Jump to content

Schimbare antena

Red
 Share

Postare recomandată

Salut

As vrea sa imi schimb antena de la masina ,ea fiind antena originala as dorii sa o inlocuiesc

cu una de tuning din accea mica de aluminiu .. acum vine intrebarea

se pierde semnal sau nu !?

p.s.

am cautat pe forum dar nu am gasit ceva concludent .. ma puteti indruma !?

Mulumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu siguranta va fi afectata calitatea receptiei. Mai trebuie sa ti cont ca antena la modelul tau de Passat are incorporat un amplificator in picior, asa ca va trebui sa pui si un alt amplificator daca faci schimbarea.

Link către comentariu

Am schimbat eu la Golf antena stock cu una din aluminiu, de la Simoni Racing. Calitatea receptiei a ramas cel putin la fel de buna (desi antena e foarte scurta - 9 cm, parca), plus ca arata mult mai bine. Pretul e destul de mic (undeva sub 20 Euro - la PitStop Tuning). Merita...

p4240084bt8.th.jpg

Link către comentariu

Super misto arata , ceva de genu vreau si eu , sa inteleg din ce ai spus ca defapt amplificatorul de semnal se afla in socul (partea in care se infileteza antena ) nu in antena ?

nu te-ai gandit sa vopsesti si soclul argintiu ?

nu iti e frica ca ramai fara antenuta ?( eu am o temere pe tema asta )

multumesc

Modificat de Red
Link către comentariu

Nu stiu unde e amplificatorul situat :beerchug:. Soclul ramane tot negru, vreau sa existe un contrast mic. Antena e foarte bine fixata (intre ea si soclu e un fel de surub - deci nu prea poate fi furata cu mana goala, pentru ca nu ai cum sa o folosesti fara acel surub). Calitatea sunetului a ramas aceeasi (asa mi se pare mie, cel putin).

Nu ai pentru ce :wub:.

Modificat de unknown_web
Link către comentariu

gata sunt convins .. am sa-i fac cadou masinii o noua antena :hainoroc:

am sa postez poze dupa monaj :lol:

Link către comentariu

• 4 months later...

si eu am schimbat antena exact ca cea din poza de mai sus dar neagra si tin sa spun ca mie imi afecteaza calitatea receptiei destul de mult,pot chiar sa spun ca sunt dezamagit de calitate;am optat acum pentru un tip gen shark cu amplificator in ea la circa 40 de euro.voi vedea cum se aude dupa.

Link către comentariu

Antena originala nu contine nici un amplificator.

Zona turnata din cauciuc are in interior un arc pentru flexibilitate. Batul in schimb are ceva mai mult de 150 spire - fapt ce face ca antena sa fie acordata pt banda de frecventa. Orice antena metalica de tuning face ca lungimea de unda sa fie mult mai mica si deci o receptie necorespunzatoare.

Link către comentariu

• Administrator
Antena originala nu contine nici un amplificator.

Ba da , dar nu in ... "batul" ala lung ci in partea aceea bombata care este prinsa pe plafonul masinii . :P

Link către comentariu

• 8 months later...

salut baieti. am si eu o intrebare. vreau sa schimb doar capatul de antena adica partea care se insurubeaza peste bucata de metal. as dori sa pun din aluminiu cum ati zis voi . dar am cateva nelamuriri.... am navigatie ....... va afecata in vreun mod receptia semnalului gps/radio ? unde as putea gasi si la ce pret ? Multumesc !

Link către comentariu

Semnalul gps este receptionat prin acea parte a antenei marcata de mine in poza.

triplexantennaiv8.jpg

Iar daca vrei sa nu pierzi din calitatea receptiei radio, poti monta o antena OEM de la vw Sharan, dar costa cam mult. O poti comanda de la dealer.

oemsharanantennacb4.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

off topic : Care din voi a schimbat antena originala cu una aftermarket si nu va mai trebuie garnitura de cauciuc care este intre antena si caroserie ????? Si mai ales daca sunteti si din Bucuresti ???????? :P As fi foarte fericit sa va scap de ea !!!!! :P Safe

Link către comentariu

Radu, precizeaza si de care antena ai, cu sau fara GPS, ca difera forma.

Link către comentariu

Scuze , fara GPS .:) Multumesc mult de tot anticipat :) Safe

Link către comentariu

mda...mi-au furat antena de pe masina...Cat e o antena? ( doar batul). Daca isi cumpara cineva din Bucuresti alta antena si vrea sa o vanda pe cea veche sa ma contacteze....

Link către comentariu

RADUUUUUUUUUUU, pentru ca pe 02.11 e ziua ta , iti dau eu batul de antena. Daca poti si vrei vino in cursul saptamanii de la 09 la 18 in Plazza Romania in fata cladirii Anchor Plazza si suna-ma la 0751 03 01 01 . O sa cobor si ............ :) :)) Safe

Link către comentariu

cum se demonteaza batul la octavia 2 ca nu imi iese deloc ca la octi 1 nici cu patentul

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Domne si eu vreau sa imi schimb antena cu una mica din aia argintie cum si-a luat colegu' de la pit stop tuning. Am fost pe site la ei si surpriza cea mai mare e ca nr. de telefon de pe site nu exista, nu sunt alocate...ma rog, deci au dat faliment presupun...

Mai stie cineva vre-un loc de unde sa se poata cumpara antenuta aia ?

Multam mult.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,

O intrebare pentru cei care se pricep.

Credeti ca daca imi pun o "vegea" (bat) de antena mai lunga, receptia radioului va fi mai buna?

Multumesc.

Link către comentariu

• Administrator

Ar arata urat . Cu cat e batul mai lung cu atat mai urata e .

Si nu cred ca ar avea vreun plus la receptie .

Parerea mea ! :icon_thumright:

Link către comentariu

Nasol.

Cred ca as putea trece peste faza cu aspectul.

In orasul meu (Caracal) posturile de radio se prind mai bine cand masina sta pe loc, insa nu oriunde. Ce solutie as mai putea adopta in conditiile in care am amplificator original in antena?

Pe Matiz cu antena de Dacia si fara amplificator receptionam mult mai bine, cu acelasi radio.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Am o Passata neagra din 2003 la care e lipsa antena. Am incercat sa o inlocuiesc dar se pare ca si soclul ( care a ramas pe capota ) e defect ( ii lipseste piulita ) si nu pot insuruba nici un fel de antena. Cred ca antena originala avea amplificare ( ca la radiocasul Gamma nu mai prind decat un post ). Acum nu stiu ce sa fac : sa mai caut doar soclul pt. al inlocui, sa incerc o reparatie a soclului ( cine s-ar pricepe ? ), sau sa inlocuiesc tot ansamblul antena-amplificator cu unul care sa-mi permita si cuplarea unui car-kit Nokia. Am uitat sa mentionez ca am de gand sa-mi dotez "Bruneta" cu un sistem compatibil cu un mobil Nokia si ma gandesc ca si acela are nevoie de antena externa. Cred ca n-ar arata prea bine daca as avea montate 2-3 antene (cite una pt. fiecare sistem). As aprecia foarte mult un sfat competent si eventual niste preturi (daca eram nabab nu va mai solicitam si mergeam direct la dealer). Oricum va multumesc pt. rabdarea de a parcurge acest post ... cam lung.

Link către comentariu

Poti monta o antena ca aceasta. Este reper original, se monteaza pe mai multe modele VAG (golf5, audi, etc).

Numai sa ai grija cand faci comanda ca antena sa aiba toate acele functii, pt ca daca observi cea din a doua poza nu are tot atatea fire cu toate ca forma este aceeasi. :D

Dar te orientezi dupa pret, cea mai scumpa ... le are pe toate. :frigbaitata:

post-9546-1199717961_thumb.jpg post-9546-1199718038_thumb.jpg

Link către comentariu

Multumesc de sfat WNS. Oare ai si idee de pretul acestor antene ? Macar aproximativ. Arata super si probabil sunt si competitive d.p.d.v. tehnic ... dar nu stiu daca ma mai tine "punga" :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut am si eu un seat ibiza stiti un service in Bucuresti unde sa imi schimb antena . :Driver:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!