Jump to content

Vopsire etriere

WSN
 Share

Postare recomandată

GildedBullet

Daca mai fac rost de 3 cric-uri o merge sa ridic toata masina ca sa nu demontez si montez rotile pe rand? Sau ce pot baga sub ea?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 606
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• razdan

24

• Ice_2k

22

• voinea

13

• BogdanS

12

Top Posters In This Topic

Posted Images

GildedBullet, eu Ibiza am ridicat-o de la mijloc si astfel am putut desface 2 roti deodata. Sfatul meu este sa faci la fel

dsc05644u.th.jpg

Link către comentariu

GildedBullet

Pai scria undeva ca tine maxim 500 de kg cric-ul, mi-e teama sa nu pice. A mai picat odata cand schimbam roata dar n-o asigurasem bine si de atunci am o tema in a lasa masina pe cric, mai ales ca trebuie sa frec la ea. Ma gandeam sa bag picioare de paleti sub ea, numai sa nu se indoaie tabla.

Link către comentariu

Masina nici macar nu era pe un plan orizontal, am pus pietre la rotile ramase pe pamant, am slabit prezoanele si mai departe stii

Uite pozele de anul trecut tot aici. Vopseaua rezista fara probleme.

PS. Problema mea acum este ca nu stiu ce culoare sa-i vopsesc pe cei de la Octavia (culoare ei este gri)

Modificat de Clodius
Link către comentariu

GildedBullet

Parerea mea e ca rosu merge cu orice culoare a masinii (daca vrei sa iasa in evidenta). Daca nu (in cazul ca a intrat rugina ca la mine) as folosi o vopsea de culoarea jantelor.

Link către comentariu

Avand tambure pe spate m-am gandit fie negru, fie gri/argintiu. Mai exista si optiunea de verde, deh Skoda, dar sunt in dubii. Oricum inainte de asta o sa iau flexul cu perie ca sa scot rugina din ei, ceea ce-ti recomand si tie.

Daca ai nelamuriri contacteaza-ma, poate n-am reusit aici sa exprim tot ceea ce am facut. Greu este pana te apuci, ca apoi...

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Si daca se demonteaza fiecare roata pe rand care ar fi problema? Garantat este cea mai sigura varianta.

Sau in cel mai rau caz se demonteaza doua roti pe aceeasi parte folosind doua cric-uri.

Atentie: Cea mai proasta varianta este demontarea simultan cu doua cric-uri a rotilor din spate. In varianta asta exista cel mai mare risc ca masina sa cada de pe cric-uri.

Link către comentariu

GildedBullet

Pai dureaza mai mult, asa facem intai curatarea si apoi vopsirea. Dar aseara m-am hotarat ca ar arata urat cu tamburii rosii si m-am hotarat sa-i fac argintii sau ce culoare apropiata gasesc si etrierele le las asa, deci o sa pun cricul la fiecare roata in parte ca n-am decat doua.

Link către comentariu

GildedBullet ridica masina din lateral pe 2 cricuri apoi pui o capra pe mijloc (sau 2) care sa sustina greutatea. Amestecul de vopsea ajunge exact pt 2 etrieri. Cily a uitat ca Fdy a facut la fel. Erau unul langa altul :lol:. Uite dovada:

34791214.th.jpg

Modificat de cip12cip12
Link către comentariu

GildedBullet

Gata, m-am hotarat. Etrierele in rosu si tamburii gri sau argintiu. Dar o sa folosesc vopsea mai ieftina, n-are rost sa dau 100 de lei pe kit Foliatec si sa folosesc doar 30-40% din el. Vad ca nimeni nu s-a plans de vopseaua obisnuita. Mai raman intrebarile: de pe tambur trebuie luata vopseaua originala sau se poate aplica si peste? Si in cazul asta aplic un strat de grund inainte sau merge direct cu 2-3 straturi de vopsea?

Vineri ma apuc de frecat si spoit cu vopsea daca o sa fie vreme buna si n-o sa intervina nimic. N-am fost prea talentat la pictat dar poate imi descopar acum talentul :))

Modificat de GildedBullet
Link către comentariu

GildedBullet, gasesti in Selgros spray obisnuit (12-13 RON), sau daca tii neaparat, exista si vopsea, spray, termorezistenta, doar ca este neagra si are desenate 2 tobe pe el (16 RON). 1 tub iti este suficent.

Referitor la tambuiri, eu am dat cu smirghel pe unde era rugina si apoi am degresat cu diluant.

Dai un strat, lasi sa se usuce 3-5 min si repeti de inca 2 ori. Crede-ma ca nu o sa ai probleme pt inca 1 an, cel putin. Cu prima ocazie fac o poza la Ibiza, sa vezi cum rezista dupa atata timp.

Link către comentariu

Nu are nimic si eu le-am vopsit tot cu vopsea normala, desi observatia aceea cu "sa nu se mearga cu masina cateva ore" e buna pt ca mie mi-a cam intrat ceva praf in vopsea si a mai inchis culoarea (Verde "turbat") :blah_:

Pai eu eram la gratar si daca eram acolo le-am vopsit si eu si un prieten cu Polo, numai ca acum cateva zile am vazut ca e zgariat tamburul pe spate, nu stiu cum...

Link către comentariu

Am vopsit azi tamburii cu spray argintiu pentru jante. Costul operatiunii a fost de 38 de lei dar cred ca n-am folosit nici 80% din spray. Prima janta a iesit un pic spoita pentru ca am dat prea de aproape si am tinut jetul in loc mai mult. La a doua deja stiam cum sa aplic dar n-are nimic caci data viitoare stiu ce voi avea de facut. E simplu, dureaza mai mult demontantul rotii si frecatul daca e rugina multa. Am folosit smirghel (recomand de granulatie 120 si nu mai fin caci frecam degeaba cu cel fin), am acoperit imprejurimile cu ziar si apoi curatat cu carpa inmuiata in diluant. Eu am astupat gaurile prezoanelor cu carpe si un surub care cred ca serveste la demontarea tamburului cu scotch. Nu am reusit sa scot toata rugina, am frecat pana m-am plictisit. Le-am lasat 40-50 de min pana am montat rotile pe fiecare parte. Imi place cum a iesit, de departe arata bine, mai bine decat griul cu care fusesera vopsite din fabrica.

dsc00278q.th.jpg

dsc00277x.th.jpg

dsc00279w.th.jpg

Modificat de GildedBullet
Link către comentariu

Despre ce spray este vorba? Ce marca? Ma gandesc sa imi vopsesc si fuzeta (sau cum se numeste portiunea dintre disc si janta).

Modificat de Cily
Link către comentariu

O poza cu tubul. Nu cred ca conteaza marca. Am cerut vopsea argintie pentru metal si mi-a dat asta. S-a nimerit bine, in aceeasi nuanta cu jantele.

dsc00282a.th.jpg

Link către comentariu

• 1 month later...

In weekend am facut si eu aceasta operatiune la masina unui prieten.

Am vrut sa demontam etrierele, dar cum ne-am apucat cam tarziu ne prindea noaptea asa ca le-am vopsit direct pe masina.

090801145124.th.jpg 090801163455.th.jpg 090801163434.th.jpg 090801153709.th.jpg

Link către comentariu

salutare! vreau sa-mi schimb de curand tamburii si o sa vina pe o culoare gri ! problema e ca pe culoarea respectiva o sa apara cat de curand rugina si nu vreau asta ! ce imi recomandati sa fac inainte sa-i schimb ! Sa ii dau cu un grund ?? sa ii vopsesc cu spray-ul normal negru (merita?nu o sa mai apara rugina dupa ceva timp?) sau sa-mi cumpar un spray special de etriere? -->exista gri sau negru?

Link către comentariu

Ii degresezi cu benzina sau diluant de vopsea dupa care dai cu un spray pentru etriere (eu am luat cu 26 RON, facut de DupliColor parca, aveau rosu, albastru si galben, dar e foarte posibil sa gasesti toata gama de culori).

Link către comentariu

Salutare tuturor de vreo 2 saptamani am vopsit etrierele intr-o culoare care zic eu ca da destul de bine pe etriere, un albastru deschis metalizat, sper sa va placa

Nu e cine stie ce dar e curat :rolleyes:

PS: Scuzati masina ca este cam murdara :D

dscf0844o.th.jpg dscf0843x.th.jpg

Modificat de 4di
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Vedeti ca exista in Selgross un spray special cu zinc recomandat pentru tratarea suprafetelor metalice expuse la temperaturi inalte (vopseaua rezista pana la 800 grade spun ei). Culoarea vopselei este gri metalizat. Costa in jur de 30 ron spray-ul. Zincul este foarte bun pentru tratarea suprafetelor impotriva ruginii. L-am folosit si eu atat pt tambure cat si pt etrieri si a iesit foarte bine. Eu am curatat tamburii si etrierii cu o perie de sarma apoi am degresat suprafetele cu un degresant din ala banal pt aragaz (Triumf parca). Am aplicat in 2 straturi la diferenta de minim 30 min. Neaparat trebuie izolate zonele invecinate cum a facut si colegul ZBENG, altfel la aplicarea spray-ului riscati sa gazati pe alocuri caroseria..Am curatat cu aceasta ocazie bine si rotile pe partea interioara iar inainte sa le montez le-am dat putin cu WD40 pe interior in centru, la partea de contact cu tamburii / fuzetele ca sa previn lipirea. Asta iarna se lipisera atat de tare din cauza ruginii pe spate incat le-au dat cei de la vulcanizare jos dupa cca 30 min. de chin...

Link către comentariu

In momentul vopsirii etrierilor cu spray-ul nu cred ca nu aveti cum sa nu gazati si celelalte suprafete,respectiv garnituri,furtune de frana care in contactul cu vopseaua isi micsoreaza durata de viata,asadar mare atentie !

Link către comentariu

eu am vopsit ieri etrierii cu vopsea. a fost mai simplu decat cu spray, am pus putina banda doar pe disc, sa nu dau din gresala cu vopsea. am dat 2 straturi, s-au uscat f repede (au fost si 34 de grade afara).

am avut ajutor la curatatul etrierilor :)

vopseaua cumparata (imola red de la milotec) ajunge lejer pt etrierii a 3 masini, insa spray-ul de curatare din pachet nu ajuta la nimic, a trebuit cumparat un litru de diluant

Link către comentariu

Salut ... dupa achizitionarea unui set de jante aliaj (model Indianapolis)pt. masina mea (un golf V), ma bate gandul sa vopsesc etrierii dar nu stiu ce culoare s-ar potrivi la culoarea masinii care este un gri metalizat ... aveti ceva idei ?!?!?!?

Modificat de davides
Link către comentariu

cu ce se curata cel mai bine etrierii ?diluantul nu ataca garniturile de cauciuc ?

Link către comentariu

vezi ca gasesti spreiuri speciale de curatat discurile si etrieri de frana, eu zic ca sunt cele mai recomandate.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!