Jump to content

Probleme la Multitronic

Gheibrial
 Share

Postare recomandată

Salutare,

Am un a4 1.9 multitronic 2003, si trepideaza foarte tare la plecarea de pe loc pana la vreo 1600 turatii dupa care isi revine. Am vazut ca a mai fost deschis un topic pe tema asta dar din pacate nu a aparut nici o solutie la momentul respectiv. Poate sa ma ajute cineva cu o informatie, un service bun care se ocupa cu tipul asta de cutie?Am fost la midocar si mi sa spus ca ar fi discul de ambreiaj, si ca singura solutie este schimbarea cutiei, si ca ar costa cu cutia mea la schimb in jur de 230milioane lei, ceea ce mie mi se pare enorm. Poate stie cineva alta solutie.

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut Gheibrial,

Am si eu un Audi A4 multitronic 2003 de aproximativ o luna si am avut EXACT aceiasi problema ca si tine. Te anunt ca am rezolvat-o fara schimbarea de cutie. Daca nu ai rezolvat deja problema cauta-ma pe email sau posteaza aici, ca sa nu bat tastele degeaba cu explicatia.

Numai bine,

F.M

Modificat de F.M
Link către comentariu

OK.

Este o actiune de service, 37C9 parca, prin care se face update la softul de computer de cutie. Eu asa am scapat de problema, asa ca trebuie de verificat dupa seria de sasiu a masinii, daca se inscrie in actiune. Daca da, atunci trebuie comandat cd-ul respectiv (89...N) si se face update-ul.

Problema cu trepidatia la plecare la multitronic e veche si cu timpul apare la toate cutiile fabricate pana la jumatatea lui 2004. Problema e la discurile de "ambreiaj" in numar de 6, baietii de la Audi nu si-au facut bine calculele la inceput si apoi si-au dat seama ca dupa un anumit nr. de km (depinde de stilul de condus), cele 6 discuri nu mai fac fata si trebuie schimbat cu un nou set de 7 si apoi se face si un update de soft la cutie. In Germania, am inteles, ca schimbul setului de discuri se face gratis atat timp cat masina este in garantie, dupa care se plateste si e mai scumpa manopera decat setul de discuri (setul de 7 ~ 80Euro). In Romania nu stiu daca vre-un service a facut asa ceva, cel putin la service-ul unde am fost eu au fost dispusi pe responsabilitatea mea si mai trebuia sa platesc si un set de scule care trebuie pentru desfacutul cutiei (deci teoretic se poate si la noi).

Acum nu stiu sigur daca softul de la actiunea de service 37C9 este pentru ambele variante de cutie cu 6 si cu 7 discuri, dupa cum am scris, trebuie verificat dupa seria de sasiu daca masina se inscrie.

Deci in concluzie, daca masina se inscrie in actiune se face update-ul si e posibil sa dispara trepidatiile (ca la masina mea), daca nu se inscrie in actiune, trebuie gasit un service dispus sa faca schimbul de discuri si apoi update-ul de soft la cutie.

Cam asta e povestea, nu va zic ca am avut emotii la inceput ca am luat teapa cand am cumparat masina din Germania, dar pana la urma si-a luat teapa neamtul ca eu am luat masina la pret bun si am rezolvat problema in Ro, culmea, el nu a fost in stare sa o faca in Germania. :banghead:

Numai bine,

F.M

Modificat de F.M
Link către comentariu

Salutare si multumesc pentru reply.

Sunt foarte interesat sa imi rezolv problema, si as dori sa stiu la ce service sa ma duc. Daca poti sa postezi un reply sau un private msg as fi foarte recunoscator.

Link către comentariu

Mi-am adus un audi a6 din 2003 din germania. Am facut 30 de km si s-a rupt lantul din cutie!!! Masina avea 143.000 de km si mergea bine cand i-am facut proba. Am reparat-o la Timisoara, e un turc sau arab acolo, are un service modest. Ar fi printre cei mai meseriasi din tara, am reparat-o cu 3.000 de euro si i-am dat cutia veche la schimb. I-a pus una noua din Ungaria. Cutiile astea sunt problematice la noi, dar daca faci schimbul de ulei din ele(10l) la 50.000 de km si nu la 100.000 cum zic nemtii, ar trebui sa fie totul ok.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!