Jump to content

tacanit tachet, cum o rezolv?

ingerul_danutz
 Share

Postare recomandată

salut,

din numeroasele mele probleme mai am una,

la relatinii se aude cum bate un tachet fier-pe-fier,

Daca accelerez ticaitul dispare dar revine la 2- 3 sec dupa ce revin la relantii.... park nu se mai unge

...am incercat sa alin durerea motorului cu un aditiv de ulei 2+2 cu teflon, odata turnat se mai unge nitel si mai dispare din zgomot:) ...dar nu pt mult timp

vreau sa fac un shimb de ulei + filtru si acum va intreb daca pot sa schimb norma, pot pune unul mai vascos (5w40...park asta e la mine:D acu`) k tachetu sa nu mai tzacane, pana cand gasesc un mecanic care ma poate ajuta.

deci....e bine daca as schimba uleiul + vreo recomandare pt mecanic / ulei?

in rest, numa` bine

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bine ... bine

cineva care are habar si timp de motorul meu ?!?

Link către comentariu

Cel mai sigur e sa cureti tachetii. Se aduna mizerie in ei si de asta fac urat.

Link către comentariu

• 1 month later...
salut,

din numeroasele mele probleme mai am una,

la relatinii se aude cum bate un tachet fier-pe-fier,

Daca accelerez ticaitul dispare dar revine la 2- 3 sec dupa ce revin la relantii.... park nu se mai unge

...am incercat sa alin durerea motorului cu un aditiv de ulei 2+2 cu teflon, odata turnat se mai unge nitel si mai dispare din zgomot:) ...dar nu pt mult timp

vreau sa fac un shimb de ulei + filtru si acum va intreb daca pot sa schimb norma, pot pune unul mai vascos (5w40...park asta e la mine:D acu`) k tachetu sa nu mai tzacane, pana cand gasesc un mecanic care ma poate ajuta.

deci....e bine daca as schimba uleiul + vreo recomandare pt mecanic / ulei?

in rest, numa` bine

Schimba uleiul ! Dar singura remediere sigura este inlocuirea lor .

Inca ceva ... am pus si eu 2+2 imediat dupa schimbul de ulei si am inteles ca aditivii pe baza de teflon sunt frectie la picior de lemn , nu aduc nici o imbunatatire motorului ... la fel cu toti ceilalti aditivi si produse "miraculoase" de curatare a injectoarelor . Sa nu mai amintesc de teapa cu duralube cand se dadea drumul uleiului si motorul inca functiona .

PS : Nu mai dati banii pe prostii ! Aveti injectoarele infundate ducetiva cu ele la ultrasunete , bate motorul puneti ulei ceva mai gros sau remediati problema mecanic .

Link către comentariu

aditivul de la 2+2 cu teflon am pus si eu pt moment s-a mai ameliorat tacanitul,dar a reaparut..... dupa cativa km

ramane sa schimb uleiul + filtru.

ce ulei ar fi recomandabil (firma) + tipul acum iarna...si dupa cati km sa-i fac schimbul din nou

...stiu k s-a mai discutat / rediscutat aici pe forum aceasta chestie, dar eu pricep mai greu :hainoroc:.

Modificat de ingerul_danutz
Link către comentariu

Daca bate tachetul rezolvarea e sa faci reglajul acestuia nu sa "acoperi" zgomotul prin cresterea viscozitatii pt ca dai nastere la alte probleme.

Link către comentariu

deci....

dupacum a spus si maniacuV6 :Cel mai sigur e sa cureti tachetii. Se aduna mizerie in ei si de asta fac urat. , urmeaza sa fac asta, apoi vreau sa schimb si uleiu....dar ce sa pun?!?

ink o intrebare,

o vb din popor ( de la cineva care are dacie) la un plin de benzina sa pun si o sticla ( 0.5 L) de spirt medicinal (MONA), ar ajuta la ceva?!

Link către comentariu

TIpul de ulei ce se pune in motor depinde de kilometrii masinii deci de uzura motorului deoarece la un motor uzat daca pui ulei sintetic il 'consuma' imediat.

Deci : curata tachetii si dupa aia pune-i alt ulei.

Daca ii pui aditiv de ala in ulei nu rezolvi zgomotul facut de tacheti. Vorbesc din experienta :hainoroc:

Modificat de ManiacuV6
Link către comentariu

deci....

dupacum a spus si maniacuV6 :Cel mai sigur e sa cureti tachetii. Se aduna mizerie in ei si de asta fac urat. , urmeaza sa fac asta, apoi vreau sa schimb si uleiu....dar ce sa pun?!?

ink o intrebare,

o vb din popor ( de la cineva care are dacie) la un plin de benzina sa pun si o sticla ( 0.5 L) de spirt medicinal (MONA), ar ajuta la ceva?!

;) ;) :P Mai bine bea spirtul ala si ramai cu mona ...

Nici spirt , nici acetona ... nici diluant in benzina !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!