Jump to content

dimensiuni cauciucuri....

Swat Cat
 Share

Postare recomandată

am si eu o mica dilema.... in manualul meu de la seat nu gasesc dimensiunile pt anvelope

acum am pe ea 195. 60.R15....in talon scrie 195. 65.R15..... (care este eroare kilometrajului cu cauciucurile actuale???

pot sa pun 205.55.R15?????

si

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sigur s-a mai discutat pe undeva (Jante si anvelope). Un calculator pt anvelope aici.

Link către comentariu

salut,

in talon sunt trecute doua dimensiuni:

1.195/65 R15 SAU 205/55 R16

Link către comentariu

La mine in talon zice ashe (destul de dubios)

Dimensiune anvelope :

Fata : 195/65/15 91H sau 205/55/16 91V

Spate : 195/65/15 91H sau 205/55/16 91V

Iar mai jos la observatii : ANV OPT 205/50/17 91V

Link către comentariu

Ce sunt dimensiunile de la observatii ? Se pot monta si astea ?

Link către comentariu

deci teoretic ar merge si 205.60.R15... dupa calculator

Link către comentariu

Exact, iar si talonul va scade cu 3,8 mm, deci confortul va fi diminuat neglijabil, dar aderenta va fi ceva mai buna; se va observa in special la franare si in ameliorarea stabilitatii pe viraje.

Link către comentariu

Exact, iar si talonul va scade cu 3,8 mm, deci confortul va fi diminuat neglijabil, dar aderenta va fi ceva mai buna; se va observa in special la franare si in ameliorarea stabilitatii pe viraje.

talonu la 205.60.R15 va ramane la fell ca si la 195.65.R15...

Link către comentariu

Pai nu, pentru ca anvelopele 195/65 R15 au talonul de 126,8 mm, iar cele 205/60 R15 au talonul 123,0 mm; diferenta e cea amintita de mine: 3,8 mm, practic neglijabila, dar exista … :P

Link către comentariu

Pai nu, pentru ca anvelopele 195/65 R15 au talonul de 126,8 mm, iar cele 205/60 R15 au talonul 123,0 mm; diferenta e cea amintita de mine: 3,8 mm, practic neglijabila, dar exista … :D

greseala meaa.....

dar poate sa ma lamureasca lumea cu ceva..... pe bord vitezometru imi arata 140km/h...la climatronic imi arata 132Km/h si la computerul de bord viteza medie resetata la 140km/h in arata 130km/h...... dc exita asa erori intre cele 3 instrumente..

Link către comentariu

Exista pe vitezometru diferente de 5-10% in plus fata de viteza reala, si sunt normale, vezi cateva posturi de pe topicul "Viteza maxima constructiva" unde gasesti multe informatii asemanatoare cu cea postata de Ender: “Eroarea, intentionat introdusa la afisarea virezei, este de aproximativ 10% in plus fata de viteza reala”.

Si pe topicul “Ce secrete ascunde Climatronicul” se pot gasi informatii asemanatoare.

Link către comentariu

Odata ce au fost trecute in talon bineintzeles ca se pot monta :P

Link către comentariu

Exista pe vitezometru diferente de 5-10% in plus fata de viteza reala, si sunt normale, vezi cateva posturi de pe topicul "Viteza maxima constructiva" unde gasesti multe informatii asemanatoare cu cea postata de Ender: “Eroarea, intentionat introdusa la afisarea virezei, este de aproximativ 10% in plus fata de viteza reala”.

Si pe topicul “Ce secrete ascunde Climatronicul” se pot gasi informatii asemanatoare.

EU INTREBAM DC exista diferente intre bord si climat....care sa fie valoarea normal+ 10%

Link către comentariu

Eu am masurat viteza reala cu GPS-ul si intradevar eroarea este pe bord cu ~+10%. Dar nu cred ca este eroare. Pur si simplu asha este facut pentru a putea respecta viteza legala. La mine pe vitezometru am observat ca eroarea creste in functie de viteza in felul urmator : viteza 20-100 (pe bord) reala este cu 5km/h mai mica, intre 100 si 200 (pe bord) este cu 8-10 km/h mai mica, peste 200 este cu 12-15 km mai mica. Astfel cand aveam 203 km pe GPS pe bord indica in jur de 220.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!