Jump to content

A aparut noua Fabia 2007

gigipedala
 Share

Postare recomandată

Si e vb de vechiul model (Fabia 1) fara facelift.

Design-ul ca si design-ul, ca este cea mai subiectiva chestiune, insa ce facem cu partea tehnica, nu mai evoluam (corespunzator) ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• rvacaru

24

• bebeko

20

• kelu

17

• saboteur

14

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si e vb de vechiul model (Fabia 1) fara facelift.

Design-ul ca si design-ul, ca este cea mai subiectiva chestiune, insa ce facem cu partea tehnica, nu mai evoluam (corespunzator) ?

Cum sa nu evoluam ? Nu ai vazut ca "noul" motor 1.2l , 12V are acum 70 CP si nu doar 64 CP cum avea cel vechi .... ;)

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Din punctul de vedere al optionalelor care se pot pune pe cele 2 masini...clar aleg Fabia 2 (airbaguri cortina + climatronic)

Din puct de vedere design...aleg Fabia 1.... dar eu mai mult conduc masina decat sa ma uit la ea... si o sa prefer oricand sa am confortul maxim in interior in detrimentul look-ului... Parerea mea.

Link către comentariu

Prea inalta si coltzuroasa in partea de sus cea noua, dintre fabia 1 si fabia 2, as alege Fabia 1 RS ;)

Modificat de goldeye3002
Link către comentariu

am vazut si eu live in sfarsit noua fabie, am pipait-o , e asa, nicicum, finisarile sunt ok, dar ca design ... parerea mea mai bine un roomster, macar ai loc in ea. nu m-a foarte incantat, fatza aia de papagal e oribila

Link către comentariu

Azi m-am urcat in noua Fabie atat in fata cat si in spate si nu mi-a placut deloc. In fata datorita bordului mai lat parbrizul pare mai inclinat iar unghiul vizual e mult mai mic. Consola centrala luata de la Octavia e mult prea masiva pentru Fabia. Am umblat pe la butoanele de la climatizare- sunt foarte butucanoase, masive. Plasticul de pe bord si fetele de usi nu m-au impresionat deloc. Ferestrele din spate sunt mult mai mici ca la Fabia 1. Ce-a mai nesinspirata schimbare mi se pare a fi manerele interioare pentru deschiderea usilor care ii dau Fabiei 2 un aer de Logan, de ieftin. Urcati-va in masina, inchideti usa si pe urma trageti de maner-parca ar fi manerul de la o poarta nu de la o usa de masina. La exterior pare mai cocotata si mai ingusta. Cred ca nu exagerez spunand ca si-au cam batut joc de Fabia-pacat!

Link către comentariu

nu m-a foarte incantat, fatza aia de papagal e oribila

Este aceiasi fata ca la Roomster.

Si manerele de usi sunt similare, practic toata fata pana la montantul B este aceiasi.

Link către comentariu

Partea frontala a fost gandita initial pentru Roomster. Iar ulterior au "copiat-o" pe Fabia (cu exceptia formei proiectoarelor de ceata). Dar pare ca nu se prea potriveste.

Link către comentariu

am fost sambata la drivetest cu noua fabia htp 60 cp.merge binisor dar diferenta fata de vechul model este minima.diferenta de pret este uriasa.finisarile exterioare sunt de foarte slaba calitate(de ex. imbinarile chederelor,elementlor de caroserie demne de un logan).probabil fiind in prima editie mai au de lucrat putin la ea.in ansamblu eu consider ca nu merita banii si e pacat ca skoda a luato pe drumul asta cu un model care trebuia sa fie printre cele mai bune din clasa.

Modificat de luus
Link către comentariu

am vazut ieri, pe viu 2 fabii noi, cea de la cora si inca una in trafic si :D :D n-are nici o treaba masina aia cu nimic, cel putin din punct de vedere al designului exterior, e un fel de ornitorinc...e urata cu spume :D macar sa fie o masina mai fiabila si mai placuta in utilizare decat fosta

Link către comentariu

Am fost si eu cu masina pe la dealer la service ( EPC.ul nu mai razbea ), si m-am uitat atent pe la Fabia 2007. De departe nu e chiar urata (depinde de gusturi), dar cum deschizi usa se schimba tot. Am observat 4! suruburi la vedere foarte mari care tineau probabil plasticurile de la stalpii din fata, si cum asta nu era destul am mai vazut unul pe usa. Si la roomster e la fel. Eu nu suport sa vad suruburi nemascate in masina, ca dai peste 13.000e pe cea mai prapadita masina. O impresie de low cost mi-au facut si cauciucurile din partea de sus a usii, daca trageai putin de ele iesau. In interior plasticul low cost este peste tot, de la bord la butoane la manere :)) . Clapeta cu care deschizi usa nu cred ca rezista prea mult, iar vizibilitatea este mai mica decat in fabia veche. Poate noile modele sedan sau variant vor remedia din erori, daca nu bie bie fabia. Polo sau Golful trag inspre Passat iar Fabia inspre Logan. :)

Link către comentariu

Am fost si am vazut si eu "live" noua Fabia. Problema vizibilitatii e mai accentuata decat la precedenta versiune, si asta nu-i in regula.

Unele finisaje si imbinari (de ex intre bord si montantul A) m-au cam dezamagit. La Fabia 1 sunt mai bine facute, desi aceasta pare mai spartana in comparatie cu noua generatie. Manerul interior al usii intr-adevar nu pare prea solid (e plastic vopsit argintiu).

Mi-a lasat o impresie usor dezamagitoare, poate ma asteptam eu la mai mult, dar si ei au mers spre "cost effective / reduction" in mod clar.

Link către comentariu

Si pe langa asta butonul respectiv are o cursa cam mare. Poti sa tragi de el pana pica. E clar ca daca ai copilasi in masina il vor smulge jos. In interior totul pare cam imbuibat cu plastice( asa si la alte modele mai noi ca 207), iar bancheta din spate !!! :)) :) Jesus !, Cea veche este mult mai confortabila. Oare poti sa ceri sa nu-ti monteze autocolantul pe stalpi din Fabrica, mi se pare aiurea, mai ales ca in timp se face praf. Nici acum pe standard nu se pot regla tetierele. Ca electronica si poate ca siguranta este mult imbunatatia, dar la restul capitolelor ... ( si capacele de pe roti nu mai au siga skoda colorata ! ). Poate un face lift v-a corecta din bube. Sunt curios cum se vand pana acum.

Link către comentariu

Dupa ce am inceput sa vad tot mai multe Roomster pe strada incep sa cred ca cea mai frumoasa Fabia 2 este Roomsterul :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Salutare tuturor,

Am citit si eu tot ce ati scris despre Fabia 1 si 2, si sincer nu mi se pare ca Fabia 1 arata asa de grozav cum spuneti voi, poate si pentru ca mie imi place mai mult noul model si cred ca toata chestia asta cu copiatul si astea tine de preferinte, toti prietenii mei pe care i-am intrebat si care au zis ca le place noua Fabia, apreciaza atat "suratele" ei Mini Cooper si Suzuki Swift si sincer si eu.

Cat despre calitate am fost intr-o fabie nou si chiar mi-a placut totul, intr-adevar exista cateva mici scapari, dar nu cred ca atunci cand minunata fabia 1 a aparut nu existau si acolo la fel se rezolva toate cu timpul.

Va rog cei care mai testati noua Fabia sa imi spuneti ce parere aveti si sa punctati exact ce anume nu e in regula pentru ca vreau si eu sa ma conving, pentru ca deocamdata m-ar interesa sa cumpar acest model.

Voi reveni in scurt timp cu o configuratie sa vad ce parere aveti.

Cam atat....

Link către comentariu

Eu nu inteleg cum noul model (intr-o poza mai inainte langa cel vechi) nu vi se pare diform la exterior.Comparat cu orice alt oponent al clasei mici ...pierde mult din cauza design-ului..Pai 207 sau Corsa arata superb prin comparatie...

Iar aia cu manerele de plastic...ca sa scada pretul productiei.....acum sincer cred ca oricine ar fi dat 50 de euro in plus pe manere metalice cromate ...la cat costa o masina nici nu s-ar fi simtit.

Modificat de DOOM
Link către comentariu

Am vazut ca nu mai exista F1 rs la vanzare,stiiti ceva despre acest lucru? Aveti idee cand va iesii F2 rs?

Link către comentariu

Mai exista in strainate o varianta finala VRS, limitata.

Am vazut aseara pe autostrada A1 cand ma intorceam o Fabia 2. Colegul cu care eram a observat-o , pentru mine fiind ceva nedefinit. De la spate , mai ales cand are stopurile aprinse arata ORIBIL.Am vazut cred un model destul de ieftin, care avea si rotile destul de sutiri care poate amplifica impresia. Nu inteleg de ce Skoda a luat-o pe partea asta. Trebuiau sa cladeasca F2 dupa F1.

Link către comentariu

Pacat ca Fabia 2 nu a adus acel plus de design adus de Octavia 2 fata de Octavia 1 :banghead:

Cehii puteau sa fie un pic mai inspirati si mai putin zgarciti !

Link către comentariu

Mie incepe sa imi placa moaca de Fabia 2... m-am uitat la ea o ora in showroom pana am inteles-o :banghead: Nu e rea. Spatele este urat cu spume, dar partea din fata e draguta.

Link către comentariu

Dar interiorul iti place ? Ca de exterior de ..., nu au decat sa se oftice altii :banghead:

Aveti poze cu noua Fabie sedan sau combi ?

Link către comentariu

Da. O moaca draguta cu poponetz de Roomster. E ceva nou, original. In fundul de Fabia 2 nu gasesc nimic interesant/original/atractiv :)

Interiorul de Fabia 2 personal nu prea imi place, lui Roomster ii sta bine, are un caracter mai utilitar asa, cu consola foarte sus. O fi ergonomic, butoanele sunt toate accesibile...

Link către comentariu

vorbind strict pe exterior, nu de alta dar inauntru n-am avut rabdare sa studiez, botul e singura chestie care-mi place, dar restul e varza si cel mai nasol nu mi se pare fundu' ci plafonul ala care arata ca...un sicriu, n-are nici o treaba, roomsterul ar fi fost un urmas mai reusit, e muuult mai simpatic

Link către comentariu

In aceasta seara am vazut si eu primul exemplar in circulatie in Iasi.

Am tot "crosetat" vreun kilometru in jurul lui si l-am vazut din toate unghiurile (mai putin de deasupra ... :D )

In culoarea caramizie in care era vopsit si plin de reclamele dealerului local nu arata prea urat, mai ales fata ... Din lateral fata arata chiar interesant, dar s-ar putea sa fi fost eu prea subiectiv.

Oricum un facelift, mai precis un ... backlift nu i-ar strica. :D

P.S. Recunosc ... am fost putin ispitit sa-i mai ajustez spatele dar am zis sa-i las pe altii mai calificati. :lol:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!