Jump to content

Sportline vs Comfortline

smarlex
 Share

Postare recomandată

salutare la toata lumea

pentru toti cei care au condus golf v sportline am o intrebare :

cum se comporta suspensia pe drumurile noastre ?

...

Modificat de smarlex
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea ca nu e mult mai dura.. insa sigur e mai zgomotoasa. Oricum suspensia e destul de dura la golf 5. Chiar si cea "stock".

Link către comentariu

• Administrator

comparatia mea : GOLF PLUS Sportline vs Golf IV GTI (suspensie standard GTI). Cea de la Golful 5 este comfortabila si deloc dura. GTI = rigida si chiar se simte sport.

Inte G5 comfortline si G5 sportline tind sa cred ca exceptand cei 15mm in jos prezenti la sportline nu este mare castig pe duritate .

Link către comentariu

Eu pot sa iti spun ca cea de pe Golf V GTI este foarte dura - la gropi nu foarte mari ( pe piatra cubica ) te zdruncina de nu mai stii de tine iar cand mai iau cate o groapa ( le ocolesc de obicei dar se mai intampla sa iau cate una) am impresia clara ca s-a rupt ceva la masina - ma dau jos ma uit - totul e ok - janta nu s-a spart. Insa la drum mai lung sau in curbe stranse stabilitatea e incredibila si te face sa uiti de restul neajunsurilor. La vechea masina am avut suspensii cat se poate de moi si atunci imi dau bine seama de diferenta. Oricum am ajuns la concluzia ca prefer o setare mai tare :Driver:

Link către comentariu

Salut

Eu am avut G5 Sportline pina acum citeva luni. Pot sa-ti spun ca suspensia este foarte confortabila in oras si este foarte ok si in afara pe curbe.

Chiar daca este un pic mai dura si mai scurta decit ca CL sau TL, este super ok si ti-o recomand. Oricum, nu este la fel de dura ca la GTI sau R32

Link către comentariu

Eu am un G5, 2.0 FSI, Sportline si crede-ma ca echiparea sport face toti banii. Scaunele sport iti dau sentimentul acela unic ca la contopirea cu o femeie iar suspensia face ca masina sa ia virajele ca si cum ar fi pe sine.

Recomand cu caldura sportline doar daca nu ai probleme cu spatele pentru ca te solicita la drumuri de genul "centura Ploiesti" :D

Parerea mea este asa: de vis!

Link către comentariu

Am avut acum ceva ani in urma Golf 4 1,9 TDI 90CP Comfortline, care era o masina chiar OK. Foarte comoda de oras. Dupa care mi-am luat alt Golf 4 1,9 TDI 130CP Sportline. Da se simtea o diferenta la viraje si la ocolirea gropilor la viteza mare (stabilitate mai buna). Scaunele erau altfel profilate, dar marele ei dezavantaj, mai ales in Buc. garda la sol cu 15mm mai mica. Nu prea mai urcai borduri daca tineai la masina.

In prezent voi achizitiona un Golf Plus 1,9 TDI cu DSG Comfortline. Deci concluzia e una simpla, tin mai mult la confort decit la sportivitate in prezent.

Link către comentariu

@razvan: asta este o comunitate nu un site de documentatie. Daca se dorea asta, se facea un site de download documente tehnice. Mai terminati frate cu restrictiile astea inutile...lasati fanii sa discute in voie.

Si ca sa ma fac si mai clar: citeste de exemplu tu aici despre Orange:

http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=7860 (123 de pagini!!!!)

Pai sa citesc 3 zile ca sa aflu numarul de la suport tehnic? Hai sa fim seriosi.

Link către comentariu

...lasati fanii sa discute in voie.

Pai da, dar nu trebuie sa existe doua topic-uri pentru acelasi lucru.

"Restrictiile" de care vorbesti sunt de bun simt si denota respect pentru ceilalti membri care nu trebuie sa citeasca mai multe topic-uri pentru a afla acelasi lucru.

Si ca sa fim realmente seriosi ar trebui sa citim intai regulamentul si sa-l respectam.

Asta nu de dragul lui ci, repet, din respect pentru cei care citesc cele scrise pe forum si vor sa vada cat mai rapid si mai complet parerile celorlalti membri.

Daca ajungem sa comparam vwforum cu softpedia, cred ca nu mai am nici un comentariu ...

Link către comentariu

@razvan: asta este o comunitate nu un site de documentatie. Daca se dorea asta, se facea un site de download documente tehnice. Mai terminati frate cu restrictiile astea inutile...lasati fanii sa discute in voie.

Daca e o comunitate...atunci incearca sa-i respecti regulile, si nu le sfida...!

Razdan ti-a aratat cu foarte mult bun simt ca este un topic redundant. Exprimari de genul 'frate'...nu isi au locul pe acest forum. Pt discutii in voie...de genul 'frate...' foloseste PM, YM sau alte instrumente...si nu te va deranja nimeni.

Link către comentariu

Am dat si primul warn dupa 1 an de zile cu ocazia asta.

Pentru expresia "frate"? Deja cred ca nu mai inteleg care este scopul acestui forum.

Eu am incercat sa am mesaje constructive insa se pare ca am fost inteles total gresit. Daca ceilalti "colegi" de forum s-au simtit lezati de parerea mea, imi cer scuze.

Ce pot sa spun cu parere de rau este ca imi pare rau ca se considera (prin acest "warning") ca nu sint un utilizator demn de acest forum si in consecinta rog administratorii sa imi stearga contul iar eu ma voi inscrie pe un forum VW in care am sa ma regasesc mai bine ca fan al aceste marci si unde pot discuta liber.

P.S. In viata mea nu am incercat sa jignesc in vreun fel pe cineva insa detest total minciuna, persoanele ingrate si cele orbite de putere care fac abuzuri aberante (cam ce se intimpla in politica sau cu politistii care se cred buricul pamintului, bag seama ca se manifesta si la unii ..." moderatori").

Inca o data imi cer scuze pentru eventuelele lezari aduse cititorilor acestui forum.

La revedere si bucurati-va de masinile pe care le aveti.

Link către comentariu

• Administrator

deedee, dramatizezi situatia mai mult decat este cazul. Warningul a fost dat din prisma limbajului. Exista arii la care se incearca sa tinem un nivel de calitate al comunicarii si arii la care suntem liberi sa vorbim , "frate". Dupa cum vezi sanctiunea data de Radu (Ice2k) a fost una strict pentru a te pune cu gandul sa citesti regulamentul si nici decum cu interdictii in a posta pe forum. Cum ziceau unii membrii candva , nu-mi pasa daca am un warning sau trei si le dau dreptate intr-o privinta. Important este sa intelegi ce a determinat pe moderatorul ariei sa-ti acorde acel warning.

Hai sa revenim ontopic , iar pentru discutii ulterioare sunt disponibil via email sau PM , iar discutia o putem purta in 3 impreuna si cu Ice2k (mesaje cu cc)

Link către comentariu

Sunt putin offtopic dar poate schimb putin 'atmosfera' din topic. Am suspensia de la confortline si am mers multa vreme (cam doua luni..) de cand mi-a venit masina fara sa fac o verificare a presiunii din pneuri si masina mi s-a parut cam rigida. Apoi am fost la benzinarie unde au gasit valoarea 3 la presiune in loc de 2.2, la fiecare roata. Nu pot spune decat ca am constatat o reducere a 'rigiditatii', mai ales cand tre sa trec peste 'obstacole'.

Asta e, nu am stiut ca masina vine cu pneurile umflate pt un drum dificil spre Bucuresti... :vaidecapulmeu:

Modificat de mehigh
Link către comentariu

sal la tot poporu

vreu si eu o parere despre 1.4 80 cp confort line 2 usi

tre sa apara curand si sunt nerabdator sa mai aflu cate ceva despre masina.

mersi la toti!

Link către comentariu

• 3 years later...

Se poate monta suspensie de gti pe comfortline?

Link către comentariu

Da, se poate daca diametrul amortizorului fata e de 55mm (ridici masina si masori diametrul amotrizorului cu un subler cat mai aproape de baza). Amortizorul fata de GTI are 55mm.

Daca stock ai 50mm, atunci nu se poate.

Link către comentariu

am fost de am masurat si e 50 spre mareamea dezamagire!dc afecteaza daca e de 50 si nu e de 55?

Link către comentariu

Da. Pur si simplu nu intra amoritzorul.

Exista in schimba alte solutii. De ex: suspensie Bilstein B12/B14/B16. Este cu amoritzor fata de 50mm.

Link către comentariu

• 7 months later...

suspensia de pe SportLine e ok folosita cu niste cauciucuri mici in balon, late. eu am pe jantele de vara, de 17, niste Continental Sport Contact 3 (225/45) iar pe cele de iarna, de 15, am niste Dunlop Winter Sport (195/65). diferenta de la cer la pamant, cu toate ca vorbim de aceeasi suspensie.

Link către comentariu

• 2 years later...

buna ziua!

sunt novice pe aici...am o intrebare,daca cineva imi poate raspunde as fi recunoscator.

Ce tip de suspensie exista standard pe echiparea comfortline cu motorizare 1.6mpi???

Din ce am inteles dupa unele cautari ar fi diferita fata de echiparea comfortline 1.6fsi (iar 1.6fsi mi s-a parut ok suspensia independenta standard,ceea ce nu imi dau seama daca e si pe 1.6mpi...plus ca nu inteleg de ce nu ar fi aceiasi suspensie pt aceiasi clasa de clasa...ambele sunt comfortline)

...precizez ca vrea sa achizitionez un golf 1.6mpi din 2006 sau 1.6fsi tot 2006 cu diferenta ca cel de 1.6mpi imi place mai mult,estetic vorbind... :D

Modificat de rusu alx
Link către comentariu

Da cine ti-a zis ca difera? E aceiasi suspensie, indepententa pe spate, ca la oricare GOLF 5.

Pe Comfortline ai suspensia normala!

Ce diferenta, estetic vorbind, ai intre 1.6MPI si 1.6FSI ?

Modificat de lucian_90tud
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!