Jump to content

passat full vr. audi a4 chel vr. audi a6 (sh)

geogeo
 Share

Postare recomandată

domnilor!

in acest week-end voi trage linie...numai ma tin nervii :salut: si cu

siguranta am sa va comunic decizia mea si motivele care au generat-o

multumumesc tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

imi pare rau sa va stric "socotelile" dar un A6 3.0tdi full(depinde ce inseamna full pt dvs.) nu poate ajunge la 30.000 pret cip. 35.000-40.000 poate doar an 2004 sfarsit si 2005 pe cartea de Romania --cu optiunile navi cu ecran color-tapiserie piele-bixenon-trapa.

la toate cele trei tipuri de masini pe care le-ati ales,daca le cumparati de noi, pierdeti pe an din devalorizare intre 3000-5000Euro cash + ca pentru banii platiti veti benificia si de "tratamentul" din ce in ce mai obraznic al celor de la Porche Romania .cea mai proasta masina ca si valoarea este passatul urmat de A4 care nu a schimbat nimic la interior din 2001 si in final A6 3.0tdi.Trebuie sa aveti in vedere faptul ca este cea mai proasta perioada pt a cumpara un A6 3.0tdi pt ca in lipsa unei concurente demne de luat in seama (poate BMW 530d mai da ceva din codita dar quattro ii pune capac) s-a cocotat direct in varful piramidei din asta rezulta un pret mare la masinile second-hand.

Link către comentariu

....ptr. scuterone

nu te pot contrazice in totalitate dar..

afirmatia de la inceputul topicului cu usurinta poate fi verificata pe mobile de(pret. aprox a6)...

sint de acord cu devalorizarea rapida a masinilor noi...dar daca acest lucru ar constitui permanent un impediment inseamna ca a acestea nu ar mai fi niciodata cumparate cele de sh ramase "recirculindu-se"

permanent intre doritori la preturi fabuloase ;) ..

....si in acest caz care ar totusi fi solutia de compromis?????

p.s-sa nu uitam totusi ca a avea primul "ceva nou" reprezinta o placere care..are intotdeauna un pret ;)

Link către comentariu

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca este cea mai proasta perioada pt a cumpara un A6 3.0tdi pt ca in lipsa unei concurente demne de luat in seama (poate BMW 530d mai da ceva din codita dar quattro ii pune capac) s-a cocotat direct in varful piramidei din asta rezulta un pret mare la masinile second-hand.

E-Klasse 420CDI cam pe unde e in piramida?

Link către comentariu

A6 3.0tdi chel pe mobile.de de la dealer aprox serios an 2004 model 2005 cu aprox 50.000km pret netto 26.000Euro indifererent de an se platesc 21% accize asta inseamna:

1. 26.000Euro + 5460Euro Accize=31.460 Euro pret cip(sau mai precis fara TVA) adaugati transport 700-1500Euro

2. A6 3.0tdi cu optiuni 50.000km an 2004 model 2005 preturile incep de undeva de la 28.000-29.000 Netto asta inseamna:

28500Euro + 5985Euro Accize= 34.485 Euro pret cip (fara TVA) adaugati transport 700-1500Euro.

Vama se plateste la valoarea de factura si nu dupa catalog iar vama inseamna Accize+Tva adica la punctul 1 vama este 11437Euro iar la punctul 2 =12537Euro tarife valabile pt persoane fizice cat si pentru persoane juridice.Daca importul se face pe persoana fizica Tva-ul existent in taxa vamala initiala se pierde si in eventualitatea unui leasing se adauga inca o data TVA la valoarea totala.

Cea mai buna varianta la cerintele dvs(cel mai bun produs pt banii dati) este Audi A4(banuiesc ca A6 cade ) masina are din serie cam toate optiunile importante (6 airbag,ESP,dublu climatronic).sistemul audio cu radio-cd din fabrica va sugerez sa faceti eforturi mari sa-l aveti pe masina.

Link către comentariu

Cea mai buna varianta la cerintele dvs(cel mai bun produs pt banii dati) este Audi A4(banuiesc ca A6 cade ) masina are din serie cam toate optiunile importante (6 airbag,ESP,dublu climatronic).sistemul audio cu radio-cd din fabrica va sugerez sa faceti eforturi mari sa-l aveti pe masina.

Tocmai ca A4 NU are NIMIC in standard... :) Hai sa vedem ce NU are in standard:

1. sistem audio NU e in standard (eventual boxele sint, dar cam atit)

2. oglinda antiorbire NU e in standard (si e OBLIGATORIE)

3. cotiera NU e in standard

4. bancheta rabatabila NU e in standard

5. servotronic NU e in standard

6. bord computer NU e in standard

7. tempomat NU e in standard

8. frina de mina ca in A6 si Passat B6 nici macar nu exista pe A4

9. senzor ploaie NU e in standard

10. reglaj lombar la scaune fata NU e in standard

11. mai vrei? :)

Fa un calcul cit te costa toate aceste optionale pe A4. Te vei ingrozi :) Decit sa iei un A4 cu aceste optionale, e mai ieftin un A6 :) Iar diferenta dintre A4 si A6 este IMENSA...

Singura chestie care pe Passat NU e in standard (nici macar pe HL :) sint farurile de ceata. Dar daca ar fi sa aleg intre un Passat HL si un A4, as alege intotdeauna Passat. Evident, A6 e peste Passat, dar nu cu mult...

Link către comentariu

Tzeapa asta era sa mi-o iau si eu, un nene vroia sa-mi vanda un Passat care se jura ca are 120k km si ea avusese cu vreo 3 luni inainte 279k km. Trebuie neaparat sa verifici istoria masinii prin serviceuri autorizate , daca nu are asa ceva inseamna ca masina nu a mers in serviceuri autorizate. Si cel mai important, din ea poti afla ce probleme a avut masina, ce piese au fost schimbate ,daca a facut reviziile atunci cand trebuia etc.

Link către comentariu

eu nu as sfatui pe nimeni sa ia masina cheala...e pacat. optionalele fac totul la un drum mai lung. chiar si la cele scurte daca esti pretentios.

deci eliminand a4 chel, ramane intrebarea : ce vrei de la masina? sa fie noua, sa nu mai fi pus nimeni picioru in ea? sa ai garantie si siguranta unui lucru bun? sau pur si simplu nu te intereseaza astea si vrei cai putere si nume bun (audi); cunosti pe cineva care iti aduce masina , ai incredere in el? te duci tu personal sa o aduci, ai incredere in tine ca te descurci?

eu zic ca raspunsul la intrebarile astea te va ajuta sa te decizi... eu personal am luat masina noua, pt mine a fost important, poate pt tine nu e.

bafta.

Modificat de pantagruel
Link către comentariu

domnilor!

ca autor al topicului ma simt dator acum la momentul cind "zarurile au fost aruncare" cu un raspuns...

astazi am fost si mi-am bagat actele ptr. passat 170cp,dsg-xenon, nappa.cd-hanger 250w,genti17,airb.spate,scaune spate incalz+parbriz,etc...

iar motivele mele au fost urmatoarele(ptr. cei care v-or mai trece pe aici :) )

pretul mare al lui a6(calculul lui scuterone reusind sa ma convinga ca socotelile mele au fost gresite din start)

-thanks man!!

spatiu mai mic al lui a4(am fam. doritore de confort si cu multe bagaje aferente iesirilor :D ) si lipsa "extraselor" din dotare, cele care reusesc sa-ti aduca o satf. in plus la volan..

multumesc tuturor celor tentati de un sfat bun...

p.s -ajunge in ian. 2007!!

Link către comentariu

Felicitari pt. decizie. Cred ca a fost cea mai buna. Si eu la fel as fi facut.

Dar daca ajunge in Ian. 2007 sa stii ca esti un norocos. La ce dealer ai depus actele pt. leasing?

Link către comentariu

..merci friend!

cardinal ploiesti ,aveam sansa sa ma duc la po.ro.buc.nord(au o promotie cu 4 cauc. de iarna ,moca)dar aici sunt acasa si ma gandesc ca tot de acum incolo o sa avem nevoie unii de altii!!!

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie, sa dea Domnul sa vina cat mai repede si sa nu ai nici o problema cu ea. Considerand calculatiile date de scuterone (si el se pricepe pt ca, din ce stiu, se ocupa cu adusul ,masinilor din afara), intr-adevar A6 iese cam scump. Pasatul ramanea urmatoarea alegere logica comparativ cu A4 "chel".

P.S. somebody, sa stii ca te cam inseli. A6 modelul nou este peste Passat cu foarte mult. Chiar daca esti mandru de masina ta, care este foarte buna si frumoasa. Aici nu iau in calcul de loc pretul. M-am referit strict la cele doua masini si calitatea fiecareia. Nu poti compara doua masini care pe langa faptul ca sunt clase diferite sunt si game diferite ale aceleiasi firme (Audi fiind gama de lux a grupului). Sper sa nu te superi si sa accepti acest lucru, este recunoscut de toata lumea chiar si de multi posesori de Passat, daca sunt corecti si obiectivi.

Link către comentariu

Am urmarit si eu disputele :lol:. Sincer cred ca ai facut o alegere buna si la ce dotari are passatul sigur nu vei fi dezamagit .

Link către comentariu

A6 fara discutie..as alege in orice moment. namtzul daca isi ia A6 are banutzi si de intretinere.

Eu am luat un A6 din 2001..am facut pana acum cu el 18.000km din aprilie 2006 si nu am avut probleme.Masina merge impecabil.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!