Jump to content

Zgomote

Vially
 Share

Postare recomandată

Bine ai venit pe forum. Iti uram sa stai cat mai mult si sa gasesti rezolvarea tuturor problemelor tale. Cele care nu sunt descrise, vor necesita un topic nou. Nu ezita. Dar, mai intai foloseste functia search.

A, si ca veni vorba de zgomote, mi-a crescut si mie un greiere in usa stanga fata de cateva zile. Il caut eu in w-e, acum nu am timp, sunt mai mult pe drumuri. Va comunic rezultatul. Ori el pe mine, ori eu pe el.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

29

• B0gdy-

13

• Vially

11

• mariusake

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

IC-ul ( ceasurile ) au zgomot datorita faptului ca acesta este prins doar in partea inferioara cu doua suruburi iar partea superioara mai freaca in carcada bordului. Desi nu am aceata problema, cred ca banda dublu adeziva te poate ajuta sa aduci un plus de fixare.

Legat de capacul din spate, incearca sa-l dai jos si sa vezi ce este desprins in el. Prinderea acestuia este facuta cu clipsuri metalice in tabla. Nu trage excesiv de tare si in unghiuri mari cu tabla pentru ca vei rupe prinderile. Mergi usor din aproape in aproape si vei reusi.

Link către comentariu

IC-ul ( ceasurile ) au zgomot datorita faptului ca acesta este prins doar in partea inferioara cu doua suruburi iar partea superioara mai freaca in carcada bordului. Desi nu am aceata problema, cred ca banda dublu adeziva te poate ajuta sa aduci un plus de fixare.

Legat de capacul din spate, incearca sa-l dai jos si sa vezi ce este desprins in el. Prinderea acestuia este facuta cu clipsuri metalice in tabla. Nu trage excesiv de tare si in unghiuri mari cu tabla pentru ca vei rupe prinderile. Mergi usor din aproape in aproape si vei reusi.

<{POST_SNAPBACK}>

Multumesc mult pt. informatii. Incerc in week-end sa fac cate ceva.

In legatura cu plasticul de pe hayon, nu cred ca mai pot face ceva. Am incercat sa blochez acele cleme de metal (caci toate cablurile si totul pe dedesupt era fixat foarte bine si frumos, deci numai clemele acelea fac zgomotul de tinichea), dar dupa aceea nu mai poti nici in ruptul capului sa-l mai fixezi la loc. Asta se intampla cand "cineva" vara coada. Cam 2 ore si ceva mi-a luat sa-l mai prin la loc. Asa ca dupa o lupta pierduta, nu numai ca nu a disparut zgomotul din spate, dar chiar s-a amplificat.

Nu stiu daca este cazul sa ma duc la service cu asa ceva! Daca nervii se intind la maxim, cred ca o sa-l dau definitiv jos, caci am facut si proba asta (nu se mai aude nimic) si am sa scap de toate zgomotele din portbagaj.

- Cand a fost noua (noiembrie 2004) avea un zgomot, destul de puternic, la vibratiile boxei din usa sau la rulajul pe un drum mai neasfaltat, in usa fata dreapta. M-am dus la service si impreuna cu mecanicul am descoperit in primul minut ce avea. Problema a fost urmatoarea: unul dintre suruburile care tin manerul usii (cele cu cap imbus) nu era infiletat decat 10%, filetul fiind stricat pe acea portiune, in urma unei fortari la strangere. Cehul, baiat muncitor ca cel de la Pitesti, nici nu s-a sinchisit sa mai faca ceva. Asta este, bine ca am rezolvat-o.

Un zgomot aparut cam in iarna trecuta, este in cutie. As vrea sa intreb daca asa este normal la motoarele de 1.2 HTP de 64HP, caci asa mi s-a spus de la service. La ambreiere, zgomotul dispare, asa ca trag concluzia ca este ceva in cutia de viteze. In plus, cu motorul oprit, masina in viteza I si cu piciorul impins in roata fata spate, se simte foarte puternic (in roata prin planetara) o vibratie data din cutie. Raspuns service: "asa trebuie sa faca si sa se auda, este grupul", ma rog, poate crapa in garantie toata cutia si atunci sper da ma linistesc.

Daca mai povestesc de toate zgomotele care-si fac veacul prin/pe sub masina, ar trebui sa scriu un roman. Asa ca inchei si va multumesc anticipat pentru orice informatie venita de la un posesor de Fabie HTP.

In rest masina merge bine, consuma putin, cu exceptia zgomotelor (pe care sincer le urasc), totul este OK.

PS: masina nu are decat 23000 Km.

Link către comentariu

Imi scartaie bordul la imbinarea cu stalpii de la geamuri. Vestea buna este ca daca se scot capacele laterale ale bordului (ambele, in stanga cel ce acopera sigurantele) se pot accesa prinderile cu suburi. Cred ca s-au slabit, nu am apucat insa sa le strang.

Mai are cineva zgomotul descris mai sus?

<{POST_SNAPBACK}>

Eu am ceva asemanator. Vine din partea dreapta sus a bordului de la imbinare. Ce e mai suparator e faptul ca se aude ca si cum bordul ar lovi parbrizul. Am bagat o bucata de piele intre parbriz si bord in zona respectiva si zgomotul s-a mai atenuat dar nu a disparut complet, inca se mai aude cand merg pe drumuri denivelate. Aveti idee cum as putea rezolva definitiv problema?

Link către comentariu

Se putea sa nu apara si la mine ceva? Am facut ieri 9500 km si mi-a aparut un greieras undeva pe la torpedou. Se aude doar la denivelari si vine dinspre torpedou. A mai avut cineva problema asta si daca da, ce sa verific? Ce sa prind mai bine acolo?

P.S. Nu am nimic in torpedou care sa vibreze. Am scos tot de acolo si tot la fel face.

<{POST_SNAPBACK}>

Am avut si eu aceeasi problema. Eu am rezolvat-o simplu: usa torpedoului e prinsa cu 2 osii de plastic care din cauza vibratiilor au iesit putin afara din locasul lor slabind astfel prinderea. Daca deschizi usa si te uiti in colturile de jos nu ai cum sa nu le vezi. Verifica ca sunt la locul lor. Daca nu sunt apasa-le si vor intra la loc(intra putin fortat deci trebuie sa apesi destul de ferm).

Link către comentariu

• 1 month later...

Sunt super multumit de lipsa greierilor mari din masina cu toate ca are 125.000 km, dar totusi am 3 zgomote care ma cam enerveaza.

1. La gropi destul de mari mi se misca scaunul de la pasager fata. Cred ca nu este prea bine prins. Daca lovesc scaunul cu mana se aude acelasi zgomot. Daca sta cineva pe scaun nu se mai aude. Trebuie sa vad ce anume s-a slabit pe acolo...

2. Asta e tare. De cand cu frigul care a venit peste noi, si merge ventilatia se aude un scartait in partea dreapta a bordului, pe langa gura de ventilatie dreapta. Dar de ce e tare asta??? ca imi scartaie numai si numai cand fac stanga !!! Nici nu se aude cand merg inainte sau fac dreapta. Presupun ca si acolo s-a slabit ceva si din forta inertiei cand fac eu stanga atinge ceva. Zgomotul se diminueaza spre inexistent odata cu incazirea masinii.

3. Cand demarez si ajunge pe la 1600-1700 rpm am o vibratie in stalp stanga. Si nu tot timpul. Depinde cum demarez. Daca o iau mai tare nu face, insa cred ca e o turatie a motorului care face sa intre in rezonanta ceva prin stalp ....

In rest am zgomote specifice mersului pe piatra prin gropi, insa nimic deosebit, si eu sunt extrem de "sensibil" la zgomote.

Modificat de FlorinD
Link către comentariu

Diferentza mare (din ce am vazut eu) de zgomote intre fabia si octavia. Mie unul mi se pare octavia chiar mai bine ca golf. Fabia insa, fara sa se supere lumea pe aici, mi se pare sub logan ca zgomote :D PS Nu e sub logan.. insa oricum "slabutz"

Link către comentariu

Eu am fabia 1,4 mpi 50kw, aia cu motor skoda cu distributie pe lantz, motorul cel mai zgomotos de pe fabia, si mi se pare totushi super silentioasa, fata de loganul de 1,6 , e mult mai bine insonorizata si rigidizata. La cat e de mare, loganul de 1,6 are doar 980 de kg, in timp ce fabia mea are 1110 kg, cat e ea de mica. Inseamna ori ca Dacia foloseste aluminiul si carbonul in caroserie, ori ca a "taiat" cat se poate la grosimea tablei, ranforsari, materiale insonorizante. De aici rezulta vibratzii in caroserie si zgomot in habitaclu. Fabia la marimea ei, cu o greutate de 1110 kg e o mashina f. compacta si solida. Cert e ca octavia e totushi o mashina mai scumpa si cu pretentii mai mari, posibil sa fie mai bine insonorizata, nu am mers cu octavia, deci nu ma pronuntz asupra nivelului de zgomot. Insa eu de fabia mea sunt f. multzumit, are 81.500 km, si nu "bate" nimik, am avut un mic greierash in volan, si ala din cauza faptului ca a fost dat jos volanul si bordul pt schimbarea unui senzor de temperatura de clima din bord, in service,si la reasamblare, ceva nu a calcat cum trebuie, problema pe care am rezolvat'o prin remontarea capacului volanului. In rest, linishte si pace. Motorul abia se aude.

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut,

Cine poate sa imi spuna care ar putea fi cauza unor scartzaieli enervante in fata, la Skoda Fabia? Scartzaielile apar la denivelari ale drumului. Scartzaie pe partea pasagerului. Masina nu a fost lovita, e din 2002 si are 105 mii km. Sa fie de la bucshe?

Link către comentariu

Este bordul, astea de dinainte de face lift au o problema la bord, scartaie. Te duci la service si ii rogi sa rezolve; exista o solutei care se pune la toate incheieturile si se rezolva, problema este ca dureaza ( trebuie sa-ti dea tot bordul jos ), in schimb nu costa asa mult

Astea se putea face la BRADY.

Link către comentariu

Iti multumesc pt raspuns, dar nu e bordul. Scartzaie de afara. Nu e o bataie, e un scartzait. Bordul nu misca deloc si nu se aude niciun sunet din el.

Link către comentariu

am un zgomot ciudat cand dau drumu mai tare la muzik mai ales ceva cu bashi imi vibreaza sau mai mult scartaie ceva de plastic in spate se aude doar afara k inauntru e haos:pam impresia k park se misk spoilerul sau scutul protector de la toba stie cineva cum se mai poate strange ce e p acolo prin spate?:(:(

Modificat de Spankyro
Link către comentariu

• 8 months later...

am o fabia de 2 saptamani, si la rece (?!) adica primii 5-10 km face un scartait de caucic pe metal -cred eu. e undeva stanga fata si parca se propaga pana in spate. Ma inebuneste, iar la o privire si atingere a piselor din zona rotii stanga-fata nu se simte nimic anormal ( cu jocuri sau aspect de uzura). Ma poate lamurii cineva?

Link către comentariu

pentru cunoscatorii ariei FABIA. Am 350 km cu fabia ;) ;) ;) si a inceput de zor sa-mi greiereasca ceva prin usa soferului. Ceva idei. De la usa se aude.... ;)

Link către comentariu

Am 2800 km in 6 saptamani si dupa greierasii de la geamul ceasurilor din bord a inceput si in zona banchetei spate sau la prinderea centurii siguranta spate sa am un scartait continuu. :P M-am programat la service ca sa rezolv cu acesti greierasi. E deranjant ca la o masina noua sa apara scartaieli dupa o scurta perioada de la achizitionare. :P

Link către comentariu

Greierasii nu vin doar de la geamul ceasurilor de bord, ci de la intregul bloc care este introdus in bord, si se manifesta in special cand e mai frig. Incearca sa introduci o "pana" (de ex. o foaie plastifiata) intre blocul ceasurilor de bord si "parasolarul" de deasupra acestora. La mine a mers. Practic blocul ceasurilor de bord se contracta la frig si capata astfel un usor joc in locasul in care este introdus.

Cat priveste zgomotele ce vin dinspre bancheta spate, verifica daca ea este bine fixata in toate elementele de ancorare sau daca zgomotul respectiv nu vine cumva de la roata de rezerva din portbagaj. Uneori greierasii nu se aud de acolo de unde ne imaginam noi ca se afla.

Link către comentariu

Zgomot cand deschid geamul soferului,doar pe jumatatea din mijloc a geamului,un mic huruit.

Oare s-a stricat (dus puful) chiederul si freaca sau este o problema a mecanismului geamului?

Link către comentariu

In momentul in care pun contactul se aude un zgomot distinct din zona tabloului de sigurante. Este un biziit. Zgomotul se aude si dupa ce opresc motorul si ramin vreo 1 minut in masina, mai precis, exact timpul cit imi ia sa scot casetofonul din locasul sau. Sa ma alarmez, sau este cazul sa stau insitit, este ceva normal?

Link către comentariu

Este foarte normal. Nu pot sa iti dau o o explicatie ultra stiintifica dar mai "pe romaneste" e partea electrica a masinii care se activeaza sau se dezactiveaza dupa caz. Dupa ce ai scos cheile din contact dupa un anumit interval de timp se "taie" electrica masinii.

Link către comentariu

m-am linistit. Asa am gindit si eu initial, numai ca am ramas putin contrariat de faptul ca face si la un anumit interval dupa ce toate functiile masinii sint oprite, si asta m-a derutat un pic

Link către comentariu

sunt niste relee pe acolo pe sub bord,in dreptul panoului cu sigurante.

Link către comentariu

eu am un zgomot dubios dar care nu e constant. e undeva langa pedala de ambreiaj si apare ori la viraj strans ori la o groapa..tare dubios. se aude ca si cum e pedala in tensiune(parca o tine un arc) si apoi scapa...dubios rau.

Link către comentariu

Am scapat de greierasi dupa o vizita la service. Nu stiu ce au facut dar au disparut zgomotele. Aveam probleme in zona banchetei spate si la geamul din fata ceasurilor din bord.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am fost ieri cu Fabia mea la revizie. Schimbat filtre si ulei. Imediat dupa acest eveniment, pe drumul spre casa a inceput sa se auda un sasait puternic, in partea dreapta jos a bordului. In mod sigur este de la filtrul de polen care mi-a fost schimbat. Ce as putea sa fac? Are o pozitie anume in care se pune si aceasta a fost gresita sau ce sa fac? In treapta 1 de ventilare este insesizabil insa d la treapta 2 in sus este un zgomot destul de incomod, ca un fasait de boxa audio legata de un radio bruiat ;)

Link către comentariu

A, si ca veni vorba de zgomote, mi-a crescut si mie un greiere in usa stanga fata de cateva zile. Il caut eu in w-e, acum nu am timp, sunt mai mult pe drumuri. Va comunic rezultatul. Ori el pe mine, ori eu pe el.

Ne mai comunici rezultatul? :king: Am aceeasi problema

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!