Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

DonzDonz:

Nu e problema pentru 10-20.000 de km in plus, dar la dealerul respectiv (care trateaza dupa cite am inteles mai mult masini returnate din leasing VW, cea mai mare parte Passat si Golf) primesc des masini si kilometrajul variaza. Asa ca sunt sanse mari sa gasesc si cu kilometri mai mici daca astept un pic :) Chia acum au o alta (la care insa trebuie sa ii incarce pozele) care are doar 134.000km. Acu doua saptamini au avut o alta la 124.000km, dar atunci inca nu ma documentasem pe partea birocractica cu inmatricularea in Italia.

Vreau sa o inmatriculez in Italia, unde daca as lua un diesel de  140 cai as plati aproape 100€ in plus ca si taxe pe an si inca circa 100-150€ in plus la asigurare in fiecare an. Asa ca pentru utilizarea pe care o voi face cred ca imi merita mai mult una cu motorul de 110 sau 105 cai. 

M-as fi orientat si catre 1.9 de 105 cai (care deja de citiva ani am vazut ca e motorul fara probleme, cele din aceasi perioada cu 140 sau 170 de cai aveau problemele cu injectoarele), dar din pacate nu e posibil. Am nevoie de un euro 5, din cauza limitarilor de trafic. Locuiesc la Torino, si aici sunt limitari destul de dure la circulatia cu masini mai vechi. Deja de vreo 3-4 ani am limitari la circulatie cu masina mea actuala (Seat Cordoba Vario GT 1.9 TDI de 110cai), fiindca e un euro 2 diesel inmatriculat de mai mult de 10 ani. Practic nu pot circula in oras de luni-vineri de la ora 9:00 la 17:00 (si asta pentru ca sunt rezident, pentru nerezidenti limitarea e de la 7:00-19:00). Daca circul pot primi o amenda de 70€  :tuktuk: . A fost destul de in regula, fiindca in perioada respectiva sunt la birou, si daca stiam ca trebuie sa circul luam masina sotiei (o Skoda Fabia pe benzina care e euro4).

De iarna asta au inceput deja sa introduca limitari la circulatia cu diesel euro3, asa ca e probabil ca la iarna (sau cea dupa) sa nu mai pot circula deloc in zilele lucratoare (practic as putea circula doar in week-end sau noaptea). Asa ca vreau sa o schimb, dar sa iau un euro 5 sa nu am suprize din nou peste citiva ani ca nu mai pot circula... 

razvan3c:

Mersi de informatii. Exact cum inteles de pe alte forumuri: motorul consuma putin in oras (si cu start/stop e si mai bine), iar pe autostrada trage bine pina la vitezele maxime pe care le voi face. Ambele motoare au o cuplu de 250Nm, deci ar trebui sa se comporte similar (CAYC de 1.6 are chiar o mapare care ii permite sa dea maximul de 250Nm intre 1500-2500rpm, deci poate s-ar comporta chiar mai bine decit cel de 110 cai). Evident caii sunt utili la viteza maxima, asa ca nu prea are rost sa iau un motor mai puternic pentru a plati in plus la taxe si asigurare. Si am socotit ca as plati in plus circa 400€ pe an pentru un motor de 140 de cai (cu tot cu consumul mai mare de circa 1l/100km in oras si extraurban). 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrebarea e: care e bugetul? Poti sa te orientezi spre masini de drive-test sau de showroom (jahreswagen), care au in general sub 30.000 km, au ceva dotari, sunt intr-adevar ceva mai scumpe decat ce gasesti prin targuri, dar mai prinzi si 1-2 ani de garantie.

Link către comentariu

@ganea :nu vreau sa te sperii dar anul trecut familia mea si-a schimbat masinile , din peste 100 masini (nu exagerez )verificate dupaVIN  toate din gama WAG ,DOAR 6 AVEAU kmreali .Asa ca ...

Link către comentariu

Bugetul e de pina la 12.000€ pentru masina. As putea da ceva mai mult, dar nu prea am intentia sa investesc mai mult intr-o masina. In plus la citi kilmetri fac pe an (circa 15.000) cred ca o voi putea tine fara mari probleme vreo 7-8 ani. Pentru masinile de care spui pretul dupa cite am vazut e catre 20.000€, si nu vreau sa dau asa o suma. In plus ar fi probabil modelul nou (seria B7), si nu vreau sa iau asa ceva. Avind in vedere probleme care au fost la inceputul seriei B6, prefer o masina de la finalul seriei (finalul lui 2009-2010), decit una fabricata la un an dupa ce a iesit B7... Cred ca sunt mai fiabile, au fost deja fabricate de mai multi ani si au identificat toate posibilele probleme, asa ca mai bine sa nu risc sa am dupa aia surpize ca cei ce au avut Passaturi din 2006 (unde a picat daca nu ma insel cam multe: pompa de combustibil, buton frina de stationare, injectoare si asa mai departe). Si la inceput VW nu repara totul in garantie (citi au platit din buzunar pentru a repara injectoarele???). Cu garantia nu stiu cit e de utila, si aici in Italia  la VW nu se sigur ca iti vor face tot in garantie. Adeseori nu vor sa faca reparatiile, cheama inspector VW sa decida si doar daca ameninti cu actiuni legale (sau ajungi chiar sa le faci) poate reusesti sa obtii reparatii in garantie. Nu e Germania... Am citit de multi la care desi aveau probleme cu injectoarele la Passat din 2006, si deja se stia ca sunt probleme, la VW le-au facut probleme ca sa le modifice, si le-au modificat in garantie doar unul cind li s-a oprit motorul... Si ulterior un al doilea, la o alta oprire a motorului, iar al treilea si al patrulea contra cost (garantie terminata, si s-a oprit motorul din nou). Evident asta se petrecea inainte sa decida VW sa le schimbe si preventiv la toti fara probleme.

Asa ca prefer o masina mai veche, cu ceva kilometri la bord, dar care cred ca e mai fiabila. As putea eventual plati ceva in plus pentru un kilometraj mai mic, dar nu pentru diferente mici (de genul a 10-20.000km), ci daca gasesc ceva cu vreo 60-70.000 km la bord. Dar e putin probabil sa gasesc asa ceva in Germania cu dotarile care le vreau, asa ca pina la urma platesc mai putin si diferenta o voi utiliza pentru eventuale reparatii (cind si daca va fi necesar).

Link către comentariu

Am inteles. Totusi, masini cu kilometraj "de incredere" e mai greu sa gasesti in targ. Eventual pe la cunoscuti. Referitor la Germania, pot sa-ti spun ce mi-a spus si mie un cunoscut: spune-i dealerului ca vrei sa o inmatriculezi in Germania si intreaba-l daca iti poate garanta ca trece TUV-ul. Multi o sa spuna "in cazul asta va recomand sa va uitati la o alta masina" :P

Link către comentariu

Masina am verificat-o la tess bv am pe cineva , are toate reviziile si da din cele multe masini pe care le-am verificat aceasta are si km reali.M-am uitat in germania dupa masina 1 luna am si un cumnat acolo si nu ar fi problema sa merg sa o aduc , ideea este ca amvfazut foarte foarte multe masini si aceasca chiar arata ca nefolosita la cei 187 k .Nu stiu ce sa fac , ideea este ca trebuie sa iau ceva pana luna viitoare .

Multumesc de sfaturi.

Link către comentariu

EWS: Eu caut doar in Germania. Si si acolo nu de la orice dealer, ci doar de la cei mari in care sa am cit de cit incredere. Evident le cer de la inceput VIN-ul spunindu-le ca vreau sa fac o verificare a istoricului masinii la VW si respectiv le indic clar ca inainte de achizitionare doresc sa o duc la VW (sau sa ii fac certificat Dekra) pentru verificare. In general care stiu ca masinile au probleme evita ulterioare contacte :) Cei de la dealerul ala din Bebra mi se par seriosi, am gasit si pe internet ceva site de recenzii despre firmele in domeniul auto, unde au 18 recenzii bune (cu o medie de 4.6 din 5), asa ca sper sa nu fie probleme. In plus mi se par destul de seriosi, incarca direct din proprie initiativa pentru cam toate masinile pagina din caietul de service cu VIN si codurile optiunilor, respectiv paginile cu interventiile in service (schimb ulei etc...), asa ca fata de altii unde dupa ce le-am cerut au "disparut" cred ca sunt mai profesionali. Si cel putin pe mobile.de se gasesc fara probleme masini la ei cu multi mai multi kilometri (si 200.000 si peste), deci nu e ca la unii dealer in Romania sau Italia unde toate masinile sunt sub 90-100.000 km :)

Evident nu ma incred de tot, asa ca voi face o verificare initiala a istoricului de service in VW in baza VIN, si apoi o verificare a starii mecanice complete sa fiu cit de cit sigur... Oricum o masina inmatriculata in decembrie 2009-martie 2010 cu 130-140.000 km la bord nu prea cred ca are mult mai multi. E vorba oricum de circa 40-45.000 km pe an, cind media in Germania e pe la vreo 15-20.000km pe an. 

Link către comentariu

Un prieten a cumparat acu 4 ani de la cei din Bebra o Octavia si a fost ok.

Link către comentariu

Si eu am vrut sa cumpar de la ei dar m-am razgandit cand am vazut numele celor ce lucrau acolo.

Link către comentariu

EWS: Eu caut doar in Germania. Si si acolo nu de la orice dealer, ci doar de la cei mari in care sa am cit de cit incredere. Evident le cer de la inceput VIN-ul spunindu-le ca vreau sa fac o verificare a istoricului masinii la VW si respectiv le indic clar ca inainte de achizitionare doresc sa o duc la VW (sau sa ii fac certificat Dekra) pentru verificare. In general care stiu ca masinile au probleme evita ulterioare contacte :) Cei de la dealerul ala din Bebra mi se par seriosi, am gasit si pe internet ceva site de recenzii despre firmele in domeniul auto, unde au 18 recenzii bune (cu o medie de 4.6 din 5), asa ca sper sa nu fie probleme. In plus mi se par destul de seriosi, incarca direct din proprie initiativa pentru cam toate masinile pagina din caietul de service cu VIN si codurile optiunilor, respectiv paginile cu interventiile in service (schimb ulei etc...), asa ca fata de altii unde dupa ce le-am cerut au "disparut" cred ca sunt mai profesionali. Si cel putin pe mobile.de se gasesc fara probleme masini la ei cu multi mai multi kilometri (si 200.000 si peste), deci nu e ca la unii dealer in Romania sau Italia unde toate masinile sunt sub 90-100.000 km :)

Evident nu ma incred de tot, asa ca voi face o verificare initiala a istoricului de service in VW in baza VIN, si apoi o verificare a starii mecanice complete sa fiu cit de cit sigur... Oricum o masina inmatriculata in decembrie 2009-martie 2010 cu 130-140.000 km la bord nu prea cred ca are mult mai multi. E vorba oricum de circa 40-45.000 km pe an, cind media in Germania e pe la vreo 15-20.000km pe an. 

Ne poti da si noua site-ul respectiv ? Cred ca ar ajuta pe multi sa-si faca o idee referitor la dealeri.

Link către comentariu

Media in D 15-20k km pe an?! Glumesti!

Poate asta e media la noi in tarisoara!

Mediaa de 15-20k este cea din bord dupa ce ajunge la noi/bulgari/turci/italieni...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Modificat de czsilviu
Link către comentariu

Presupun ca dealerul despre care vorbiti este Automobile Bebra si este al unor frati turci. Daca puteti trece peste faptul ca ei sunt turci totul o sa fie ok. Eu mi-am luat masina de la ei si sunt foarte de treaba.

Parcul lor auto este axat pe marca VW in special passat-uri variant si golf-uri. Ca orice parc auto au atat masini proaste cat si masini bune. Eu ca idee, plecasem dupa o masina care din poze parea ok, avea 145k km si era in jur de 10 mii. Cand am ajuns acolo si am facut drive-test am ajuns la concluzia ca o sa ma uit dupa alta masina deoarece aia fusese lovita si reparata fapt care l-au recunoscut si ei. Am mai testat inca 3 masini si m-am ales cu masina pe care o am acum. Din pret iti poti da seama daca totul e ok sau nu.

Daca are 100.000km, e 10.000 si e highline atunci e evident ca masina a avut bube dar a fost reparata. Km sunt toti reali, iti ofera TUV la masina sau merg cu tine sa iti faci pe loc, iar cu actele te rezolva in cateva ore.

Relatia mea cu ei a fost ok, au acceptat test cu vag-com-ul, au sunat ei la mai multe reprezentate pana a gasit una care putea da informatii despre masina si in plus iti ofera si un dispozitiv din acela de masoara grosimea stratului de vopsea, dispozitiv cu care m-am jucat eu pe toata masina dar si pe altele ca sa vad ca nu e manarit sau chestii de genul. Ei au firma din 2000 asa ca ma indoiesc ca fac manareli la km.

Pe langa asta, auzind ca vin din Romania, m-au intrebat daca vreau sa vand masina mai departe si daca vreau sa o aranjez la km dar le-am explicat ca este ok asa cum e :) Masina mea e din 2009 si avea 114k la achizitionare. 

Va urez bafta la achizitionare !

Link către comentariu

Si a mea tot dintr-un parc detinut de turci a fost achizitionata. Astia erau specializati pe "jahreswagen". Sunt pe undeva pe langa Frankfurt din cate imi amintesc.

Modificat de EWS
Link către comentariu

Ne poti da si noua site-ul respectiv ? Cred ca ar ajuta pe multi sa-si faca o idee referitor la dealeri.

Site-ul unde am gasit opiniile respective e http://www.autoplenum.de/Autohaus/Bebra/Automobile-Bebra-GbR-id123580.html (link direct la opiniile despre ei). Desi apara cam toate firmele care activeaza in domeniul auto, sunt opinii doar despre putini. Multi nu au nici o opinie acolo, sau au 1-2. Cu 18 opinii pozitive cred ca e o exceptie :)

Mersi tututor pentru sfaturi si opinii despre dealerul respectiv. I-am sunat si am vorbit cu unul dintre ei la telefon, se pare ca ei ofera garantia doar pentru Germania nu si pentru Italia (stranie chestie, cind mi-am cumparat masina din Italia garantia ce am primit-o era valida in toata Europa) si acum astept sa imi trimita pe email copii dupa service si pagina cu VIN-ul sa fac o verificare. La telefon mi s-a parut cam intepat si repezit, nu mi-a lasat o impresie prea buna. Poate l-am prins intr-o zi proasta... Sa vad daca imi trimite datele, daca nu caut altceva.

Link către comentariu

mai trebuie luat in calcul si ca opiniile pozitive au fost postate chiar de ei :dry:  .nu zic ca e asa dar ar putea fi...

Link către comentariu

Si eu am avut probleme legate de comunicarea cu ei prin telefon/mail. Initial, am vrut sa imi rezerv o masina dar am primit un raspuns negativ, ca si-au luat tzepe de la multi straini si nu rezerva decat pentru nemti. :) Alt lucru de mentionat este ca sunt intzepati din fire si nu prea se roaga de tine ca sa le cumperi masina, lucru usor de inteles deoarece cat eram eu acolo au vandut 6 masini, unele dintre ele nici nu ajungeau pe internet, cum a fost si masina mea de altfel.

Pretul la ei nu prea este negociabil, aducand argumentul ca oricum preturile lor sunt foarte bune, eu am stat cu el sa cautam alta masina pe mobile.de sa-mi demonstreze asta si am obtinut doar 100 euro discount :) asta doar asa, ca sa nu zic ca am negociat ceva.  

Link către comentariu

Si eu am avut probleme legate de comunicarea cu ei prin telefon/mail. Initial, am vrut sa imi rezerv o masina dar am primit un raspuns negativ, ca si-au luat tzepe de la multi straini si nu rezerva decat pentru nemti. :) Alt lucru de mentionat este ca sunt intzepati din fire si nu prea se roaga de tine ca sa le cumperi masina, lucru usor de inteles deoarece cat eram eu acolo au vandut 6 masini, unele dintre ele nici nu ajungeau pe internet, cum a fost si masina mea de altfel.

Pretul la ei nu prea este negociabil, aducand argumentul ca oricum preturile lor sunt foarte bune, eu am stat cu el sa cautam alta masina pe mobile.de sa-mi demonstreze asta si am obtinut doar 100 euro discount :) asta doar asa, ca sa nu zic ca am negociat ceva.  

Nu ma intereseaza prea tare negocierea pretului, preturile pe care le-am vazut la ei mi se par OK. Faza e ca as vrea sa nu ma duc pina acolo si sa nu fie masina cum vreau :) Ma intereseaza http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw-passat-1-6tdi-bluemotion-alu-navi-pdc-ahk-bebra/177425825.html, dar mi se pare cam straniu ca nu au pus si pentru asta fotografiile cu VIN si optiunile, respectiv cu service-urile facute. Pentru restul de masini dupa cite am vazut le incarca rapid. In plus masina au incarcat-o pe site in 12 aprilie si pozele le-au pus pe site doar dupa o saptamina (dupa ce le-am trimis un mail sa ii intreb cind pun pozele). Poate intre timp au facut reparatiile??? 

In principiu nu mi se pare ca ar fi un pret mic pentru masina respectiva (am vazut pe mobile.de si mai ieftine), modelul 1.6 TDI din perioada respectiva are un pret de circa 10K, dupa aia depinde evident de optionale. Am vazut modele mai putin dotate la 9K, sau altele cu mai multe dotari la 11-12K. Nu m-ar deranja in mod deosebit daca masina a avut ceva mic accident si a fost reparata corespunzator, evident important e sa stiu. Chiar ei au avut o alta masina similara (pe care o indicasem intr-un post anterior) cu un pret de 9.900€, cu 146.000km. Cred ca aia era la un pret cam mic, mi se pare o diferenta cam mare 1000 de euro pentru 12.000 de km in plus... Oricum e deja rezervata se pare, cel putin asa imi apare pe site (daca o parchezi iti apare masina pina cind o elimina, deci daca e rezervata ti-o indica ca si rezervata).

Din curiozitate, cit ai platit pe masina ta si cind ai luat-o? 

Link către comentariu

mai trebuie luat in calcul si ca opiniile pozitive au fost postate chiar de ei :dry:  .nu zic ca e asa dar ar putea fi...

In principiu e adevarat, dar nu prea cred... Ar fi postat si ei una-doua nu 18 in date diferite (datele nu cred ca le pot introduce ei...). In plus deja pe forum sunt doua persoane care spun ca ei sau prieteni au cumparat de la ei si sunt multumiti. 

Link către comentariu

am o dilema , ce recomandati ?

DSG sau 4motion manuala 6T ?

stiu ca ar fi de preferat si dsg si 4x4 dar inca n am gasit combinatia asta..

la 4x4 cu cat e mai mare consumul la 2.0 tdi, 140cp ? fata de normal ?

Link către comentariu

daca mergi destul in Bucuresti , evident DSG

conteaza ptr ce e destinata masina in principal

Link către comentariu

Asta cu ce ati prefera ...e subiectiva , unii ar lua 4 motion altii dsg , eu as lua dsg

4 motion decat daca stai pe unde "si-a luat moartea gatu" si mai ales iarna e drumul dificil , altfel , dsg :) 

Link către comentariu

asa ma gandeam si eu, deci aleg DSG..

Link către comentariu

exista combinatia 4motion+dsg+170CP-pe passaturile mai noi-eu cred ca e combinatia perfecta !

Link către comentariu

Poate cineva sa imi spuna cineva  care sunt costurile de mentenanta la un passat B6 din 2006 2.0 FSI ? consum carburant urban /extra

M-ar interesa ce probleme specifice are motorul daca sunt si ce probleme mecanice pot aparea la o masina cu 100-150 k km rulati.

Are volant cu masa dubla ? 

Modificat de Drogas
Link către comentariu

am o dilema , ce recomandati ?

DSG sau 4motion manuala 6T ?

stiu ca ar fi de preferat si dsg si 4x4 dar inca n am gasit combinatia asta..

la 4x4 cu cat e mai mare consumul la 2.0 tdi, 140cp ? fata de normal ?

salut , sunt passaturi B6 din 2010 cu combinatia DSG+4Motion de 125kw TDI , din asta am vrut si eu dar nu ma incadram in buget si am ramas la DSG 125kw TDI , recomand

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!