade sub 1000 rpm (aproximativ), sau dupa 2-3 franari, nu-mi dau seama care dintre cele doua e cauza, fenomenul nu mai apare absolut deloc.

Are cineva o explicatie?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In momentul in care calci frana,,,, o parte din aerul din galeria de admisie este distribuit catre servofrana. Astfel motorul este lipsit de putin aer dar poate ca ramane constant in dozarea combustibilului. (daca gresesc, sa fiu corectat)

Poti efectua un test: incearca sa obturezi cumva, furtunul de aer care vine catre pompa servo, dar ai grija ca nu prea vei mai avea frane... si calca pedala....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In mod sigur asta e explicatia, servo se alimenteaza cu vacuum din galeria de admisie, probabil motorul fiind rece resimte depresiunea mai puternic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, interesant. Sunt curios daca si altii au observat fenomenul.

Mentionez ca se aude un fosnet/fasait in momentul respectiv, dar nu stiu daca provine de la discurile usor oxidate in timpul stationarii, sau de la alimentarea cu vacuum de care ziceti. O sa mai fac niste teste in zilele urmatoare, dar nu din astea kamikazee(pentru mine) cu furtunase. :tomato:

Modificat de pacostiro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:lol: Apropo de alimentarea cu vacuum, mi-am adus aminte de de o faza monumentala, eu la coada la o alimentara , in fatza mea una cam pe la 40 de ani, dupa fatza mahalagioaica. Aia voia nijte masline, si intreaba vanzatorul de care are. Zice ala pai am dea astea in saramura, sau in vacuum (in caserola de plastic vidata), de care doriti? Se uita aia cam blocata :lol: fo 3 secunde, si zice: dati -mi de astea in saramura , ca in vacuum nu stiu cum is. La care io ma uit la vnazator, ala la mine (io is spatele lu tanti) , si ne umfla pe amandoi un ras :lol: , si aia era nedumerita rau :hainoroc:

Modificat de saboteur
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!