Jump to content

Zgomote

Vially
 Share

Postare recomandată

Salutare!

Am un zgomot pe cat de "comun" pe atat de ciudat in portiera soferului (mai bine de atat nu l-am putut localiza).

Spun ca mi se pare a fi "comun" pentru ca se manifesta similar cu zgomotul pe care il produce de exemplu o petricica ce loveste in tabla masinii in timpul mersului (a pragului usii de la sofer sa spunem, pentru ca acolo localizez eu zgomotul). Imi da senzatia de ceva care trosneste in anumite momente in timpul deplasarii (nu am identificat vreo conditie favorizanta a acestui zgomot. Totusi se intampla relativ des atunci cand misc brusc de volan spre dreapta. Repet insa nu se intampla mereu si nu stiu daca poate fi facuta vreo legatura in acest sens)!

Desi am incercat diverse pozitii sau unghiuri pentru a imi da seama ce ar putea fi nu am reusit prea mult...trebuie sa fiu atent si la volan in acelasi timp... :D

Si...din pacate se aude si cu muzica data mai tare asa incat nici sa il ignor nu pot :D

Va rog mult, puteti sa imi spuneti, a mai patit cineva ceva similar? Sau imi puteti oferi vreo sugestie?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

29

• B0gdy-

13

• Vially

11

• mariusake

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

desfa fata usii, e posibil sa iti fi cazut un surub ce nu era infiletat bine. sau un nit.

Link către comentariu

Multumesc frumos pentru pont! Nu am rezolvat din pacate nimic !

Altceva ma macina acum: voua va chitzaie/scartzaie vreunul din scaunele din fata ale masinii?

Si daca da, cum va obisnuiti cu zgomotul? Exista vreun remediu pentru acest zgomot care pe cat e de inconstant (cand apare cand dispare - apare de obicei dupa un drum mai lung parcurs pe drumuri mai "saltarete") pe atat este de enervant. :angry:

Link către comentariu

:( Aveti idee daca scartaitul scaunelor din fata ar putea fi rezolvat pe garantie ? (desi in afara de schimbarea scaunelor nu cred sa existe o alta solutie, deci greu de crezut ca se poate)

Totusi, ce parere aveti?

Link către comentariu

E o problema care ma macina si pe mine, asta cu scaunul soferului. Din pacate a mea a iesit din garantie si abea acum am aflat ca e o problema standard. In ultima vreme scartie din ce in ce mai tare. Probabil prin primavara o sa incerc sa dau scaunul jos si sa-l gresez peste tot pe unde pot. Tie iti recomand sa mergi la garntie, ca ar trebuisa ti-l faca gratis. Daca reusesc te rog sa postezi si aici ce au facut. Ca pe site-ul lui rvacaru solutia e un scaun nou. Si nu prea-mi place.

Link către comentariu

Promit ca atunci cand o sa imi fac timp sa ajung in service o sa pun aceasta problema in discutie si voi reveni cu detalii aici. Poate in februarie, ca tot am drum..

Link către comentariu

@mariusake: esti sigur ca este scaunul soferului care scartaie? cati km ar masina ta? Pentru ca un scartait (marog, mai urat, nu chiar asa cum ai descris tu) se aude si de la bucsele posterioare brate fata. Mai ales cand sunt f. putin rupte iar afara e umezeala/ploua etc- scartaie. Cu zgomotul din usa: ai desfacut cumva partea de maner a usii care contine si comenzile de geamuri (placuta aceaa cu butoanele de geamuri)? nu cumva e de-acolo zgomotul? Incearca sa misti de ea mai fortat si vezi daca seamana zgomotul cu ce-ai descris cateva posturi mai sus.

Cheers.

Link către comentariu

Mi s-a intamplat si mie sa-mi scartaie scaunele din fata pentru ca le-am miscat mai in fata/spate si au ramas pe o pozitie intermediara, nu facusera acel click specific la fixare. Le-am miscat un pic si n-au mai scartait.

Link către comentariu

@BLiTZ: da, sunt convins ca este scaunul din fata. Masina are putin peste 8.000 km (toti facuti de mine). Si am fost si la revizia de un an. Se vedeau/simteau/auzeau bucsele daca era ceva. Parerea mea...Si nu are legatura cu vreo pozitie intermediara a scaunului (din pacate :( )

Pentru ca probabil nu am fost foarte atent prima oara..(deh, eram atent la drum) mi s-a parut ca zgomotul vine de undeva din usa. Ulterior m-am convins ca e doar de la scaunul soferului care mai mult trosneste decat scartzie de fapt ..de aici si comparatia initiala cu zgomotul scos de o pietricica care loveste in tabla (am rugat pe cineva sa conduca iar eu am stat in spatele soferului) si am reusit sa identific ca e vorba de unul si acelasi zgomot (descris mai sus). Vine de undeva din zona de jos spate a scaunului soferului, pe la jumatatea distantei dintre extremitatile acestuia (cu alte cuvinte pe mijloc). Este localizat chiar pe tija care strabate scaunul pe dedesubt dintr-o extremitate in alta, dupa cum v-am descris (fireste este acoperita de tapiteria scaunului) in asa fel nici nu stiu ce si cum as putea interveni.

Dumnezeu cu mila...

Link către comentariu

Am fost ieri cu Fabia mea la revizie. Schimbat filtre si ulei. Imediat dupa acest eveniment, pe drumul spre casa a inceput sa se auda un sasait puternic, in partea dreapta jos a bordului. In mod sigur este de la filtrul de polen care mi-a fost schimbat. Ce as putea sa fac? Are o pozitie anume in care se pune si aceasta a fost gresita sau ce sa fac? In treapta 1 de ventilare este insesizabil insa d la treapta 2 in sus este un zgomot destul de incomod, ca un fasait de boxa audio legata de un radio bruiat :blink:

Exact asta am patit si eu. Oricum il scot si il pun la loc tot asa sasaie. O sa incerc eventual cu alt filtru. Tu cum ai rezolvat?

Link către comentariu

Este localizat chiar pe tija care strabate scaunul pe dedesubt dintr-o extremitate in alta, dupa cum v-am descris (fireste este acoperita de tapiteria scaunului) in asa fel nici nu stiu ce si cum as putea interveni.

M-am uitat mai atent si am descoperit ca si eu am ceva asemanator la scaunul din dreapta fata. E localizat in dreptul tijei care strabate spatarul pe la jumatatea inaltimii. Probabil ca se freaca materialul de el, sau se misca tija respectiva. ;)

Link către comentariu

Exact asta am patit si eu. Oricum il scot si il pun la loc tot asa sasaie. O sa incerc eventual cu alt filtru. Tu cum ai rezolvat?

Am scos si eu filtrul de acolo si l-am mai scuturat sa zic asa. Are acele caneluri din hartie...le-am mai indreptat. La fel si pe la capete pe acolo. In fine, mare lucru nu i-am facut. Doar l-am fixat mai bine. Incearca sa ii schimbi pozitia, sa-l intorci invers etc. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Nu cred ca e indicat sa-l intorci invers. Pe filtru este marcat un sens de trecere al aerului (cel putin pe al meu, schimobat de mine in toamna), care banuiesc ca nu e pus de pomana.

Link către comentariu

vezi cotiera din din partea ta(soferului)daca obisnuiesti sa conduci cu cotul pe ea.Ca iarna apare un mic zgomot din cauza frigului(contractarii)

Link către comentariu

@mariusake: Cred ca Petrishor vorbeste de "cotiera" de pe usa (unde ai semnalat tu zgomotul), acea rezematoare pentru cot (unde se afla comenzile geamurilor electrice)...

Link către comentariu

@mariusake: esti sigur ca este scaunul soferului care scartaie? cati km ar masina ta? Pentru ca un scartait (marog, mai urat, nu chiar asa cum ai descris tu) se aude si de la bucsele posterioare brate fata. Mai ales cand sunt f. putin rupte iar afara e umezeala/ploua etc- scartaie. Cu zgomotul din usa: ai desfacut cumva partea de maner a usii care contine si comenzile de geamuri (placuta aceaa cu butoanele de geamuri)? nu cumva e de-acolo zgomotul? Incearca sa misti de ea mai fortat si vezi daca seamana zgomotul cu ce-ai descris cateva posturi mai sus.

Cheers.

@DRAPAR: am raspuns cateva posturi mai sus ca nu e vorba de "cotiera" pentru ca imi mai sugerase un coleg de forum (BLiTZ) aceasta varianta

Link către comentariu

• 1 month later...

Am niste greierasi in portiere si la haion ,de asemeni si la bord , fac urat tare la drum accidentat,la sosea buna nu se aude nik,mai astept putin sa se faca mai frumos afara si ma duc in garantie,masina o am de 6 luni,nu credeam ca o sa am asemenea zanganituri ca sa le zic asa , ma asteptam la ceva mai bun de la fabie,dar pot fi de vina si drumurile "bune" de pe la noi din tara.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

hello.

la Fabia mea se aud 2 feluri de zgomote,unul din centrul bordului(un fel de scartait) iar ce de-al 2-lea probabil de la roata stanga fata,dar doar atunci cand este drumul denivelat sau inevitabilele gropi cu specific mioritic :P

Are cineva idee cum pot sa remediez aceste probleme,sfaturi,sugestii?

please.. dau o bere

Link către comentariu

Primul zgomot se poate remedia temporar cu un pumn

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Am ramas dator cu un follow up (legat de zgomotul de la scaun, vezi cateva posturi mai sus)...

Am fost azi in service la Avia si am rezolvat (sper sa nu reapara :lol: ) problema cu zgomotul din scaunul soferului. Oamenii au fost amabili, mi-au permis sa stau langa mecanic si astfel am avut ocazia sa ii aratat exact unde se aude si cum se manifesta de fapt. Nu a fost nevoie de scoaterea/demontarea scaunului ci doar de gresarea zonelor indicate de mine cu un "ulei sintetic lubrifiant foarte aderent si cu rezistenta la presiuni mari" (am redat exact ce era scris pe eticheta tubului cu pricina).

Precizez ca e din gama WURTH si se cheama HHS 2000.

Ma gandeam sa imi iau si eu unul, nu stiu insa daca voi gasi in comert.

Link către comentariu

Sa inteleg ca era un spray? Ca sa stiu ce sa caut.....

Link către comentariu

Am si eu o mica problema la o fabia sedan model 2003 - 30. 000km . Am un scartait in zona porbagajului (gen bataie tabla) mai ales cand bate soarele si se incalzeste portiunea din spatele scaunelor unde vin prinse boxele spate. Am verificat prinderea boxelor totul ok. Am incercat sa pun un burete de distantare intre tabla si materialul acela dar nimic. Poate sa ma ajute cineva? Mentionez ca, am verificat si prinderea numarului de inmatriculare si triunghiul reflectorizant pe capacul porbagaj. Am mai verificat si prinderea roatei de rezerva din porbagaj si nimic.

Sa nu mai pomenesc de clasicele scartaituri din bord.

Link către comentariu

Destul de spinoasa problema asta cu greierasii care apar pe ici-colo. Live trebuie vazut cel mai bine. Intai de toate incearca sa rabatezi banchetele spate si sa dai cu niste banda izolatoare pe inelele alea de pe stalpii spate unde se prind banchetele. de asemenea, tot pe stalpii spate o sa mai vezi si niste distantiere de cauciuc, incearca sa le desurubezi si pe alea ca sa tina banchetele spate mai in tensiune cand sunt nerabatate. Hmmm.... la altele nu ma duce capul... trebuie luata pas cu pas problema asta.

Spor la treaba.

Link către comentariu

Multumesc frumos. Am sa incerc si varianta aceasta dar cred ca, nu este de acolo.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!