Jump to content

Cum se inlocuieste filtrul de polen???

Mama Omide
 Share

Postare recomandată

Heeelp!

Satul de mirosul de ciorapi purtati 6 luni in armata pe care il degaja ventilatia masini mele m-am decis sa schimb pe banii mei filtrul de polen

Zis si facut: deplasat magazin Man de pe Mircea Vulcanescu, dat 1400 000 pe filtru cu carbon activ (in loc de 400 000 ala chior).

Apoi m-am apucat sa studiez problema:

saltat capota

scos partaia chederul

reusit sa desfac in fata plasticul ala (care are si stropitoarea)

Am reusit sa vad filtrul

Este ud, plin de matisori de nuc putreziti (de aici duhoarea!!!)

Dar nu am mai reusit sa scot mai mult plasticul ala!

Cum se face? are vreun spil?

Precizez ca a ramas prins inspre parbriz

Trebuie tras sau ridicat in sus??

HeeeelP???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa scoti de tot plasticul respectiv!-in zona chederului trebuie tras de el mai tare-cu grija!!!dupa care

De partea grea ai trecut!

Filtrul respectiv este intr-o carcasa ce are o rama deasupra,care se desprinde cu ajutorul unei unelte gen surubelnita tragand usor in sus din doua parti-are niste piedici la mijloc pe latime.....

Succes :D

Link către comentariu

Poate cineva sa-mi spuna si mie pas cu pas cum se scoate acel filtru? N-am mai umblat la el pana acum si n-as vrea sa-mi ramana vreo piesa nemontata dupa ce umblu la el :D... Eventual cu o poza...

Multumesc

Link către comentariu

to aserban: Dupa ce schimi filtrul spune-mi te rog daca poti merge fara aer recirculat in urma unui camion si daca se simte mirosul de la evacuare.

Link către comentariu

adrianciocalau

La FABIA filtrul de polen se scoate super usor. Este localizat sub torpedou, langa consola centrala. Are doua cleme care se trag una spre alta (inspre mijlocul suportului de plastic) apoi se trage de el in jos si iese foarte usor. Se curata si se baga la loc prin acelasi procedeu. Imi vine greu sa cred ca la Octavia trebuie scos cheder, etc...

(thx BogMW care mi-a predat schimbarea filtrului de polen pe MSN)

Link către comentariu

La FABIA filtrul de polen se scoate super usor. Este localizat sub torpedou, langa consola centrala. Are doua cleme care se trag una spre alta (inspre mijlocul suportului de plastic) apoi se trage de el in jos si iese foarte usor. Se curata si se baga la loc prin acelasi procedeu. Imi vine greu sa cred ca la Octavia trebuie scos cheder, etc...

(thx BogMW care mi-a predat schimbarea filtrului de polen pe MSN)

OFF TOPIC: Se schimba filtrul de polen usor la Fabia, dar pana am schimbat filtrul de aer, am jeruit degetele de la o mana... 12 suruburi de desfacut si facut la loc, ca sa iese din cutia lui magica din capacul de plastic de pe motor :-(

Link către comentariu

to aserban: Dupa ce schimi filtrul spune-mi te rog daca poti merge fara aer recirculat in urma unui camion si daca se simte mirosul de la evacuare.

Minuuuuneeeeee!

NU! Adica NU SE SIMTE NIMIC!

Dupa schimbarea filtrului (sarumana pt indicatii!!) am "simtit" urmatoarele:

Sufla pe treapta 2 ca pe 4 inainte

Nu mai e nevoie de recirculare la AC! Nu se simte fumul de evacuare de la autobuze!

Iupiiii

Precizez ca in reteaua Skoda se comercializeaza filtre "de origine" la pretul de 751 000 lei fara carbon!

Adica alea pe care de unde l-am luat eu pe al meu costa 350 000!

Link către comentariu

am schimbat filtrul de polen cu unul original skoda.1 000 000 lei a costat.pana aici totul bun.dar am un miros cand dau drumul la ventilatie sau la clima.dureaza cam vreo 3 minute dupa care nu mai miroase.precizez ca si inainte de schimbarea filtrului tot asa mirosea.mirosul este asemanator cu cel al unei carpe umede si neuscata mult timp.daca cumva aveti vreo idee cam ce as putea face va rog postati. multumesc.

Link către comentariu

Asa mirosea la mine inainte de schimbarea filtrului! A carpa umeda imputita!

Probabil ca in compartimentul unde e filtrul au ramas frunze putrezite si de aici duhoarea

Am schimbat cu asta si...parfum!

Link către comentariu

Ma asteptam la asemenea comportament. Este asa bine datorita carbonului activ ce indeparteaza mirosurile "elevate" :lol:

Sunt curios cit tine un asemenea filtru.

Ce part number are si care este adresa firmei de unde l-ai luat?

Multumesc.

Link către comentariu

Draci! Am aruncat cutia!

Magazinul este la intersectia Mircea Vulcanescu cu Plevnei

Este o firma maaaaaaaare maaaaaaaare cu verde: MAN

Au aia acolo cataloage, si oricum, la toate octaviile de dupa 1999 e acelasi filtru, indiferent de motorizare.

Doua tipuri de filtru:chior si cu carbon

Chior = pana in 400k lei (la service 700k!!!)

Carbon = cca 1400k lei (la service nu se gaseste)

Link către comentariu

Am si eu o intrebare . Care sunt cele mai performante filtre de aer (marci,preturi) ? Ce aduc in plus in afara de eliminarea mirosurilor neplacute ?

Link către comentariu

• 3 months later...

Tocmai mi-am comandat filtru de polen cu carbon activ MANN, 1.050.000 lei. Habar n-am cum e pretul, mare, mic, la o singura firma am fost si il primesc maine.

Ma dispera mirosul din masina!! Am observat ca apare mai ales dupa ce am folosit aerul conditionat, cand sunt doar pe ventilatie. Mai ales daca masina a stat in soare... Ce naiba sa fac sa scap de el? Sa dispara oare dupa ce o sa pun noul filtru de polen? Sau trebuie sa curat instalatia de aer conditionat, am inteles ca ar fi ceva spray pentru asta.

Link către comentariu

Eu am scapt de miros dupa montarea filtrului cu carbon activ, in urma cu 8000Km.

Merita investitia.

Link către comentariu

Mirosul asta apare in urma "imbibari" cu apa a filtrului de polen.. se dezvolta niste porcarii pe acolo si incep sa miroasa.. dupa schimbare o sa fie ok.

Link către comentariu

Tocmai mi-am comandat filtru de polen cu carbon activ MANN, 1.050.000 lei. Habar n-am cum e pretul, mare, mic, la o singura firma am fost si il primesc maine.

Pretul e ok, chiar foarte bun. Am fost luni la Autotal si am luat unul normal care e 400k, iar cel cu carbon era 1.400k

Link către comentariu

Deci am avut bafta, ca la un singur magazin am mers. Atasez scan-ul cu cutia filtrului, care avea in cutie si manual de instalare :) atasez si manualul, pentru cei care vor sa il schimbe singuri.

Link către comentariu

Da, are si manual. Daca il vrea cineva pe cel de Octavia/Golf/Leon sa-mi zica si-l pun.

Link către comentariu

Salut,

La masinile cu aer conditionat, daca nu dispare mirosul acela ingrozitor dupa inlocuirea filtrului, inseamna ca pe circuitul din interiorul bordului, pe unde trece aerul, s-a format mucegai datorita conditiilor prielnice (umezeala, intuneric, racoare...). Stiu ca exista niste spray-uri cu o spuma care se baga atat prin bord cat si pe la filtrul de polen, care ajuta la dezinfectarea zonei. Nu stiu exact cum se numesc, insa un prieten de-al meu a folosit asa ceva si a scapat de duhoare.

Succes.

Al.

Link către comentariu

Am auzit si eu de existenta acestor spray-uri, insa nu inteleg cum se folosesc, unde dai cu ele? Si cum se numesc? Spray pentru .... ? Am auzit ca ar fi unul de la Wurth care costa ~1mil. dar ca sunt si mai ieftine.

Link către comentariu

Da, are si manual. Daca il vrea cineva pe cel de Octavia/Golf/Leon sa-mi zica si-l pun.

Vreau! Sarumana anticipat!

Link către comentariu

Am uitat sa va zic: NU MAI PUTE!!! :scratch:

Filtrul cu carbon activ si-a facut datoria. Desi il curatam periodic pe cel vechi, se pare ca totusi de la el venea duhoarea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!