Jump to content

Zgomote

Vially
 Share

Postare recomandată

Acelasi zgomot il aud si eu si e sigur sigur in spate. Ai impresia ca roata atinge plasticul de protectie de care este inconjurata. De la ce ar putea fi?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

29

• B0gdy-

13

• Vially

11

• mariusake

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

salutare. detin o skoda fabia combi, si are ceva km cam 194.000, de la un timp se aude un scartait in spate nu-mi dau seama exact de unde provine si numai cand masina e goala sau maxim doua persoane fara bagaje.

Cel mai probabil e de la spatarele banchetei....capata joc la sistemul de fixare

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sunt foarte suparat. Am fost astazi la service-ul Skoda Cluj , unde am schimbat 2 bucse ( bieleta antiruliu ), care NU intra in garantie !!! :angry: Garantie la bieleta este 10.000 km, iar eu am deja 18.500 km, cu toate ca zgomotele au aparut inca de la 14.000km. Pret total bielete+manopera - 266 ron. Nu ne ramane altceva decat sa ne bagam **** in ele de drumuri !!! :angry: :angry: :angry:

Acelasi raspuns l-am primit si de la dealerul VW din Bistrita , unde am mers initial sa vad ce sunt zgomotele de la masina, cu privire la garantie.

Lucrul curios a fost ca verificarea masinii, si anume de unde provin zgomotele, a fost foarte rapida la service-ul Skoda. Ca si cum ei ar sti deja, dupa nr de km parcursi, exact ce trebuie schimbat la masina ! E drept nu am stat langa masina sa vad exact ceea ce au facut, dar pana ce mi-am luat o cafea, deja un tip de la service care a bagat si masina inauntru, a si venit sa-mi comunice ce anume suna la masina :blink: La service-ul VW din Bistrita, am stat langa masina , si am vazut exact cum s-a chinuit un baiat din service sa-si dea seama ce anume suna. Lucrul bun a fost ca am primit acelasi rezultat de la amandoi, si mai ales ca am scapat de zgomote.

Dar, repet, bieleta antiruliu NU se schimba pe garantie !!!

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Bebeko, n-ai facut un singur lucru: sa le ceri celor din service sa iti arate unde scrie in certificatul de garantie ca elementele de tren de rulare au x km garantie. Foarte rau ca n-ai cerut. Cati km ziceai ca are masina ta pe bord?

Link către comentariu

@bebeko

imi pare rau ca te-au taxat dar.... dupa cum ziceam si mai sus, in acel contract de garantie pe care si eu m-am uitat cu mai multa atentie e specificat, cu stelutele de rigoare, ca tot ce tine de directie nu e acoperit de garantie decat 6 luni sau 10kkm. Cel putin la mine asa scrie. Din ce am inteles eu PoRo a stabilit chestia asta si nu ai ce face, trebuie sa scoti banul din buzunar.... :angry:

Bine ca ti-ai rezolvat masina si totul e ok acuma.

Numai bine.

Link către comentariu

bebeko, tu beneficiezi cumva de garantie estinsa la 3 ani de la Compexit Cluj?

Link către comentariu

De cateva zile cand invart de volan se aude un zgomot..ca de motoras electric asa, zgomot care nu se auzea inainte. Stie cineva de la ce ar putea fi?

Link către comentariu

pompa de servodirectie

Link către comentariu

Pompa de servodirectie. Se auzea si inainte dar n-ai fost tu atent. Oricum, e bine sa verifici si nivelul lichidului de servodirectie, sub suportul de la baterie se afla capacul rezervorului.

Link către comentariu

bebeko, tu beneficiezi cumva de garantie estinsa la 3 ani de la Compexit Cluj?

Nu, am garantie 2 ani la masina si 1 an in plus la cutie+motor oferita de Compexit Cluj. Dar de ce ???

@bebeko

imi pare rau ca te-au taxat dar.... dupa cum ziceam si mai sus, in acel contract de garantie pe care si eu m-am uitat cu mai multa atentie e specificat, cu stelutele de rigoare, ca tot ce tine de directie nu e acoperit de garantie decat 6 luni sau 10kkm. Cel putin la mine asa scrie. Din ce am inteles eu PoRo a stabilit chestia asta si nu ai ce face, trebuie sa scoti banul din buzunar.... :icon_thumright:

Bine ca ti-ai rezolvat masina si totul e ok acuma.

Numai bine.

Si pana la urma cine stie care este adevarul ??? Horia spune intr-un fel, iar Blitz total opus !!! :icon_thumright:

Link către comentariu

:rolleyes: Bebeko, in mapa de service trebuie sa ai si certificatul de garantie. Fa-i te rog o scanare si posteaza-l aici. Lafel Horia46, posteaza-l si tu please.

La al meu scrie la art. 3 : Reparatii/Defecte care nu se afla sub incidenta garantiei. Conditii si restrictii.

La sfarsitul aliniatului b ) da un exemplu: uzura amortizoarelor la 30.000km este considerata normala.

Generalizand la toate elementele de tren de rulare se pot considera cazuri de garantie pana la 30.000 km.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

:rolleyes: Bebeko, in mapa de service trebuie sa ai si certificatul de garantie. Fa-i te rog o scanare si posteaza-l aici. Lafel Horia46, posteaza-l si tu please.

La al meu scrie la art. 3 : Reparatii/Defecte care nu se afla sub incidenta garantiei. Conditii si restrictii.

La sfarsitul aliniatului b ) da un exemplu: uzura amortizoarelor la 30.000km este considerata normala.

Generalizand la toate elementele de tren de rulare se pot considera cazuri de garantie pana la 30.000 km.

Uzura amortizoarelor este considerata normala la 30.000 km. Nu se aplica si in cazul bieletei ! Sau daca tu gasesti ceva in certificatul de garantie, te rog sa imi zici.

Link către comentariu

Tocmai ca nu gasesc nici ca-i alba nici ca-i neagra. Pe acel exemplu am mers de 3 ani cu acordarea garantiilor si Porsche Ro nu a comentat nimic. Singura exceptie au fost discurile de frana (se stie problema lor cu deformarea la Octavia 1) unde PoRo a zis 10.000km sau 6 luni.

Link către comentariu

Si faptul ca se ade zgomot inseamna ca e ceva defect sau ca poate nu mai are lichid...?

Link către comentariu

Daca nu simti rezistenta in volan la viraje pe loc (si mai ales daca tragi mai tare de volan a.i. senzorul de coloana sa sesizeze o viteza unghiulara mai mare) inseamna ca e ok. Dar zgomotul de pompa se aude tot timpul. Asculta la alte fabii pe langa care treci si care fac manevre, sa vezi ca se aude.

Link către comentariu

Din puct de vedere al funcionalitatii nu e nici o problema. Atat doar ca inainte nu se auzea. SI acum, cateodata se aude..cateodata nu...ma rog..o sa ma duc sa verific lichidul sa vad ce o fi

Link către comentariu

Azi am primit si raspunsul celor de la Porsche Romania in urma unui mail in care le-am explicat problema mea. Raspunsul a fost : "Buna ziua,

Nu se inlocuiesc piese sau subansambluri defecte urmare a uzurii naturale."

Adica la masina noua, chiar daca mergi din curtea dealerului pana acasa si ai probleme datorita "uzurii naturale" la diferite piese componente a trenului de rulaj, trebuie sa scoti banul deoarece nu se inlocuiesc pe garantie. :blush:

Sa inteleg ca si noile piese montate pe masina, daca incep iarasi sa faca zgomot datorita "uzurii naturale" chiar daca parcurg numai 10 km, nu se pot schimba pe garantie

Dar, ce sa inteleg prin uzura naturala : 1km, 1000km, 1000000km parcursi ??? Sau mai bine zis uzura naturala apare cand au ei chef !

Rusine de asa un tratament aplicat posesorilor de Skoda de catre Porsche Romania :banghead: :salut: :D

Modificat de bebeko
Link către comentariu

"uzura naturala" asa se asigura ei, orice ar fi tot omul plateste ... in fine pt mine e destul de clar ca la urmatoarea masina voi alege altceva pt ca la ce drumuri sunt pe la noi, mai bine bagau in oferta un set de bucse/bielete si amortizoare ....

Noi sa fim sanatosi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am aflat ieri de la un prieten ca , tocmai a fost in service cu un Logan pt a rezolva unele probleme aparute si i-au gasit uzura la bieleta antiruliu. Are 28.000 km si .... au fost schimbate pe garantie !!!!

Concluzia : service-ul Skoda este de cacao !!!

Link către comentariu

Asa este cu service-ul in RO.Eu m-am saturat ,degeaba ma duc in garantie cu zgomotele ca tot nu le rezolva,mai regeaza putin pe ici pe colo si gata . Am o problema zic eu noua si vreau sa stiu daca o aveti si voi si anume: scirtiit de la balamale la portiera.Ma duc la Open ,le unge si peste 2-3 saptamani iar scirtie,la fel si undeva la portiera de langa sofer se aude un zgomot fin metalic,mi s-a zis ca s-ar putea sa fie de la scaun ca are rotilele pe care culiseaza dar io nu cred asa CEVA.Ma repet a nu stiu cata oara SERVICE-ul in Romania mai ales in garantie e varza.

Link către comentariu

sunt off topic cu subiectul asta dar nesimtirea dealerilor se generalizeaza in romania.eu am vrut sa servisez masina in szeged(ungaria) dar din nefericire masina fiind luata in romania,ei pot face orice la ea dar nu recunosc garantia.urmatoarea masina,orice va fii,o voi achizitiona din ungaria.diferenta de pret e suportabila(342 de euro la fabia junior)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
, unul in bord dreapta, care s-a rezolvat dovedindu-se a fi un fir care nu era fixat bine,

Sa stiti ca am citit tot topicul, dar asta e singurul care seamana a ce am eu. Se ude un pacanit usor si foarte neregulat si rar din interiorul partii drepte extreme a bordului. Pot asemana zgomotul cu unul din astea doua fenomene:

a) ceva usor se balangane acolo in interior si loveste in ceva plastic din cand in cand (se aude doar pe drumuri mai denivelate)

B) trosnesc imbinarile plasticelor de la dilatare/contractare?

Daca e chestia cu firul, cum l-ai gasit, cum ajungi la el?

Mersi!

Link către comentariu

Posibile acolo sunt mai multe cauze. Chiar si axul aerotermei poate avea joc (axial), si zgomotul ala se aude pe denivelari. Tot in dreapta, dar senzatia este ca vinde de undeva de deasupra bordului. Pe piatra cubica se aude cel mai bine.

Link către comentariu

Exista acces in spatiul acela, din interiorul bordului, fara prea mult de demontat? Sa bag o mana, sa pipai pe-acolo...

Link către comentariu

Trebuie data jos aeroterma. Este ceva mai costisitoare operatiunea, si ca timp si ca dexteritate.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!