Jump to content

LUPO 1.4 TDI

SRV-JM

Postare recomandată

Hm,am cumparat un LUPO,"piticanie", micuta ,super pentru oras,pentru 2 persoane sssuuuper,si daca mai rabatez bancheta din spate mai am si ceva portbagaj.

Masina este argintie,ieri dimineata am ajuns cu ea din Germania,este din 2003,are 140.000 km,75 cp,si clima.

In Germania am ramas timpit cum poate sa mearga "ascutitoarea" asta de masina,180 KMH!!!!!

In curbe sta impresionant pentru marimea masinii.

Demarajul este ok pentru motorul micut care il are si consumul este bataie de joc (la 140 kmh constant 4.8/4.9 pe autostrada).

Ajuns in tara unde drumurile sunt cum sunt si aici am ramas impresionat de stabilitate ,curbele luate la 110/120 masina sta ca si lipita,si asta in conditiile in care suspensia este stoc.

Are anvelope 185/55/14.

Sunt impresionat, pe bune si asta in conditiile in care pina acum o saptamina conduceam un passat variant de 130 cp+chip.

Chiar sunt impresionat.

Masina da impresia de slabiciune ,ca nu are putere,dar nu este deloc asa.

Inca odata un + celor de la VW.

Voi reveni cu poze,mai mari sa para si "piticania" mai mare!

Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos! Sa pui si poze, si cu interiorul, si cu motorul.

Cat ai dat pe ea in Germania si la cat te-a dus cu toate taxele? Ma bate si pe mine gandul sa iau una, tot cu motor 1.4, dar probabil benzina, pentru oras.

Link către comentariu

S-o porti sanatos. Pe langa cererile colegilor, mai cer si eu consumul extra/urban si daca ai computer de bord. Pozeee !!!

Link către comentariu

multi km inainte, am un prieten care are tot asa o " piticanie" si ii foarte multmumit de ea. Si el a spus exact aceleasi chestii consum, viteza, curbe,etc. probleme mai serioase a avut cu cei de la reprezentanta, unde nu era multumit de servicii iar lista de astptare era de cateva sapt. pentru reparatii minore sau piese de schimb.

Link către comentariu
S-o stapanesti sanatos! Sa pui si poze, si cu interiorul, si cu motorul.

Cat ai dat pe ea in Germania si la cat te-a dus cu toate taxele? Ma bate si pe mine gandul sa iau una, tot cu motor 1.4, dar probabil benzina, pentru oras.

Cum ar merge insa pentru oras tot un Lupo dar 1.2TDI (Lupo 3L, masina de record mondial) ? :)

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos!

Pune si niste poze... sa stiu cum sa te recunosc prin oras... ca MCV-ul il stiam... :(

Link către comentariu

ok.

Pentru inceput trebuie sa tineti cont ca masina anterioara a fost o masina mare(passat) asa ca ,pot face comparatie(este prima masina de marimea asta,oltcitul nu se pune...am avut si asa ceva ani in urma),nu ma bucur ca la prima masina si zic ca este cea mai tare,doar ca este masina mea.

Pretul masinii cu taxele platite(vama,RAR,inmatriculata,traduceri s.a.m.d )este de 6750 euro.

Scump ,ieftin nu stiu dar asta este(oricum pe unde m-am uitat si eu inainte se cam cereau acesti bani la 1.0,1.4 benzina si fara clima si an mai prost) am lut-o si "la revedere".

Ca dotari standard masina are:

geamuri si oglinzi manual.....fara electric

servodirectie

radiocasetofon

clima.

Nu este o masina dotata,recunosc.

Am optat pentru aceasta motorizare din mai multe puncte de vedere si anume:motorul de 1.2 TDI(3L) este legat la o cutie tiptronic si are ciliindrea de 1300 cmc si culmea este mai scump(eu unul asa am vazut/gasit) decit cel de 1.4 TDI.

Am considerat ca motorul de 1.2 TDI nu va avea (dupa capul meu) o viata usoara pentru ca este mic.

Si cutia (am avut passatul cu cutie tiptronic) nu stiu cit este de fiabila,sincer.

La passat nu am avut nici o problema dar stiam despre cutie ca este super ok.

In mod normal fiind aceasi cutie si la LUPO nu ar trebui sa fie problema dar nu stiu,pur si simplu am considarat ca motorul este mult prea mic ,si cred(nu stiu sigur) este si mai slab la cai putere.

Masina ,la cit este de mica,mica,mica este o bomba pe roti,pentru ca din viteza a 2-a incepind de la 2000 rpm masina rupe asfaltul si nici nu simti cind ai 60-65 kmh (in a 2-a) nu mai zic 3,4,5.

Pe autostrada am atins super/mega/foarte lejer 180 kmh in conditii de siguranta,adica masina nu dadea semne ca pierde aderenta,sau ca se inclina prea tare in vreo parte.Mootorul mai putea si mai aveam"talpa" sa ii mai dau sa zic asa,dar mi-a fost frica pentru ca am ajuns foarte rapid la 180 si are pe bord 200.

Am mers ceva timp cu 180(5-6 minute),timp in care am intrat si in curbe cu aceasta viteza si nu am simtit ca masina sa rupa aderenta(nu are ABS si nici ESP).

Deci pina aici multumit deplin.

Consumul afara(nu are BC) la 130/140 kmh a fost in jur de 4.9-5.0 %.

In oras inca nu am avut cind sa ii fac un consum ca doar ieri la 06.30 am ajuns in tara.

Sigur nu va lua mai mult de 6 in oras.SIGUR!

Masina este mica,dar pentru 2 persoane in locurile di fata stai ca si in audi a6,passat sau orice limuzina de la clasa mare.Sincer.

Locurile din spate eu unul nu le iau in calcul ,le consider portbagaj.

Portbagajul este sa zic, o chestie in care poti pune ceva plase dar si alea nu prea pline.....

Este o masina IDEALA pentru 2 persoane,chiar si mai inalte de 1.70,care stau foarte comod in fata.

Atit momentan.

Mai multe detalii ,impresii si poze,dupa ce pun cip.

P.S am pus crom pe minere,deja.

Multumesc.

Link către comentariu

off topic

am si eu o rugaminte la cineva caer stie sa deseneze pe photoshop.

As dori si eu ceva asemanator cu emblema acestei firme http://home.mobile.de/auto-schuster chiar ceva mai frumos.

Multumesc.

P.S dedesubt ar veni un nume de firma.

cristiseven7@yahoo.com.

Inca odata multumesc.

Modificat de cristiseven7
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos...arata chiar bine "piticania" :banghead:

Modificat de xqzme
Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos! In ciuda faptului ca am 1,94m inaltime ma gandesc serios sa achizitionez si eu una, dar astept sa fac un drive test cu una sa vad cum m-asi impaca cu asa ceva :).

A ta are volan reglabil?

PS-un pont pentru cei care doresc o asemenea bijuterie. am pe cineva care locuieste in UK si mi-a zis ca a vazut Lupo cu volan pe stanga, inmatriculate in UK an 2000 la preturi incepand de la 1850 lire sterline.

edit: am rescris lire sterline, forumul necunoscand simbolul lirei sterline ;)

Modificat de Xeo
Link către comentariu
oare 105 cp este mult al masinuta asta?

Multumesc.

:hainoroc: cam tare! sa o stap sanatos! e frumoasa foc micuta!

:hainoroc: tiptronic traitor! :hainoroc:

putin ot: am gasit eu una 2003 de 1.4 TDI cu tiptronic in De, cu vreo 6500 acolo. dar putini km, si destul de full. am mers cu ea. ma jur de nu zici ca e jucarie! mult plastic, cutia e mai mult un joystick cu un bat de plastic. pt ce e facuta masina, e perfecta. si "beleaua" tragea in kickdown de te dadea pe spate! as fi luat-o, dar era cam scumpa, putin.

Link către comentariu

Da,asa este 1.2 TDI 3L sunt foarte scumpe,si cum nemtii pun pret pe ceva bun(record mondial!!) este normal sa fie scumpa.

Piticania eu personal o consider un fel de kart,mai niste suspensi sport un cip niste jante si poate fi numita kart.Pacat ca la noi cauti o strada demna de o asa masina.

E si fun,pe umed cu frina de mina te intorci foarte fain!

Este foarte usor de manevrat si super nervoasa,asta este mirarea ,cel putin la mine.

Raspunsul acceleratiei este prompt,la "mina" de motor ce il are.

Multumesc.

P.S ma intreb oare cum se comporta un GTI de 92 kw pe caroseria asta,si da, am vazut si eu LUPO cu navi plus,piele,xenon ,climatronic s.a.m.d.

Modificat de cristiseven7
Link către comentariu

date reale VW Lupo 3L TDI

timp 0-100 14.5s

vit max. 165 kmh

greutate : 830 kg

putere : 61 cp (45 kw) @ 4000 RPM

cuplu : 140 nm @ 1800 RPM

Link către comentariu

ala cred ca e nebun...

nu am prea inteles zicea acolo si ceva de 2094 cmc,dar oricum 1.9 tdi pe caroseria asta????????? ;)

O omoara.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...
nimeni cu photoshopu'?

O sigla ca sa poate fi ok din punct de vedere tipografic trebuie sa fie vectoriala... adica sa fie facuta in Corel si nu in PhotoShop. Se poate face si in PhotoShop, dar nu e vectoriala.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...
Sa o stapanesti sanatos! In ciuda faptului ca am 1,94m inaltime ma gandesc serios sa achizitionez si eu una, dar astept sa fac un drive test cu una sa vad cum m-asi impaca cu asa ceva :).

A ta are volan reglabil?

PS-un pont pentru cei care doresc o asemenea bijuterie. am pe cineva care locuieste in UK si mi-a zis ca a vazut Lupo cu volan pe stanga, inmatriculate in UK an 2000 la preturi incepand de la 1850 lire sterline.

edit: am rescris lire sterline, forumul necunoscand simbolul lirei sterline :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!