Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

suntem off topic - in functie de model, la cele mai vechi poate sa le omoare... la cele mai noi, nu te mai lasa sa le accelerezi stand pe loc - decat asa cum am zis la tine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vreau sa-mi cumpar de vreo 3 luni masina si nu gasesc . M-am cam saturat sa dau numai de " unici proprietari (doar in romania)",  "primul proprietar pe cartea din romania". 

Este prima mea masina , tot ce am condus pana acum au fost masini de serviciu si acelea Dacia de mai multe feluri + scurte perioade masini gen Opel Astra , Land Rover , experienta am ceva vreo 300 000 KM 

Masina o sa fie condusa in cursul saptamanii si de sotie sa duca copilul la gradinita , dupa care in week-end cred ca o sa fiu tot eu de tura cu eventualele escapade . 

Km pe an  10 000 - 20 000 .

Am tot zis benzina pentru cheltuieli la intretinere mici dar ma omoara consumul.

Toti ma sfatuiesc sa iau tedei-ul deoarece consuma mai putin si diselurile sunt motoare cu viata lunga, dar si aici ma ingrijoreaza intretinerea si piesele destul de scumpe.

Masina se doreste a fi de famile deci un break ar fi super ok. 

Buget undeva la maxim 7500 (si este un efort destul de mare sa ajung aici)

Nu doresc oferte de la samsari decat de la useri cu ceva reputatie pe acest forum care cunosc un prieten/amic/ruda ce vinde o masina ingrijita . Inteleg ca o sa fie putin peste pretul pietei dar nu vreau sa platesc "valoarea sentimentala ", daca cineva vinde o masina ma gandesc ca este gata sa se desparta de ea  iar sentimentele i se vor indrepta catre urmatoarea masina. 

Am tot cautat si m-am tot sucit si am ramas la urmatoarele variante :

Golf 5    Break  ani 2007 -2009   1.9 tdi  sau 2.0 tdi  

Golf 6  Break ani 2009 - 2010   1.6 tdi CR   sau 2.0 tdi CR 

Pasat  2008-2009    1.9 TDI sau 2.0 TDI CR 

Motoarele de benzina nu prea ma incata la VW , poate doar cel de 1.4  tfsi.

Am probat pana acum :

Opel Vectra  2007    motor 1.8 benzina  

Pasat 2006  2.0 FSI  150 CP facut si test la PBN dar nu a trecut testul

Pasat 2008  2.0 TDI 140 CP  mi-a placut cel mai mult dar am vazut destul de multe probleme la motoarele 2.0 .

Masina nu va fi cumparata fara test la service autorizat . 

Salut . 

In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturile date acum aproape un an . 

Am vazut ca pe aces thread intra foarte multa lume sa intrebe , dar uita sa mai vina sa impartaseasca pareri , de aceea ma simt dator sa revin cu pareri destul de complete .

In luna august anul trecut am reusit sa imi cumpar masina , dar desigur dupa multe cautari in Romania pe la  "unici proprietari " dar si pe la persoane care aveau masini bune dar tineau la pret . 

Pana la urma am inceput sa caut in Germania si dupa 2 verificari  de masini Germane care  erau lovite am gasit una care era in mintile ei  , cartea service cu toate reviziile trecute si in plus la verificarea VIN-ului toate se legau.  L-am intrebat pe vanzator daca are toate geamurile originale si mi-a zis ca da.  Mi-a zis ca are doar usa dreapta spate lacuita ("nickerlit"  ceva de genu). 

Am plecat cu atuocarul duminica dimineata (mare gresala, mai bine luam avionul sau trenul sau orice altceva  ) si miercuri eram cu masina in Bucuresti . 

M-am ales cu un VW GOLF 6 Varinat    2011   1.6 TDI   110 cai   77kw    CAYC    KM 125 300  . Cost: 7400 Euro masina si vreo 600 Euro restul (drumul , numere ,roviniete, ........) . Este luata pe firma pentru a se incadra la achizitie intracomunitara . Pretul ei intreg cu TVA era de 9400 euro dar am mai negociat . 

Taxa de poluare : 230 lei 

Asigurarea  290 lei /6 luni 

Cheltuieli ca ai masina conctinuu  :D  : Cauciucuri de iarna, revizie  . 

Dotari : Senzori de parcare fata spate ,Senzor lumini , Ploaie , Oglinzi electrice si incalizte, Geamuri la fel , Incalizre in scaune , bluetooth, RCD 210 ( bleah  vreau sa ii pun rns 510) , jate aluminiu frumoase pe 16  , AC ,  Cam atat notabil in rest ce au toate .  

De adaugat  RNS 510 si boxele de la Focal . 

De la 125 300 km am ajuns la 134 000  si nici o problema , asa sa o tina . 

Cand cautam pasat b6 in Romania, singura masina buna gasita costa 9000 E era din 2009  import Germaina 169 000 KM   2.0 TDI CR, bluetech , start stop +  cam aceleasi dotari ca a mea ,    Ce am gasit pe la 7000 toate erau cu km dati inapoi sau lovite si reparate .  

Succes la cautari . 

Modificat de Claww18
Link către comentariu

1.Verifica sa nu ai de-a face cu un samsar (simplu nr. tel pe google)

2.Nu as cumpara masina la acesti bani fara sa verific seria la reprezentanta. nu ce spune omul. 

3.Passat la marimea lui are nevoie de senzori de parcare 

In rest masina pare OK

Link către comentariu

este full si totusi nu are:

1. piele sau alcantara

2. crom pe grila de plastic fata (unde este stema vw)

3. senzori de parcare fata/spate

imi pare un metis ..un fel de frankestein

daca ai VIN -ul masinii o poti verifica ''pe sub mana" la reprezentanta sa vezi ce dotari a avut din fabrica. Daca ce are pe ea apare si la reprezentanta e ok.

succes

Link către comentariu

svg_gabriel10

Mie mi se pare suspect de ieftina, dar e numai parerea mea! Eu sunt in Madrid, am luat-o pe a mea in decembrie 2014 cu 106.000km, nu am bi-xenon, senzori de presiune la roti, navi, nici parbriz incalzit, si am dat pe ea 10.000€. Pentru piata spaniola chiar si a mea e ieftina. 

Sa nu mai vorbim si de taxa de inmatriculare in Romania care creste pretul de vanzare.

Eu iti doresc sa ai noroc si sa fie ok.

"Pentru vehiculul cu numarul de inmatriculare DB22KLA si seria de sasiuWVWZZZ3CZAP040834

exista rovinieta categoria A valabila pana la data 06-MAY-2015"

Azi, 2 mai 2015, autovehiculul cu numarul de inmatriculareDB22KLA are RCA valabil, incheiat la Asirom. Ultima zi de valabilitate a politei RCA pentru autovehiculul cu numarul de inmatriculare DB22KLA este 3 august 2015 

www.ebursaauto.ro/vanzare/autoturisme_berlina/vw_passat/dambovita/2077711.html  ---> Masina a fost pusa la vanzare si anul trecut, iar o verificare a masinii a fost facuta online in 2010 din Bucuresti. Oare a asteptat 4 ani sa o aduca in Romania, ori sunt datele eronate?

post-149445-0-06616500-1430518034_thumb.

post-149445-0-51152300-1430518058_thumb.

post-149445-0-22991300-1430518071_thumb.

Modificat de svg_gabriel10
Link către comentariu

Multumesc pentru ajutor, dar am renuntat la ea, pana la urma am gasit una de la un coleg de aici de pe forum.

Link către comentariu

Salutare ,

Doresc sa-mi achizitionez un passat b6, m-am tot uitat pe forum si nu sunt lamurit care serie si cod de motor e mai bun Si din ce an .

astept pareri !

va multumesc !!

Link către comentariu

Sub 2009 cod BMP fara probleme cu injectoarele sau restul codurilor cu injectoarele schimbate (la astea mai apar probleme cu unele pompe-gasesti daca citesti topicul asta), peste 2009, orice cod vrei tu, depinde de putere, cele de 2.0 sunt de 110, 140, 170 cai si codul incepe cu CB.

Modificat de raresh20
Link către comentariu

Am inteles .. mersi mult pt ajutor

Link către comentariu

Este asa de pacatos motorul de 2.0 TDI BKP de pe Passat B6?  Am gasit un Passat cu acest motor care are injectoarele schimbate in reprezentanta, alte probleme care ar mai fi?

Link către comentariu

F l o r i n

pompa ulei.

nu sunt pacatoase - ca orice motor, are si el cateva probleme - in ziua de azi, nu cred sa mai fie motoare care sa mearga sute de mii de km, fara nicio problema....

Link către comentariu

Eu am bkp si nu am avut pb cu el. Injectoarele schimbate la pbv si axul schimbat de mine-preventiv-ca nu avea uzura.

Link către comentariu

Salutare ,

Este aici pe forum vre-un coleg care a cumparat / adus masina(i) din Germania / Europa fara TVA ?

As vrea sa-l intreb la ce riscuri ma supun daca apelez la oamenii din breasla (care aduc masini fara TVA pe firme fantoma) pentru a cumpara o astfel de masina ?

Am inteles ca in principiu cel mai mare risc este ca la un eventual control la respectiva firma cumparatorul (considerat de buna credinta) sa fie obligat de ANAF sa plateasca TVA 24% de la data achizitiei masinii ?

E adevarat sau nu ?

Ce probleme mai pot intampina dupa asta ?

Astept raspuns .

Multumesc .

Link către comentariu

Dacă se dovedește că aveai cunoștință de evaziunea făcută, e posibil sa fi acuzat de complicitate la evaziune fiscală. Se condamna și încurajarea practicilor ilegale. Un coleg a fost săltat de mascați, și el era sa fie victima unei înșelătorii cu vânzări de mașini.

Link către comentariu

Sunteti complet pe langa ... e usor sa numesti pe cineva samsar si sa il acuzi de evaziune fiscala, fara sa ai habar de fapt ce spune legea ... Le spunem la toti  "vezi ca vanzatorul e samsar", dar cand luam pt noi cautam cat mai ieftin, chiar daca stim ca poate fi ceva in neregula ... 

Cititi aici:

http://www.servicii-inmatriculare.ro/tva-achizitii-intracomunitare-autovehicule/

Link către comentariu

Mai colegii nu a-ti inteles ce vreau eu .

Am aici in oras pe cineva care aduce masini din Germania care le cumpara fara TVA (de acolo) cum face nu vrea sa-mi zica .

O avea firma fictiva (facuta pe baza prostirii unui sarantoc caruia ia dat o suma de bani in schimbul acestui serviciu), o proceda alt fel nu stiu .

Eu vreau sa merg cu el sa-mi iau o masina cu banii mei (nu cu ai lui) fara TVA pe firma lui fictiva contra unei parjituri din partea mea pentru el .

La ce riscuri ma supun daca procedez asa ?

Risc sa platesc mai tarziu TVA .

Risc sa mi se comfiste masina din stiu eu ce motiv ?

Risc mai ce ?

De exemplu masina asta :

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-525d-xdrive-m-sport-aerody-hifi-navi-gsd-xenon-bruchk%C3%B6bel-bei-fra/203457333.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=20&makeModelVariant1.modelDescription=M&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&vatable=true&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&features=XENON_HEADLIGHTS&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=WARRANTY&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=100000&categories=Limousine&maxCubicCapacity=2000&noec=1

care vreau sa merg sa o iau cu 25208 Eur + banii de drum .

Cum trebuie sa procedez pentru a o lua fara TVA din Germania si a o revinde in Romania .

Am si firma in regula dar nu vreau sa risc sa o iau pe firma mea ca dupa aia sa ma trezesc ca va trebui sa platesc TVA la revanzare .

Am inteles ca TVA se aplica doar la PROFITUL obtinut la revanzare .

Asa este ?

Modificat de @DRI@N
Link către comentariu

Cum sa se aplice tva la profit??

Genul asta de discutii nu sunt acceptate!!

Multumesc.

Link către comentariu

Ii poti face un cadou de 25k euro! Practic o iei pe numele lui si apoi sa faci acte de V-C cu el. Daca nu vrea...

Link către comentariu

va salut colegii, am o nedumerire cine stie rog sa ma ajute,sunt mai multe emisii de noxe la aceiasi motorizare de 2.0 tdi 170 cp?,146g,150g,155g,163g,172g pe km!?ce influenteaza asta?codul motor sau ce anume?

Link către comentariu

Salut,

In primul rand conteaza daca moyorul e PD sau CR, iar in al doilea rand conteaza e manual sau Dsg. Versiunea cu dsg are mai multe emisii decat manual, iar pd are mai multe emisii decat cr.

Link către comentariu

este DSG ca asa am cautat!si pd inseamna pompe duze si cr common rail ?unde ar trebui sa scrie?

Link către comentariu

Cele cr au codul motor format din 4 litere.

Link către comentariu

Acum scriam...iar prima litera ,,C,,

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!