Jump to content

Passat vs Octavia

cristip25
 Share

Postare recomandată

Totusi nu trebuie exagerat. De pe loc masina prinde 100km/h relativ greu. Insa in mers la reprize este o masina cu "performante" mult peste orice logan...

Si eu as cumpara Passatul cu minim 140CP diesel.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristip25

17

• DArtagnan

13

• d-rive

9

• NetFlow

8

Stiu ca pare putin stupid.....dar recunosc ca m-am gadit si eu la imagine....si la cum te vad pietonii.....de fapt pietoanele...:)):):)

Glumesc, dar alegerea chiar e o problema. Cred ca intretinerea nu e mult mai scumpa la Passat decat la Octavia. In rest ar ramane problema ca probabil (inca nu stiu sigur) Octavia e mai sprintara datorita faptului ca e mai usoara.

Link către comentariu

orice ai alege, s-o faci dupa ce gandesti bine si s-o folosesti sanatos (si eu dupa ce am luat octavia inca mai tanjesc dupa noul passat...si apropo, la noul passat nu mi-a placut frana de mana...ce pana mea este frana de dejet? :)) )...succes

Link către comentariu

M-am uitat la datele tehnice la ambele. Intradevar Passat-ul e mai greu cu vreo 100kg...dar in specificatiile tehnice ajunge la 100km/ora in 12.1 secunde...fata de 12.4 la Octavia. Oricum, nu pot sa cred ca e o diferenta chiar asa de vizibila la demaraj.

Link către comentariu

Te-ai uitat gresit.. Octavia are 11.8. Intradevar nu pare mare diferenta... insa mie mi se pare o masina destul de puturoasa.. probabil au schimbat ceva rapoarte in cutie ca sa prinda 100km/h ceva mai repede decat ar fi "normal" cu 105Cp pe o masina asa grea.. asta inseamna un consum ceva mai ridicat.. mai ales in oras.

Link către comentariu

Imaginea tre sa conteze cel mai putin, el tre sa simta bine in masina, nu cum il vede un pieton , parerea mea...cand am testat pasatul m-am simtit super de bine in el, ba chiar putin jenat de acest fapt, insa m-am gandit ca, costurile o sa ma dea gata, si un alt factor a fost motorul,...la ceiasi multi bani, am luat octavia cu motor mare.

Nu e vorba neaparat de imaginea lui ci de imaginea masinii si nu e vorba de cum il vede un pieton ci de cum il vad toti ceilati (pietoni, familie, prieteni, participanti la trafic, etc. :exclaim: ) si daca prin..."un pieton" te-ai referit la mine...da, sunt pieton de cand mi-am vandut masina pana i-mi iau alta.

Link către comentariu

Passat! Chiar imaginea si fiabilitatea VW nu conteaza deloc? Cum vor arata motoarele si caroseriile "Skoditelor" dupa 300.000-500.000 km?Sper sa nu se supere posesorii, dar pentru mine diferenta de pret si dotare luata in discutie nu lasa echivoc, in favoarea Passat-ului.Iti doresc o alegere normala! :exclaim:

Link către comentariu

Sper ca nu aberez, dar am auzit ca sunt ceva probleme la noul passat (parca stabilitate sau alte chestii) stie cineva ceva care sa confirme ceea ce zic eu? Daca nu atunci scuze

Link către comentariu

Poate printre prietenii de pe forum se afla si cineva care are Passat si ne poate impartasi experienta. Pe mie m-ar ajuta.

In weekend incerc ma ma intalnesc cu un prieten care are Passat si sa fac un test drive mai lung.....sa-l vad ce poate. Si o sa fac acelasi lucru si cu Octavia...

Link către comentariu

Si o sa fac acelasi lucru si cu Octavia...

OBLIGATORIU, faci drive-test si cu motor 1.9 si cu 2.0 (si cu octavia si cu passat)

Link către comentariu

Eu as recomanda Passat, desi am Octavia 2. Am mers intr-un Passat de 105 CP si mi s-a parut destul de sprinten. De dorit Passat de 2.0 dar in lipsa de finante e ok si cel de 1.9 :exclaim:

Link către comentariu

Scurt: Pe O2 merge motorul de 1.9 dar pt Passat clar 2.0, motorul de 1.9 e mic. daca vrei fitze ia-ti Passat daca nu O2(parerea mea). La confort, Passatul e clasa superioara deci confortul e sporit. Ambele masinii sunt fiabile si comparativ dupa parerea mea egale dinpunct de vedere al calitatii. Dar cred ca la Passat intretinerea va fi putin mai scumpa fiin masina din clasa superioara(O2 face parte din aceiasi clasa cu Golf).

Link către comentariu

Hai sa nu comparam calitatea materialelor..nu are nici un rost..

La Passat sunt mult mai bune materialele..finisajele sunt cam idem..si gandestete ca sunt multe diferente...eu zic sa le pui pe hartie si sa incepi sa creionezi....sa vezi diferente.

Sunt diferente pe care sunt sigur ca nu le-ai observat si daca le-ai vazut nu le-ai dat importanta.

ex.

Passat are 2 chedere pe usi - Skoda are 1 (1.5)

Passat sta capota la motor singura sus - Skoda sta cu batu (adica tre sa-l pui tu ca la Dachia)

e.t.c.

Link către comentariu

Daca masina pe care o vei lua va fi folosita mult in Bucuresti si nici nu ai un garaj unde sa o pastrezi, iti zic ca nu merita sa faci un efort financiar prea mare. Am de un an masina in Bucuresti si pot sa-ti spun ca nu pot sa ma bucur de ea pe deplin. Nu inseamna ca as prefera sa merg cu un Trabant, dar peste o anumita limita pur si simplu nu mai merita sa cheltui bani in plus.

In situatia de fata, la o diferenta de 2000 E as opta pentru Passat, dar cu conditia sa fie a doua masina si sa mai am una de "tavaleala" prin Bucuresti, Passatul sa fie pentru iesirile din oras in care sa ma bucur de o astfel de masina.

Link către comentariu

deci passatul este mai sus din toate punctele de vedere, punct.

Link către comentariu

Din pacate nu stau atat de bine financiar ca sa-mi permit doua masini....si nici garaj nu am. Iar despre efortul financiar e considerabil. Dar nu sunt adeptul cumpararii de Clio sau Fiesta....etc. Si cum am ajuns la Octavia (care recunosc ca imi place mult) si am vazut ca diferenta la leasing e de 40 EUR pe luna...am zis "why not". Problema e daca merita acest premium de plata

Link către comentariu

Nu are rost sa compari Octavia cu Passatul. Apartin unor clase diferite. Passatul are o multime de dotari in plus, lucruri care nici nu apar in lista dar care o sa te surprinda placut. Sa vezi ce misto se ridica capota portbagajului din telecomanda...:D Pe langa asta, materialele folosite sunt net superioare, si durabilitatea e alta. De valoarea la revanzare ce sa mai zic..

Think clear !

Link către comentariu

Vezi ca mai poti sa scutesti cam 25-30 E pe luna din asigurare..in loc de Tiriac alege Asirom...Netflow e un exemplu..

Modificat de PwR
Link către comentariu

Da, partea cu asigurarea e o idee buna. Dar trebuie sa gasesc alta firma de leasing pentru ca Porsche Leasing nu accepta altceva decat Tiriac.

M-ar interesa foarte mult daca cineva a mers cu amandoua si ar putea sa-mi spuna daca este cu adevarat diferenta mare la demaraj. Eu am mers cu Octavia si pot sa spun ca sunt multumit de motor. Dar nu stiu daca e acelasi lucru la Passat

Link către comentariu

Porsche Leasing accepta si altceva inafara de Tiriac. E vorba de Generali si de Astra, care au cote mai mici de asigurare. Te rog citeste si PM-ul pe care ti l-am trimis.

Link către comentariu

Vlad, imi cer scuze dar nu vazusem PM-ul. Acuma iti transmit un mail pe adresa ta.

Link către comentariu

Passat. Alta clasa (cu tot ce decurge de aici), alt design. Daca poti sa micsorezi din asigurare diferenta de 40E pe luna, chiar merita.

Modificat de lau090
Link către comentariu

In final am aranjat test drive cu ambele in wekeend. Probabil ca luni o sa am o castigatoare..:D:(

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!