Jump to content

Schimbare antena

Red
 Share

Postare recomandată

Ar arata urat . Cu cat e batul mai lung cu atat mai urata e .

Si nu cred ca ar avea vreun plus la receptie .

Parerea mea ! :icon_cool:

revin cu ce s-a intamplat pana la urma....

De curand "baietii" mi-au "speriat" antena originala si in disperare de cauza am montat o vergea de Dacia (de la socru-meu) si receptia este substantial imbunatatita. A fost o ocazie buna s-o fac. Aspectul lasa de dorit dar .... se aude bine. :lol:

Salutari

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 year later...

Are cineva un DIY cu schimbarea unei antene normale (fara navigatie, telefon)

pentru LEON 1M, OCTAVIA 1 sau GOLF 4 ?

La reprezentanta costa in jur de 200 ron manopera !!!

(in conditiile in care batul costa 30 lei si baza de antena 96 lei).

Multumesc!

Modificat de xai
Link către comentariu

@didus

Mersi dar...nu prea.

Il gasisem si eu inainte, speram sa gasesc totusi ceva pentru Leon.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Poti monta o antena ca aceasta. Este reper original, se monteaza pe mai multe modele VAG (golf5, audi, etc).

Numai sa ai grija cand faci comanda ca antena sa aiba toate acele functii, pt ca daca observi cea din a doua poza nu are tot atatea fire cu toate ca forma este aceeasi. :P

Dar te orientezi dupa pret, cea mai scumpa ... le are pe toate. :)

post-9546-1199717961_thumb.jpg post-9546-1199718038_thumb.jpg

Se poate pune modelul asta de antena si pe Octavia 2?

Link către comentariu

Se poate pune de catre un electrician dibace , deoarece nu este originala . Pretul pentru cea mai scumpa cu gsm-tv-gps-am/fm este de 180 RON plus taxele postale

Link către comentariu

De unde se poate comanda(am incercat un link mai in spate ,dar nu mi-l deschide :blah_: ) ?

Link către comentariu

@didus

Mersi dar...nu prea.

Il gasisem si eu inainte, speram sa gasesc totusi ceva pentru Leon.

in cea mai mare parte e acelasi lucru,doar ca la leon sau toledo trebuie demontat plafonul,si de acolo e cam acelasi lucru,o cheie de 22 iar la mufe cred ca sunt la fel sau daca nu schimbi

Link către comentariu

• 4 weeks later...

sal..

dar un tutorial de demontare antena pe passat?? ;) b5 daca se poate.

Link către comentariu

Aveti grija, difera mufele de la B5.5 cu antena Shark noua (Golf 5), pretul ei este de 200 lei la Volksman. Eu am desfacut ambele antene si am schimbat firele intre ele cu totul.

Link către comentariu

Salut,

Am si eu o mare problema cu antena. Acum cateva saptamani mi-au "umflat-o" baietii si de atunci ma tot chinui fara. Mentionez ca era extrem de scurta (cca 6-7 cm) de unde trag concluzia ca era aftermarket. De curand am cumparat una OEM (100 RON :|), ca prostu' cand ar fi trebuit sa fur si eu ca toti RETARDATII PAMANTULUI. In fine, toate bune si frumoase, ma duc s-o pun pe masina... si... stupoare! din ambele parti (soclu si antena) iesea un filet si niciuna n-avea gaura unde sa infiletezi :icon_thumright:.

De cand am cumparat masina nici prin cap nu mi-a trecut sa ma uit vreodata la antena, iar pe de alta parte nici nu stiam ca astea OEM au filet, am presupus ca au gaura.

Acum ce ma sfatuiti?

1. sa schimb soclul? pentru ca antena originala o am deja... e scumpa operatiunea, soclul, manopera?

2 sau sa caut in continuare antena cu gaura, in care se infileteaza soclul? mentionez ca tot caut de 3 saptamani si nu gasesc, toate au filet.

merci pt ajutor!

Link către comentariu

Din cate stiu eu soclu are gaura. Tu sa nu ai antena de Opel, sunt asemanatoare.

Link către comentariu

Din cate stiu eu soclu are gaura. Tu sa nu ai antena de Opel, sunt asemanatoare.

merci Borisake, vrei sa spui ca soclul cu surub in varf e specific Opel?

Link către comentariu

Nu bag mana in foc, chiar daca am Opel in familie. :icon_thumright:

Link către comentariu

Ionut, verifica daca partea filetata de pe baza antenei nu se poate desface. Exista antene AM multimarca ce se vand cu diverse adaptoare, cu filet de dimensiuni diferite (pentru a se potrivi la mai multe tipuri de baze), care se insurubeaza atat in baza cat si in antena.

Link către comentariu

forceturbo, merci, dar sfatul tau se aplica in cazul in care aveam antena AM, dar eu am OEM :) Nu cred ca se desfileteaza la OEM, si in soclu parca am incercat sa pun patentul pe el dar nu s-a desfiletat ;).

Link către comentariu

Eu ma refeream la baza (soclu) sa incerci sa desfiletezi surubul!

Exact asta spuneam si eu, ca antenele AM se vand cu diverse adaptoare (la set), cu filet de dimensiuni diferite la un capat (pentru a se potrivi la mai multe tipuri de baze) iar in partea cealalta filetul pentru a se insuruba in antena...

La antenele OEM partea care se insurubeaza in antena lipseste, fiind fixa.

Concluzia mea: trebuie sa fie scoasa partea cu filet din baza antenei (soclu) ca sa poti pune antena OEM. Cu atat mai mult cu cat spuneai ca antena dinainte era AM.

Link către comentariu

• 5 months later...

Azi am schimbat garajul unde "locuieste" masina. Este destul de scund si dupa cum banuiam antena nu are loc. Am dat jos antena si am pus-o la loc cand am iesit de acolo. La cealalta masina (Astra GTC) am o antena mult mai scurta care s-a infiletat perfect in filetul antenei de la Golf.

Ma rog pe scurt imi trebuie o antena OEM (neaparat) mai scurta pt un Golf V cu RCD 500. Ma poate ajuta cineva cu o recomandare?

PS: Dupa cum se intelege e vorba doar de partea pe care o desurubezi in 10s cu mana, doar batul antenei.

Modificat de spb
Link către comentariu

• 2 months later...

sal

O ontrebare si eu. Mi-am cumparat in martie un passat B5 crem, (fost taxi in germania), nici nu mi-am dat seama ce antena avea, ca in doua saptamani mi-au sutito. Am fost sa cumpar antena sa o inlocuiesc, si surpriza ca nu se potriveste niciuna sa o infiletez. Mi-a dat de la magazin sa incerc vreo 3. Era f lunga antena, deci presupun ca era una speciala facuta poate de nemti pt statie emiesie receptie taxi.

Sugestii va rog de unde pot gasi o antena similara? sau alternative sa am si eu radio in afara oraselor!!!

Link către comentariu

caut si eu antena originala de golf/octavia sau ce se mai potriveste,cred ca toate din generatia asta ca toate arata la fel

ideea e ca imi trebuie modelul cu surub mai lung si bulbul acela mic in capat....dc are surub scurt fara bulb nu merge

vreau sa o cumpar

Modificat de JPLS
Link către comentariu

• 2 weeks later...
sal

O ontrebare si eu. Mi-am cumparat in martie un passat B5 crem, (fost taxi in germania), nici nu mi-am dat seama ce antena avea, ca in doua saptamani mi-au sutito. Am fost sa cumpar antena sa o inlocuiesc, si surpriza ca nu se potriveste niciuna sa o infiletez. Mi-a dat de la magazin sa incerc vreo 3. Era f lunga antena, deci presupun ca era una speciala facuta poate de nemti pt statie emiesie receptie taxi.

Sugestii va rog de unde pot gasi o antena similara? sau alternative sa am si eu radio in afara oraselor!!!

Astea sunt pozele. deci concluzia e ca surubul din interior mi se pare prea scurt. Si antenele de pe piata pe care leam probat aveau filetul putin mai adanc introdus in antena. Si astfel surubul meu nu prinde deloc in piulita. dupa cum se vede e chiar la bivelul garniturii alea de cauciuc

post-65931-1288279626_thumb.jpg

post-65931-1288279632_thumb.jpg

post-65931-1288279637_thumb.jpg

Link către comentariu

Singura solutie, daca nu gasesti antena originala este sa faci la strung o piesa intermediara intre antenele de pe piata si ce ai pe masina . Piesa o vopsesti frumos cu un spray si ai rezolvat.

post-58507-0-57476300-1288454093_thumb.j

Link către comentariu

Atentie la vopsit! Partile filetate nu trebuie vopsite. Antena trebuie sa aiba contact electric cu surubul de pe baza.

Link către comentariu

Asta am crezut ca se subintelege... in plus daca vopseste filetul risca sa nu mai intre... daca strungarul a lucrat profesionist ! deci ascultati-l pe forceturbo ( nu credeam mai de mult ca o sa fiu de acord cu el , dar cind e asta e )

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!