Jump to content

BMW 320d model 2006 sau Audi A4 2.0TDI model 2006

tzucul
 Share

Postare recomandată

Eu stiam ca cutia steptronic e de generatie mai noua din 2002 in sus dar se poate sa ma insel.Se pare ca voi alege BMW-ul,m-am urcat in showroom in 330i si pot sa spun ca m-am indragostit,confortul este extraordinar la fel si finisajele iar de volan nu mai zic nimic....bestial din piele,mic si gros.Are cineva idee daca sistemul de navigatie original de la bmw merge si in Romania adica daca exista harti compatibile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tzucul

13

• maxu

7

• Vlad MHL

6

• Rapier

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asta cu navigatia s-a mai discutat. Da si tu un Search. Nu. Nu merge

Link către comentariu

BMW - pentru motorul ala fenomenal . Am mers odata cu un BMW 320 D break - masina este croita sa te faca sa inghiti kilometri cu lingura . Deosebit de confortabila , iar comportament rutier ireprosabil . Ce nu mi-a placut la BMW este ca nu prea are spatiu in spate .

Motorul de BMW in schimb nu partzaie precum ala de VAG de te scoate din minti . Masina e mai bine izolata fonic decat Audi .

La Audi in schimb ai ceva ce BMW nu o sa aiba in veci :QUATTRO . Orice Audi adevarat are Quattro , este singura chestie pe care merita sa dai banii decat la BMW .

In rest , daca vrei transmisie automata cauta 2.0 TDi cu DSG - unii ziaristi auto au spus ca ar fi mai misto decat SMG-ul lui BMW...ma rog , opiniile difera .

Link către comentariu

Chestia asta "QUATTRO" - pe langa numeroasele avantaje are un singur dezavantaj, din pct meu de vedere, in speta ingreunarea masinii, ceea ce implicit duce la acceleratii "mai putin" brutale.

Ca sa dau un ex, cand am luat masina avea standar 180 cp, si eu am zis ca nu trage, cu toate ca am mers si 230 km /h cu ea. Dupa ce i-am facut chip tuning, am fost mai multumit, dar... tot nu im place cum fuge :D (bine, eu is mai tacanel). Cu un A4 cu tractiune fata de 130 cp nu stiu zau daca ma il pot face asa cum suna diferenta 130 cp - 220 cp.... chiar il voi face destul de greu, iar daca are si chip, nu stiu zau.... numai dupa 140 incolo o sa ma revansez.

Ca diferenta, la BMW are cutia etajata astfel incat.... ei na, o sa-nnebunesti :P .

Tinand cont ca nasu-mi-o are bmw, eu am audi => toata ziua ne intepam pe tema asta, si am ajuns amandoi sa stim mai multe despre masina celuilalt. De aia el si-a luat x-trail pt toata ziua, si tine bmw de "fuga"; eu am comandat rav4, si tin audi de fuga :P .(daca luam si eu x-trail, nu mai aveam motiv de harta :D )

Amandoua masinile sunt bune, depinde de ce iti trebuie tie. Un plus la intretinerea suspensiei fata pt bmw din partea mea.

Consider ca nu tre sa iti mai spunem care e mai premium, care are jantele mai faine, si alte maruntisuri din astea.....

Link către comentariu

:offtopic:

Cu un A4 cu tractiune fata de 130 cp nu stiu zau daca ma il pot face asa cum suna diferenta 130 cp - 220 cp.... chiar il voi face destul de greu, iar daca are si chip, nu stiu zau.... numai dupa 140 incolo o sa ma revansez.

Putem testa daca ajungi tu in Bucuresti sau eu in Bistrita...asa o sa stii sigur :D

Modificat de Rapier
Link către comentariu

:offtopic:

Rapier - mersi de invitatie, nu am obiceiul sa particip la asa ceva, dar ca sa nu te superi pe mine, de ne'ntalnim accept.

Oricum quattro la mine cam anuleaza diferenta de putere (adik imi da mie in minus: greutate in plus, cutie de viteze etajata diferit, etc), in schimb se revanseaza pe trasee virajate. Iar dupa cum imi spunea un senior de pe aici, la motorul de 1.9 turbina e mai mica si ajunge la turatia maxima mai repede, ceea ce inseamna un raspuns al motorului mai rapid. La 2,5 turbina e mai mare, lagul mai mare, si doar la viteze mari se vede diferenta clar in favoarea v6-ului.

Deci, sunt cam convins dinainte de a face chestia aia ca pana pe la 100 o sa fii inaintea mea, pana la 140 o sa ma apropii, si de acolo o sa ma cam duc :D .

Link către comentariu

Vlad - nu-i chiar offtopic - daca ai urmarit forumu, Rapier spunea ca dupa cip tuning a reusit sa-i dea o masina sau mai multe unui bmw 320d nou..... so, omu isi poate face o idee despre cum trag motorele. :blink:

Link către comentariu

Nu e off-topic? Ti se pare ca are legatura cu 320d vs A4 2.0 TDI? Deci, va rog.

Link către comentariu

In legatura cu motorul nu am ce sa aleg pentru ca cel de BMW este clar peste cel de Audi (parerea mea) iar dupa un eventual chip cred ca este bestial dar am vazut si A4 -nou cu kit s-line si arata super bine.

Link către comentariu

depinde ce stil d econdus ai:

daca vrei nerv si nu prea te intereseaza costul intretinerii clar BMW ;

daca esti mai linistit si te gandesti si la cheltuielile de intretinere..clar A4;

la design exterior..un plus pentru Audi

pentru placerea sofatului Bmw

pentru buzunarul tau Audi

perntru interior : egalitate

Link către comentariu

am condus 525 tds si x5 3litri ambele diesel si automate: merg misto si sint muuult mai silentioase motoarele ca cele de la versus ;)

:LE pt d-rive: completam postul tzucului vis-a-vis de motoare, iar diferenta intre motorul de la 320 si cel de la 525 nu e decit de 500cmc :D

Modificat de DragosR
Link către comentariu

de acord cu tine Dragos dar aici se vorbea de alte motorizari si alte masini, asa am condus si eu A8 3.0 TDi cu suspensie din aia smechera si quattro ... nu mai continui , bestiala.

scuze de off-topic

Link către comentariu

Da,masina vreau sa o aduc din Germania,bugetul pana in 27-28.000 euro pentru achizitie (fara vama si alte dari la stat).

Link către comentariu

Cu exact aceeasi bani - 28.000 DDP poti sa iei un GTI nou exact ca al meu :(-asta ca fapt divers si offtopic. :offtopic:

Link către comentariu

azi am dat comanda de un Bmw 318 i FULL [ negru metal navi piele bi-xenon si multe chestioare ] 27.809 CIP [ reducere 3000e + lemnu gratuit :offtopic: deci 3400]

in leasing pe 4 ani avansu 10.500 ..si 700e rata lunara + asigurarea care se plateste din 3 in 3luni si este 130 e am ales cu BCR sa fac leasing si de casco nu mai stiu care era ....masina imi vine in decembrie pe la jumate da o sa ii zic sa mi` aduca in ianurie ca mai bine da inmatricualta in 01.07 decat 12.06 daca vreau eventual sa o vand ....daca vre sa iti trimit o copie dupa factura si optionale no problem....... deci la pretu asta si e full ...... mi se pare ff mic pretu.... si

Link către comentariu

Da dar eu vreau diesel (163cp,dupa care chip) si steptronic si nu in ultimul rand nu vreau sa cumpar masina de la noi.Navigatia nu e ceva care vreau neaparat pentru ca oricum nu merge la noi in schimb la piele m-as gandii dar doar in combinatie cu scaune sport.Am gasit la 26000 unul automatic,piele,navigatie,trapa,inc scaune (nu are xenon) cu 50.000km parca.

Link către comentariu

Da,masina vreau sa o aduc din Germania,bugetul pana in 27-28.000 euro pentru achizitie (fara vama si alte dari la stat).

Mult prea multi bani pentru orice masina second hand din clasa asta. Poate ne spui si noua care e logica ta ca sa iei masina second la banii astia.

Link către comentariu

Pai pretul CIP la un 320d cu optionalele dorite de mine este de 31.900eur iar daca il iau cu banu jos depaseste 35.000eur.La 27.000 maxim imi ajunge cu tot cu vama,inscris si restu de acte si pana in 40.000km.

Link către comentariu

Pai pretul CIP la un 320d cu optionalele dorite de mine este de 31.900eur iar daca il iau cu banu jos depaseste 35.000eur.La 27.000 maxim imi ajunge cu tot cu vama,inscris si restu de acte si pana in 40.000km.

pai si la pretzu asta cip 31.900 nu iti mai face si tie un discount de 2000-3000e ?????

am eu pe email o lista cu masini s-h de la automobile bavaria daca vrei sa iti faci o idee despre masinile s-h.....da`mi un buzz pe all3x_14 [ id de mess]

Modificat de Alex Bogdan
Link către comentariu

Hmm, pt 320d MY 2006 cu dotarile astea bugetul e un pic cam la limita. Cel mai bine ar fi sa iei masina direct de la BMW, doar asa poti fi sigur ca nu ai aruncat banii in vant (mai ales ca e vorba de o suma semnificativa).

Linkul catre bursa BMW: http://ecom.bmwgroup.com/ecom32gahp/DE-GAH...sp?process=uvse

Sau aici (doar BMW M

Modificat de BogMW
Link către comentariu

• 2 weeks later...

M-am hotarat la un BMW 320d steptronic an fabricatie 2006 acuma mai ramane de vazut ce gasim in Germania.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!