Jump to content

Achizitionare Passat B6

DArtagnan
 Share

Postare recomandată

@zeroooo.... este mare pretul pentru o masina cu aniul si dotarile ei..... La 8000 mai pui taxa, 1000e si 250 actele (traducere, rar, asigurare, certificat, numere).

La 9350 e.... gasesti cel putin 2008-2009, si cu putin noroc poate highline....

Multumesc pentru sfat. De aceea am considerat ca mi-ar prinde bine cateva sfaturi, intreband aici.

Eu ma uit dupa Golf Variant/Jetta/Skoda, deorece consider ca acestea s-ar incadra mai bine in bugetul alocat si pentru nevoile mele.

Prietenul si-a propus ca pana la anul sa isi ia in locul Passatului o dubita (gen Opel Vivaro). Asa am intrebat cam cat ar cere pe ea si daca e dispus sa o vanda acum. 

Am zis ca as cumpara masina doar daca: 

- se poate evita timbrul de mediu;

- masina e ok din punct de vedere tehnic;

- si daca as mai putea negocia binisor pretul;

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut,

Despre asta: http://www.bestauto.ro/vw/passat/berlina/auto/2613124.htm?pgsource=searchresult&fuelname=diesel&year=2008&countyname=bihor,%20oradea&price=7990&tabid=1&pictureid=1#breadcrumb ce parere aveti? Are poza cu cartea service.

La ce pret estimati ca ar trebui sa fie un B6 din 2007-2008, 2.0 TDI, pana in 200.000 km fara foarte multe dotari pe el (si cand spun asta nu ma refer chel, dar nici highline), inmatriculat RO?

Eu am posibilitatea sa-mi cumpar unul si din Germania (momentan sunt in München), insa aici mi se par cam mari preturile (12-13 mii) pe autoscout si mobile.de. Am fost si pe la autohausuri, sunt mai ieftine intr-adevar dar nu am incredere (km dati inapoi). :)

Mai stiti si alte surse?

Mersi!

Link către comentariu

Pai alea-s preturile pt masinile ok, zic. :)

Link către comentariu

Daca vrei sa tii masina mai mult timp merita sa o iei pe cea de la prietenul tau, chiar daca poate este putin mai scumpa. Macar stii pe ce dai banii.

Link către comentariu

@zeroooo.... este mare pretul pentru o masina cu aniul si dotarile ei..... La 8000 mai pui taxa, 1000e si 250 actele (traducere, rar, asigurare, certificat, numere).

La 9350 e.... gasesti cel putin 2008-2009, si cu putin noroc poate highline....

Multumesc pentru sfat. De aceea am considerat ca mi-ar prinde bine cateva sfaturi, intreband aici.

Eu ma uit dupa Golf Variant/Jetta/Skoda, deorece consider ca acestea s-ar incadra mai bine in bugetul alocat si pentru nevoile mele.

Prietenul si-a propus ca pana la anul sa isi ia in locul Passatului o dubita (gen Opel Vivaro). Asa am intrebat cam cat ar cere pe ea si daca e dispus sa o vanda acum. 

Am zis ca as cumpara masina doar daca: 

- se poate evita timbrul de mediu;

- masina e ok din punct de vedere tehnic;

- si daca as mai putea negocia binisor pretul;

timbrul de mediu se poate evita numai cu act de partaj sau cu actiune la instanta, daar nu se stie daca o admite. M-am interesat si eu .... ceva de genul.....cumperi masina impreuna cu sotia, dupa care mergi la notar si face act de partaj, faci rar, si celelalte si inscrii masina. Numai ca la revanzare ramane pe numele tau pana in 2050. :D . Dificila alegere... dar nici sa dai 1000e la stat pentru o taxa profund discriminatorie.

Link către comentariu

Pe la 8000 si ceva iti gasesti euro5, dar Variant, si vad ca ultimii dintre voi care discutati aici ca va cautati Passat, vreti doar berlina..

Link către comentariu

RadulescuRomulus

Ca fapt divers: eu vreau berlina pt ca pur si simplu variant este prea mare. Deocamdata ne este arhisuficienta o berlina. Si al doilea argument: aliura sport a berlinei nu o regasesc nici macar pe noul model, daramite pe variant.

Trimis de pe al meu GT-S7562

Link către comentariu

Corect Radulescu.... Bk este muuuuuuult prea mare....inca ceva asa cum fug eu de variant, asa fug si altii la revanzare.....

Link către comentariu

RadulescuRomulus

Ma gandeam azi: as cumpara masina pe manual de la un cunoscut/forumist si apoi as pune dsg pe ea. Dar ce-o zice lumea cand oi vrea s-o revand?! Apoi, am obs ca multi isi doresc VW si pt ca au bani putini se multumesc cu variant. Ca de, tot VW este. Prognozez peste 3-4ani o explozie de variant pe autovit si niste preturi ireale de mari pt berline.

Trimis de pe al meu GT-S7562

Link către comentariu

Te inteleg, va inteleg, e o chestiune de preferinta, alura sport a berlinei, forma.. Pe partea cealalta e volumul interior oferit de variant..

Da, gusturile nu se discuta.

Dar tot ca fapt divers:

- latimea e aceeasi,

- inaltimea e aceeasi (la care, binenteles, se adauga cativa cm ale barelor)

- greutatea difera cu vreo 50 kg

- si cel mai notabil, lungimea difera cu doar 1 cm  :blah:

Link către comentariu

flavinho nu cauta chilipiruri ca ele nu exista (doar la suprafata) masina aia are peste 300 000 km reali fiind diesel , break si rulata in germania din 2006

Nu stiu nici unde e xenonul spus in anunt ... parerea mea  e ca e o mare teapa de la un bisnitar ordinar :) 

Link către comentariu

Cel mai probabil are peste 300000. dar daca nu are defecte majore si nu a fost lovita, o sa-si gaseasca repede cumparator.

jiji, samsarii vostri din Bucuresti se aprovizioneaza des de la cei din Zalau, si nu m-as mira ca intr-o saptamana sa ajunga intr-un targ pe acolo, pe la 7000 negociabil  :blah:

flavinho, arunca o privire peste postarile anterioare, asa in mare, si o sa gasesti multe sfaturi. Cel mai important, inainte sa cumperi orice VW, verifica istoricul service la o reprezentanta.

Link către comentariu

RadulescuRomulus

flavinho, istoricul masinii cred ca e primul pas in a face o economie cu viitoarea masina achizitionata: vezi clar cati km are [daca a dat prin reprezentanta, si trebuie sa fi dat ca orice masina a avut o garantie ceva].

apoi, cauta prin vecini / prieteni si lasa samsarii la urma [desi ei sunt primii care-ti dau in cale]. Cauta si la vanzari pe forumul acesta.

Link către comentariu

Am pus linkul pt ca e genul de passat care mi-ar placea ca si dotari, aspect ext/int si dece nu ca si culoare.Referitor la km mi-e greu sa cred ca sunt reali, desi vanzatorul sustine sus si tare ca e asa.I-am cerut seria de sasiu sunt curios daca mi-o da ca nu era acasa chipurile.

Eu cunosc bine un samsar din Arad care mi-a spus ca imi poate aduce la 230-250k km la 5000-5500 cu aceleasi dotari.

Aantajul meu este ca nu ma grabesc avand masina de serviciu, pot astepta si 4-5 luni pana sa gasesc una.

Avand in vedere ca dispun maxim 7000€ cu tot cu taxe de inmatriculare sunt constient ca nu o sa iau cu 120000 km, dar su daca are 220-230 macar sa vad ca are reviziile la imp.

Modificat de flavinho
Link către comentariu

Un nr mare de km care cu siguranta vor atrage dupa sine si un numar mare de reparatii costisitoare.e posibil ca dupa ce investesti intr-o masina din 2005-2006 cu un nr de 220-250 mii km si apoi tragi linie, sa constati ca ai ajuns la 10-12 mii E sau mai jos... Daca totai masina de serviciu 4-5 luni,poate ti-o mai lasa, si mai strangi un ban si te orientezi spre ceva mai nou si cu un nr. de km mai mic. - asta este doar varianta mea. :).

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Referitor la passatl din linkul de mai sus am primit seria de sasiu:WVWZZZ3CZ6E079653.

Ma puteti ajuta careva cu istoricul?

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Trimiti mail aici radu_trufyn@yahoo.com sau suni 0752761476 ... ii dai omului VIN-ul ii virezi banii in cont si el iti trimite in 30 de minute desfasuratorul cu service (se pare ca e de incredere multi colegi au pus feedback pozitiv aici pe forum nu mai stiu unde exact)

treaba cu desfasuratorul costa , nu mult dar nici gratis ...e mai complicat , ca sa vezi datele masinii , optiuni etc se poate gratis dar nu aia te intereseaza

te rugam sa ne spui ce ai aflat , asa pt cultura noastra

Modificat de jiji2008
Link către comentariu

Multumesc.Cand am primit detalii va anunt.

Link către comentariu

Avand in vedere ca dispun maxim 7000€ cu tot cu taxe de inmatriculare .

in cazul asta eu iti propun sa te orientezi catre alt model.....altfel, mai devreme sau mai tarziu, vei spune ca sunt masini foarte proaste si ca iti pare rau ca ai optat pentru acest model.

toata lumea aspira la ceva foarte bun, dar fara bani nu se poate.....decizia iti apartine.

Link către comentariu

Salut,

Despre asta: http://www.bestauto.ro/vw/passat/berlina/auto/2613124.htm?pgsource=searchresult&fuelname=diesel&year=2008&countyname=bihor,%20oradea&price=7990&tabid=1&pictureid=1#breadcrumb ce parere aveti? Are poza cu cartea service.

La ce pret estimati ca ar trebui sa fie un B6 din 2007-2008, 2.0 TDI, pana in 200.000 km fara foarte multe dotari pe el (si cand spun asta nu ma refer chel, dar nici highline), inmatriculat RO?

Eu am posibilitatea sa-mi cumpar unul si din Germania (momentan sunt in München), insa aici mi se par cam mari preturile (12-13 mii) pe autoscout si mobile.de. Am fost si pe la autohausuri, sunt mai ieftine intr-adevar dar nu am incredere (km dati inapoi). :)

Mai stiti si alte surse?

Mersi!

alea sunt preturile reale, pentru masini fara probleme.... fara vicii ascunse, etc.

Ma gandeam azi: as cumpara masina pe manual de la un cunoscut/forumist si apoi as pune dsg pe ea. Dar ce-o zice lumea cand oi vrea s-o revand?! Apoi, am obs ca multi isi doresc VW si pt ca au bani putini se multumesc cu variant. Ca de, tot VW este. Prognozez peste 3-4ani o explozie de variant pe autovit si niste preturi ireale de mari pt berline. Trimis de pe al meu GT-S7562

Mereu a fost asa, in Romania..... preconizez ca masinile care acum le cumpara romanii cu 120.000-150.000 km pe bord (250-300.000km reali) .... peste 3-4 ani o sa aibe peste 400.000km si o sa atarne piesele pe ele.... si in functie de asta se va face diferenta....

altfel, mereu au fost un pic mai ieftine Variant-urile, mai ales in Romania....

in rest, tine de fiecare - ce are nevoie.

Salutare baieti,

Sunt si eu in cautare de un passat b6 si am dat peste asta http://m.tocmai.ro/vw-passat-2006-11342685.html

Ce parere aveti?Multumesc anticipat.

evit-o. La banii aia nu cuperi Passat B5.5, din 2004.... deci, un pret mic sigur nu reprezinta o afacere... ci de cele mai multe ori, o teapa.

Cel mai probabil are peste 300000. dar daca nu are defecte majore si nu a fost lovita, o sa-si gaseasca repede cumparator.

jiji, samsarii vostri din Bucuresti se aprovizioneaza des de la cei din Zalau, si nu m-as mira ca intr-o saptamana sa ajunga intr-un targ pe acolo, pe la 7000 negociabil  :blah:

flavinho, arunca o privire peste postarile anterioare, asa in mare, si o sa gasesti multe sfaturi. Cel mai important, inainte sa cumperi orice VW, verifica istoricul service la o reprezentanta.

sigur.... e un altruist care o vinde la pretul asta.... pt binele altor romani.... sa fim realisti....

Avand in vedere ca dispun maxim 7000€ cu tot cu taxe de inmatriculare .

in cazul asta eu iti propun sa te orientezi catre alt model.....altfel, mai devreme sau mai tarziu, vei spune ca sunt masini foarte proaste si ca iti pare rau ca ai optat pentru acest model.

toata lumea aspira la ceva foarte bun, dar fara bani nu se poate.....decizia iti apartine.

cam asa este, de cand lumea......

Link către comentariu

Florin, daca tu ai luat cu 15.000 masina cu 70.000km, de 2 ani, nu insemna ca altii care au luat cu 10-11.000 masina cu ~250.000 km 3-4 ani, sa ziceam din acealasi an, 2010, o sa aiba neaparat probleme. Masina mai conteaza si cum a fost intretinuta si cum va fi intretinuta..

personal a mea avea 15 pagini de istoric numai in reprezentanta, unele au 2-3 pagini.., sunt si exceptii, dar tu prea le dai pe toate cazute la sigur, de parca doar cine si a luat masina de 70.000km si mai scumpa de 12.000 are sanse sa fie buna peste 3 ani..

sunt cazuri si la noi cu probleme si cu masini noi, sau de 30.000km, deci nu nr de km e cel mai important factor, daca masina a fost servisata cum trebuie, si unde trebuie.., si chiar daca ai scris tu mai sus, ca uzura motorului e alta, eu personal am avut 3 masini vw din afara cu mai mult de 150.000km, si nu am avut probleme cu nici una la motor sau cutie, am schimbat doar consumabile, distributii, si amortizoare, bucse, lucuri normale zic eu..,

eu personal as lua mereu o masina mai noua ca an, si cu multi km, decat una cu putini km si de 6 ani, cred ca lucreaza mai mult ca uzura timpul, diferentele de la cald la rece ale anotimpurilor decat uzura unei masini zilnic, pe autostrazi superbe si revizii la zi..

in concluzie, sunt convins ca masina o ai, asa cum o intretii, sau ca sa fac o gluma : Masina e ca femeia, nu te uiti in ochii ei, te lasa...

Modificat de mark21
Link către comentariu

corect, numai ca nu degeaba o masina este ieftina.... si una scumpa. E aceeasi polemica cu masina noua v. masina SH.

Nu uita, uzura metalelor - vb cel putin de componentele motorului - exista. Asta nu putem contrazicem.... si combate foarte putin cu intretinere corecta.... sunt totusi sute de mii de km diferente intre o masina cu 100.000 si una cu 300.000km (exemplu aleator) - aceasta este si principala cauza a pretului mic de achizitie pentru masinile care au nr. mare de km...... cand deja tine de noroc, cat mai duce si care o sa fie costurile pe viitor, la reparatii. S-a cam terminat cu motoarele care functionau 500.000km sau mai bine, fara probleme.

Iar un B6, la 5500 de euro - nu poti sa ai pretentii la el, avand in vedere ca la banii astia nu cumperi un B5,5 din 2004, in mintile lui.

Eu nu fac decat sa recomand tuturor, sa aibe grija la ce cumpara.... nu sa cumpere ce am cumparat eu.

In rest, cine vrea sa asculte bine.... cine nu, face dupa cum considera.

Link către comentariu

RadulescuRomulus

usor off-topic: in atasament regasiti cel mai mare km care l-am gasit pe un istoric.

un amic al meu cauta o skoda...

TMBBS21Z982133318.PDF

Link către comentariu

OFF-Topic : Si cat pretindea ca are ?  :D

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!