Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

Passatul de care vorbeam... tocmai inainte sa plec spre Cluj sa il iau primesc un telefon de la proprietar ca se aude un zgomot si la dus in service si il scoate maine dar nu stie cand..asta insemnand sa aman cu o zi plecarea. Din start m-am gandit ca nu e bine ...ori o fi vandut-o si sa nu se faca de "caca" a bagat-o pe asta... maine ma duc sa vad un alt Vw.

@Pit-bull  passatul care o sa il vad maine are start and stop cu DSG:) 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. 

De curand mi-am cumparat un Passat B6 , 2 .0 , cod motor BKP.

Cand l-am luat l-am pus pe tester si in afara de cateva lucruri minore nu a avut nici o problema. Dupa o jumatate de luna mi s-a dus ceva la clapeta de aer ( ceva de genu) iar dupa ceva timp un injector care  s-a rezolvat prin schimbarea tuturor la vw prin aceea operatiune de schimbare gratuita.

Acum am un zgomot la motor care ar proveni de la baia de ulei.

Ce ma sfatuiti cu acest motor: sa tin masina ca merita sau sa scap de ea?

Tin  sa precizez ca masina merge ok in afara de aceasta bataie.

Va multumesc. 

Link către comentariu

ca idee... motorul nu are nicio vina, ci poate km care i-a mers pana acum....sunt foarte multi posesori de BKP pe forum. Injectoarele se inlocuiesc gratuit... deci nu mai este chiar asa dureroasa problema.

bataia in baie - trebuie investigat de la ce este...

Link către comentariu

Cand am shimbat injectoarele cel de la vw (prieten) mi-a spus ca lui dupa 90000de km nu ii mai apare nimic in sistem de service.

Dar mi-am pus intrebarea cum a schimbat (primu proprietar) 2 injectoare in 2007 si in 2008 cu serie cu tot si sa nu apara in sistem si cred ca masina a fost radiata ceva timp

Modificat de Corbesma
Link către comentariu

trebuia sa apara in sistem.....

Link către comentariu

Ma gandesc ca poate a avut multi km la bord ca ultimu injector am fost schimbat in 2010 (asa apare anul de pe el). Sunt in dubii daca sa tin sau nu masina ca am auzit multe despre 2,0 bkp din 2006. 

Rog pe cineva din apropiere de Buftea care are acest motor daca se poate sa ne intalnim sa imi fac si eu o idee.

Multumesc!

Modificat de Corbesma
Link către comentariu

am discutat cu 3 asa zisi samsari care aduc masini din germania si am facut un tabel de cheltuieli pt achizitia de ex a unui passat B6 2.0tdi 110cai 81kw sa zicem, nu am vazut pe nicaieri defalcat clar pe ce se duc banii, unii se si feresc sa-ti zica ce si cum:

cheltuieli acte, asigurare, nr temporare, vignette, alte cheltuieli ale persoanei care aduce masina, combustibil - 500 600euro

comision adus masina: 300 euro

practic te costa 800 de euro minimum doar adusul de acolo

se adauga RAR 100 euro, asigurare RCA 150 180 euro (am luat-o nu pe cea mai ieftina, 32 de ani carnet din 2001, un copil etc), tradus acte etc - neglijabil,
schimbat distributie, pompa apa, ulei, filtre etc 1800-2000 lei - in caz fericit - 450 de euro, taxa mediu euro 5  80-150 euro

deci total cam 830 850 de euro suplimentar fata de cei 800 de euro amintiti mai sus.

am fost si la reprezentanta vw din cluj si mi-au zis si ei ca in vederea verificarii istoricului unei masini vw  - vin - trebuie sa ma prezint cu actele in original ale masinii, sau cu vanzatorul. asa incat daca masina e din alta localitate si proprietarul nu vrea sa-mi prezinte istoricul pt ca are ceva de ascuns, degeaba imi da vin-ul ca n-am cum sa obtin eu date legal despre istoric.

Link către comentariu

taxa de mediu, Euro 5 DPF, 2010 - eu am platit 190 de Euro, anul trecut. 140 cp.

Link către comentariu

RadulescuRomulus

ce pareri sunt despre motorul CBAB [2.0, 140cp] ?

ma intereseaza:

a) fugi de el, e o pacoste, te baga in faliment

b) e un motor fiabil.

c) exceptional de bun, nu-l rata.

am gasit un CL plus si as fi tentat. 2010 an fab.

Link către comentariu

greu de spus asta, despre un motor care se afla in paine de vreo 4 ani maxim..... avand in vedere ca vin masini din Germania, fabricate in 2009... cu 250.000-300.000 km... cu motoarele astea si nu au inca probleme.... putem zice ca sunt ok.

in rest, face parte din familia common rail - CBA - ... si eu tot pe asta il am pe masina, am masina de un an si ceva... si nicio problema.

pe la ele, ca probleme - actuator turbine, clapete admisie, senzor presiune DPF.... cam astea sunt problemele cele mai des intalnite.

problema cu spanul facut de pompa de inalte... au existat cateva....

in linii mari, e un motor ok, atentie la nr de km.....

Link către comentariu

RadulescuRomulus

el se jura ca km sunt reali ~150.000km. Mai mult, samsarul cu gura lui a spus ca cel mai bine se vad km pe cutie [dsg] si istoric corelat cu cartea service. M-a uimit asa la el poezia asta. Ca n-am auzit-o inainte la nimeni... in general, nu ma astept la multe detalii tehnice de la un samsar...

Link către comentariu

da... sunt si unii care mai stiu una - alta despre masini.... oricum, cel mai bine ii verifici istoricul,,,,,

Link către comentariu

Eu am motor CBAB, am msina de 3 luni si am facut cam 6000km de cand o am , merge frumos se aude splendid , nu a papat gram de ulei , din cate stiu eu acest motor este des intalnit pe Passat-ul CC si chiar cautat .Intradevar cum zice si colegul Florin actuatorul  turbinei a fost schimbat si pe masina mea pe la 135.000km acum am 192.000km .

Bafta la cautari si mare mare grije la masinile cu 100k km ca nu sunt de vanzare !!!!

Link către comentariu

Hai sa va spun si voua ce am patit ca in viitor sa nu faceti prostia mea... Marti dimineata trb sa ma duc sa vad un passat b6 2010..full la 2 strazi de mine..il sun pe vanzator..imi zice ca are treaba..peste o ora ma suna si-mi zice ca s-a vandut masina...mai pierdusem una din cluj inainte cu 1 zii.(eu fiind din Bucuresti) si tot uitandu-ma pe autovit,mercador, tocmai etc.. gasesc un passat 2009/10.. 149.000km....7990 euro.  L-am intrebat pe vanzator daca are carte service..mi-a zis ca are..si l-am intrebat ultima revizie cand e facuta... mi-a zis ca in 2012 luna august sau ceva de genu cu 141.000..mi-am dat seama direct ca are km dati inapoi...am trecut cu vederea ca asta e piata din ziua de azi. Am luat trenul si am plecat spre Bacau...am ajuns la 20:00 acolo...cand vad...capota...era julita de la pietre..se vedea vopseaua veche(vanzatorul: nu ca nu e vopsea..s-a dus lacul)...ma uit prin colturi..julituri...sgarieturi...am zis ca na... ma uit din fata...am batut in aripi...aripa dreapta fata era lovita clar...am trecut cu vederea..si am trecut la optiuni... aveam foaia cu optiunile din descriere pe o foaie trasa la imprimanta..si ma uit si vad:climatronic...masina avea AC, senzori parcare..masina nu avea senzori de parcare... si m-am dat jos din masina l-am injurat si am plecat sa vad cand e urmatorul tren...stand vreo 4orejum prin Bacau... 

Deci cand vreti sa va luati masina din alt oras....aveti grija... am inteles ca Clujenii ar fi baieti de treaba... acum sunt tot in cautare..:|

Link către comentariu

Nu te-ai uitat in poze...... Le descarci in calculator si le maresti, intorci le sucesti, si daca iai dubii renunti.... Eu de aproape 3 luni merg cu masini de impumut pentru ca nu am gasit ceva care sa ma atraga, sau ce m-a atras nu mi-am permis. Decat sa bat drumul aiurea,eu mai bine renunt...... Din discutia teefonica iti daai seama daca vanzatorul este serios..

bafta......

Link către comentariu

Era foarte serios...pozele erau facute cu un telefon care facea sa lumineze mult mai mult..si unghiurile erau in asa fel incat nu iti dadeai seama,... am vorbit cu un samsar din cluj... ma intrebat ce pret ce dotari...si cauta el prin germania/olanda... i-am zis sa nu-mi de-a km inapoi ca nu-i mai cumpar masina..nu ma sperie daca are peste 200.000mii...   Eu as putea sa plec acum pe  5 in Germania/Olanda..dar exista foarte mare riscul sa nu gasesc...si sa plec ca data trecuta sa-mi iau Passat si m-am intors cu Seat Alhambra...e alceva...

Link către comentariu

aceeasi problema o am si eu cu adusul de afara.... si oricum mai sunt ceva smecherii pe care le stiu samsarii...

Link către comentariu

Acum, si daca mergi tu personal in Germania poti sa nu-ti gasesti sau sa iei o mare teapa pentru ca si acolo au "necinstitii" lor, mai ales in acest domeniu. Trebuie sa te duci intr-o zona in care sa ajungi usor la mai multe autohaus-uri (Germania e mare), drumul, oboseala, zile de concediu pierdute, banii cheltuiti, stresul. Eu de exemplu, nu am avut timp liber pentru asa ceva si am ales sa o iau din tara de la un samsar. A castigat si el ceva, probabil ca ieseam mai ieftin daca mergeam eu in Germania, insa a fost mai comod asa, desi mai scump. Comoditatea costa. Depinde de fiecare aici.

Cat despre drumul tau la Bacau, pacaleala. Trebuia sa ceri si tu mai multe poze (toate unghiurile, interior, exterior) pe email sa vezi mai bine, facute cu un aparat foto, nu cu telefonul. Din poze ti-ai fi dat seama. Si eu imi vand cealalta masina si am facut vreo 40 de poze in detaliu. Nu sunt toate pe internet, dar pentru cine chiar e interesat, le trimit pe mail sa vada toate problemele. Mie asa mi se pare corect, nu sa pui omul pe drumuri sute de km ca sa-ti bati joc de timpul lui si de al tau.

Modificat de binisoft
Link către comentariu

corect, dar samsarii nu gandesc asa. Acum  doua zile am mers sa vad doua masini, si dupa ce am vorbit cu samsarul la telefon m-am intalnit cu el, iar cand am inceput sa pun intrebari despre masina a inceput sa faca ca toate aratarile, de parca ii eram dator cu ceva........ la asa nesimtiti nu iti ramaane dacat sa te certi cu ei sau mai rau, sau cel mai inteligent sa pleci. Feraasca sfantu sa vezi ca masina are vreo problemaa, a fost revopsita, ii bate ceva la motor, e patata sau cine mai stie. Basca daca ii mai prinzi si cu km masluiti..... inrebarea cheie este......daca iti timit seria prin mesaj si daca accepta test la reprezentanta. Am vazut situatii cand au pus pe net o serie iar pe masina era alta serie. seria de pe  net avea istoric mai bun, iar omul cand o verifica este incantat si nu se maai uita si pe masina, asa ca a inghitit-o.

Link către comentariu

Clujenii seriosi. Sau de treaba. Ha.

Daca te bagi cu samsari, recomand gasca din Zalau. Preturi nesimtit de mici, oamenii au in DE surse permanente, sunt "decenti".

Daca dai 7000 pe una fie si cu 300 000 km, pai asta e nene.

Eu am facut asa calculul: am X euro pt achizitie, si 2000 pt eventuale reparatii. E cel mai sanatos rationament, sa nu ramai in c___ gol

Link către comentariu

in mare este corect rationamentul, dar la 300.000km un istoric/servisare precara a masinii va determina cheltuieli mai mari, avand in vedere ca s-a tras de masina aia. Ca sa o dea neamtul cu 5000 inseamna ca a mers cu ea si probabil nu l-a durut f tare, gandind ca oricum nu mai ia mare lucru pe ea la km astia.

Link către comentariu

Si in Germania sunt multe masini manarite. Eu sunt in cautare de o luna si jumatate si inca nu ma gasit nimic care sa-mi convina si sunt la botul calului (adica locuiesc aici).

Hai ca pe astia cu parcurile auto ii mai verifici si te astepti la orice dar mare surpriza ii cand verifici seriile de sasiu de la privati. Chiar astazi am verificat la o masina privata si am avut surpriza sa aflu  ca masina a avut accident cu airbag sarit si altele...iar proprietarul zicea ca nu stie nimic. Eu personal sunt la al doilea privat care il prind cu manarie.

Cautati parcurile mari care au multe masini si acolo sansele sa gasiti manarite sunt mai mici (cine ii interesat poate sa-mi dea un PM si-l ajut cu parcurile care le-am gasit si eu si care imi inspira incredere).

Deci si in Germania trebuie sa casti ochii la fel ca in piata la Autovit....sa nu mai zic ca mitul cu masina buna si ieftina din Germania ii de mult apus sau nu a fost niciodata.

Link către comentariu

... sau reprezentante, dealeri VAG - pretul este peste parcuri, masinile - tot peste...

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Eu daca merg...ma duc in Olanda langa Amsterdam este cel mai mare targ din Europa de masini...decat astia stiu de el....in fiecare MARTI se strang..masini nemtesti...frantuzesti...belgieni..si olandezi...dar stiti cum e...cateodata sunt mai scumpe...si ca tot vorbeati de samsari...voi credeti ca ei se duc dupa ele si le aduc ei?:))) si mai pun 300euro la pret si s-au scos? GRESITI...au firma...au pe cineva acolo...scoate tva de 24%...si il mai castiga o data....au oameni..ii trimit cu TRAILERUL.. si vine cu 6-7 masini pe trailer.... asta inseamna SAMSAR...aia care se duc singuri si scot si ei 2-3 sute de euro... sunt niste gainari..sa va zic exact.  Chestia cu trailerul mi-a zis-o un prieten din Cluj..care asta face el..dar din pacate se ocupa cu Audi si bmw...am vb de un audi 10/2008 vrea 8200euro...+ taxa de inmatriculare ca e vreo 1200euro...eu zic ca e bine...

Link către comentariu

Ma intreb ce "servicii" au cei de acolo daca merg martea cu masinile in targ, probabil tot "cinstiti" ca la noi. De acord cu fbiaaction, le cumpara pe firme fantoma de prin Ungaria, firma vinde masina samsarului, samsarul tie ca si client final. TVA ar trebui sa plateasca firma din Ungaria, dar firma dispare dupa o perioada si apare alta firma, si procesul se reia. Sau nu se duc cu trailer-ul, ci merg in gasca cate 5-6 si conduce fiecare cate o masina inapoi spre tara.

Modificat de binisoft
Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!