Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

andrei 2000, in ce sens e mai buna? descrie putin! apropo, cu locurile in spate cum stai? ai avut vreo pb cu g6 gti?

Nu vreau sa poluez topicul cu lucruri referitoare la Golf, dar am sa ma opresc dupa ce va dau cateva raspunsuri. Pt mai multe detalii ma puteti contacta PM.

Este drept ca GTI este o masina sport, care nu are multe in comun cu o masina de serie, dar aceasta poate fi folosita si ca masina de toata ziua si de familie (acesta este de fapt si devizul celor de la VW, daca cititi unele interviuri date de oficialii VW).

Pozitia de condus este net superioara oricarui Passat, locul de la picioare fiind de asemenea mai bine delimitat. La Passat dupa fiecare drum lung, piciorul drept imi era intepenit deoarece stateam cu el rezemat de bod, care este destul de dur in acel loc si nu f bine delimitat.

De asemenea stabilitatea acestei masini este una de vis, iar franele de-a dreptul fantastice.

Daca mergi linistit cu ea in oras vei avea un consum intre 10-12.5 l/100 km (Bucuresti), pe cand cu Passatul aveam undeva la 8-8.5, iar extraurban in acelasi stil de mers cu ambele masini, cu Passatul aveam undeva la 7.2, iar cu GTI-ul am undeva la 8.2-8.5. Diferentele nu sunt mari, dar placerea la condus este incomparabila.

Pe locurile din spate, 2 pasageri stau linistiti fara probleme, iar portbagajul este suficient si bine delimitat. Luati in calcul ca la Golf se poate scoate acea parte de la hanion (nu-mi vine momentan denumirea ei) si se poate incarca pana in tavan. Totul depinde de cum stii sa-ti gestionezi lucrurile pe care le iei in concediu si cum o incarci. In 3 ani de zile cat am avut Passatul, doar de 2 sau 3 ori l-am incarcat la max.

Iar motorul 2.0 TSI, TFSI, este unul dintre cele mai fiabile si reusite motoare din grupul VAG.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

(...)

2. Daca te uiti doar din partea frontala, dupa semnalizatoare crezi ca este nivelul de echipare Comfortline, dar daca te uiti din lateral observi lipsa bandourilor cromate

(...)

Deci consider ca este o probabilitate ridicata ca aceasta masina sa fi fost lovita.

(...)

De ce orice modificare pe linia OEM se interpreteaza/asociaza cu "a fost busita/lovita" ?! :)

Adica noi astia cu TL, n-ar trebui sa mai modificam NIMIC, pt ca se poate interpreta pe dos, nu ca pe un upgrade

Dupa parerea mea, semnalizarile portocalii trebuiau sa vina doar pt masiniile care sunt livrate in SUA; dealtfel, pt EU trebuiau din fabrica sa fie cu sticla alba, pt ca arata mult mai ok.

adu-i aminte de criză !

Si daca e criza, asta inseamna ca omul respectiv trebuie sa-si vanda masina sub pretul care-l vrea ?

Eu inteleg ca-i criza, dar daca cumparatorul nu-si permita sa ofere bani ceruti de vanzator pe respectivul obiect (in cazul de fata o masina) atunci are 2 variante:

1. ori se reorienteaza catre alta unde se intelege la pret

2. ori mai asteapta pana strage restul de bani si atunco toata lumea e multumita ;)

Mi se pare mult mai corect decat sa stai la mica targulaia care am vazut odata ca se rezumva si la 20 EUR :cool:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

:offtopic: Scopul initial al topicului este acela de a da sfaturi, eventualilor cumparatori, despre ce optiuni sa se uiba atunci cand vor sa cumpere un passat b6 ( ai aiba dsg, sa nu aiba clima ... etc. )

Consider ca posturile care au un link catre autovit dupa care se asteapta pareri sunt nepotrivite, nu ai cum sa faci o apreciere la o masina dupa o poza si o lista cu dotari plus ca de fiecare data se ajunge la o discutie contradictorie in legatura cu pretul!! ( prea scump, prea ieftin, km masluiti .. )

Va rog sa incercati sa nu mai faceti astfel de postari!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

Salut!

Vreau si eu sa achizitionez o masina pana in 10.000euro si am gasit acest "chilipir": http://autovit.ro/index.php?sect=show&id=C14978883

Ce parere aveti?

Multumesc!

eu nu mi-as cumpara passat mai vechi de 2008...

si sub 10000 no chance... asa ca orienteaza-te catre alte modele...

Link către comentariu

toteu, eu sunt de parere ca da. La 122.000km, o masina cum e passat care a avut o gramada de probleme, sub o forma sau alta e pusa la punct, adica, are distributia schimbata, injectoarele si alea schimbate, pompa de motorina, e.t.c. Depinde cati km. faci pe an. Daca mergi sub 10.000, e perfecta, daca mergi mult mai multi km. e bine sa ai o suma tampon, just in case!

ps. fiecare spune o versiune din punctul lui de vedere, lasa pe altii sa dea 20.000E si chiar mult peste si sa cumpere masina noua. Vorbesc din experienta, am si masini vechi si masini noi si o sa mai am, problema e ce-ti aduce tie satisfactie si ce-ti acopera nevoile, gandeste practic si pragmatic, nu ce crede vecinul si partenerul de trafic. Cu timpul o sa ajungi la aceasta concluzie, nu fi sclavul unei masini. Ea o sa fie folosita sa mergi din puncul A in punctul B, atat. Important este ce faci de acolo mai departe, vezi ca e de citit si printre randuri. Daca banii nu sunt o problema si vin repede, normal ca vrem modele care nici macar nu au aparut, daca nu, NU. E doar o parere.

pss. are mare relevanta km. REALI. Succes

pss. Nu fa greseala sa compari o masina cu o femeie, cum multi de aici o fac, adica...sa fie virgina.

Stiu multe virgine muuult mai versate decat gramezi de femei mature, sper ca intelegi mata cum devine treaba aista...

Scuze de of topic. Sa-mi fie cu iertare....aferim!

psss. diferenta dintre ele e ca una nu are memorie, deduci mata care ar fi...

Link către comentariu

Din ce vad eu la prima vedere masina are faruri halogen si bara cu stropitori pt far....si din cate stiu eu stropitorile se pun la masinile cu xenon de ori a fost schimbata bara ori farurile

Link către comentariu

Ori a cerut el ca optional;

Ori iau venit incluse intr-un pachet (Exemplu ipotetic: "pachetul de iarna") :))

Ori, ori, ...

N-avem de unde sa stim, cum a zis si colegul D@ny mai sus:

(...) nu ai cum sa faci o apreciere la o masina dupa o poza si o lista cu dotari (...)

Asa ca nu mai are sens sa mai umplem topicul :(

Cumparatorii interesati, pun mana frumos pe telefon, il suna, se intalnesc cu el si il intreaba care-i susta daca dupa lista de PR codes nu reiese de unde are el "bara & spalatoare" :Driver:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Multumesc pentru sfaturi si raspunsuri, insa ce am cerut eu este sa imi spuneti cum vi se pare pretul (chilipir, in opinia mea) pentru o masina asa bine "dotata"... si daca nu cumva acesta ascunde ceva hibe.

Ps: chiar asa, ce/cum si unde pot verifica starea masinii (precum si istoricul) si daca are km reali, ori daca a fost sau nu implicata in accidente?

E ok sa merg la Cardinal Constanta, dar ce sa cer? O evaluare?

Link către comentariu

pai e de ajuns sa mergi cu vin-ul masinii si sa vezi un istoric... apoi daca pare corect du si masina... sh = loterie daca nu cunosti masina.

Link către comentariu

si eu mi-am luat un passat b6 din ro del la o persoana care a fost al doile proprietar " primul o firma, deaorece masina a fost pe leasing " si sunt bucuros ca am achzitionato.

am preferat motorul de 1.9 deaorece, nu are asa de multe probleme si km a avut doar 105.000 km, cu distributia schimabata la 90,000 fix.

eu va recomand sa cumparati tot din romania, deaorece, aici sunt mai bune masinile decat in afara.

si apoi, aici in romania, puteti fi siguri ca sunt schimbate bielete antiruliu sau bucse, deaorece la drumurile noastre, cat sa te tina!!! si apoi, daca iti iei una adusa din germani, cat sa te tina? 1 luna, 2 i-a de aici 3 si gata, bagi mana in buzunar.

am dat pe aceasta masina 11,000 euro si e fabricatie 2006.

Link către comentariu

Da mare dreptate mai ai omule, ma faci sa rad: masina mai buna in romania decat in germania - cred ca esti primul care afirma asa ceva. Iata cateva motive din care reiese ca nu prea e asa:

1. Drumurile din germania sunt foarte bune, toata lumea stie - de aici este clar ca la ei bucsele si amortizoarele tin cat masina, adica nu se strica

2. Calitatea combustibilului e mai buna in germania

3. Calitatea consumabilelor de gen ulei, filtre, fluid de racire si toate celelalte nu se poate compara.

4. Praful, da Praful omniprezent in romania si care patrunde prin toate cotloanele si accelereaza uzura a tot ce inseamna mecanism in miscare

5. Banii alocati pentru intretinerea masinii, un roman se uita lung cand la service i se spune 1200 euro o reparatie sa zicem si se duce sa o carpeasca la cine stie ce mester.

Sa mai adaug ???

chiar nu ma pot opri....

Crezi ca se pot compara 100.000 km facuti in treapta a 2-a si a 3-a pe "potecile" din romania cu 100.000 km alergati in treapta a 6-a pe autobahn??? - uzura e incomparabila.

Multa bafta si km fara numar in masinuta pe care ai luat-o !!!

Link către comentariu

(...)

Crezi ca se pot compara 100.000 km facuti in treapta a 2-a si a 3-a pe "potecile" din romania cu 100.000 km alergati in treapta a 6-a pe autobahn??? - uzura e incomparabila.

(...)

Poti face fain frumos 100.000km in trepte 4 - 5 - 6 si in RO, daca bati tara in lung si in lat :Driver:

Cel putin eu in ultimele 3 luni am facut ~7000km, plecat aproape zilnic pe undeva, printr-un colt al tari :icon_thumright:

Link către comentariu

Eu mi-am luat fosta din Germania si nimeni nu a crezut ca masina nu e noua asa arata un g4 variant... si avea 114000 de km... impecabila. Si nu a picat nimic la suspensie inca 130000 km.

Asta noua, luata de noua din Romania, am avut ceva probleme, nu esentiale, remediate in perioada de garantie dar cu nervi, timp si stres. Si arata dupa 2 ani si 68000 km (fara 5 zile) destul de prafuita, cu jantele indreptate de cel putin 4 ori unghiurile remediate de 3 ori etc... in rest e ok.

Link către comentariu

sal .. nu te as sfatui sa cumperi passat 2.0 tdi din 2006.. daca iei din 2006 ia 1.9 tdi.. ca nu au probleme...

daca are 124000 km nu inseamna ca si injectoarele au fost schimbate.. da bn.. poate vrei sa le schimbi tu..

Link către comentariu

pt toteu si eu iti recomand motor-ul 1.9 tdi cel de 105 cp, eventual BKC, BXE, BLS " Tip Motor ". daca ti se pare apoi ca nu e pe masura asteptarilor tale iti poti pune un power box " cip " sau " cip " si iti aduci masina la 140 cp.

dar masini cu acest tip de motor, gasesti mai rar, din cate am observat pe forum.

de altfel, indiferent ce masina iti cumperi, foloseste numai motorina aditivata si anume, cea speciala ca de ex. la mol - evo diesel, rompetrol - alto diesel etc.

in foarte multe cazuri, motorina face diferenta. si daca stai ca cauti, vei gasi si masini bune, dar cu un pret pe masura, deaorece e e bun e si scump si ce e prost e si ieftin.

Link către comentariu

Motorul BLS este defapt motorul BlueMotion :)

Ala nu`i facut pt talpa & stuff, sigurul lui avantaj este in privinta consumurilor foarte bune, gen 4.5 l/100km extraurban :rolleyes:

:offtopic:

(...) indiferent ce masina iti cumperi, foloseste numai motorina aditivata si anume, cea speciala ca de ex. la mol - evo diesel, rompetrol - alto diesel etc. (...)

Dar ai senzatia ca motorina clasica, adica cea standard E5 (OMV Sprint Diesel, Rompetrol Efix Diesel) nu`i aditivata si ea ? :)

La motorul 1.9 TDI norma Euro4, NU merita sa pui motorina cea mai scumpa, ca nu se intampla nimic major... tot la fel trage, tot la fel merge

Difera consumu' si bani mai multi scosi din buzunar

Oricum discutia asta este fara sfarsit si se poate intinde pe pagini intregi.

Totusi daca vrei, putem continua pe topic-urile dedicate din aria Uleiuri si Carburanti :)

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Dar ai senzatia ca motorina clasica, adica cea standard E5 (OMV Sprint Diesel, Rompetrol Efix Diesel) nu`i aditivata si ea ? :)

E aditivata dar nu la fel de rafinata... diferenta este de reziduri de combustie care se depun prin motor... motorina scumpa arde mai curat... si nu are biodiesel

Link către comentariu

Eu am achizitionat un vw passat model 2008 2.0tdi 140cai 6 trepte highline de la Cardinal motors de noua.Acumm am cu masina 45.000km si la ultima revizie am verficat-o temeinic iar masina este in stare perfecta.Iar stilul de mers a fost unul sportiv.Conteaza mult acest lucru daca mergi cu ea la consum si mergi subturat incep sa apara probleme cu turbina.A mea consuma 9 in oras si 7 afara.Eu sunt multumit de ea.

Modificat de hover
Link către comentariu

eu unul, tot din romania as cumpara, deaorece, raman surprins cum mai toate masinile aduse din germania au km dati inapoi.

Link către comentariu

eu ma ocup cu adusul masinilor din Germania de cativa ani, si crede-ma ma uimesc uneori ce preturi sunt in tara asta .....toate au 120 , 140 000 km si au pret de ramai utimit...Siii ma chnui sa ii explic la clientii meii , de ce in germania au 180 000 , 170 000 si sunt mai scumpee:)...Recomand , masina din Gemania , cu km originalii....Am avut comanda de Passat, 152 000 km , si am verificat-o , totu corespunde ca in Germania ...cumpara din tara si ai sa vezi ca arata 260 000 km la verificat km si e mai ieftina cu 1 sau 2 miii fata de ce aduc eu..uoffff...

Link către comentariu

Masinile cu km dati inapoi sunt pentru necunoscatori. Daca ai minim de cunostinte in domeniu poti depista cu usurinta falsurile si sa stai departe. Poti de asemenea sa mergi tu insuti in germania sa iei masina, e mai scump un pic, da merita din mai multe puncte de vedere, ca daca ai 15.000 sa iei un passat, aia nu sunt ultimii tai bani si nu poti da 500 sau 1000 sa te plimbi, sa iei aer de alta tara si sa fii tratat corect. Pentru cine vrea passat si are credit aprobat doar de 9500 euro si va trai pe datorie urmatorii 5 ani exista variante, parerea mea ca nu sunt bani de passat. Ce te face sa crezi ca masinile din romania nu pot avea km dati inapoi? crezi ca daca e din romania e scutita de medic? Parerea mea ca o masina buna costa, iar km dati inapoi sunt pentru amatorii de chilipiruri, vrei passat cu 9500 ti se face - unul luat cu 7000 din germania si 300.000 km dati la 120.000. La fel si in cazul celor din romania. Acum eu nu tin neaparat sa trag cu ata in doua, ca germania asa si pe dincolo... dar este evident ca o masina cu 100.000 parcursi prin romania echivaleaza cu cel putin 160-170.000 facuti in germania, si aici numai cine nu a iesit din tara niciodata poate sa ma contrazica, cine a fost si a vazut ce si cum e pe-acolo stie ce spun.

Link către comentariu

nu e nici o diferenta daca cumperi una cu km reali din germania sau una cu km dati inapoi din RO. Preturile sunt sensibil apropiate, doar ca trebuie sa stii ca marea majoritate a masinilor cumparate din RO dar aduse din DE au km dati inapoi. E o chestie de mentalitate. Romanilor le plac masinile cu km putini, si desi stiu ca exista posibilitatea sa fie fraieriti la km, accepta minciuna in detrimentul adavarului. La achizitionarea unei masini insa as merge personal in Germania sau as apela la cineva care sa o aduca de acolo la comanda pentru simplul motiv ca sansa de a cumpara o masina avariata si reparata de mantuiala e mult mai mica asa.

Link către comentariu

Mai nou, am inteles ca majoritatea Passat-urilor se invart pe la 120.000 km (pt anul 2006) :D

O cifra psihologica as zice :P

Link către comentariu

Trebuie sa stii s-o dai inapoi.Eu am luat acum cativa ani un vw din germania si am dat-o eu inapoi cu vreo 30.000km iar cartea service imi permitea lucrul asta deoarece de la ultima revizie se merse-se mult cu ea ,iar apoi am fost cu ea la reprezentanta s-o verific temeinic(tester,istoricul masinii etc) si mi-au zis ca masina are kilometrii reali si e in stare perfecta etc.Deci nici cu carte service nu e 100%

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!