Jump to content

BMW 320d model 2006 sau Audi A4 2.0TDI model 2006

tzucul
 Share

Postare recomandată

Vreau sa schimb passat-ul cu o noua masina din 2006 cu maxim 30000km la bord,care sa aiba cutie automata,trapa,xenon,incalzire in scaune si clima automata astea obligatorii iar daca mai are ceva in plus nu ma supar.Optiunile mele sunt noul BMW 320d sau Audi A4 2.0 tdi.Voi ce ati alege?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tzucul

13

• maxu

7

• Vlad MHL

6

• Rapier

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

320d 163 CP cu toate ca audi-ul e putin mai ieftin.

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Aceeasi parere cu a lui Godo, fara indoiala. BMW e premium de la clantele usilor la capacelele de la ventile.

Diferenta de pret este justificata. Inclusiv la revanzare.

Link către comentariu

Eu as alege A4 fara nici un dubiu, designul noul seria 3 nu imi place deloc si dupa parerea mea ambele masini sunt in clasa premium.

Daca tie iti place designul de la seria 3 atunci alegerea e foarte dificila, oricum esti norocos ca trebuie sa faci alegerea asta :)

Link către comentariu

dar ce spui despre tehnologia noua la BMW ( cam tot nou) si doar face-lift-ul la A4?

Link către comentariu

BMW 320d. A4 are interiorul la fel ca precedentul - dezamagitor (la un asemenea pret).

Link către comentariu

Depinde ce vrei. Pretul de revanzare este mai mic la BMW comparativ cu Audi (cel putin pana acum). Unul din motive ar fi costurile mai mari pentru intretinere/piese. Nu cred ca s-a schimbat ceva la modelele noi in acest sens.

Daca acest aspect nu te intereseaza, ia BMW-ul. Asa cum zic si colegii, are incorporate tehnologii mai noi. "Gadget-urile" dorite de tine le gasesti pe ambele masini. Daca nu te gandesti sa achizitionezi un seria 3xx XD, tine cont de tractiunea spate la BMW, comparativ cu cea fata la Audi. Daca vrei tractiune integrala, QUATTRO-ul de la Audi este peste BMW. Design-ul este schimbat un pic la ambele modele. Fata imi place mai mult la Audi, spatele mai mult la BMW...

Grea alegere... BAFTA !!!

P.S. Si am spus toate astea fiind fan Audi nu BMW

Link către comentariu

Modelul o sa fie cu tractiune spate la BMW dar la Audi pot opta pentru quattro sau tractiune fata.Transmisia neaparat automata cu steptronic respectiv tiptronic.BMW-urile au majoritatea trapa si comenzi pe volan.Culoarea va fii sau argintiu metalizat sau negru metalizat.Oricum voi ramane si fidel concernului VAG pentru ca passat-ul va ramane masina de serviciu in locul fabiei pe care din pacate va trebuii sa o dau si spun asta cu parere de rau pentru ca fabia este o excelenta masina de oras si pentru aglomeratiile din trafic.

Link către comentariu

puneti altfel problema :

BMW - tractiune spate + DSC = 95% comportament ca la tractiunea fata ....

Link către comentariu

Votez BMW - cat despre intretinere..... de unde aveti voi ideea asta cu BMW mai scump ??? Asa ati auzit... asa ati crescut cu ideea asta ? E mai scumpa intretinerea la audi cu mult....

Godo - BMW - tractiune spate + DSC (care acum are si DTC) e peste tractiune fata cu muuuuult. Chiar ieri ma uitam la cursa de turisme si pe o ploaie torentiala la start BMW - urile au dat clasa la tot; deh, ei aveau tractiune spate, aialalti fata :( .

L.E.

Vezi aici un mic test - http://www.autozeitung.de/index.php?page=2...=detail&id=1198

Modificat de maxu
Link către comentariu

si totusi, AUDI. nu imi place ext deloc la Dreier. la Audi, din contra. imi place mai mult fata de fostul model.

Godoroja, mai exact ce are A4 nou de la fostul A4 pt ca au facut doar un face lift?

iar quattro, as alege inaintea RWD.

Link către comentariu

Rqaspund eu in locul lui godoroja - sper ca nu se supara si nu il fac de rusine :( - A4 nou (adeka facelift) fata de fostul A4 are..... cam TOT la fel: mi se pare ca au schimbat sistemul de prindere al bratelor sus fata -cel de la modelul meu fiind de kkt ( o sa detaliez intr-un topic nou cat de repede), faruri, stopuri, capota - deh, chestii esentiale, precum si volan, navi plus - deh, alte chestii esentiale.

BMW 3'er - generatie noua, iar cum generatia anterioara a dat clasa la tot in privinta stabilitatii, nu cred ca asta noua e mai prejos. Tractiune spate - un mare + pt multi, sistemul DTC - care intervine mai tarziu decat DSC-ul - aka glisaje in perfecta siguranta... motor common-rail Second (or third ;) ) generation - mai silentios, mai puternic, mai economic - daca bine imi aduc aminte da o sa-mi aduc aminte mai multe :P .

Link către comentariu

La BMW ai un motor foarte reusit, dar o cutie automata veche, la fel de veche ca si tiptronicul. A4 2.0 TDI este mai zgomotos, mananca ceva ulei, dar are o cutie de viteze de top, multitronic. Interiorul la A4, desi vorbim de un design anul 2001, tot pare mai elegant. La BMW dezamagesc cadranele si fetele de usi invechite. Spatiu in spate este ceva mai mare la A4. Recomand A4 pentru cutie, 320d pentru motor. Eu as lua A4.

Link către comentariu

BMW clar , dar nu stiu si va rog sa ma invatati , nu cumva cutia automata de la A4 este DSG ? adica aceeasi cutie de la surioarele sale VAG?... daca da , atunci la capitolul cutie, BMW are un mare handicap , in rest e super masina, imi place si A4 , mai ales integrala cu toate ca e cam mic motorul de 140 de cai pentru o integrala , parerea mea. Vorbesc din experienta proprie cu ambele masini nu din auzite :D

La Audi nu imi place butonaraia de la climatizare , in rest numai de bine , la egalitate cu BMW.

Oricum decizia ai sa o iei privindu-le , iti zic sigur asta , BMW arata bine , A4 la fel , deci e chestie de gust. Esti un fericit ca poti sa faci oricare din aceste doua alegeri , succes.

Modificat de d-rive
Link către comentariu

La A4 2.0 TDI cutia e multitronic, la A3 2.0 TDI e DSG.

Link către comentariu

A adus cineva in discutie tractiunea. De ce se compara Quattro cu RWD?

Mai logic e sa se compare cu x-drive, ca sa fie de la egal la egal.

Nu exista optiunea de SGM de noul serie 3?

Oricum, grea alegere...

Link către comentariu

nu exista SMG pe noul 3-ar , E90 , are doar steptronicul care este destul de invechita , probabil M3 E90 va avea SMG care este din alta liga :D

Quattro este superior X-drive, parerea mea , e prea mult de spus de ce , eu consider quattro cea mai evoluata transmisie pentru masini "obisnuite" , sa nu o dam in Subaru si Mitsu EVO IX :D

Link către comentariu

Votez BMW - cat despre intretinere..... de unde aveti voi ideea asta cu BMW mai scump ??? Asa ati auzit... asa ati crescut cu ideea asta ? E mai scumpa intretinerea la audi cu mult....

Poate m-am exprimat gresit cand am spus "intretinere". Am inteles prin asta si eventualele piese ce mai cad si trebuie schimbate. Si nu, nu vorbesc "din auzite". Am avut BMW 318D 2003. Ambele bucse fata cazute. Nu se gasesc separat, trebuie luate cu tot cu brat. Pret : 8.000.000 Lei bucata (nu de la reprezentanta ci printr-o filiera de piese mai ieftina...da tot originale). Total: 16 milioane lei. Acelasi lucru la Audi A4. bucsele se gasesc de cumparat separat. Dar chiar daca iei cu tot cu brat, un brat Audi complet 3.700.000 Lei (tot pe aceeasi filiera). Total 7.400.000 Lei. Diferenta 8.600.000 Lei. Si asta doar la acest capitol. Vrei o lista mai lunga?

Link către comentariu

grea alegere! si mie imi plac ambele modele! am urcat de curand in noul a4 si pur si simplu am inceput sa visez ..e super masinuta!

dar daca vrei un condus ceva mai agresitv si sa nu fie qoattro care sigur ar fi un mare avantaj pt audi as merge pe bmw!

Link către comentariu

4 brate X n lei.... tot pe acolo. Si la BMW fac pariu ca daca vrei sa schimbi ceva nu este obligatoriu sa schmbi bratele superioare + surubul care le tine - cum este la Audi (si vb din proprie exp, tocmai le-am schimbat, vrand nevrand :D ). O sa deschid un topic nou pe tema asta cat de repede.

L.E. La bmw-ul "vechi" parca e numai un brat..... la asta nou asteptam, ne documentam, si vedem.

Modificat de maxu
Link către comentariu

Daca A4 este bun atunci 3-arul este putin mai bun. Acum depinde ce iti doresti de la masina! Din punct de vedere strict al comportamentului pe sosea dar si al motorului BMW-ul este imbatabil. De....Placerea de a conduce!

Link către comentariu

Eu as merge pe BMW. Nu ca Audi A4 nu ar fi o masina extraordinara, Doamne fereste, da' BMW-ul parca iti ofera niste senzatii mai sportive, te simti altfel cand o conduci. Acu' depinde si de ce stil de condus vrei sa adopti cu ea si cam la ce drumuri o folosesti mai des. Da' parca tot BMW-ul ... :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!