Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

Eu iti recomand sa te orientezi catre un model/an si sa te axezi pe problemele tipice modelului/anului si sa calculezi cat te poate costa.

La fel iti recomand sa cauti in aria vanzari. Este un topic jos palaria, al unui coleg de zici "wow" la cat ai de citit si ce anume citesti. In plus e foarte onest omul si masina. La fel de bine este f flexibil si poti beneficia de ceva upgrade-uri din partea lui la preturi modice (zic eu ).

Bafta si rabdare multa!

Modificat de gaborvad
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verifica aici http://mercador.ro/oferta/volkswagen-passat-variant-2-0-tdi-dpf-dsg-140cp-2008-IDSowH.html#ac74dcad61

si vezi daca iti place, cunosc masina, stiu si de ce o vinde. Proprietarul are trei masini, asta e masina sotiei care e casnica si nu merge cu ea mai deloc.

Link către comentariu

Salut,

Va multumesc pentru raspunsuri!

#gaborvad

Incerc sa ma orientez, insa chiar aici am o dilema, intre 140 CP si 110 CP in conditiile bugetului\ofertei.

Multumesc si pentru recomanda ariei de vanzari, o sa monitorizez.

#Maistrul

Multumesc, masina este foarte ok, insa din pacate imi doresc o berlina si am uitat sa specific, transmisie manuala.

Cu respect

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Multumesc pentru informare!

Masina e superba, dar imi depaseste putin bugetul si e automata - eu caut ceva cu transmisie manuala.

Numai bine

Link către comentariu

mihai ploiesti

Modelul este sportline!

Link către comentariu

Pana in urma cu aprox. 2 luni am fost posesorul unui Golf V din 2006, 1.9 Tdi. Am facut putini Km motiv pentru care poate nu am avut probleme insa masina a fost extraordinara. Am vandut masina cu 116.000 km cred eu reali atata timp cat am verificat km cand am cumparat-o si a verificat-o si cel care a achizitionat-o de la mine ( cumparatorul din ce mi-a spus a verifica peste 20 de masini, toate cu km dati inapoi ). Am vandut masina in ideea de a cumpara ceva mai mare, avand si 1 copil , motiv pentru care ma gandeam de ceva timp la o berlina.

Desi sunt fan BMW, nu cred ca imi permit o masina iar experienta cu VW m-a facut sa ma gandesc ca ar fi o varianta buna.

Am inceput sa ma uit la Passat ( BERLINA) si am ajuns bineinteles aici intrucat auzisem de la foarte multe persoane tot felul de probleme pe care aceasta masina le are, in special acest model B6, modelul anterior din ce am inteles fiind unul din cele mai reusite.

M-am decis sa ma inscriu pe acest forum in speranta ca voi afla mai multe informatii concrete sau cel putin voi descoperi aceste informatii prin adunarea mai multor opinii referitoare la aceleasi probleme, solutii, etc. Din pacate pe masura ce citesc, gasesc opinii diferite referitoare la toate problemele la care multi cauta raspunsuri motiv pentru care , fara sa vreau sa reincep acest topic de la 0 vreau sa intreb si eu ceea ce cred eu multi ca mine vor sa stie.

Eu am avut motorizarea de 1.9 TDI de 105 cai pe VW. Din toate variantele de motiorizare de la B6, care este cea mai fiabila. Toata lumea din ce stiu eu vrea mai multi cai insa din ce am citit multi spun ca motorizarea de 1.9 are cele mai putine probleme. Este adevarat?

Bugetul meu ar fi de plus minus 8000 de euro. Cand te uiti dupa o masina pe internet, te astepti sa negociezi dupa caz intre 200 si 500 de euro. Nu am experienta insa din ce experienta am cam astea sunt cazurile. Astfel urmatoarea intrebare ar fi urmatoarea, O masina cam din 2008 la care sa nu lipseasca incalzirea in scaune, xenon, cam in ce bani credeti ca se poate lua. Vreau sa mentionez aici un aspect foarte important. Ideal este sa cumperi masina din tara, Am fost in Germania de multe ori si am vazut ca si acolo se fac smecherii, ca si acolo sunt nemti care sunt arabi...ca si acolo sunt nemti care sunt romani ( adica fac acelasi lucru ca si samsarii nostri ).

Am citit multe din cele peste 200 de pagini ale acestui forum. Este greu sa tragi niste concluzii atata timp cat cineva recomanda 1.9 TDI dar vine cineva si spune ca e prea putin pentru masina, altcineva spune ca e cea mai buna motorizare, altcineva vine si vb de 2.0 cu 140 sau 170 de cai care fara dar si poate ajuta insa ulterior citesti ca la modelele alea sunt probleme.

Daca e sa luam in calcul toate problemele mentionate aici, pare o masina cu destul de mult probleme si toate scumpe.

mi-ar placea DSG insa daca pica am inteles ca te costa o caruta de bani....insa si volant sa o schimbi tot costa ceva.

Cu noroc, dupa cautari destul de multe atata timp cat masinile le luam pentru noi, mi-ar placea sa aflu ce credeti voi ca pot lua ideal in banii astia, cu cati kilometri si cu ce dotrai.

Mi=ar place sa aflu de la cateva persoane care au cautat care cauta si care sunt posesori de Passat, mai multe raspunsuri care sa coincida, astfel incat sa consider ca acest forum ma ajuta cu adevarat la alegerea unui model si implicit la achizitionarea masinii.

Am vazut cateva anunturi pe net in care se specifica ca exista un singur propietar, masina achizitionata din tara, cu carte service,,,etc...si daca asta ar fi adevarul, oare este un "vis" sa cred ca ar putea fi cineva care a rulat masina in tara in conditii relativ normale, care a avut grija de masina si care in dorinta de a trece la modelul nou, poate sa o dea la un pret acceptabil raportat la o masina cu o vechime de 6 ani si cu un anumit nume de km?

Nu vreau sa jicnesc pe nimeni si tin cont de absolut orice sfat, motiv pentru care multumesc anticipat celor care ma vor ajuta,

Un raspuns ideal ar fi urmatorul. Recomand sau cred ca motorizarea cea mai buna ar fi 1,9 TDI, iar la bugetul de aprox. 8000 de euro , 8500 cred ca ai putea sa iti ei o masina cu max. atatia km, cu urmatoarele optiuni.

Eu asi fi tentat de 1.9 TDI, mi-ar placea DSG si din ce am inteles se recomanda si celor care nu ies prea des la drum lung si conduc mult in oras, vreau cum spuneam xenon si scaune incalzite. De aici restul se mai pot pune gen navigatie ...imi place mult volanul de la CC insa daca nu ma insel gasesti doar incepand cu 2009 cu CR. Vreau sa stiu si cati km credeti ca sunt ok la o masina sau cati nu sunt prea multi.

Astept sfaturile voastra si inca odata multumesc celor care au parcurs aceste randuri si care ma vor ajuta cu cateva sfaturi utlie.

Link către comentariu

Eu am passat din 2006 motor bkc 105 cp are 290 mii km si merge impecabil.mi-a cazut doar axa cu camme pe la 270 mii km si cam atat.despre putere pot sa spun ca as vrea ceva mai mult dar se rezolva usor cu un remap.dar pentru cine e mai linistit la volan cred ca sunt suficienti.eu nu spun ca e cel mai bun motorul asta dar cel putin mai fiabil decat 2.0 este cu siguranta si un exemplu sec mie mi-a cazut axa si am schimbat tot in chiulasa daca ar fi fost un motor cu 16 valve costurile erau cel putin duble.cu 8000 euro cred ca gasesti ceva bunicel cu vreo 170 mii km.sfatul meu lasa dotarile in favoarea km.se pot pune multe dotari dupa ce o cumperi chiar si xenon after chiar daca e mai neortodox.salutari

Link către comentariu

radu_cainamisir

Am modelul B6 fabricat pe la mijlocul anului 2008, iar pana in prezent nu a existat nicio problema. Mentionez ca este varianta Comfortline 1.9TDI manuala. Este o masina suficient de puternica, iar consumul este mai mult decat decent. Pentru cei care spun ca exista probleme, eu unul am masina asta de noua si nu mi-a creat probleme.

Link către comentariu

Eu recomand motorul de 2.0 tdi cod motor bmp. Are o singura axa cu came si este derivat din motorul de 1.9 tdi de 131 de cai. Are injectie bosch, deci fara probleme. Singura problema reala si costisitoare este pompa de ulei, care odata rezolvata nu mai face probleme. In rest poate avea aceleasi probleme ca si la celelalte motorizari, probleme specifice modelului.Consum 6%.

Link către comentariu

as dori sa imi achizitionez un passat din 2006 tfsi 200cp ce parere aveti despre motoarele astea sunt reusite ?probleme? va rosg ajutatima cu cateva sfaturi

Link către comentariu

Vezi forumurile din state, acolo gasesti mai multe despre motoarele astea. Stiu ca in 2007-2008 era suparare mare pe motoarele 3,6, le cadea pompa de ulei si alte bube.

Link către comentariu

Probabil el cauta un passat cu motor de 2.0 benzina nu 3.6.

Link către comentariu

borav64motion

Salutare prieteni!

Am si eu nevoie de sfaturile voastre in legatura cu achizitionarea unui Passat 3C din 2006. Va pun la dispozitie datele de care dispun.

Azi am vazut-o si probat-o. Estetic este OK, iar de mers merge frumos. Las aici link-ul cu anuntul pentru sa puteti viziona anuntul: 

http://www.milanuncios.com/volkswagen-de-segunda-mano/volkswagen-passat-2-0-140-cv-118593226.htm

Seria de sasiu si km  VIN: WVWZZZ3CZ7P112517   Mileage: 70460km/43781miles

Sunt km conform cu cartea de ITV (inspectia tehnica).Aici in Spania iti scrie pe talon km pe care ii are masina in momentul reviziei tehnice.

Am pus si Vag-com-ul pe ea si au iesit doar erori pe frana de parcare (are deja omul butonul nou cumparat, doar trebuie schimbat) si la baterie (care e de cind masina deci mai are foarte putine zile).

Problema cea mai importanta dupa parerea mea e ca are motorul BKP. Insa e ciudat faptul ca a prezentat factura (valoare 0€) de la vw si zice ca l-au chemat de cind era in garantie si i-au schimbat injectoarele problematice Siemens.

Nu am mai auzit pina acum asa ceva, cum ca au rechemat si au schimbat gratis injectoarele.

Daca e asa, la ce ar mai trebui sa fiu atent?

Astept cu interes pareri.

Merci mult la toti!

Link către comentariu

borav64motion

Revin cu o adaugare.

Intradevar incepind cu 13 ianuarie 2013 VW Spania a inceput o campanie prin care schimba injectoarele de pe BKP absolut gratis, chiar daca ai facut sau nu reviziile la ei. O treaba de laudat. Bravo lor!!!

Link către comentariu

De laudat... e mult spus, parerea mea...

Link către comentariu

Daca au schimbat injectoarele vor urma:pompa motorina din rezervor si turbina.Am un prieten care a avut una de noua si pana la 88.000km i-au cazut toate astea la rand.Vorbim de BKP.

Link către comentariu

mihai ploiesti

Foarte bine ca au schimbat injectoarele! Eu am 2.0 tdi BKP dsg 140cp+tcm si nu am nici o problema! Acum fiecare stie cati bani aloca cumparariii unui B6!

Link către comentariu

va rog ce parerr aveti de 2.o tfsi 200cp ??? motor fiabilitate, condum , intretinere...nu are nimeni???

Modificat de barthajozsef
Link către comentariu

Si..? Un 2.0 TFSI cu DSG, uiti de consum, si nu iti pasa, o sa te bucuri de el, cum trage masina, ca chiar trage foarte bine, "te baga bine in scaun" :>

Link către comentariu

Cei care aveti diesel,nu va mai exprimati pareri cu privire la consumul motoarelor turbo pe benzina.Nici pe mine nu ma crede nimeni ca imi consuma passatul cu 1,4 TSI doar 6%.Eu acum am in oras pe vreo 2000km un consum mediu de 6,8%.Depinde foarte mult de stilul de mers.

Si cu un diesel se pot scoate lejer valori de 10-11% in oras si nimeni nu zice nimic.

Cel mai important este ca acest consum il poti stabili chiar tu.Vrei adrenalina si bagat in scaun,mergi mai tare si consuma mai mult.Ai nevoie de un consum mic-nu te dai tare la ea,accelerari si franari line.

oricum si 2.0 TSI are consumuri decente pentru puterea si cuplul care-l ofera.

Link către comentariu

borav64motion

Perfect de acord cu tine. Nici pe mine nu ma crede lumea cind le zic cit consuma Bora V6 a mea. 

Multumesc pentru raspunsurile in legatura cu intrebarile despre Passat BKP.

Modificat de borav64motion
Link către comentariu

salutari tuturor posesorilor de passat B6 ,

dupa ce anu trecut am avut un past b5 2,5tdi /automata

in prezent am b5,5 1,9 /6trepte .... as dori un upgrade spre toamna la passat  b6 

doecamdata ma documentez despre model ... in pricepiu as dori motor dizel nu m-am hotatarat intre 1,9 sau 2,0 ... sa am bani  intai :) 

Modificat de ionutzmi
Link către comentariu

:) si care e intrebarea sau nelamurirea? Vrei un sfat: ia B6 >2009 (CR) sau ramai la B5.5

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!