Jump to content

Passat vs Octavia

cristip25
 Share

Postare recomandată

Salut,

As vrea sa va cer si eu sfatul in a alege viitoarea mea masina. Pana mai ieri eram hotarat pentru Octavia 2 Elegance. Evident din motive financiare. Acuma insa am primit o oferta foarte buna la Passat. Ideea este ca intre Octavia Elegance si Passat a mai ramas o diferenta de 2000 EUR.

Configuratiile sunt:

Octavia Elegance + Pachet Drumuri grele + stergator luneta + maxidot + alarma + ESP = 20000 EUR

Passat Confortline + climatronic + alarma + proiectoare = 22.000

Credeti ca merita diferenta? Asta luand in calcul si valoarea la revanzare peste 3-4 ani.

Multumesc,

Cristi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cristip25

17

• DArtagnan

13

• d-rive

9

• NetFlow

8

pai nu ai zis nimic de motorizari. Eu asa merge pe Passat.

Link către comentariu

Pai Passat-ul al banii astia are ESP ? Nu stiu ce sa zic. Imi place mult si Octavia 2, am si fost cu una. Parca as alege-o. Cred ca e mult mai bine dotata la variantele scrise de tine, cat despre pret... nu stiu cum va fi peste cativa ani. Oricum vezi mult mai putine Skoda in piata ca si VW. Sunt sigur ca toti ceilalti sunt pentru Passat :) .

Modificat de shimano
Link către comentariu

Si eu am avut aceste dubii, insa nu uita si costurile de intretinere care sunt mai mari...din acest motiv am luat Octavia din semnatura si m-a dus pana la 22600 euro...si nu-mi pare rau de loc, am si super confort...gandeste-te bine.

Link către comentariu

Da,

la lucrurile astea ma gadesc si eu.

Ca si dotari, la Passat imi lipsesc jantele de aluminiu, MAXI dot si cam atata in mare....poate mai sunt si alte lucruri marunte. Am uitat sa precizez ca motorizarea e aceeasi: 1.9 TDI. Passat-ul confortline are ESP in standard.

Pe de alta parte, ma gadesc ca Passat-ul va avea o valoare mai mare la revanzare....de fapt la predare de leasing. Sincer, in momentul asta nu stiu ce sa aleg....cred ca amandoua sunt masini foarte bune. As vrea sa obtin din parerile celor care le au (si Octavia si Passat)

Link către comentariu

Passat are maxidot in standard. Numa ca e middle line si nu highline ( ca ala de pe skoda) oricum ar fi face acelasi lucru. jante iti poti cumpara cand vrei tu. Eu as cumpara Passat. Desi mie nu imi place.. e clar mai bun in comparatia ta decat o2.

Link către comentariu

depinde f mult de ceea ce-ti doresti tu de la masina.Cu octavia ai comfort(nu la fel ca la passat), stabilitate redusa in comparatie cu passatul, spatiu interior micsorat considerabil fata de concurenta ei, dotari in plus, la aceeasi bani si o mare reducere la intretinerea trenului de rulare al masinii.Passatul este destul de costisitor in momentul cand incepe sa pice angrenajul de brate din cauza drumurilor noastre, pe cand la octavia din cate stiu eu(poate ma insel)este acelasi sistem de directie destul de simplu precum are golful, daca imi aduc aminte bine sunt fabricate pe aceeasi platforma.Repet, posibil sa ma insel.va rog sa ma contraziceti daca nu am dreptate.

Sooo....de tine depinde cel mai mult ce-ti doresti de la masina.Multa alergatura prin oras....mergi pe octavia, sute de km inafara si facuti pe fuga(ai nevoie de tinuta de drum buna si stabilitate in curbe ridicata), ia passatul.

Link către comentariu

Pai decat sa dai 22000 euro pe pasat cu motor mic, mai bine dai 22000 euro pe octavia cu motor 2.0 si toate celelalte facilitati ... doar parerea mea personala...si crede-ma ca nu pierzi confort, Octavia se prezinta super bine, are si tinuta buna de drum...dar vezi tu ce decizi :)

Link către comentariu

Da, sincer la dotari nu vad alte diferente. Chiar in plus, Passat-ul are oglinda interioara cu efect anti-orbire si scaun sofer reglabil electric.

M-am gadit si eu la ce ai spus tu DArtagnan si anume la o Octavia 2 la 140 de cai. Dar eu nu merg asa de mult in afara ca sa pot obtine maximul de la acel motor. Am condus un Passat la 130 de cai....si sincer in afara de autostrada unde am putut sa merg lejer la 200 (a fost de proba si sincer nu as repeta figura pe autostrazile noastre) in rest nu am vazut mari diferente fata de motorul de 105 cai.

Ma ingrijoreaza mai mult ce a spus Liviuxp2000 referitor la cheltuielile de intretinere. Asta poate fi o problema pentru ca eu merg 80% in oras si numai 20% in afara.

Link către comentariu

Passat si O2 si GOlf 5 vor fi la fel de greu de intretinut ca si tren de rulare. El este aproape identic. Piesele costa la fel.

Link către comentariu

Da, sincer la dotari nu vad alte diferente. Chiar in plus, Passat-ul are oglinda interioara cu efect anti-orbire si scaun sofer reglabil electric.

Pai uiti de cele 6 airbaguri in standard la Passat fata de 2 in standard la Octavia2.

Octavia2 e o masina scumpa din punctul meu de vedere cand depasesti o suma de sa spunem 19000€ DDP.

Passat e alta clasa, are o alta echipare(inclusiv in domeniul sigurantei pasive si active vezi airbaguri suplimentare si ESP) si e normal sa coste ceva mai mult.2000€ nu sunt multi daca e sa faci trecerea dintr-o clasa in alta.

Daca vorbim de confort, acesta e net mai mare in Passat.

Pierzi niste jante de aliaj de 15"...atat. Care jante poti sa le pui oricand aftermarket si sa arate mult mai bine.

Eu as lua Passat daca banii nu sunt o problema.

Link către comentariu

Netflow - te contrazic, uita-te atent la un passat sub aripa fata cu rotile virate la maxim si dupa aia incearca la octavia aceeasi chestie, sa-mi comunici rezultatul.Intreaba la un service(orice service) cat te costa sa faci o directie completa(inlocuire) la passat si cat la golf V/oct 2.Golful are exact acelasi sistem ca la golf IV, octavia 1.....passatul are exact acelasi sistem ca la passat b5...b5.5...audi a4

Link către comentariu

la octavia m-a costat revizia de 15000 KM doar 5 milioane, cat costa la passat?

Link către comentariu

Esti in aer complet. Trenul de rulare de la golf 5 a fost folosit la O2 si la Passat cu ceva modificari. Minore. De ex la O2 sunt alte amortizoare. Passatul nou NU ARE NICI O TREABA CU CEL VECHI!. Nu are nici o treaba cu nici un audi. Ma uit sub masini cat vrei tu.. si tot aia o sa vad ce am vazut si pana acum. Acelasi sistem.

LE: Nu stiu cat cosa la passat.. banuiesc ca nu foarte departe de un golf, ca doar tot vw e. Pe mine m-a costat 3.2mil revizia la un golf 5 1.4fsi.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

As alege fara regrete Octavia Elegance + DSG + ceva optionale in locul oricarui Passat cu motorizare identica. VW are confort superior, dar performante dinamice mai reduse decat la OCtavia, alta clasa, alta greutate.

P.S. Este subiect de Versus...

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Corect ce zici tu. Passatul este mult mai greu ca o O2. Motorul de 105CP diesel e destul de bun la reprize (putin peste mediocru) .. insa doar atat... e destul de puturos daca incerci sa mergi cu el ceva mai repede sau sa pleci ceva mai repede de pe loc.

Link către comentariu

Am vorbit cu cineva care are Passat......si a dat in jur de 5mil si ceva....deci nu e diferenta la revizii. Am inteles ca nici cu trenul de rulare nu are probleme.....si are deja peste 100.000km.

Oricum, abia acuma am aflat ca Passat-ul are 10 airbag-uri in standard.....si recunosc sa m-a impresionat.

Link către comentariu

Are 6... insa romanii le numara din 2 in 2 :) . Scrie in 10 locuri in masina airbag, si vor iesi airbaguri de acolo.. insa ele sunt 6 la numar in oferta. Asta standard. Airbagurile sunt un element foarte important.. mie mi se pare jignire pt cumparatorul roman ca sa vinzi o masina in 2007 aproape cu 2 airbaguri...

Am uita sa precizez. O2 este setata mai mult spre confort la suspensii.. Passat are suspensii destul de tari pt o "limuzina".. si asta pt ca VW vrea sa faca din passat o semi-sportiva limuzina si nu o limuzina reala.. acolo fiind teritoriul lui Audi. Trebuie sa te mai gandesti ca Passat totusi e in alta clasa... Atat ca dotari cat si ca spatiu.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

la treaba asta subscriu si eu , mai are si ESP optional o masina carea junge 20k CIP

Link către comentariu

Cine are Skoda te sfatuieste sa iei Octavia iar cine are VW te sfatuieste sa iei Passat...pare normal.

Eu sunt deocamdata pieton si te sfatuiesc sa iei Passatul...gandeste-te si la imagine!

Link către comentariu

pai eu am skoda si l-am sfatuit sa-si ia Passat :))))))

Link către comentariu

Imaginea tre sa conteze cel mai putin, el tre sa simta bine in masina, nu cum il vede un pieton , parerea mea...cand am testat pasatul m-am simtit super de bine in el, ba chiar putin jenat de acest fapt, insa m-am gandit ca, costurile o sa ma dea gata, si un alt factor a fost motorul,...la ceiasi multi bani, am luat octavia cu motor mare.

Link către comentariu

deci eu nu vad Passatul decat minim cu 2.0 Tdi , mai jos, e submotorizat , la Octavia situatia nu sta la fel , 105 cai ajung , idealul e 140 sau de ce nu 170 , insa merge cu 105 , e rezonabil. Mie Passatul nu prea imi place ca design , chestie de gust , nu ma innebunesc nici dupa Octavia , imi place designul exterior de la Seat Leon dar interiorul este de-a dreptul groaznic... pe cand interiorul de la Octavia 2 este frumos desenat si ergonomic iar la Passat este superb. Cheltuielile sunt cam aceleasi si la una si la alta asa ca... ia-ti ce-ti place. Sa tii cont insa de motorizare... 105 cai pe Passat... vine unu cu Golanu si rade de tine :))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!