Jump to content

Apa in masina

geocelly
 Share

Postare recomandată

Iti poate intra apa doar pe la ventilatorul de circulatie a aerului din habitaclu.Verifica filtrul de polen si pe acolo pe langa el sa nu fie infundate gaurile de scurgere a apei prin aripa dreapta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu sunt infundate, era umezeala in jurul carcasei dar nu cine stie ce, filtru de polen nu am, este doar o sita (erau ceva frunze pe acolo dar nu era nici o "balta" de apa). Chiar nu inteleg pe unde intra apa am dat mocheta la o parte de tot (era sa dau in hepatita la cum mirosea):eek: si am scos si capacelele alea din podea sa vad daca gasesc maine iar ud pe acolo. Se mai poate scoate oare mirosu din mocheta? Sau trebuie sa imi cumpar alta? si ma gandeam ca in locul buretelui acela sa pun aluband, ce ziceti? Este ok ideea?

Link către comentariu

apa iti intra pe la filtrul de polen...dai jos filtrul si mai sunt 3 suruburi din plastic din cate imi aduc aminte...le desfaci pe alea si scoti rama din plastic pe care este o garnitura de burete care trebuie inlocuita!se gaseste la piese auto(iti aduce pe comanda exact garnitura aia speciala pt golf3).pe acolo intra apa deoarece nu mai etanseaza bine(s-a infiltrat apa si praful adunat,transformandu-se in noroi iar acum da voie sa treaca apa...cam asta e pb la golf 3 la fel si la golf 2 deoarece au o varsta masinile si dupa 15 respectiv 20 de ani e cazul sa se schimbe....am vazut si la masini de 3 ani care deja schimbau garnitura aceea(renault megane cumparata de noua cu f putini km cu apa la picioarele pasagerului)...ce sa ne mai plangem la ale noastre de o mie de ani....asa ca,schimba garnitura aia si nu o sa mai ai pb...succes

Modificat de taz21
nu mai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

Ok, atunci o sa desfac carcasa aceea si o sa schimb garnitura. Sper sa se rezolve problema. De ideea cu alubandul ce ziceti?

Restaurare%20ARO%2010,%20caroseria%20izolata%20cu%20ALUBAND%20%20829%20%28Custom%29.jpg

Link către comentariu

NU este o idee rea dar depinde unde vrei sa-l folosesti pt etansare mai buna, pt zgomot sa fie mai fonica..alubandul e foarte bun daca stii cum sa-l lipesti dar tre sa tii cont ca iarna e cam naspa cand temp podului de la masina ajunge la temp f scazute e posibil sa apara fisuri(sa se dezlipeasca), acest aluband se foloseste in constructii la etansare impotriva apei. Oricum ideea e buna ca si eu am vrut sa-l lipesc pe tot podul masinii dar ma ajungea foarte scump :).Bafta si daca te apuci sa bagi aluband pe masina sa ne tii si pe noi la curent cu rezultatele pe care le vei obtine.

Link către comentariu

Nu e asa scump am inteles, dynamatul e ff scump dar alubandul am inteles ca se gaseste in praktiker la ~50 lei 3/4 coli de un m2 sau ceva de genu. Deocamdata o sa pun doar pe partea unde am avut beleaua sa vad cum se comporta si daca e ok o sa pun pe toata podeaua. Am astupat si gaura, nu era de la filtrul de polen, langa filtru e un dop de cauciuc care era fisurat si intrase noroi sub el si il "ridicase" in sus. Am pus silicon sub el, l-am curatat frumos si l-am pus inapoi. :icon_cool: Acum astept sa se usuce si o sa torn apa peste el sa vad daca se mai infiltreaza, sper ca nu ;)

Link către comentariu

pentru ca tot ati adus vorba de bucata aia de plastic.. la mine mi s-a cam dus partea cauciucata din partea de sus care etanseaza..e mai ridicata si nu mai vrea sa stea pe parbriz cum trebuie. am vazut persoane care au pus banza izolatoare peste ca sa nu mai treaca apa pe dedesupt si sa mai ajunga cine stie unde . voi aveti probleme de genu?

Salut, eu am avut belele cu partea cauciucata, s-a scopt si s-a rupt, am cautat dar n-am gasit la dezmembrari plasticul cu partea cauciucata intreaga asa ca am luat si am pus niste banda izolatoare neagra cauciucata si tine foarte bine nici macar nu se observa :)

Link către comentariu

salut poate te ajuta asta

am patit la un g3 imediat dupa ce l-am cumparat plouase tare si cand m-am trezit dimineata partea dreapta era plina cu apa,

deschide usile din fata si vezi ca deasupra la burduful ala pe unde trec firele la usa este o gaura pe undeva pe acolo de regula trebuie sa se vada un cauciuc iesit putin din acea gaura nu toate au la g3 am si la vento nu.

sar putea sa fi cazut inauntrul stalpului si automat toata apa se scurge in masina

Link către comentariu

Am gasit si eu mocheta si covorasul din stanga fata leoarca de apa. Mi-ati dat cateva idei cu topicul asta. Am trapa...dar si cateva intrebari:

1. Ca sa verific scurgerile de la trapa de sus...cum pot face daca nu pot deschide trapa decat in pozitia in afara nu si sa intre in plafon?

2. T-ul de care se vorbeste ca e pe langa clapeta de deschis capota in fata langa stalp...cum fac sa ajung la el...ce trebuie sa desfac?

3. Are pe unde intra apa la panoul pedalier din fata de sub stergatoare?

Multumesc.

Link către comentariu

Am si eu o dambla... am gasit si eu mocheta umeda, de la apa de pe bocanci, zapada etc. S-a uscat. Dar, ma lovesc de alta dambla se aburesc geamurile de zici ca sunt in sauna. Am incercat si am mers cu caldura la maxim, cu geamurile deschise, cu...

Link către comentariu

S-ar putea sa se fi spart calorifelul. E uleioasa apa?

Link către comentariu

o solutie mai simpla: verifica mai intai filtru de polen. daca e sa fie imbacsit mai bine il scoti. vezi fara el daca se mai aburesc (provizoriu).

Link către comentariu

nu cred ca ai caloriferul spart, pt ca ti-ar mirosi a clocit in masina. mai mult ca sigur filtrul de polen este umed si trebuie schimbat. recomand cel cu carbon activ. pana ce il schimbi, ca sa nu se mai abureasca parbrizul, nu mai da aer la parbriz

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare!Am si eu probleme cu apa in masina.Acum vreo 2 luni am gasit mocheta uda pe partea dreapta fata-spate.Am duso la service si sa rezolvat dar am platit 50eur+inca un drum ptr ca uitasera sa puna firele la lumina din usa+desfacut de mina fata a treia oara ca nu pusesera nici la boxe firele.Acum se pare ca am aceiasi problema pe partea stanga si asi dori sa o rezolv singur,numai ca nu stiu sigur ce solutie au pus(silicon,mastic) si unde (de jur imprejurul suportuluimetalic ce tine toata instalatia usi?).Masina e cea din semnatura.

Link către comentariu

Ma cinfrunt cu urmatoarea problema :de ceva timp sub mocheta din portbagaj, gasesc apa Am observat ca e ceva mai multa in partea dreapta si vine de undeva din dreptul stalpului

Link către comentariu

Iti spun eu de unde vine. Inscriptia Golf in spate e scrisa pe o bucatica de metal dreptungiulara. La imbinarea acelei bucati cu aripa spate baga niste silicon si s-a terminat cu inundatia.

Link către comentariu

M-am uitat la mine scrie GOLF GL nu imi pot da seama pe unde sa pun silicon .Am atasat o poza :beer: :beer:

post-36456-0-94636900-1299410374_thumb.j

Link către comentariu

Mai este posibil sa intre pe langa stopul spate,eventual da-l jos curata bine acolo si vezi daca garnitura de etansare este intr-o stare buna,apoi sa strangi bine cele 3 suruburi,eu am gasit umeziala acolo si am pus un pic de silicon pe garnitura si nu am mai avut probleme.

Link către comentariu

Am observat ca vine si de undeva din spatele busonului de la rezervor se prelinge :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

• 2 months later...

Va salut ,acum o saptamana am facut curat in masina si am observat ca mocheta e uda ,atat la pasager cat si la sofer , masina mea nu are trapa , deci pe unde ar putea intra apa ,unde ar trebui sa verific :( ?

Link către comentariu

Sub mocheta sunt niste dopuri de cauciuc.

Link către comentariu

Salutare,

de ceva vreme la fiecare ploaie mare imi intra apa in rabla pe partea dreapta, fata-spate.

daca torn eu cu un bidon evacuarea apei se face corespunzator, respectiv se vede jetul cum iese din cele doua evacuari de la balamalele usilor fata.

nu inteleg care este problema si apreciez orice ajutor

Link către comentariu

Mersi de raspuns , deci sunt niste dopuri dar ce anume ar trebui sa verific la ele... , mi-ai putea spune te rog si cum se ridica/scoate mocheta aia ca nu prea stiu.

Link către comentariu

Pai pe acolo e posibil sa vina apa.

Trebuie sa dai scaunul din fata cat mai in spate. Bucata de mocheta care acopera pedalierul acolo unde sunt dopurile alea este o bucata separata de restul mochetei din spate. Nu trebuie sa o dai jos/scoti doar sa o ridici si o sa vezi un saculet de nisip asa ca un fagure. Il ridici si pe acela si o sa vezi podeaua si dopul.

Link către comentariu

Mi-a citit si mie cineva postul ? Noroc ca a venit vremea buna si nu mai ploua ca era balta iarasi... Deci ceva solutii ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!