Jump to content

Zgomote

Vially
 Share

Postare recomandată

• Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

29

• B0gdy-

13

• Vially

11

• mariusake

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cum adica suiera ? Ai masina etansa si se depresurizeaza ? :) Incearca cu ceva silicon, poate le mai ajuta. Din ce an e masina ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

FFSSSSSSS... si pasagerii incep sa zboare haotic prin masina in timp ce soferul se tine cu doua maini de volan... :)

In alta ordine de idei (imi pare rau ca nu pot da un feedback constructiv la chestia cu geamul, dar nici eu n-o inteleg), dintr-o foarte proaspata experienta personala: daca auziti un zanganit de table prin spate care vi se pare ca vine din portbagaj, nu neglijati "investigarea" spatarului banchetei (de preferat prin miscari de "tragere-impingere" aka "zgaltaire" si nu prin "lovire" - prietenii stiu ce spun :D )

Link către comentariu

Masina tocmai a implinit un an si problema a aparut in primavara asta. Pentru ca e classic, nu am geamuri electrice si de fiecare data cand le deschid atrag la toata lumea atentia ca geamurile mele sunt manuale. Cu silicon am incercat la masina anterioara (opel astra) si rezultatul nu mi-a placut de loc - suieratul s-a transformat intr-un scartait. Poate nu era siliconu bun.

Link către comentariu

Razvan, ceea ce incerci tu sa spui este ca geamul se freaca de rama sau ca scartaie macaraua? Daca erau electrice nu s-ar mai fi intamplat chestia asta?

(acum chiar ca mi-e rusine de geamurile mele manuale :) )

Link către comentariu

cred ca suieratul vine de la frecarea dintre geam si cauciucul din partea inferioara.

Cand mi-am luat masina imi trebuiau zece secunde sa imi dau seama ca de fapt butoanele de deschidere a geamurilor nu exista, degeaba tot pipaiam cotiera. Acum m-am obisnuit .... si resemnat.

Link către comentariu

Da, ai face bine. Imi pare rau ca n-am postat acolo de la inceput, evitam ceva repetari. In alta ordine de idei, CUM SE DA FATA USII DIN DREAPTA FATA JOS ? please ? tot nu stie nimeni ? :) Ca am rupt deja o clema din aceaa, prietenii stiu de care... :-(

Link către comentariu

Eu am desfacut usile de pe dreapta ca am avut apa in ele...

Nu e greu... din cate imi aduc aminte sunt niste suruburi jos de tot plus niste cleme pe margini. Cotierele au si ele niste suruburi si gata !

Link către comentariu

Vezi cu pumnii in bord, ca eu am dat unul mai tare si mi-a zburat aeratorul din centru, si a fost o adevarata aventura sa-l montez la loc.

Link către comentariu

Vezi cu pumnii in bord, ca eu am dat unul mai tare si mi-a zburat aeratorul din centru, si a fost o adevarata aventura sa-l montez la loc.

:shock: :shock: :shock:

Wow... propun sa mai dam si cu capul... eu am de dat in ceasurile de bord ca am un LED mort sau cu contact imperfect :D cateodata mai dausi eu cate un pumn, dar dupa experienta lui Vially m-am potolit ... :bounce:

Link către comentariu

Rideti voi, da' sa vezi ce frumos e cind desfaci un aerator din ala... e plin de arculete, betisoare, gaurele... etc. Si beleaua e ca nu se potrivesc intre ele nici de-ale naibii, si nu sunt un timpit. Cred ca se strinsesera vreo 4-5 oameni in jurul aeratorului, in curtea AVIA, pina s-a lamurit problema complet, a fost chiar distractiv :D. Bine ca nu m-au pus sa platesc manopera, ca nu stiu ce faceam :D

Mai ramane usa aia idioata de care ma tot pling eu de vreo saptamana, doua, si tot n-am reusit sa fac nimika :-(

Link către comentariu

Vially, stai linistit, acum 2 veri reusisem si eu sa neutralizez zgomotele dar intre timp imi clampane si zornaie toata masina pe piatra cubica (virgula) ca o cutie de scule scapata pe scari :D

Link către comentariu

Nu vreau sa fiu mai prejos decat voi . Mie imi scartaie stalpii centrali (mai ales la miscari de torsiune ale masinii ) .

Iar pe piatra cubica BogMW a descris cel mai bine "fenomenul" ... am inceput sa ma consolez ca astea nu sunt masini pentru drumurile noastre.

Mai e chestie : desi am doar 8400 km, de pe la 2000 km tot aud un cloncanit pe fata dreapta . Se aude mai ales cand vrei sa iei o groapa foarte incet si cand coboara roata si amortizorul este in extensie maxima ) sau in intersectii unde s-au format valuri de bitum . Am suit-o pe rampa si nu este nici un joc in pivoti, bucse sau planetara. Din ce poate fi?

Link către comentariu

Mai e chestie : desi am doar 8400 km, de pe la 2000 km tot aud un cloncanit
Link către comentariu

am uitat sa spun sa suspectez un pic prinderea motorului ( este destul de lax si joaca acolo in dreapta fata in bucsa aia care il tine )

Link către comentariu

mie imi zbarnaia ceva in coloana de directie, in spatele volanului; am stat eu ce-am stat, dupa care i-am dat un pumn si m-am trezit cu un surub in poala :lol:

Link către comentariu

Din ce povestiti voi pe aici parca ati avea dacie ...nu octavitza :)

Si eu am ceva zgomote :) In plafon..un fel de scartait care este identic cu cel care se aude cand impingi plafonul in sus cu mana, dar care apare destul de rar..si doar la drum foarte prost...

Am in spate un zgomot de tabla...care din ce am vazut pe aici este de la placuta (si suportul) cu numerele...insa voi verifica soon..

Si un zgomot destul de enervant in bord (cumva in spatele "gaurilor" pentru aer) care apare mai ales la temeraturi joase..si asta pana se incalzeste masina. Asta iarna in 50% din cazuri auzeam acea vibratie pana incepea sa bage caldura si zgomotul scadea aproape insesizabil. Si normal ca apare doar la drum prost. De ce apare?? asta nu stiu

In rest este impecabila...si este foarte silentioansa. E un Elegence din 2001 si are 90.000 km ;) ..

inca ceva....a observat cineva ca atunci cand ploua, sau dupa e o speli nu prea mai scartaie ?? Ma gandeam sa dau pe la garniturile de cauciuc de la usi cu ceva silicon..a facut cineva ceva similar ?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ehehe..dupa aproape 3 ani a inceput...troncaneala...

Ce sa spun, pina acum nu scirtia si nu troncanea nimic (mai putin bancheta spate, pe care am fixat-o cu o cirpa...)

Dar dupa ce astazi abia am reusit sa merg cit de cit pe drum drept (undeva pe Panduri), nereusind sa evit toate gropile, a inceput sa se auda un troncanit in stinga fata...nu stiu ce-ar putea fi...poate-mi dati o idee...

E in genul celui facut atunci cind opresti motororul....apropos am uitat sa specific, ca atunci cind opresc motorul sau cind merg pe teren accidentat (adica prin Buc) se aude un troncanit, dar aici suspectez o conducta de la compresor...sau chiar compresorul, radiatoarele...ceva de genul asta.

Dar troncanitul asta nou, e chiar suparator, orice groapa cit de mica, il face "auzibil" si e destul de suparator.

A mai patit cineva chestia asta?

Link către comentariu

De unde se aude ? De la roti cumva?

Link către comentariu

Din zona rotilor...

Am fost la Augsburg si cu 8 euro mi-au "consultat" masina. Rezultat: bieleta antirului stinga - 25 euro...

Link către comentariu

...

E in genul celui facut atunci cind opresti motororul....apropos am uitat sa specific, ca atunci cind opresc motorul sau cind merg pe teren accidentat (adica prin Buc) se aude un troncanit, dar aici suspectez o conducta de la compresor...sau chiar compresorul, radiatoarele...ceva de genul asta.

......

A mai patit cineva chestia asta?

Zgomotul asta il am si eu de cand am luat masina de noua, n-am reusit sa-i dau de cap, dar nici nu m-am agitat prea tare. Unii spun ca-i ceva in caseta de directie, hmmm...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!