Jump to content

Releu Necunoscut Langa Plafoniera


ingerul_danutz
 Share

Postare recomandată

astazi am dat plafoniera jos si surpriza am vazut k s-a umblat si pe acolo, urmele sunt site capete de fire ce au fost taiate si lase acolo, si km intregi de banda izol. care inveleau firele, mi-a atras atentia un releu....care era pus undeva la cca. 3 cm de mufa care se infingea in plafoniera.

acum vreau sa stiu si eu care e rolul acestui releu....

sun hold scb1-m-1240

am gasit si ceva pe net...este cel din poza

http://www.lemona.lt/lemona/servlet/ItemDe...rvlet?id=312054

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E un releu de protectie. Adica are in el o bobina si un contact cu 2 pozitii:inchis si deschis. Adica tu cand alimentezi bobina se face contact electric intre 2 fire, ir cand nu o alimentezi se face contact intre unul din cele 2 fire precedente si al treilea. Sper ca ai inteles. :somnmare:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aham...deci trebuie pus la loc, credeam k e o "inginerie" facuta de fostul propietar...sa prinda si bulgarii:P

Modificat de ingerul_danutz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

hei hei ... sa nu ne pripim .. la plafoniera nu exista nici un releu ... chiar este o "inginerie" facuta de "vesnicii meseriasi" de la alarme ... ca atunci cand imi vine cate o masina de la ei dau sa fug ............ deci lcoul releului nu este acolo iar vag u a echipat niciodata masinile cu relee ca cel din poza ce costa 7-8mii lei prin targ .........acum depinde daca au modificat sau nu instalatia pe acolo ... scoate-l / verifica sa mearga totul ok apoi curata pe acolo de capete de fire, izoleaza si gata ... releul cu pricina l-au montat aiurea ca sa culeaga trigger minus pt alarma sau mai pe romaneste usa deschisa din plafoniera :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am mirosit bine, oricum vreau sa-mi schimb alarma ....sunt in cautare

o mik intrebare sa culeaga trigger minus pt alarma sau mai pe romaneste usa deschisa din plafoniera ??!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

orice alarma trebuie sa stie ca masina are o usa deschisa /capota motor / hayon ./.. nu-i asa ?

pai si daca deschid o usa ce se intampla ? se aprinde plafoniera evident ... ei bine tocmai de acolo s-au gandit acesti "guru" ai instaltiilor electrice sa ia semnalul......mai conteaza oare ca acelasi fir il gasesti si in pragul stanga la sofer ? nu mai conteaza nene ..... punem 2 km de cablu si 40 relee ..totul e sa mearga alarma .... ca masina arata mai apoi ca un pom de iarna e prea putzin important ... sorry . poate sunt putzin impartial dar tocmai am gasit azi masina plina cu apa la mocheta sofer de la o gaura data de ALARMISTI :) ... din tot cat am lucrat cu sisteme de securitate am vazut un singur tip care chiar stia sa monteze o alarma ok ... si acesta era la reprezentanta VW din brasov ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 years later...

Va salut. Am un Passat fab. 2004-model 2005, 1.6 benzina. Am avut-o in service cu ceva probleme la un modul de pe usa dr-spate. Nu asta e foarte interesant, ci faptul ca ducandu-ma la alt meserias care mi-a desfacut si panoul de sub volan, a constatat ca am lipsa releul al 3lea (are sub volan un sir de vreo 5 releee - ultimul stiu ca este releul de la stergatoare, cel dublu ca marime). Neavand o schema a releelor, ma poate ajuta cineva sa-mi spuna care este acel releu (releul al 3lea de la st. la dr. privind spre ele), ce functie are si ce nr. are inscris pe el? HELP !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut din nou. Revin cu problema cu releul al 3lea. M-am uitat prin schemele astea de pe forum, insa nu ma pricep foarte mult la ele. Poate sa-mi spuna cineva daca trebuie sa existe acel releu si daca da, ce numar are? Please!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!