Jump to content

Senzor temperatura exterioara - probleme

pacman
 Share

Postare recomandată

13 hours ago, nicogmx said:

nu mufa senzorului nu o gasesc ci mufa mama, unde intra mufa senzorului!!!

pune niste poze sa ne dam seama ca nu gasesti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

21 hours ago, nicogmx said:

nu mufa senzorului nu o gasesc ci mufa mama, unde intra mufa senzorului!!!

Nu mai pune atâtea semne de exclamare te rog.... ti-am pus doua poze de pe net, sa îmi scrii pe care nu o găsești, sa te putem ajuta.

Screenshot_20240801_190231_Chrome.jpg

Screenshot_20240801_190220_Chrome.jpg

Link către comentariu

treaba e clara si ne oprim aici din dezbatut acest caz... 

e simplu : nu gaseste senzorul propriu -zis ... sau nu gaseste cablajul din bara.  se lamureste el singur pana la urma

cand avem o piesa si un cablaj, piesa este piesa.. si mufa de pe cablaj este .. mufa. Nu se foloseste exprimare de mufa mama si mufa tata decat la 2 mufe care intra una in alta. 

cazul de fata este SENZOR si MUFA. 

Link către comentariu

11 hours ago, F l o r i n said:

Nu mai pune atâtea semne de exclamare te rog.... ti-am pus doua poze de pe net, sa îmi scrii pe care nu o găsești, sa te putem ajuta.

unde este pozitionata mufa respectiva, pe aceea (mufa), nu o gasesc.

Screenshot_20240801_190231_Chrome.jpg

Screenshot_20240801_190220_Chrome.jpg

Link către comentariu

15 hours ago, nicogmx said:

citeste bine ce am scris de la inceput, nu te baga "ca musca la kakat"! nu sti, stai in baca ta... boss!

Pentru exprimarea asta ti-ar trebui o " atentionare"  de la moderatori.  

Mufa este pe cablajul barii fata.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

asta este senzorul de exterior cu mufa respectiva. ce nu gasesc, mufa unde trebuie bagat senzorul. multumesc florin!

IMG_20240803_074844_1.jpg

IMG_20240803_074852_1.jpg

Link către comentariu

punctul de conexiune pentru cablajul barii fata este in zona lonjeronului stang.

dar nu sunt lamurit pentru ce masina intrebi. pentru ca la Golf 4 nu exista acea mufa intermediara cu 2 pini la senzorul de temperatura exterioara

Iar daca intrebi pentru passat sa stii ca esti in topicul gresit

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

8 hours ago, Al Bundy said:

punctul de conexiune pentru cablajul barii fata este in zona lonjeronului stang.

dar nu sunt lamurit pentru ce masina intrebi. pentru ca la Golf 4 nu exista acea mufa intermediara cu 2 pini la senzorul de temperatura exterioara

Iar daca intrebi pentru passat sa stii ca esti in topicul gresit

este vorba de Golf V 2008.

Link către comentariu

E clar. Esti cu totul in aria gresita. 

Link către comentariu

da asa este, cu scuzele de rigoare! multumesc oricum lui florin care a fost pe subiect.

le: am gasit mufa, nu va mai bateti capul!

Modificat de nicogmx
Link către comentariu

• 8 months later...

Va salut!

Inainte de a scrie acest post am citit cu atentie intreg topicul, insa am oarece nelamuriri.

De ieri am observat ca senzorul de temperatura exterioara indica eronat, adica ieri dupa-amiaza cu soare afara, imi indica 6⁰C (cred ca erau cel putin 22⁰C, iar dimineata imi aratase -2⁰C, dar inca nu-mi dadusem seama de eroare) iar azi-dimineata a variat inte -5⁰C si -11⁰C si asa a ramas. Am scos ochelarul si am miscat senzorul, impreuna cu mufa, inainte de  a-l scoate complet din bara si din mufa si acum imi arata -38⁰C.

Si pe ceasurile de bord si pe climatronic este indicata aceeasi temperatura, asa cum s-a intâmplat de altfel mereu pâna acum.

1. Am scos senzorul si i-am masurat rezistenta --la temperatura ambinanta are cca. 1200 ohmi,

-- in apa fierbinte are cca. 2500 ohmi iar

-- in gheata de la congelator are cca. 300-400 ohmi.

Altfel spus as zice ca senzorul este bun si functioneaza, nu as vrea sa cumpar altul degeaba.

2. Am masurat firele in mufa lui: ------la pinul 1, fir de culoare maro/galben, am masurat 5V, nu 12 V, asa cum se spune in topic,

------la pinul 2, fir de culoare maro/alb, la mine sau poate este un gri decolorat, exista continuitate la masa. Am masurat pe borna de "-" a                                                                        bateriei, fiindca acolo am gasit un contact bun.

Am mai facut un lucru, sper ca nu a fost o prostie, dupa ce am masurat senzorul, am facut un strap cu o sârma in mufa senzorului, ca sa vad daca se modifica indicatia din bord, insa nu s-a modificat, tot -38⁰C arata. Asa arata acum si daca pun senzorul la loc in mufa.

Intrebarea mea este, ce mai pot face, ca sa rezolv problema si de ce am doar 5 V pe pinul 1 si nu 12V asa cu se spune in topic. Mai sus este un post al unui coleg, ce avea tot 5V in mufa, dar nu a mai spus cum si daca a rezolvat.

Diseara as putea pune un tester pe masina si sa vad daca reusesc sa pot masura continuitatea dintre pinul 1 din mufa si pinul 26 din mufa verde de la cesurile de bord, fiindca asta nu pot face acum.

Va rog mult pentru ajutor, fiindca trebuie sa plec in curând in concediu si climatronicul nu poate functiona corect in astfel de conditii.

Modificat de Remus66
Link către comentariu

verifica firele de la senzor pana in ceasurile de bord.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!