Jump to content

Cand a fost schimbata ultima data distributia?

iully2
 Share

Postare recomandată

Am un passat ( 2000, 116 cp, 6 vit ) de vreo doua luni. Masina are 123.000 km reali ( cunosteam cat de cat pe fostul proprietar). El sustine ca la 90.000 km ar fi schimbat distributia. Cum as putea sa-mi dau seama daca ar trebui sa o schimb. Cum se manifesta masina , daca distributia e pe duca? Cam cat m-ar ajunge piesele ? Merci mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• C o s m i n

7

• pacolino

5

• BOBO28

3

• gaby1773

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu ai cum sa iti dai seama daca s-a schimbat sau nu distribuitia ..... masina nu are nici o manifestare .....din ce stiu eu distributia costa undeva pana in 400 euro cu tot cu manopera .

Link către comentariu

Nu ai cum sa iti dai seama daca s-a schimbat cureaua si rolele sau nu.

Exista si o varianta mai ieftina de kit de distributie de la importatori de piese aftermarket in jurul a 200 - 250 EUR, produse de fabricanti consacrati.

Eu am schimbat kitul de distributie imediat cum am achizitionat masina (avea 170.000 km la bord) cu un kit ContiTECH (divizia de curele a lui Continental) si ma costat cam 200 EUR cu manopera.

:censur:

Link către comentariu

Daca il cunosti pe vechiul proprietar, cere-i si factura platita la scimbarea distributiei. Daca nu poate sa ti-o arate si nu poti avea in nici un caz garantia ca acest lucru s-a facut, sugestia mea este sa faci tu, urgent, schimbarea rolelor, cureaua si pompa de apa. In general, producatorii de curele de distributie le garanteaza functionarea acestora pina la 120000 km, dar nu e indicat sa se si verifice lucrul asta.

Link către comentariu

• 1 year later...

As dori sa stiu cand a fost schimbata ultima data distributia? Masina am luat-o la 183 000 de kilometri acum 5 luni din germania, e VW Passat Variant 1.9, 96KW,motor AVF, fabricat in sept 2003, acum am 186 000 kilometri. Daca se pricepe cineva la germana il rog sa imi spuna si mie istoricul masinii, ce trebuie sa mai schimb eventual?! Mai jos sunt cele 6 revizii trecute in cartea service. Multumesc anticipat!

Modificat de pacolino
Link către comentariu

cureaua a fost schimbata la 121000 km, conform cartii tehnice (Zahnrienem-Wechsel).

daca ai 200 000 te-as sfatui sa o schimbi.

ai incercat sa te interesezi la o reprezentanta VW de veridicitatea operatiilor efectuate conform cartii ??

Link către comentariu

Eu vad schimbul in poza 4 la 171283 in 22.06.2005.

Link către comentariu

Am fost azi la mecanic (sa imi schimb placutele de frana) si mi-a zis ca sunt 2 tipuri de curele de distributie unele mai ieftine care se schimba la 90 000 km si altele mai scumpe care se schimba la 120 000, acum depinde de care au fost montate la 121 000 km, daca a fost pusa una de 120 000km trebuie sa o schimb la 240 000 km, nu? Nu am verificat cartea de service :)!

Mihai Dobrescu tot la 121 000 ai vazut si tu inseamna, nu 171 000 e scris mai urat si nu ti-ai dat seama

Modificat de pacolino
Link către comentariu

Eu vad schimbul in poza 4 la 171283 in 22.06.2005.

acolo este vorba de 121 pemtru ca pe urmatoare pagina este 150 .... nu este nici o problema. Distributia s-a schimabt la 121.000 km este normal la anumite kituri de distributie. La al doilea schimb nu se mai recomada sa se mearga pe perioada initiala, este bine sa mergi sa schimb acuma distributia, dupa 60.000 km.

Modificat de sebica79
Link către comentariu

De unde pot sti ce fel de distributie a fost montata(de 90 000 sau de 120 000)?

Care este riscul neschimbarii distributiei acum, schimband la 240 000 eventual?

In ce consta absolut intregul kit de distributie ce trebuie schimbat in situatia de fata?

Link către comentariu

de unde poti stii ?

suna in service-ul din germania. glumesc, dar spun adevarul.

:)

io tot nu inteleg, cati km ai acuma ??

de obicei, la a doua si urmatoarele schimburi de curele, intervalul este mai scurt.

cat despre riscuri, numa lucruri "bune".

incearca sa dai un search dupa curea de distributie, o sa te lamuresti deplin.

Link către comentariu

Schimba distributia ca nu e capat de tara (max. 10 mil).

Daca se buseste motorul din cauza distributiei, te asteapta pe langa cele 10 mil. necesare noii distributii si macar vreo 50 milioane aferente reparatiei motorului (supape, biele, etc).

Link către comentariu

Eu personal nu am auzit de kit de distrib care sa tina 120.000 ci numai 90.000 km, ce-i drept se spune ca poate rezista 120.000 km dar nu e sigur 100%.

Sfatul meu este urmatorul: daca esti sigur pe kilometrii masinii, si din ce-ai zis tu cam aia sunt km masinii, si avand in vedere ca distributia se schimba la 90.000 km parcursi sau 4 ani, si a fost schimbata la 121.000 asa cum reiese din cartea de service in anul 2005 - NU SCHIMBA kitul pana la 210.000 km sau daca nu faci atat pana in anul 2009, schimba atunci. Nu are rost sa arunci bani pe fereastra, mai ales ca kitul e unul pus in germania(de calitate).

Pune motorina de banii aia si Bafta !

Link către comentariu

La TDI-PD se schimba la 120 mii si la celelalte la 90 mii,din cate stiu .

Link către comentariu

Nu este adevarat, eu am PD si se schimba la 90.000 km, scrie si pe carte si pe stikerul de sub capota unde e inscriptionata schimbarea distrib. la 91.000 in Germania.

Link către comentariu

la 96kw se schimba la 120 000 .asa am si eu in cartea service.

Link către comentariu

Din cate vad mecanicul a cam avut dreptate, sunt doua tipuri (in functie de buget) de 120 si de 90, eu daca o schimb la 210 sunt "acoperit" zic eu ( si Dosar Penal).

Modificat de pacolino
Link către comentariu

Eu mi-am luat masina din semnatura in decembrie 2005 la 112.000 km, acum am 127.000 km, nu am la ea cartea de service, firma care mi-au vandut-o au zis ca au facut schimbul de ulei si e schimbat cureaua distributie. Cu uleiul mi-am dat seama ca la 119.000 mi-a aratat "Service in 3000 km", cum imi dau seama ca au schimbat si cureaua? :)

Link către comentariu

Nu ai cum sa iti dai seama, poti doar sa ii crezi pe cuvant. De-aia se recomanda sa schimbi cureaua de distributie si uleiul, filtrele cand cumperi o masina SH, ca sa fii sigur si sa dormi linistit noaptea. Nici faptul ca ti-a scris "service in 3000 km" nu e concludent, puteau sa iti reseteze counterul si fara sa schimbe uleiul. Iti recomand sa schimbi si cureaua de distributie (chiar daca nu schimbi kitul cu totul), asa macar esti sigur ca ai curea noua (desi ramane riscul sa crape o rola sau pompa de apa).

Link către comentariu

• 11 months later...

SALUTAE.....De curand miam cumparat un Passat berlina din 2003(model 2004) cu motorul de 2.0i benzina de 130 CP cu 95000 km de care sunt sigur ca sunt reali , am si cartea de srvice 100% originala cu ultimul service la 88400 km si nu am gasit sa se fi schimbat vreo data distributia si as vrea sa stiu daca acest tip de motor are transmisia pe lantz sau pe curea iar daca e pe curea cam la cati km se schimba si eventual care sunt eventualele probleme ce pot aparea la acest model de Passat cu acest tip de motor ? Va multzumesc !!

P.S. Poate se schimba la mai multi Km.......

Link către comentariu

am si cartea de srvice 100% originala cu ultimul service la 88400 km si nu am gasit sa se fi schimbat vreo data distributia

In cartea de service nu scrie la citi km se schimba distributia?

Link către comentariu

E curea de distributie si cum zice si somebody, in cartea service ar trebui sa aiba scris la cati km se schimba.

Link către comentariu

Probabil scrie in cartea de srevice dar e toata in germana iar eu cu germana nu sunt prea prieten :) ........in concluzie sper ca poate stie cineva ceva.....

Link către comentariu

Am un passat ( 2000, 116 cp, 6 vit ) de vreo doua luni. Masina are 123.000 km reali ( cunosteam cat de cat pe fostul proprietar). El sustine ca la 90.000 km ar fi schimbat distributia. Cum as putea sa-mi dau seama daca ar trebui sa o schimb. Cum se manifesta masina , daca distributia e pe duca? Cam cat m-ar ajunge piesele ? Merci mult.

Daca nu ai incredere 100% in vechiul propietar ar fi bine sa schimbi distributi.Daca se rupe,costurile reparatiilor sunt de 10 ori mai mari decat costul distributiei.Succes.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!