Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

si consumul de combustibil este mai mare/mai mic la DSG fata de o cutie manuala?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

categoric nu!  sau e insesizabil

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Cum a spus si tavitara,daca mergi mai mult in oras merita sa iei vw cu dsg,dar si in afara orasului este buna cutia dsg. La consum depinde f.mult care este si stilul de condus al fiecaruia. Eu merg un pic mai sportiv(cateodata), media in oras intre 8,7 si 9,5,iar exterior intre 5,9 si 6,7(depinde de stilul cum conduci). Pentru mine e perfect mai ales ca am si resoftat.o. eu de 17 ani de cand am permis si conduc nu am avut pana acum 2 ani masina automata. Iar acum nu as mai conduce masina care are cutie manula. Acum depinde de fiecare ce doreste. Eu prefer dsg!

Link către comentariu

Cum a spus si excalade, diferenta de consum este f.mica, aproape deloc intre dsg si manual. Totul depinde de stilul de condus al fiecaruia.

Link către comentariu

si aici va referiti ca DSG-ul consuma o idee mai mult? sau mai putin? bine inteles cu un mers relaxat nu sportiv

Link către comentariu

Poate dsg sa consume ffff putin mai mult. Dar nu este relevanta diferena de consum dintre dsg si manual. Acum fiecare ce doreste sa achizitioneze!

Link către comentariu

am inteles..eram curios ce implica in plus o cutie DSG

P.S. o cutie DSG ca a ajutam si pe altii are :

avantaje: se conduce ff usor; nu consuma mai mult de cat una manuala (poate mai mult cu ff putin, dar asta depinde ff mult de modul in care conduci masina)

dezavantaje: la 60mii km trebuie schimbat uleiul+filtrul(5.7L ulei x 110ron/L +  115ron/filtrul).

Mai sunt si alte avantaje/dezavantaje?

Link către comentariu

Cam astea ar fi. Eu nu am avut nici o problema pana acum, si sper sa nu am. Poate mai gasesti si in topic.uri. la manuala si dsg, cate ceva despre cutiile manuale si cele dsg.

Link către comentariu

Un avantaj ca este mai rapid :)

Link către comentariu

cutia dsg iti ofera un confort suplimentar in timpul condusului , mai ales in oras

un alt plus este acela ca schimba viteze atunci cand trebuie , mai eficient decat in cazul cutiei manuale ( soferii sunt si ei oameni ) , de aici si consumul relativ egal intre manuala si dsg

singurul minus al cutiei dsg pentru un sofer cuminte si obisnuit , este in cazul in care ai probleme acolo, apare un cost suplimentar

dar asta e normal , orice facilitate suplimentara la orice produs ( indiferent ca e masina, aparat electrocasnic sau electronic ) , poate aduce si probleme suplimentare

din punctul meu de vedere , masina o iei ca sa o conduci si sa ai confort maxim , deci dsg-ul nu trebuie sa fie decat un plus

cine cumpara o masina doar pe principiul : sa il coste cat mai putin in caz de orice , sa fie sanatos , o viata ai , macar sa o traiesti frumos

Link către comentariu

Masinile cu DSG, mai au probleme cu volant-ul?...probleme care sunt destul de frecvente la masinile cu cutie manuala?!

Link către comentariu

Da. La DSG-uri cade volant.a in jur de 200 mii km. Costa aprox 2300 ron LUK,echiparea de fabrica.Dar cred ca si la manuale mai cade.

Link către comentariu

de 2 ani de cand am masina, si 232.000 km nu am avut probleme majore. ce am schimbat ca piese au fost EGR,amortizoarele spate(nu era necesar,dar am pus unele sport) discurile(nu era necesar,am pus sport),am pus alta turbina (reconditionata), si in rest reviziile necesare la fiecare 10.000 km. in rest merge fara probleme. eu sunt f.multumit de dsg,mai ales ca am facut si multe modificari la ea. Si sunt  de acord cu avantajele pe care le au spus tavitara si xdaniel, si dezanvantajul spus de eexcalade.

Link către comentariu

un volant de 500 euro la 200.000 de km ptr o masina de 10.000 euro ( second , nu mai vorbim de cei care au dat minim 20.000 de noua ) , nu e niciun dezavantaj , este ceva absolut normal

un volant se schimba mai des la cutia manuala decat la dsg , tocmai din cauza faptului ca dsg-ul schimba tot timpul corect vitezele

si asta e valabil la majoritatea masinilor

o observatie referitoare la VW si mai precis la B6 : fiind una din cele mai raspandite masini , exista cei mai multi producatori de piese , gasesti orice ,oricunde si oricand

este un maaaare avantaj !

B6 nu e o masina scump de intretinut daca ai grija de ea si nu ai luat-o deja facuta praf

Modificat de tavitara
Link către comentariu

stie cineva un site pt decodare VIN? si ma refer la un site sa stie sa decodeze Sequential Production Number(de dotari are masina), exista asa ceva?

din ce am vazut pt BMW exista un asemnea docoder si este free! pt VAG nu am gasit...!

Link către comentariu

Avem un coleg, Gabivvx care are acces la un decodor de acest fel, il gasesti la topic-ul "VIN Decoder - PR Numbers - OEM Parts", da un search pe forum. Daca nu poti tu posta acolo scrie-i pe privat seria de sasiu si roaga-l sa te ajute.

Link către comentariu

Exisra si ptr vag PR code decoder-si e free. Daca ai codurile PR intra pe vagplanet. Ptr devodare dupa VIN-adica sa aflii codurile PR ia leg cu colegul nostru.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut!

M-am hotarat sa imi cumpar un VW passat B6 si ca si buget am vreo 10.000 euro.

Ce motorizare imi recomandati ? credeti ca as putea gasi ceva la banii acestia sa fie dupa 2010 (euro 5)?

Multumesc ! Ciprian.

Modificat de ciupri87
Link către comentariu

De gasit gasesti insa cu rabdare. Insa in buget-ul acesta iti recomand sa verifici fiecare masina dupa seria de sasiu la reprezentata pentru ca sansele sa dai de una cu kilometrii  da-ti inapoi sunt mari.

Doi la mana, cati km faci pe an? Mai mult urban sau rural?

Link către comentariu

Florine.......... cum sa dai atatia bani pe un B6 din 2010 cu 190000km, cand iti poti lua un B7 din 2011-2012 cu 110000km la "numai" 10-11000  euroi ??? :biggrin:

Link către comentariu

frumos passatul pus de florin.totusi nu m-as baga la nr ala de kilometrii.masina e dotata si nici nu pare ca au trecut 200.000 de km peste ea

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!