Jump to content

Zgomote

Vially
 Share

Postare recomandată

Sa inteleg ca era un spray? Ca sa stiu ce sa caut.....

Da era un spray! Daca vrei o poza cu el, da-mi un nr de tel pe PM si iti trimit doua MMS-uri cu spray-ul (vedeti, faptul ca am facut doua poze cu telefonul este un alt lucru pozitiv al faptului ca am putut sta langa mecanic :offtopic: )! (Nu le pot pune aici, nu am cablu de date) :somnmare:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

29

• B0gdy-

13

• Vially

11

• mariusake

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Merci. N-are rost sa-mi dai poza. E suficiet ca stiu ce sa caut.

Link către comentariu

Am fost in service sa-mi scoata zgomotele.Stiti ce mi-au facut "meseriasii"?Mi-au pus banda la cirligul ala care intra in broasca si mi-au uns-o si au dat cu un spray.Nu mi se pare normal,trebuie reglata ,nu asa ca la dacia service.Astept sa ma mai duc odata si sa-mi rezolv treaba mai bine.Asteapta toti spaga...cam dezamagit am sa ma tin de ei sa-mi faca treaba mai buna.

Link către comentariu

Am fost in service sa-mi scoata zgomotele.Stiti ce mi-au facut "meseriasii"?Mi-au pus banda la cirligul ala care intra in broasca si mi-au uns-o si au dat cu un spray.

Nici eu nu sunt de acord cu metoda, dar macar ai scapat de zgomote?

Link către comentariu

Legat de zgomotele de la bancheta spate, odata izolate agrafele pe care se prind spatarele apar alte zgomote. Unele provin de la "clantele" de rabatare, manerele acelea negre de plastic de care tragi sa rabatezi banchetele. Au un arc acolo si modul in care culiseaza in suport nu este optim. Pare incredbil dar produc un zgomot tare suparator.

O solutie care m-a ajutat pe mine de multe ori cand imi venea greu sa diagnostichez un zgomot "ascuns" a fost sa incerc sa-l amplific. Pentru asta umflu rotile mai tare (2.4 - 2.5) pentru o perioada scurta (pana gasesc sunetul). De cele mai multe ori, in umratorii km l-am identificat, rezolvat si adus presiunea in roti la valoarea corespunzatoare.

Modificat de Akebono
Link către comentariu

Cred ca, am descoperit de unde vine zgomotul: de la stopul frana prins de plafoniera. Are idea cum se poate desface stopul? (mentionez ca, zgomotul apare doar cand bate soarele sau este mai cald afara).

Link către comentariu

uite aici cum am desfacut eu stopul ala. Vezi putin mai sus si niste scheme de la saboteur.

Link către comentariu

Am descoperit si io un cuib de greierasi la maneta semnalizatorului. Tremura de la vibratii, drum prost, etc. si este destul de suparator. Aveti vreo idee daca pot sa-i fac ceva?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Tre sa fac reclama proasta ca n-am incotro,dealerul Skoda din Iasi "Open sevice".Parerea mea ca sunt niste incompetenti,ori vor unsi altfel nu-mi explic cum poti sa astepti 1 h sa se uite la masina in garantie si sa nu faca mai nimic.M-am dus sa-mi scoata niste zgomote si sa-mi faca portierele sa se inchida mai bine si pe langa alea au aparut si altele de exemplu dupa ce mi-au regalt portiera spate dr si mi-au pus banda k la caruta trebuie sa o trantesti ca sa se inchida si asa mai departe.Am fost pe casco sa-mi fac niste treburi si m-au tinut 1 luna si tot mai dura asa ca stiti ce-am facut? Am luat actele si m-am dus la dealerul Seat si in 24 ore am luat masina facuta+ca mi-au reglat si portiera.Am sa ma duc din nou la Skoda sa-mi scoata zgomotele si daca nu ma duc la protectia consumatorului ca nu se mai poate.

Link către comentariu

Ma adresez si eu doar posesorilor de Fabii cu motor SDi (aka ASY): a sesizat cineva dintre voi vreun zgomot undeva in dreapta fata la trecerea usoara peste denivelari (un zgomot pe care un coleg l-a descris asa: parc-ar fi niste bilute intr-un bidon de plastic, poate ajuta cumva descrierea)? Eu tot caut de vreo 6-7000 km sa depistez acest zgomot si nu reusesc (masina are acum 30.000km si pana la 23-24.000 km a folosit-o tata si nu am idee daca avea acel zgomot si inainte, sunt doar vreo 30% sigur ca era). Eu ma gandesc ca ar putea fi de la tamponul de motor din dreapta (de la distributie) si n-am altul nou sa pun in loc ca parca nu-mi vine sa fac garantie pe el si sa nu fie ala de vina. Ce ziceti dragi posesori de SDi, ati intalnit vreunul dintre voi acel zgomot sau vi s-a schimbat vreun tampon de motor in garantie pentru vreun zgomot asemanator? Sunt tare contrariat ca nu reusesc sa-i dau de cap, in ultima vreme am ajuns sa il ignor desi se aude destul de finutz zgomotul, doar cand e liniste in masina dar..... ma enerveazaaaaaaaa!!!! ca nu stiu ce are :Driver:

Cheers.

Link către comentariu

Pot sa intaresc si eu cele spuse mai sus referitor la problema scartaiturilor la scaunele fata. Se poate rezolva fara schimbatul scaunelor, sa speram definitiv. M-a deranjat si pe mine cateva luni, iar la revizia de doi ani m-am plans de acest lucru la service-ul local din Constanta. Accesul in atelier nu este permis, dar mi-au povestit ca au verificat sinele si incheieturile sa nu fie deteriorate, si apoi au procedat la gresare. Acum nu se mai aude nimic. Masina era in garantie, dar nu pot spune din factura daca mi-au facturat sau nu manopera aferenta.

Link către comentariu

Salut!

Am 3 probleme legate de zgomote:

1. zgomote de la cadranu`l ceasurilor... doar pe piatra cubica sau denivelari. Am vazut ca au mai mentionat cativa despre aceasta problema dar nu am vazut rezolvarea... exista vre`una?!

2. un zogmot ciudat din zona spate-portbagaj, ceva de genu... e un zgomot de plastic pe plastic ceva de genu. drumu spre casa pe o portiune de aprox 300 m nu e tocmai "bun", ar putea fi comparat cu piatra cubica care din loc in loc lipseste [gropi micute]. Acuma problema a aparut azi de dimineata, m`am gandit ca e poate de la porbagaj de la kestia aia [imi scapa] care desparte porbagaju de habitaclu [am versiunea hatchback]. M`am gandit ca aia pacane pt ca sare un pic dar pana acu nu am avut prob asta... daca a avut cineva ceva asemanator si daca a gasit cauza pls spuneti`mi si mie.

3. pana acum nu am condus decat dacia lu` tata si motoru era cum era. la asta de ceva timp a inceput sa mi se para ca "bate" cam tare cand accelerez mai tare. Acu asta sa fie pentru ca am asteptarile prea mari sau e ceva la motor?! daca accelerez treptat si relativ normal nu am nici un fel de problema, insa cand o accelerez mai tare [nu ii dau talpa] am impresia ca aud cilindrii cum bat ... ca un fel de pacanit, ceva de genu. Sigur e de la motor, nu stiu daca e o problema reala sau e in capu` meu. ps: am fabia 1.2 htp de 64 cp. [daca ajuta la ceva]

multumesc anticipat!

Link către comentariu

1. De regula, zgomotul (un fel de "zumzet") nu vine doar de la cadranul ceasurilor, ci de la "blocul" ceasurilor, care este introdus in bord, si se mainifesta in general cand cand temperatura este mai scazuta. Explicatia mea este ca, in conditii de temperatura mai scazuta, "blocul" respectiv se contracta si nu mai sta fix in bord - joaca usor in locasul sau din bord - si astfel apare acel zgomot. Eu am avut un permis de parcare din carton plastifiat, pe care l-am introdus intre "blocul" ceasurilor si bord (deasupra ceasurilor) si zgomotul practic a disparut.

2. Am avut la inceput un zgomot in zona portbagajului, care s-a dovedit ca provenea de la cutia de plastic din roata de rezerva, care nu era asezata in pozitia optima.

3. Am 60.000 km, dar simptomul respectiv nu se manifesta la motorul Fabiei mele. In schimb, cand motorul este rece si, deci, mai turat, se aude o vibratie destul de puternica care pare sa provina din interiorul bordului (desi nu pot sa afirm cu tarie acest lucru). E ca si cand ceva ar intra in rezonanta din cauza vibratiilor transmise de motor. Cand acesta ajunge la temperatura normala de functionare (si turatia scade) zgomotul dispare. De asemenea, zgomotul dispare si cand turez motorul, chiar daca acesta e rece. Se pare, deci, ca vibratia se manifesta la o anumita turatie a motorului. Inca nu am reusit sa dau de cap acestui zgomot.

In sfarsit, mai am un zgomot care se manifesta in zona montantului B de la sofer, doar atunci cand afara e cald. Nici asta nu imi dau seama de unde provine. Precizez ca zgomotul se aude doar pe denivelari sau atunci cand plec mai brusc de pe loc.

Link către comentariu

michael-> multumesc mult!

azi am fost pana la snagov si am realizat cate ceva. Am fost cu un prieten care se pricepe foarte bine la masini si mi`a spus in legatura cu ultima prob [motoru bate prea tare] ca sunt io bolnav :) si ma astept la prea multe. in legatura cu zgomotu din portbagaj se pare ca nu mai face deci probabil era ceva neprins bine sau ne-la-locul lui, deci am scapat si de asta si in legatura cu zgomotul produs de cadranul ceasurilor, cred ca o sa ignor problema... oriqm nu face decat la piatra cubica sau cand gropile sunt mici si dese, deci toata masina trepideaza. eu incerc sa evit acele strazi asa ca nu ma deranjeaza f tare.

multumesc frumos oriqm! :blink:

Modificat de samo
Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare. detin o skoda fabia combi, si are ceva km cam 194.000, de la un timp se aude un scartait in spate nu-mi dau seama exact de unde provine si numai cand masina e goala sau maxim doua persoane fara bagaje.

Link către comentariu

Tre sa fac reclama proasta ca n-am incotro,dealerul Skoda din Iasi "Open sevice".Parerea mea ca sunt niste incompetenti,ori vor unsi altfel nu-mi explic cum poti sa astepti 1 h sa se uite la masina in garantie si sa nu faca mai nimic.M-am dus sa-mi scoata niste zgomote si sa-mi faca portierele sa se inchida mai bine si pe langa alea au aparut si altele de exemplu dupa ce mi-au regalt portiera spate dr si mi-au pus banda k la caruta trebuie sa o trantesti ca sa se inchida si asa mai departe.Am fost pe casco sa-mi fac niste treburi si m-au tinut 1 luna si tot mai dura asa ca stiti ce-am facut? Am luat actele si m-am dus la dealerul Seat si in 24 ore am luat masina facuta+ca mi-au reglat si portiera.Am sa ma duc din nou la Skoda sa-mi scoata zgomotele si daca nu ma duc la protectia consumatorului ca nu se mai poate.

Ai perfecta dreptate in ceea ce priveste profesionalismul celor de la OpenService Iasi,singurul motiv care ii face sa se miste cat de cat este OPC-ul.Pacat ca in ziua de azi isi bat joc de banii nostri asemenea specimene.

Link către comentariu

Din pacate au inceput sa apara zgomote si la masinuta mea :icon_cool: Manifestare : la trecerea peste denivelari/gropi , masina suna efectiv ca si o caruta. Am fost cu ea la Rombat Automobile Bistrita ( dealer VW ) si cum stiam pe cineva de aici i-am rugat sa se uite putin la masina sa vada ce suna. Service Skoda nu exista in Bistrita. Au urcat-o pe elevator si au inceput sa traga de ea din toate partile. Pana la urma verdictul a fost bieleta de directie. Masina are acum 17.ooo km , dar zgomotele au aparut pe la 14.ooo km. Intrebarea mea este daca stie cineva daca se pot schimba in garantie ???

Modificat de bebeko
Link către comentariu

aproape totul se poate rezolva in garantie , asa ca du-te fara probleme si rezolva problema de aia e garantie 2 ani,vezi ca e posibil sa te abureasca dar n-au incotro,du-te la OPC.

Link către comentariu

@bebeko

Cand mi-am luat si eu masina am intrebat-o pe cea care s-a ocupat de dosarul cu masina si ne-a explicat ce inseamna acele stelute din contractul de garantie. Si surpriza a fost urmatoarea: garantia pe trenul de rulare este de 10kkm sau 6 luni. Atat! Si e data de Po Ro. Si eu am fost enervat de chestia asta dar asta este. Mi-a placut masinuta prea mult ca si dotari/pret asa ca am acceptat "garantia"

Asa tre sa afli daca ti-e iti acopera garantia, problema ta.

Bafta

Link către comentariu

@bebeko: masina are garantie 2 ani de zile, partea de tren de rulare 30.000km (am sa explic cu alta ocazie de unde pana unde 30.000 km), deci daca masina ta are 17.000km si mai putin de 2 ani sigur ti se schimba in garantie, la un service autorizat Skoda, si ti se regleaza si geometria directiei. Eventual suna la Compexit Cluj, banuiesc ca sunt cei mai aproape de tine si te vor lamuri in privinta asta.

Horia46, nu te supara pe mine dar te-au informat prost cu privire la garantie.

Rugaminte pentru ccc si diablo2000, faceti va rog topic la sectiunea de dealeri/service-uri, nu mai contaminati topicul cu nemultumiri. diablo2000 nu mai folosi quote.

Cheers.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

:) BLiTZ

P.S sorry de :)

Link către comentariu

Nu ma supar...ar fi culmea. E bine ca problemele de directie se acopera de garantie. Cand am luat masina asa am vazut pe contractul de garantie, chiar tipa de la vanzari mi-a zis ca in mod normal asa scrie in contract (30kkm si 2 ani) dar de fapt stelutele de acolo inseamna altceva.

In fine sper sa nu am nevoie de garantie pe partea asta.

Numai bine.

Link către comentariu

Am fost a nu stiu cata oara in garantie la OPEN SERVICE sa-mi regleze zgomotele din portiere si spate si tot nimic , inca mai aud altfel de zgomote acum spre exemplu la portiera stanga fata un fel de zgomot metalic banuiesc ca mi-a strans prea tare usa ala de la service....si inca ceva eu aud zgomote si cand ma duc la garantie " meseriasiii" imi zic ca nu se aude nimic si tot asa.Cred ca isi bat joc de mine,nu stiu ce sa zic..sunt total nemultumit de service. :angry:

P.S. Mai am o problema : aud un zgomot care pare ca ar fi o problema cu amortizorul sau asa ceva,nu e un zgomot metalic si se aude de undeva din zona rotii fata sau spate ,nu-mi dau seama,oare ce ar putea sa fie?Zgomotul nu e puternic ,pare infundat.

Modificat de ccc
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!