Jump to content

Passat vs Octavia

cristip25
 Share

Postare recomandată

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristip25

17

• DArtagnan

13

• d-rive

9

• NetFlow

8

Salut! O sa-mi dau si eu o parere :(

Despre maxidot-ul de la Octavia, Passat-ul CL are in standard computerul de bord, doar ca nu e de tip "Plus" ca la Highline (adica cel mai complet). Oricum, diferenta de de vreo 40 de euro, asa ca daca vrei poti sa-l comanzi, cu toate ca unii zic ca nu merita. Alegerea depinde de tine, intreaba-l pe agentul de vanzari care-i diferenta intre unul si altul si vezi daca te tenteaza (desi, la banii astia, de ce nu :( )

Alarma vad ca au amandoua.

Proiectoarele sunt foarte utile pe ceata (parerea mea), deci un plus pentru Passat.

ESP este standard la Passat CL.

In plus, ca element de siguranta, Passat-ul are 6 airbag-uri fata de 2 cate are Octavia. Un mare plus pentru Passat.

Climatronic-ul de pe Passat, cu reglaj separat stanga dreapta si cu guri de ventilatie si pentru pasagerii din spate e bestial. Eu il consider un plus fata de O2.

Pachetul de drumuri grele e ceva ce eu recomand din tot sufletul. Daca ai putea sa faci sacrificiul sa ti-l pui si pe Passat ... eu zic ca merita.

Am avut inainte o O1 Combi cu pachet de drumuri grele, iar acum am un Passat B6 CL cu acelasi pachet de drumuri grele (si cu BC tip "Plus", si cu Climatronic, si cu alarma si proiectoare, asa ca-ti vorbesc din proprie experienta, nu din auzite).

Despre suspensii, Passat-ul B6 are aceleasi suspensii McPherson pe fata ca si O2, dar pe spate are suspensii independente, ceea ce ii confera o stabilitate superioara. Ca rezistenta a suspensiilor nu cred ca Passat-ul e sub O2, ba chiar dimpotriva.

Despre intretinere si costul unei revizii, hai sa zicem ca la Passat o fi mai scumpa cu vreun milion, doua, dar aceste revizii le faci o data pe an, maxim de doua ori, asa ca nu cred ca o sa saracesti din cauza asta. Eu zic sa nu renunti la a cumpara o masina buna doar ca te costa revizia periodica doua milioane in plus.

In plus Passat-ul este dintr-o clasa superioara, asa ca insasi comparatia O2 cu Passat nu prea e corecta (fara nici o ofensa pentru posesorii de Octavia. Si eu am avut Octavia, am fost extrem de multumit de ea si o apreciez foarte mult).

Despre rotile de aliaj care nu sunt pe Passat, nici o problema, poti sa-ti pui ulterior, cand ai posibilitatea, niste jante after-market, ceva suparat de sa stea motanu-n coada.

Despre motorizari, eu am 1,9 TDI si sunt multumit deocamdata. Nu faci liniute cu ea, dar se misca cu talent. Oricum, intentionez sa trec pe la Dragos Voinea si sa o duc pe la vreo 140 CP, ceea ce va fi absolut rezonabil pentru o masina normala si de bun simt (lucru pe care poti sa-l faci si tu, alegandu-te, in final, cu un Passat 1,9 TDI de 140 Cp, ceea ce nu suna rau deloc).

In concluzie eu as merge pe Passat :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt ceva inadvertente in postul de mai sus. de ex. :

Si O2 are climatronic cu 2 zone si guri de ventilatie pt locurile spate, si O2 are puntea spate independenta.

Link către comentariu

Dar O2 nu are ventilatie indirecta (gura de aerisire "sus" in fata lipseste).

Link către comentariu

Sunt ceva inadvertente in postul de mai sus. de ex. :

Si O2 are climatronic cu 2 zone si guri de ventilatie pt locurile spate, si O2 are puntea spate independenta.

Scuze, nu am stiut :P

Te rog, spune-mi daca Climatronicu' de pe O2 e identic cu cel de pe Passat. Daca nu, care ar fi diferentele?

Daca suspensiile sunt identice atat pe fata, cat si pe spate la O2 si Passat atunci acest argument nu ar trebui adus in discutie atunci cand le comparam.

Oricum, in afara de asta cred ca in rest raman valabile considerentele mele fata de Passat.

Cum am zis, e parerea mea, daca cineva nu e de acord ... imi pae rau :)

Link către comentariu

Sincer sa fiu din cele vazute pana acuma si eu tind spre Passat. Dar testul de duminica e deciziv.

Poate cineva sa-mi spuna daca chiar e necesat pachetul de drumuri grele la Passat? Pentru ca e mult mai scump decat cel de la Octavia....:)

Link către comentariu

Chiar cineva de pe acest forum dadea exemplu cand mergea la unchiul lui trebuia sa dea pe toata lumea jos din masina ca sa poata intra in curte (avea un prag mai inalt la curte si un cui din acela in care se inchide poarta)

In acelasi timp, cu masina unchiului sau, care era tot un Passat B6, dar cu pachet de drumuri grele, nu avea nici o problema.

Pe de alta parte ma uit la mine, ca pot sa ma sui sau sa trec peste obstacole destul de inalte fara probleme. Nu mai zic ce avantaj reprezinta in Bucuresti, cand, uneori, fortat de situatie, mai tre' sa te cateri pe niste borduri mai inalte ca sa parchezi. Plus ca in cazul pachetului de drumuri grele arcurile fiind mai tari iti confera si mai multa stabilitate.

Ce sa zic, acu' depinde de tine. Eu unul mi-as lua. Imi e foarte urat de ideea ca am masina, dar, vezi, nu pot sa merg in cutare loc sau nu pot sa merg pe un anumit drum ca imi paradesc baia de ulei sau toba... etc.

Link către comentariu

Plus ca in cazul pachetului de drumuri grele arcurile fiind mai tari iti confera si mai multa stabilitate.

Nu este o regula ca daca ai arcuri mai tari masina este mai stabila decat cea normala , mai ales in cazul de fata e pe dos , masina "normala" este mai stabila decat cea cu pachet heavy :D

Link către comentariu

Astra nu te-ar sfatui nimeni .......

As alege passat

Ba eu chiar as recomanda si Astra ! De 4 ani de cand am la ei si rca si casco , nu am decat cuvinte bune despre ei. Si am avut destule daune pana acum.... Scuze de off topic :D

Link către comentariu

esti prima persoana care o aud vorbind de bine de ASTRA

Link către comentariu

Cred ca ai perfecta dreptate Alxrro. Si eu ma gandesc la acelasi lucru....e pacat sa ai asemenea masina si sa nu poti sa mergi pe unde vrei cu ea. Bine...acuma nu spun ca poti sa mergi off road.....dar multe din drumurile noastre sunt off-road....inclusiv A1. Asa ca o sa-l includ si eu cu siguranta.

Link către comentariu

Exact, nu poti sa mergi off-road, dar masina nici nu e facuta pentru aceasta. Cu toate ca cu Skoda pe care am avut-o inainte si care, de asemenea, avea pachet de drumuri grele, pot sa zic ca am mers destul de off-road. Am facut inclusiv drumuri in Piatra Craiului, cu masina plina pana in tavan, iarna. Si pot sa zic ca m-am bagat cu ea destul de bine cam peste tot pe unde am vrut, fara nici o urmare neplacuta. Cu Passat-ul e alta treaba, sunt convins ca m-as putea baga prin aceleasi locuri cu el, dar, nu ma lasa inima :(

Dar, inca odata, nu strica deloc sa ai pachet de drumuri grele pe orice masina din Romania, ca asta e situatia.

Despre stabilitatea masinii, eu asa stiam, ca daca arcurile sunt mai tari (cum e la pachetul de drumuri grele) masina sta mai bine in curbe. Ce sa zic, poate ma insel eu...

Link către comentariu

Despre stabilitatea masinii, eu asa stiam, ca daca arcurile sunt mai tari (cum e la pachetul de drumuri grele) masina sta mai bine in curbe. Ce sa zic, poate ma insel eu...

Eu am O2 cu pachet drumuri grele si de cate ori am avut ocazia am luat curbe grele cu viteza cat de cat si n-am avut nici o problema.

Link către comentariu

E mai tare suspensia... dar e si mai inalta... O2 fara pachet de drumuri grele e mai stabila in curbe decat cea cu pachet de drumuri grele. Dar daca stii sa iei curbele si sa nu exagerezi... nu sunt probleme!

Link către comentariu

Asta asa este. Si eu am avut Octavia 1 cu pachet de drumuri grele si pot sa spun ca nu prea aveam probleme pe nici un drum. Oricum, asa cum spui si tu...parca la Passat nu te lasa inima...:D.

Pana la urma am ramas la urmatoarea configuratie

Passat CL

- Climatronic

- Alarma

- Bordcomputer

- Culoare argintie (appropo, cum vi se pare argintiul pentru un passat??)

- Pachet drumuri grele

Link către comentariu

scoate pachetul de drumuri grele... e pacat , pe bune. Daca mergi zilnic pe macadam cu masina sau stai la tzara undeva la munte te intelegeam , cu toate ca atunci iti recomandam un Logan... asa ca lasa suspensia clasica sau chiar ai putea sa iti pui suspensii sport , eu asa am la Octi 2 si cine a vazut masina la intalniri a zis ca am suspensii de drumuri grele cand eu am suspensie sport toata ziua :D

Link către comentariu

ok, dar pachetul de drumuri grele mai are si alt dezavantaj in afara de faptul ca masina e mai putin stabila in curba (banuiesc ca la viteze mari)?

Link către comentariu

Arcurile sunt cam tari, cand mergi pe drumuri cubice sau mai naspa, socurile sunt transmise la caroserie si se aud greierasi...daca erau mai de confort banuiesc ca acele socuri ar fi preluate mai fain...

Link către comentariu

S apoi cum arata una cu suspensii joase..aaaa!? Daca nu escaladezi..si vrei un mini suv..ia pachet de drumuri grele

Link către comentariu

PwR ;) :) nu am inteles nimic din ce ai vrut sa spui.

Deci eu am suspensii sport pe masina , sta destul de cocotata , nu cred ca e mai joasa decat suspensia de drumuri grele cu mai mult de 1~2 cm , asa ca ... zgaltaiala de la drumuri grele nu merita... parerea mea. La suspensia sport confortul e destul de bun , l-as numi un confort sportiv

Link către comentariu

Ai zis 1-2 cm..crezi ca nu conteaza sau nu se vede..ia pune optiunea..suspensii sport sa vezi cu cat e mai joasa suspensia(15mm)..deci oricum se observa..iar daca nu are de mers pe coclauri..eu zic ca nu merita

Modificat de PwR
Link către comentariu

moama ce dificil esti in exprimari ;) pai nu se vede , la intainiri toti colegii de forum m-au intrebat daca am pachet de drumuri grele pentru ca masina este destul de ridicata si le-am zis ca dimpotriva am pachet sport , sunt de acord cu tine ca daca nu mergi des pe "coclauri" nu merita pachet de drumuri grele , nici pe Passat nici pe Octi sau mai stiu eu ce alt VAG. Ei ziceau ca sa fie mai inalta cea cu pachet heavy , iar eu am vrut sa le zic ca e suficient de inalta si cea "normala". Cat despre cuiul de la poarta le dau eu o solutie ca sa nu mai loveasca ca si la mine era aceeasi situatie ;)

Link către comentariu

....si eu sunt in cautari....dar dincolo de plusuri sau minusuri mi-am dat seama ca nu o sa

pot spune niciodata unei fete-stii eu sint tipul de jos cu skoda!!!

subiectiv?figuri?poate..dar cateodata in aceasta existenta acest lucru poate face diferenta

intre o placere deosebita si o buza umflata :D

Link către comentariu

Omule, esti original ;)

Nu am mai intalnit inca pe acest forum motivatia ca tre' sa-ti iei Passat in loc de Octavia ca sa ai succes la gagici :salut: Indraznesc sa cred ca esti destul de tanar (ca in profil nu am gasit nici un fel de date).

Eu te sfatuiesc sa nu faci chestia asta. Daca in sinea ta iti place o masina mai mult decat alta si consideri ca e o alegere mai buna, lasa aspectul cu impresionarea fetelor deoparte. Si asta din mai multe motive:

- Incearca sa le impresionezi prin alte calitati, nu prin ce masina ai. Daca asta e singurul lucru care ii place la tine, nu te vad bine :P

- In zilele noastre, daca chiar vrei sa dai pe spate niste gagici cu ce masina ai, vezi ca e pe forum un topic numit "Masini tari vazute prin tara". Orienteaza-te si tu catre ceva de acolo :lol: Inteleg ca te-ar tenta un "aspirator de gagici?"

Bafta la agatat! :salut:

Link către comentariu

...friend!!(ptr. alxrro)

in primul rand nu am dorit sa irit pe nimeni cu replica mea iar daca am reusit..."mea culpa"

in al doilea, trebuia sa specific ca ma adresez celor cu un simt al umorului peste medie... :)

nu mai sint f. tinar (din pacate)..deci iti vorbesc din experienta....

dupa cum probabil ai observat sintem totusi 2 sexe pe terra..si oricit de misogini am fi trebuie totusi sa tinem

cont si de parerile celorlalti....iar la "celorlalti" :P ..nu le place skoda!!

sint de acord ca propriile calitati sunt esentiale intr-o relatie monogama ..dar vezi tu..ptr. noi restu" bucuria conducerii unei masini nu este completa daca nu iti ofera in plus si sansa de a te simtii mai bine alaturi de "semenii' tai ale caror reactii :) te pot convinge ca ai facut alegerea potrivita...

p.s.-impresia conteaza!!...si ca sa apuci sa-ti demonstrezi calitatile recitind din byron..tot trebuie sa dai o"tura "la inceput!!! :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!