Jump to content

Filtru de motorina mai ieftin ?

BD
 Share

Postare recomandată

Am cumparat un adaptor (nr 2 in poza) - aproximativ 350.000 la care am atasat si noua supapa (cea alba) - inca 280.000 + 25.000 siguranta albastra.

De acum incolo adaptorul va ramane fix pe pozitie si se poate schimba fitrul doar prin infiletare.

Inainte filtrele costau de la 550.000 la peste 850.000 cele mai bune. Filtrul Bosch din imagine costa 250.000.

Astfel investitia se amortizeaza de la prima schimbare de filtru, urmand in continuare sa poti pune doar filtre de 200.000 - 250.000.

Daca vedeti si un aspect negativ al acestei adaptari sau daca credeti ca nu merita va rog argumentati-va opinia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am exact acelasi adaptor doar ca nu folosesc filtre bosch.

eu sunt multumit de investitia pe care am facut-o!!

Link către comentariu

Am incercat azi sa-l montez si am constatat ca prelungirile albe ale supapei (stuturi sau cum s-or numi), trebuiau sa fie de aceiasi grosime cu cele metalice de desubt. Sunt prea subtiri.

La tine cum sunt ?

Probabil o sa mai dau o tura pe la piese auto sa caut alta supapa.

Nu e neaparat vorba de filtre Bosch sau altfel ci de ideea ca poti economisi 500 - 600 de mii per schimb de filtru.

Link către comentariu

eu am lasat supapa veche care o aveam pe masina. nu am unblet la ea.

din cate stiu (sau cel putin la mine asa e) fgosimea furtunelor de la supapa e mai mica decat cea de la stuturi.

Link către comentariu

Am pus un furtunas pe deasupra (ajutat de bricheta) si a intrat etans. Nu se simte nici o diferenta la condus. De acum o sa pot pune filtre bune si ieftine, deci sunt fericit. :salut:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

si eu tot filtru de-ala am.dar nu am nici o supapa acolo,ci un surub de 10.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am si eu un nistre intrebari:

1) De unde se poate cumpara?

2) Cam ce finetze are filtrul? Aceasta se masoara de obicei in microni. Intre 100 si 2 microni stiu eu...

Pe mine ma intereseaza ceva NU IEFTIN ci usor de schimbat - cum e asta si cat mai fin pentru a proteja sistemul de injectie - care are componente F SCUMPE (mii de para)

Link către comentariu

salut andrei

filtru pui de care vrei.., adica ce marca vrei...

adaptorul poti sa incerci la meteor

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

mi-am cumparat si eu cele 2 piese dar nu am gasit siguranta. Cred ca nu este nici o problema ca o iau de la filtrul vechi. Intrebarea este: cum fac amorsarea pompei de motorina? Umplu filtru cu motorina si dupa aia dau la cheie sau e nevoie de o pompa inseriata pe conducata de motorina intre filtru si pompa?

Link către comentariu

Daca umpli filtru complet nu este nevoie... multi mecanici din pacate schimba fara sa puna motorina deloc in filtrul nou si dau la cheie cate 10 minute..

Link către comentariu

sal sunt nou p-aici. ma intereseaza si pe mine adaptorul(acum 2saptaminai am dat 550 pe un filtru de motorina)

magazin ceva ?? Are vreo denumire aparte??? merci si astept raspuns

Link către comentariu

Eu am gasit asa ceva la Al Padrino vis-a-vis de Intercontinental pe Magheru cum ar veni..

Link către comentariu

la adaptorul din imagine unde se baga fisa electrica de la adaptorul vechi ?

ca eu asa am...

Link către comentariu

Ai filtru cu incalzire??. eu nu am asa ceva.. dar poate ne dai detalii despre masina ta direct in profile!

Link către comentariu

Ca sa nu zic ceva urat.. titlul acestei sectiuni din forum este TDI forum... si se refera la modelele VW AG... care e faza cu Vectra si cu intrebarea despre acest filtru?

Link către comentariu

Singurul risc este ca cele discutate de noi sa nu se "potriveasca" la alte masini.

Sa nu uitam sa fim politicosi cu colegii nostrii indiferent ce masini conduc.

Link către comentariu

Corect ce spune Andi.

Theo: Sa nu uitam ca matalutza vinzi o masina care n-are legatura cu forumul :lol: . Eu zic ca oricine poate fi membru pe acest forum. Daca sfaturile de aici ii folosesc , inseamna ca are si utilitate acest forum. :lol:

Link către comentariu

Ma bate gandul sa imi pun si eu adaptor din asta dar mi-as dori unul fara dracia aia alba numita "valva termoreglare". Eu mi-am "bypassed" returul pe direct ca ma enerva chestia aia. Se gaseste si fara intrare de retur?

Link către comentariu

alt exclusivist ...

intrebam si eu ... eu mai am o mufa electrica (probabil incalzeste motorina?!) si in schema voastra nu este nici o mufa electrica, poate nu aveti ...

Link către comentariu

Scuze .. acum cand am recitit postul meu mi-am dat seama ca poate am fost impertinent.. nu a fost intentia mea. Ma chinuiam sa inteleg despre ce e vorba si apoi cand am vazut ca e vorba de altceva.. m-am enervat :D

Scot fordu din profile ca vad ca deranjeaza, dar oricum fiind tdi forum ( adica turbocharger direct injection ) nu vad de ce am discuta aici despre vectra?

Link către comentariu

Scot fordu din profile ca vad ca deranjeaza, dar oricum fiind tdi forum ( adica turbocharger direct injection ) nu vad de ce am discuta aici despre vectra?

OFFTOPIC: Nu deranjeaza deloc :D . Sa stii ca Vectra aia are injectie directa si are si turbina :D . Insa acest forum este VAG oriented. Nu avem scheme sau experienta in alte masini ( cu mici exceptii :D ) si ne este destul de greu sa ajutam pe cineva care are altceva decat VAG.

Link către comentariu

Stiu asta, dar TDI e doar a lu VWAG.. ( chiar daca nu este registered

ca trademark.. ceilalti producatori respecta denumirea asta ca fiind

a VW )

Link către comentariu

• 1 month later...

Lasati oamenii cu diesel in pace... ce daca nu sunt din VAG? La urma urmei e tot motor diesel si merge similar. Nu stim detalii de precizie dar principiile de baza tot le stim. Chiar daca are un incalzitor de motorina sau un senzor de temperatura in filtrul de motorina eu zic ca putem discuta si cu ei aici.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!