Jump to content

VW turbocharger...


w3bbuilder
 Share

Postare recomandată

Am o problema cu turbina, preblema analizata intr-un alt topic...dar as dori sa revenim la acest subiect, dat fiind faptul ca discutiile de acolo sunt destul de vechi.

Problema: sunt doua situatii cand masina pierde putere: 1. la vitezele 1,2,3 cand masina atinge 3000-3500 rpm; 2. la 120 km/h in treapta a 5'a sau a 6'a

Se pare ca la o reprezentanta vw, am primit un raspuns de genul: schimbati vitezele la turatii de peste 3000 rpm altfel se va forma "ceva" care impiedica "altceva sa se deschida". Deci la mine s'a format acel "ceva". Ce fac sa'l indepartez ???? Am mers o saptamana numa' in 3500 rpm. Nu s'a schimbat nimik.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • w3bbuilder

    12

  • cipos

    12

  • BD

    7

  • Ice_2k

    5

Top Posters In This Topic

De unde ai certitudinea ca problema este de la turbina ??

Ai coduri de eroare legate de presiunea de supraalimentare ?

Simptomul descris la punctul 1 sugereaza un MAF (debitmetru de aer defect), dar in orice situatie diagnosticarea exacta se face numai masurand parametrii de functionare in mers viteza III, 3000rpm, acceleratia la podea.

Exista un test empiric de diagnosticare a MAF-ului defect (sub un anumit prag de uzura) si anume test drive-ul cu el deconectat dar, repet, rezultate clare obtii numai daca senzorul are o uzura avansata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai coduri de eroare legate de presiunea de supraalimentare ?

Exista un test empiric de diagnosticare a MAF-ului defect (sub un anumit prag de uzura) si anume test drive-ul cu el deconectat.

Imi spui si mie te rog unde trebuie sa scanez pt a vedea daca sunt probleme cu supraalimentarea ? Am si eu simptome asemanatoare (adica masina mea :D ). Acceleratia se "divolva" parca peste 2000-2200 turatii, iar masina nu trece de 120 km/h (limp mode? :D )

Precizez ca aceasta s-a intamplat brusc (deci nu cred a fi vorba de MAF) dupa ce in ziua prealabila masina sa scos f mult fum alb. De asemenea, daca deconectez MAF-ul masina merge mai greu, nu mai bine.

P.S: se poate scana MAF-ul si presiunea de alimentare stand si pe loc? Nu de alta dar nu am laptop (desi am cablu si Vag-Com), iar la toate service-urile (exceptand reprezentanta VW) nu au decat testere fixe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut din nou,

Nu am de unde sa stiu care sunt codurile de eroare (cei de la reprezentanta nu mi le'au dat) si nici nu am cum sa masor in mers parametrii de functionare asa cum spui tu.

Asta a fost si motivul pentru care v'am scris, in speratnta ca imi puteti da un sfat, eventual unde gasesc pe cineva care sa faca masuratorile astea si sa'mi dea un diagnostic exact.

Va multumesc oricum!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

w3bbuilder> dupa povestea deschisa in primul post ar fi vorba de turbina in care s-a "format" "ceva" mai precis funingine neagra de la motorina care se cimenteaza si blocheaza vanele turbinei. In topica la care faci referire sunt si ceva poze reprezentand turbina desfacuta (in topica in care am descris problema mea - tot la TDI e si poza cu turbina mea desfacuta sa vezi ce am gasit in ea). Daca asta au diagnosticat ei conform testerului si la cum se comporta masian atunci turbina blocata e. Daca asta e e perfect normal ce se intampla, treptele 1-2-3 sunt scurte (3 cat de cat) si nu are cum sa stea turbina mai mult in ture multe. Cand esti in penultima sau ultima treapta sta cateva secunde turbina blocata, ECU incearca sa o comande dar nu poate si asa se declara LIMP MODE si masina "da in nas" cazand undeva la puterea unui SDI (60-70CP). Este extrem de deranjant pentru ca probabil se intampla in mai toate depasirile din afara localitatii.

Acum daca mergi in 3500rpm nu rezolvi nimic. Depunerea s-a facut deja.

Rezolvarea (dupa o diagnoza pe tester si un log pentru a fi convinsi ca asta e) este la fel ca la Alexrosiu,voinea etc. Desfacut turbina, curatat, pus la loc si functioneaza. Ar fi frumos (dar cred ca greu) sa poti sa ajungi pe 17 la intalnire. Or sa fie cateva testere si putem sa tragem o conclusie nu sa facem presupuneri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare, te referi la ziua de 17.04. Unde e intalnirea? Pot sa ajung, sunt in Bucuresti atunci. Thx a lot!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Imi raspunde si mie cineva va rog (pt w3bbuilder - intrebarea era pt Andi TDI): se poate scana MAF-ul si presiunea de alimentare stand si pe loc? Nu de alta dar nu am laptop (desi am cablu si Vag-Com), iar la toate service-urile (exceptand reprezentanta VW) nu au decat testere fixe.

Nici pe 17.04 nu am cum sa ajung in Bucuresti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu o sa raspund doar pentru MAF, si anume ca poti sa il "scanezi" pe loc,

dar vei obtine valorea de idle care nu iti poate oferi detalii decat daca MAF-ul este busit de tot sau evident. MAF-ul se scaneaza doar in sarcina, adica cu masina mergand si exista un tabel de valori acceptat de VW.

Daca te intereseaza exact valorile le pot posta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@BD

Turbina:

Da, se poate scana. Nu este un test super-relevant dar va scoate totusi la iveala o problema avansata. La mine chiar si pe loc, la 4000 rpm diferenta specified-actual MAP era de cateva sute de mBar. Scanezi grupul 011 si accelerezi pana pe la 4000 rpm, si o tii acolo pana se stabilizeaza valoarea.

MAF:

Nu stiu, sorry.

@w3bbuilder

Intalnirea e pe 17 aprilie la Palatul Copiilor, incepand de la ora 13-14. Eu voi veni probabil impreuna cu mr Voinea pe la 13:30-14.

:)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uh.. eu nu citisem bine de fapt tot.

Presiunea data de turbina se testeaza cf. manualului de reparatie tot in sarcina maxima ( pedala la fund ) in treaba a doua si a treia intre 2000 si 3000 rpm. la fel exista o plaja de valori acceptata de VW.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

exista un tabel de valori acceptat de VW.

Daca te intereseaza exact valorile le pot posta...

Daca nu te superi chiar te rog (MAF si presiunea de supraalimentare) :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sorry de intarziere, am tot incercat sa fac cd-ul de reparatie de golf sa imi mearga dar se pare ca am probleme cu el in windows xp. Asa ca o sa iti spun deocamdata doar ce stiu ca la turbina valorile acceptate sunt

intre 1700 si 2200 mbar si valoarea se citeste in momentul in care este la 3000 rpm in viteaza a 3 a dupa ce ai accelarat cu pedala la fund de la 1500 rpm.

cu VAG1551(2) se citeste la "08" si display group "11"...

Cum reusesc sa revad continutul manualului o sa postez niste screenshoturi cu ambele sectiuni din manual

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc.

Valoarea la mine statea constant la 1020-1030 mbar, dar problema se pare ca era de la pompa si futunele de vacuum infundate.

Dupa ce le-am desfundat a ajuns la 1800-1900 mbar, deci e bine.

Cand poti te rog posteaza si pt MAF.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna seara, am si eu o sugestie: W3, s-ar putea ca problema ta sa vina de la depozitele de carbon din interiorul galeriei de evacuare care restrictioneaza enorm performantele motorului TDI. Stiu ca e o problema des intalnita in special in America de Nord. Ca reparatie trebuie sa dai jos galeria si sa o cureti manual.

Salut.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Fratilor am fost la bucuresti pe 17...dar nu am ajuns la intalnire din cauza unor politzai de'ai vostri care s'au simtit intr'un fel cand au vazut ca un provincial le tine piept. In fine am rezolvat problema dupa o masa cu ei la un restaurant de p'acolo(dar asta numai dupa vreo ora). Asa ca, plin de nervi si fara vlaga am plecat dezamagit catre casa... Acum mai vroiam sa adaug in conditiile in care exista sansa sa va ajute in a'mi ghici (pana la viitoarea intalnire) bubele masinii. Am reusit sa aduc masina la "uluitoarea" viteza de 150 km/h pe autostrada in viteza a sasea, moment in care mi s'o intamplat ce v'am spus(puterea a scazut astfel incat m'o depasit un iveco dailly cu 160). Am facut si testul cu masina in treapta a treia, 3000 rpm, pedala la maxim. Nici vorba de fum. As vrea sa vad comportamentul masinii daca'i scot mufa de ma MAF. Se intampla ceva dupa scoaterea ei? Trebuie resetat calculatorul sau ceva asemanator sau pur si simplu o conectez dupa test si gata...Cum e normal mersul masinii cu mufa deconectata ? Mai sunt si alte teste pe care pot sa le fac (fara VAG - COM) inainte de a lua o decizie finala?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare din nou...

Din probleme financiare nu am mai facut nici un demers pentru a schimba ceva.Cert este ca ieri am scos mufa de la MAF si am facut un test cu masina...se comporta la fel ca in cazul caderii bruste a puterii la atingerea celor 2500 rpm. E puturoasa. It's MAF or not? Ce ziceti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si am uitat sa scriu ca am incercat si tija de la actuator : se misca usor circa 1 cm...asta e miscarea normala?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine la scoaterea MAF-ului mergea la fel si nu era MAF-ul de vina.

In cazul meu era sistemul ce produce vacuum ce determina ca supapele de supraalimentare si implicit turbina sa nu mai functioneze (caderea de putere la mine era la 2200-2300 rpm).

Reparatia a costat 300.000 si scanarea 400.000.

Ai putea sa verifici si acest lucru (sa-ti scaneze presiunea de supraalimentare) ca sa vezi daca nu cumva sunt supapele de supraalimentare sau turbina.

La relanti cand accelerezi turbina se aude functionand (la peste 1500rpm) ?

Daca se misca tija e bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

presiunea de alimentare zice ca a scanat-o si e ok. Tot ce pot sa iti spun

w3builder este ca daca ajungi prin Bucuresti putem sa ne vedem si iti montez MAF-ul meu si vedem cum ti se comporta masina..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda...la relanti cand accelerez, zic ca se aude turbina, nu pot sa stiu sigur daca pleaca...

Masina mea are 190000km...si din cate am inteles in romania MAF-ul se schimba cam la 50000 km...Acesta e motivul pentru care inclin sa cred ca e MAF'ul.

Unde ai facut reparatia ???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista 2 variante:

a. cea "pe dibuite" unde tot incerci diferite metode empirice de masura

b. cea stiintifica unde scanezi codurile de eroare si inregistrezi parametrii de functionare ai masinii in mers. Codurile de eroare iti dau informatii despre cauza care a determinat aparitia "safe" sau limp mode-ului, iar parametrii de functionare care anume este cauza.

O scurta trecere in revista a cauzelor (din simptomele descrise):

- comanda valva N75 (electrica - fire intrerupte, vacuumatica - furtune fisurate, infundate, N75 nefunctional)

- pierdere presiune supraalimentare (furtune sau legaturi neetanse, intercooler fisurat)

- obstructia sistemului de admisie aer (filtru de aer infundat, snorkel blocat - daca este cazul -, galerie de admisie cu depuneri de funingine, clapeta de aer blocata intredeschis)

- MAF obosit, sau admisie de aer fals (nemasurat de MAF)

- valva actuatoare a vanelor turbinei defecta (inclusiv vanele ancrasate)

- diferiti parametrii de injectie deplasati (avans, IQ, etc)

Cauzele pot fi multe si metoda "pe ghicite" are sanse mici de izbanda, asa ca sfatul meu este o masuratoare cu VAG/VAS si apoi remediarea cauzelor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina mea are 190000km...si din cate am inteles in romania MAF-ul se schimba cam la 50000 km...Acesta e motivul pentru care inclin sa cred ca e MAF'ul.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok..multumesc...o sa cer o diagnosticare asa cum i'ati spus voi...si o sa incerc sa pun rezultatele aici. Sper sa gasesc un service in Tg-Jiu care sa faca asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mai e o chestie...am vag-com versiunea 311-2 cu un cablu improvizat la mufa de la computerul masinii...as putea face testul singur?...imi mai tebuie cateva instructiuni (meniul pe care'l aleg din vag, parametrii la care il folosesc).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum te apropii de spiritul VWFORUM

a. Selectezi grupul 01- Engine apoi Fault Codes - 02. Citesti codurile de eroare afisate apoi le copiezi (copy fault codes) si le treci intr-un fisier text (copy - paste). Stergi apoi codurile de eroare storate.

b. urmatoarele masuratori le faci in felul urmator:

- chemi un prieten care sa te ajute la operatie (testul trebuie efectuat in mers, viteza III, turatia intre 1500 si 3500 rpm.

- selectezi tot modulul 01 - engine apoi Meas. blocks - 08.

- in grupul de sus (din cele trei afisate pe ecran) tastezi 010 - Go! iar in cel din mijloc 011 - Go!

- selectezi butonul LOG

- pornesti masina si dupa ce ajungi in vit III la 1500 rpm apesi pedala de acceleratie la fund si nu ridici piciorul si nici nu schimbi viteza pana cand turatia motorului nu trece de 3500 rpm. Simultan amicul tau trebuie sa apese butonul START. Dupa ce ai ajuns la 3200 - 3500 rpm testul s-a incheiat si trebuie apasat butonul Done/Close.

- apoi aceiasi procedura trebuie repetata pentru grupurile 004 si 008.

Prima faza a diagnozei s-a incheiat si posteaza rezultatele (fisierul text cu codurile de eroare si fisierele csv cu log-urile parametrilor). Dupa asta avem o baza solida de discutii.

Bafta si spor la log-uri.

P.S. O parte din operatiunile descrise mai sus nu pot fi efectuate decat cu o VERSIUNE INREGISTRATA de VAG COM, versiunile shareware avand limitarile lor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!