Jump to content

Zgomote

Vially
 Share

Postare recomandată

• 2 weeks later...
  • Replies 418
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BLiTZ

29

• B0gdy-

13

• Vially

11

• mariusake

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut! Ca si toti care scriu aici, am si eu o problema! cu Fabia! , sunt posesor de Skoda Fabia 1 , 1.2 Htp 2004 ! ....si de vreo 2 zile cand sunt pe loc si iau stanga sau dreapta se aude un troncanit! defapt se aude ca un arc care scapa! e un sunet mai infundat! ....eu din ce am observat in momentul in care se aude tronGanitul , patineaza amortizorul ...... am fost la niste baieti de pe strada care se cred mecanici ( sunt gen Dorel si Mirel ) mi`au spus ca ar fi flansele de la amortizoare duse.... ce`i drept am luat o groapa mai nasoala ( nu adanca, ci abrupta) si mi`au zis ca flansele ma costa 100 lei si manopera 250 ....... k asa`i in romania ..... ! va multumesc anticipat! Craciun Fericit!

Avand in vedere ca nu am carte service, exista (aveti ideie de) vre-un site in care sa-mi pot verifica ce/cand a fost schimbat cate ceva la masina cat a circulat in germania?

fara sa merg la reprezentanta

merci

singura posibilitate .... este sa mergi la reprezentanta.... sunt obligati sa`ti spuna, nu trebuie sa`ti ia nicun ban , eu am fost la skoda Constanta ( Autogrup) in 10 min mi`a scos la imprimanta toate reparatiile care le`a avut masina..... eu am vrut sa verific daca ce era in carte era pe bune... eu am skoda din austria :X

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 months later...

Baietii oricat as vrea sa ocolesc sectiunea asta se pare ca nu pot!

Eii bine astazi de 1 mai am fost si eu la un gratar unde am strabatut o zona de vreo 2-3 km pe macadam ff prost(bucsele din brat dreapta imi sunt varza) dar am mers foate incet...la intoarcere pe sectiune de 3 km de macadam am constatat cu stupoare ca ceva bate in partea dreapta pe langa sunetul bucsilor din brat...se aude undeva in zona telecopului dar nu e sunet de telesop terminat... am verificat flansa e stransa beton cred ca e de la arc...partea ciudata e ca nu face tot timpu eram uimit ca nu facea in groapa sau in denivelare si facea pe drum drept sau chiar mici denivelari....m-am uitat la arc si nu pare sa fie rupt...nu stiu ce-i acolo poate ma lamuriti voi :rolleyes:

Numai bine!

Link către comentariu

Poate fi de la bieleta antiruliu. Uneori apare doar la mici denivelari, si daca sunt multe poate sa scaote si un sunet de minge "ping-pong". Asa era odata la mine.

Link către comentariu

Am rezolvat-o azi am dat jos roata pe dreapta si m-am bagat pe acolo nu parea nimik neregula cu arcul am curatzat tot ce era de curatzat pe acolo si dupa m-am dus sa vad cum se comporta sunetul a disparut :blah_: ....acum vreau sa ma conving cat de varza imi sunt bucsele de pe brat!

Simptome:

1. scartzaie si troncane pe gropi si cand zic troncane efectiv am impresia cand dau intro groapa ca se rupe bratul drept al masinii!
  2. daca o spal bine pe dedesubt nu mai scartzaie probabil intra apa...asta iarna cand era frig scartzaia ca toti dracii...
  3. atunci cand dau in frane scurte asa ca si cum ai pisca pedala de frana putin si ii dai drumu repede am impresia la fel ca masina se rupe;

Deci ce sa fie? oare sunt bucsele din brat? sau altceva?

Va doresc o seara buna!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Pentru ca nu am gasit un topic dedicat problemei urmatoare, am sa descriu aici ultimul "marait" de nemultumire al masinii mele. Ideea este ca a inceput sa imi bazaie pompa de benzina, spontan, dupa un drum de vreo 15km in care am forjat-o o data pana la 4000rpm. In mers este insesizabil, insa la relanti pe loc rezoneaza suparator intreg habitaclul. Initial am crezut ca atinge esapamentul undeva pe dedesupt insa dupa ce am pus urechea pe rezervor (sub bancheta spate), m-am lamurit. Ideea este ca am fost preventiv la service si am ajuns la concluzia ca ma va lasa pompa in drum, undeva in urmatoarele zeci de mii de km, insa nu am ce-i face. Am desfacut-o si sorbul arata bine (ma gandeam ca gasesc mal pe fundul rezervorului), presiunea in rampa este putin peste 3 bari, ceea ce e in parametri si masina se comporta ok, deci singura explicatie ar fi ca e axul rotorului descentrat, ceea ce nu am verificat deoarece trebuia sa fac pompa bucati. Pentru ca nu merita deocamdata sa pun una noua (scumpa in draci) si nici sh, va trebui sa mai suport un timp bazaitul si cand da semne de agravare sa o inlocuiesc.

Antonik91, problema ta se rezolva de obicei prin inlocuirea bieletei antiruliu din dreapta (aprox 110RON piesa). Ar trebui sa te duci la un service si iti verifica ei si starea bucselor de la bascula (aprox 75RON buc - vezi topic "Schimbare bucse bascula" pentru cod). Din cate am inteles ar putea sa bata si din cauza bucselor de la bara antiruliu, insa probabilitatea e mica.

Link către comentariu

• 2 months later...

De cand l-am sfatuit pe Antonik91 ce sa faca, a inceput si la mine sa scartiie ceva pe partea soferului (probabil pivotul) dar si sa pocneasca ceva pe aceeasi parte, chiar si la denivelari la drum intins. Am schimbat sambata bieleta antiruliu de pe stanga, care era cam varza si bucsele de la bara stabilizatoare, dar tot nu am scapat de pocnitura, ba chiar din contra. Mai ramane sa schimb bucsele mari de la brat, ca am vazut ca sunt rupte. Daca asta nu rezolva problema, raman doar rulmentii de sarcina de la amortizor.

Link către comentariu

• 7 months later...

Dupa iarna asta scurta dar zdravana m-am pricopsit cu un scartait pe partea dreapta spate care se simte in mers doar la hopuri, gropi...parca ar fi oltcit :lol:

Problema greu depistabila caci pe loc nu face niciun zgomot...

Am cautat-o ieri bine inclusiv pe la portbagaj ,esapament, s.a...se ascunde de zici ce-i aia...:)

Poate unii cu break au mai patit si cunosc rezolvarea.

Link către comentariu

cum adica se simte? se aude? se aude de la roata?

Link către comentariu

Se aude in habitaclu foarte bine.

Nu l-am localizat ca sa stiu de unde e ( se aude cam pe partea dr-spate ) dar din cate am constatat e un element de plastic sau cauciuc care poate freca pe fier.

La trecerea cu rotile stanga peste bariere de limitare a vitezei traficului nu se aude deloc.

Idem pe dreapta, se aude.

L.E. Urmatoarele verificari le fac la cablul franei de mana, tampon motor dreapta, prindere bancheta spate.

Din ce am mai studiat pe aici...

Modificat de 120 L
Link către comentariu

Astazi dupa vreo 2 km de mers prin lapovita nu mai face deloc semn ca e ceva de pe la suspensie care fiind stropit cu mazga nu mai face...

Suspectez bucsa mare de bascula, bieleta fata-dr sau aparatoarea de la telescop.

Inca nu a venit caldura bine ca sa-i fac un diagnostic pe dedesupt.

Link către comentariu

Rezolvat, 2 buc bielete antiruliu schimbate.

Nu cumparati decat originale...la mine au ruginit suruburile si a fost chinul de pe lume sa scot unul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am si eu o problema : am un zgomot la partea mecanica cand virez stanga sau dreapta. se aude un pocnit . am schimbat pivotii si bieletele antiruliu. astea ies din discutie, eu banuiesc ca ar fi capetele de bara, ele sunt solicitatea cand virez stanga sau dreapta. Stie cineva care ar fi piesa defecta? m-am saturat sa merg pe la service-uri sa aud atatea pareri diferite.

Link către comentariu

Trebuie facuta o verificare amanuntita, daca bieletele antiruliu au fost schimbate si sunt ok din pacate buba poate fi caseta de directie..

Link către comentariu

apropo de zgomote ... Am si eu o serie da majoritatea dispar cand fac presiunea in pneuri cred eu corecta. Nu stii unde sa te duci sa faci o presiune ... Aparatele din comert de verificare dau diferente chiar daca sunt din acelasi lot ...De curand am schimbat cauciucurile de vara si mi s-a facut presiunea. Mi-am muscat limba in repetate randuri la cea mai mica denivelare, am scapat de pietrele de la rinichi ba cred ca scapam si de ei si incepusera sa imi joace ochii in cap ca lui Trandafir in filmul "B.D. Prafuri pentru coana mare".

Ochesc o vulcanizare deschisa de vreo doua saptamani si masor presiunea pe un aparat masurat metrologic proaspat -ca altfel nu ii dadeau drumu, daca nu au dat spaga-, si aveam fabuloasa valoare 3,8 pe toate. Dupa presiune s-a facut liniste ... deocamdata.

Link către comentariu

am si eu o problema : am un zgomot la partea mecanica cand virez stanga sau dreapta. se aude un pocnit . am schimbat pivotii si bieletele antiruliu. astea ies din discutie, eu banuiesc ca ar fi capetele de bara, ele sunt solicitatea cand virez stanga sau dreapta. Stie cineva care ar fi piesa defecta? m-am saturat sa merg pe la service-uri sa aud atatea pareri diferite.

Daca se aude la viratul stand pe loc, verifici rulmentii sarcina amortizor.

Si mai verifica si arcurile, la mine odata era una, odata aveam un arc rupt. La arcul rupt sunetul e mult mai accentuat.

Link către comentariu

Nu se aude stand pe loc, numai in mers virand stanga sau dreapta.Flansele amortizor cu rulmenti cu tot i-am schimbat impreuna cu amortizoarele fata cu un an in urma.

Modificat de alin15
Link către comentariu

• 8 months later...

aceeasi problema o am si eu: zgomot "clang" la rotirea volanului, dar pe loc sau in mers la viteze mici;

am schimbat bielete antiruliu, bucsele de la bara stabilizatoare plus bucsele de bascula (ultimile au peste un an)

- zgomotele au ramas si se simt in amortizoare;

or fi rulmentii de sarcina la ambele amortizoare sau se propaga din caseta de directie ?!

Modificat de bluetux
Link către comentariu

• 1 month later...

Dupa un drum ceva mai lung in weekend am inceput sa aud un usor zgomot pe la roti cumulat cu o usoara miscare mai bizara a masinii... ca si cum as avea o roata ovala. Pana sa ajung acasa aceasta miscare s-a accentuat din ce in ce mai mult. Dupa ce am ajuns acasa, am ridicat fiecare roata pe cric, am tras de ele, se rotesc ok, nu au joc ... la ce as putea sa ma astept?

Modificat de CrisH
Link către comentariu

Roata de rezerva este ok?

Daca cauciucul/geanta rotii de rezerva sunt asa ,,ca la carte"....o vei ,,plimba" pe fiecare roata...si vei afla raspunsul la care roata (cauciuc) este problema. 

Link către comentariu

daca e vorba de roata e buna ideia cu roata de rezerva, o s-o testez sau o sa fac o vizita sambata dimineata la un service sa o ridic si sa ma uit pe sub ea, eventual sa invart rotile si sa vad care are buba

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Va salut, am si eu o problema. Cand trec pe un drum denivelat, si masina se balanseaza, se aude un troncanit. Din dreapta fata tind sa cred.Nu mi se pare din interior, si nici un sunet metalic. Vreo idee ? Precizez ca am schimbat bucsele la brate.

Link către comentariu

Nu stiu cum arata si nici unde e :D Pot vedea eu sau trebuie sa merg la service sa o urce pe elevator ?

Am uitat sa precizez ca se aude doar la viteze foarte mici, daca are vreo importanta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!