Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

salve tuturor,

doresc sa cumpar un Passat 2.0 (3C, 140cp, cutie DSG) pe care il am in probe pentru o saptamana incepand de azi de la un prieten.

Nu stiu ce model este: Passat Trendline, Confortline sau Highline si nu stiu cum sa aflu.

Seria VIN este WVWZZZ3CZ8E031540.

Ma poate ajuta cineva?

Sau cum pot afla lista cu optiunile acestei masini?

Mentionez ca masina nu are niciun manual in afara de cartea de service.

Va multumesc anticipat.

Modificat de Maistrul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cartea de service, daca nu ma insel pe prima pagina, ai o eticheta cu VIN-ul masinii, codul motor, cutie viteza, cod culare si o matrice cu coduri, alea is optiunile masinii. Tot pe eticheta aia scrie si ce nivel de echipare are. Trebuie sa fie o eticheta identica lipita in portbagaj, sub mocheta. Gasesti pe net ce inseamna fiecare cod de pe eticheta aia.

Link către comentariu

Maistrul  eu te-as sfatui sa te uiti in torpedou , vezi ca in partea de sus e o clapeta mica (are si un fel de snur) tragi de ea si se deschide un compartiment special facut pt carte service /manual de utilizare ... eu am o monstruozitate de carte in care am tot si incape la fix acolo .

Link către comentariu

Stiu de compartimentul ala, acolo am cautat prima data dar este gol si cel de la care vreau sa iau masina a recunoscut si el ca nu are cartile.

Cel de la care iau masina a avut aceiasi problema si mi-a recomandat acest forum si a spus ca el cand a luat-o a avut noroc cu unul din "comunitate" care in functie de seria VIN ia trimis lista completa cu denumirea modelului si lista cu optiunile masinii dar nu o mai are.

Poate cineva sa-mi dea aceasta lista sau exista un site unde pot rezolva problema?

Site-uri cu VIN-uri am gasit dar nu-mi da decat tara de fabricatie, orasul, anul de fabricatie si versiunea.

Link către comentariu

Maistrul e aici http://vwforum.ro/topic/69773-vin-decoder-pr-numbers-oem-parts/page-113 locul unde poti ruga sa-ti decodeze VIN , daca nu poti posta (daca esti membru nou mi se pare ca nu poti posta ) trimite-mi VIN pe privat sau pune-l aici si punem noi pe topic

PS sau direct mesaj privat lui GABIVVX cred ca merge

Modificat de jiji2008
Link către comentariu

Iata aici un decodor de coduri ale optionalelor: http://igorweb.org/equidec/

Asa am aflat ca a mea iesise din fabrica cu jante 8Jx18  :eek: ..acu am pe 16.. astea-s bune pt drumurile noastre :))

Link către comentariu

Nu ma lasa sa postez, probabil ai dreptate referitor la regula cu cei noi, eu m-am inregistrat aseara, si nici nu ma lasa sa trimit mesaj privat lui GABI asa ca o sa postez VIN-ul aici si poate ma puteti ajuta.

WVWZZZ3CZ8E031540

Multumesc.

O sa incerc sa iau cartea de service pentru ca am gasit intradevar eticheta din portbagaj dar este zgariata si nu pot citi aproape 1/3 din coduri, oricum multumesc, cel putin am aflat ca e varianta SPORT.

Link către comentariu

Eu am postat in topicul acela VIN-ul tau ... acum sa vedem , raspunsul e posibil sa intarzie avand in vedere faptul ca e perioada sarbatorilor si omul face chestia asta in timpul liber , gratis

Link către comentariu

Am reusit sa descarc fisierul pdf cu decodarea VIN-ului masini mele, iti multumesc pentru ajutor atat tie cat si lui Gabi. I-as fi scris si lui dar nu ma lasa sa-i postez.

Link către comentariu

Buna ziua.. Sunt student in anul 3 de facultate si s-au gandit ai mei sa-mi cumpere o masina, buget undeva la 10 mii euro. Intrucat fac o data la 2-3 saptamani un drum de la 360km si avand in vedere ca tatal meu a avut un passat b6 din 2007 care pana la 254 mii km a schimbat doar consumabile, ma gandesc tot la un passat b6. Acum vreau sa-mi spuneti o parere daca se poate pentru ca in ziua de azi sunt multe masini cu kilometrajul dat inapoi.. am si citit si pe aici pe forum si am mai cautat si pe net. Am fost si pe la weltauto dar preturile depasesc bugetul...

Uitati cam ce am gasit:

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C28799078.html

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C27786505.html

sau

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C28963101.html

Ce parere aveti? Sunt km reali? Merita pretul?

Multumesc

LE: am uitat sa zic, stau si in Radauti,SV si am de facut ceva km doar sa vad masinile, poate gasesc o reprezentanta vw si in localitatea respectiva si le pun si la o inspectie tehnica

Modificat de BTeo
Link către comentariu

Geisterfahrer

Haha. Nu-s reali. Cred ca in banii astia masinile au cam kilometrii facuti de tatal tau cu B6. Acuma insa multi cumpara masinile si asa, stiind clar ca kilometrajul a fost dat inapoi la mai mutin de jumate din kilometrii reali, dar daca masina n-are bube vizibile poate e ok. Totusi, intretinerea unui Passat costa destul de mult, iar la o masina din asta cu km dat inapoi e destul de probabil ca in perioada imediata sa trebuiasca sa mai bagi multi bani in reparatii (mii bune de EUR daca ai ghinion!).

Ce vreau sa spun e: astea nu-s masini pentru un buget de 10k eur, te va costa mult mai mult in realitate. In banii astia si pentru ca. 500 km pe luna ai tai cred ca e mai cinstita o Dacie noua. Si se inscrie si in buget ;)

Link către comentariu

de acord cu dinu, si la sub 10k km pe an poti sa cumperi sandero benzinar, ramai cu ceva bani si nici nu a stat vreun neamt besinos in ea.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Link către comentariu

Am inteles, deci sa inteleg ca mi-ar trebui sa-mi iau gandul de la aceasta masina. Multumesc de informatii :)

Link către comentariu

Ce-i aici? Club Dacia? :))

Dinu, tu ai un B7, pe care probabil ai dat undeva pe la 20000 sau mai mult, si orice masina ce e sub bugetul asta ti se pare ca poate aduce probleme.

Celeronule.. nici nu stiu cum sa judec relevanta parerii tale in acest topic, avand in vedere faptul ca esti posesor de Ford..

Intr-adevar, costurile de intretinere sunt mai mari ca la unele meodele, gen Sandero, Logan sau chiar Polo sau Fabia, asta pt ca sunt din alta clasa. Si din cauza faptului ca sunt masini mult mai complicate, cu tot felul de senzori, problemele pot aparea mai des si nu sunt atat de simplu de remediat, dar totusi tind sa cred ca satisfactia pe care ti-o ofera un B6 depaseste pe cea data de un Sandero.

Acuma daca vrei sa iti iei o masina proaspat adusa, intr-adevar pe Autovit cele mai multe masini au dati km inapoi, dar daca aplici in mod corect niste filtre o sa gasesti destule si cu km reali, de exemplu cele care au postata seria de sasiu, iata:

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C28956513.html

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C28953538.html

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C28754538.html

http://www.autovit.ro/volkswagen-passat-C27682717.html

Inarmat cu seria de sasiu poti merge frumos la o reprezentanta, daca mergi cu masina, pe langa verificare si o sa-ti spuna si ce apare pe istoricul service, iar daca iti faci altundeva verificarea, si mergi doar cu seria de sasiu la VW, le dai la baieti o mica atentie si iti dau ei istoricul. Daca te uiti pe thread-ul asta cu cateva pagini in urma, avem si un coleg care iti trimite istoricul pe mail contra sumei de 40 de lei.

Si inca ceva, pt cei care au studii sau experienta in marketing, e binecunoscut faptul ca pentru un produs, sau un brand, sau un negustor, daca 10 clienti sunt nemultumiti, 8 dintre ei o sa faca reclama negativa, dar daca 10 clienti sunt multumiti doar 1 sau 2 o sa-si faca timp sa laude produsul, si regula asta nu se aplica doar la masini, ci si la laptop-uri, ciocolata, detergent sau orice altceva iti trece prin minte. Prin asta vreau sa spun ca o sa gasesti multi oameni care iti zic ca B6-le e naspa pt banii pe care ii dai, dar pe forumul asta sunt si destui pasionati care lauda masina, iata:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=60798
http://vwforum.ro/index.php?showtopic=72083
http://vwforum.ro/topic/99587-inca-un-passat-b6-pe-club/

Link către comentariu

Geisterfahrer

Hehe...daca ai citit forumul asta iti dadeai singur seama ca parerea mea si a Celeronului nu sunt singulare. Nu mai dau aici linkuri la calculatoare online care-ti dau valoarea reala a masinii si nici nu mai vreau sa explic de ce istoricul de la VW sau cartea de service (falsificata sau nu) nu prea au relevanta, ca deja am obosit.

Cine are 10k buget si da 9800 EUR pe un B6 din asta cu kilometraj dat inapoi atunci sa se astepte la cateva mii bagate in reparatii in primul an. Stim cu totii cam ce pica la B6, uite, ca proprietar de B6 din 2007 ai putea sa-i spui omului ca sa-l ajuti cam cat costa reparatiile pentru:

- injectoare;

- filtru de particule;

- volant cu masa dubla

...si ce mai pica pe masina asta. Ah, da, si revizia simpla, aia cu schimbat ulei + filtre doar...;) Sa vedem daca nu se sperie...;)

Iar despre satisfactia oferita de un B6 fata de un Sandero....da' asa-i, cat timp nu se strica nimic. Si oricum, in 500km pe luna nu prea o sa aiba ocazia sa savureze satisfactia asta :(

Link către comentariu

@nyrol5, multumesc mult de sfaturi si informatii

L-am gasit pe colegul care verifica VIN pe forum si in ultimul link postat de tine, masina are 270 mii km si e foarte multumit de ea, deci se poate.

Am condus si B6, si intr-adevar e acea placere unica data de masina asta.

Am aplicat filtrul pe autovit si am gasit ceva variante. O sa le verific dar o sa verific si primul link postat de mine ca mi s-a pus pata pe masina aia, o sa-l sun sa-mi comunice seria de sasiu.

M-am mai uitat si la golf 6, stiu ca sunt clase diferite dar sunt hehotarat. Pana la urma e tot VW. Oricum, las acest dubiu pentru topicul dedicat. 

Cheltuieli o sa existe tot timpul, indiferent de masina zic eu. Nu are cum sa fie totul perfect.

Link către comentariu

Geisterfahrer

Masina aia la lui Manyx costa cand 6800...cand 4500...deci nu prea as pune valoare pe zice proprietarul ;)

era 6800 mai mult nu lasa ,oricum nu e singura masina de vanzare....pe
mine ma oftica daca iau tzaca cu km ,ma oftica chestia in sine nu
altceva ,pentru ca ma intereseaza km reali la o masina ca sa stiu eu ce
ii fac dupa ce o iau ...de ex acum doua luni am cumparat un passat b6
din 2006 cu 267 mii km pe bord...

eu am dat 4500 euro pe passat b6 confortline si am luat-o cu 267000 km...

As mai zice sa te intrebi de ce oare din 10 posturi pe threadul asta 9 sunt de acord ca masinile la bugetul asta au probabil kilometraj dublu fata de ce scrie in bord, nu te pune pe ganduri? Si cu asta eu ma opresc aici, fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui, norocul samsarilor ;)

Modificat de dinu_s
Link către comentariu

Dinu, daca zici ca istoricul service nu are deloc relevanta, asa putem spune si cand vorbim despre orice alta marca de masini. Da, cartea service se poate falsifica, si am auzit si de nemtii aceia care dau km inapoi intre intervalele service ca mai apoi sa poate vinde masina cu rulaj mic, dar putini se obosesc sa faca chestiile astea, si chiar daca exista acel risc, putem fi de acord ca sansele sunt destul de mici.

Si ca sa-ti fac si tie placerea, dar si sa-l ajut pe BTeo cu o estimare a costurilor de intretinere (masina o am din august anul trecut), iata:

- injectoare: nici o problema de cand am masina, dar am aflat de aici de pe forum de culanta 23H9, m-am programat la vw si mi le-au schimbat gratuit acu 2 luni, masina merge la fel, poate ca a scazut sensibil consumul. Mai adaug ca eu am masina mai veche, motor PD, dar BTeo, la ce buget are, o sa-si ia una cu CR, la care n-am auzit ca ar fi probleme la injectoare.

- filtrul de particule - nu mi s-a aprins niciodata martorul de bord (cu 80% mers prin oras cu viteza medie pe BC 20-25 km/h) - intr-adevar mi s-a recomandat sa alimentez doar cu cea mai buna motorina si asta si fac (aia cu 6.1 - 6.2 lei/litru - nu zic care marca ca sa nu fac reclama)

- volant - no issues

- 2 bucse pe fata, nu mai retin care, dar stiu ca au fost ceva gen 100 lei ambele

- consumabile, na uite ca am gasit factura (de anul trecut): ulei c. edge 5w30 245 lei pt 5 litri, filtru ulei mann 27 lei, filtru motorina mann 95 lei, filtru polen 45 lei

- lampa xenon Philips D1S 350 lei, masina mea fiind cu bi-xenon oem, dar daca ar fi fost cu halogene, un bec era de 10 ori mai ieftin..

- anvelope de vara pe 16 noi am gasit intre 250 si 800 lei, eu mi-am luat cu 400 bucata un model la care am gasit pe net review-uri bune si care are si un prieten tot pe un B6 - nu cred ca e asa relevant costul anvelopelor, pt ca e la fel si daca nu ai B6

BTeo, conteaza foarte mult ca masina pe care o iei sa nu fi fost lovita, ca n-o sa poti afla cat de mult a fost afectata intr-un accident, si cat de bine a fost reparata, e mai bine sa fie cu mici zgarieturi decat sa zica vanzatorul ca a fost vopsita pt ca era zgariata si cand colo e o tona de kit sub vopsea.

Si daca pe istoricul service apar schimbate piese importante gen pompa de motorina, injectoare, volant, senzori, atunci cu atat mai bine, inseamna ca n-o sa trebuiasca sa faci tu asemenea interventii prea curand.

Link către comentariu

Na , daca va ajuta cu ceva , masina mea , cea din semnatura nu as vinde-o sub 12 000 fiindca stiu km ei , stiu cum a fost intretinuta , stiu ca are injectoare si pompa de ulei fara probleme ...adevarat din cand in cand volant parca imi da o trepidatie , dar la vara am sa schimb kitul de ambreiaj cu tot cu volant (2000 lei LUK+ manopera ) ...DPF nu are ca e BKP ...in rest merge de minune

Nu stiu daca mai exista topicul dar anul trecut vroiam sa o vand , nu mi s-au oferit banii ... am renuntat si de atunci tot merge :) 

Modificat de jiji2008
Link către comentariu

Geisterfahrer

Mda, n-o poti vinde ca piata e probabil plina de B6 cu preturi mai mici la acelasi nr de km AFISATI (dar de fapt dati inapoi).

BTeo: daca chiar vrei VW, ia macar un Golf, in aceeasi bani risti mai putin. Sau de ce nu vii tu sa-ti iei masina din Germania, e plin pe aici de golf/passat de toate felurile. Cel putin ii sari pe samsarii romani din schema...;) Ah, da, sunt si multe Dacii de vanzare SH pe aici, cica mai dotate ca alea de Romania ;)

Link către comentariu

@jiji2008, n-are rost sa o vinzi, e super. sa o porti sanatos mii de km si fara probleme

@nyrol5, trebuie sa-ti dau si o bere pentru lista care mi-ai dat-o, multumesc

o sa am grija si la detaliile mentionate, mai studiez putin siteurile si apoi cred ca o sa merg la o plimbare prin tara sa vad ce gasesc. am gasit in galati atat passaturi b6 (cat si golf 6) si m-as duce intr-o zi acolo, dar as vrea sa am temele facute, de asta am apelat la voi

@dinu_s: incerc sa gasesc la noi in tara ceva bun.. sper sa gasesc, fara sa am si cheltuieli pentru iesit din tara

am gasit ceva, care are si VIN si alte informatii din sfaturile lui nyrol5, dar sa nu fiu offtopic, am postat aici http://vwforum.ro/topic/51472-golf-6-configurareachizitie/page-89#entry2114615
Link către comentariu

Nu stiu de unde a inteles colegul de mai sus ca eu am dat 6800 euro pe masina dar a inteles gresit.am cumparat masina cu 4500 euro fix e din 2006 are 273 mii km acum si merge foarte bine.poti sa dai 15.000 euro pe o masina indiferent de marca si poate sa iti cada piese foarte importante si scumpe cum desigur poate cadea si la a mea.eu chiar daca bag 2000 euro in ea de acum in colo nu ma deranjeaza la fel de mult cum m-ar fi deranjat daca dadeam pe masina vreo 8000 euro de ex.kilometri prefer sa ii vad in bord pe cei reali decat sa ma mint singur,singurul meu sfat pentru colecul care vrea sa isi achizitioneze b6 e sa se gandeasca cat de des merge cu masina plina de bagaje si persoane pentru a lua un variant,e pacat sa umbli cu wagonul dupa tine daca nu il folosesti si mai bine iti iei maxim o berlina.ce tine de motorizare poti evita filtru de particule luand un 1,9tdi cum am eu si il duci lejer in 130 cp,eu sincer nu am nevoie de putere mai mare pentru ca mai am un mondeo benzinar de 2.0l cu care imi fac de cap cand ma apuca nebuneala.pe mine inca nu ma convins passatul de fiabilitatea lui pentru ca o am de 6 luni si imi pot da parerea abia dupa vreo doi ani de uz,deocamdata pot spune ca e o masina confortabila cu consum redus si cu un aspect deosebit de frumos.va salut

Link către comentariu

BTeo pai cred ca am sa merg cu ea mult si bine(acum 5 min m-am uitat in bord are 111 000 km) , dorinta mea e sa am una automata (passat , a4 ... mai sus nu tintesc) dar pana o sa am banii necesari sa o schimb cu una "in mintile ei" merg cu asta si dupa ce o sa am banii si o sa iau alta  , asta cred ca sigur o sa ramana in familie la garaj ca rezerva sau ceva de genul

Bisnitarii strica piata. Asta e clar !

Link către comentariu

Am gasit passat b6 2010 cu 163000 km, carte service, rar facut, a expirat primul set nr rosii, nu are dotari multe,are ac, nu are cotiera, nu are geamuri electrice spate,motor 2l 110 cai 5 trepte.. ce ziceti? 8590 eur, tatal meu a zis ca il duce la reprezentanta la teste si am luat si seria sasiu

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!