Jump to content

Polo 9N3 vs Octavia I Tour

D_T_Z
 Share

Postare recomandată

Salutare la toata lumea . Stiu ca e un versus mai putin obisnuit dar momentan oscilez intre cele 2 masini. Am ajuns la acest versus in urma noilor taxe vamale si nu numai. Revenim, este vorba despre Polo 9N3 Atractiv 1.9 TDI 100CP vs Octavia I Tour 1.9TDI 90CP. Ambele masini se invart la acelasi pret CIP si au dotari optionale. Vreau sfaturi de la posesori de astfel de masini si nu numai. Orice sugestie ,critica este bine venita.

Azi am fost sa le vad live dar din pacate nu am putut sa fac test-drive cu Polo-ul deoarece , citez "Este o motorizare mai deosebita si nu este disponibila" . Octavia I la interior sincer nu mi-a placut, calitatea plasticelor este sub Golf IV . Acum astept si alte pareri. Multumesc in avans tuturor care vor posta in acest topic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intr-adevar e cam grea alegerea deoarece e vorba de clase diferite. In primul rand cred ca daca vrei o masina mai sprintena Polo ar fi alegerea.Octavia 1 1,9 de 90 cai am avut eu inainte doar ca nu era Tour ci era cu echiparea Elegance.Sa stii ca desi poate parea incredibil mie nu mi-a dat impresia de masina lenesa si de fapt acea masina m-a convins sa raman in familia VW.

Deci polo - mai sprinten iar octavia mai mare si un pic mai lenesa.

Personal Octavia mi se pare mai "masina" dar nu apreciez minusurile date de echiparea Tour.Sincer in locul tau m-as uita dupa o Fabia RS 130 cp (putin mai scumpa dar eu zic ca merita - imi place mai mult cum arata si cu o remapare , desi nu cred ca va fi nevoie, o sa fie o masina foarte vioaie).

Daca totusi te-ai oprit numai la cele 2 modele cred ca Polo ar fi alegerea mai buna , pentru ca e model mai nou. :blink:

Succes la alegere.

Link către comentariu

Merci DMY . Versus-ul este strict intre cele 2 masini . Daca puteam sa mai pun pana la Fabia RS atunci mai era doar un mic pas pana la New Leon , si tot asa mai departe spre alte modele :blink:. Iar la o adica si Polo poate fi remapat in 130cp .

Link către comentariu

Depinde ce vrei de la masina respectiva. Daca vrei masina de oras, atunci iei Polo.

Daca va fi singura masina a familiei, sau proprie...(si vad ca esti PIETON) atunci iei Octavia TOUR.

1.9 TDI 90CP e un motor mai fiabil decat PD-ul de 100 CP de la Polo. Nu consuma ulei si e extrem de economic. Nu mai vb de versatilitatea spatiului (portbagaj).

Cu niste optionale de bun simt adaugate pe ea, Octavia Tour e o masina care inca concureaza cu succes nume mai grele. Cifrele de vanzari o ilustreaza cu prisosinta.

Go for Octavia!

Link către comentariu

Intradevar Polo este mai nou. Dar Octavia este mai mare , mai spatioasa. Sincer, mie personal nu imi place deloc Polo, ca si design. Incearca daca tot vrei masina mai mica si Fabia , nu neaparat RS deoarece este varianta de top. In schimb imi place foarte mult Octavia 2 si chiar m-ar tenta una la anul. Sa stii ca calitatea materialelor nu este cu nimic mai prejos la Skoda comparativ cu VW. Incearca sa faci un test-drive cu amandoua. Dar oricum VW este un pic mai scump pentru ca platesti si marca nu doar masina. Dar sincer intre Polo si Fabia , mai bine Fabia ( o si am deja ). Cu Octavia Tour poti sa-ti faci o parere de pe forum ca este deja folosita de mult timp in Romania. Repet dupa parerea mea , alegerea ar fi Octavia 2 , Fabia si apoi VW ca si raport pret/calitate.

Bafta la alegere :blink:

Link către comentariu

Cunosc foarte bine Octavia II , am una in familie. Calitatea interiorului nu se poate compara cu cea de pe Octavia I. Sper sa nu se supere posesorii de Octavia I pe mine dar sincer nu mi-a placut calitatea bordului de pe Octavia I. Intre Fabia si Polo 9N3 nu e diferenta asa de mare, cel putin intre Polo Atractive 1.9TDI 100cp si Fabia Tour de France / Fabia Elite. Ca sa nu mai spun ca Fabia Elegance este mai scumpa decat Polo Atractive-ul in cauza. Cand vorbesc de Fabia ma refer la varianta Hatchback si 1.9TDi 100CP.

Multumesc pt post-uri !

Hai Michael_9N , spune ce gandesti :blink:

Modificat de DemenTZial
Link către comentariu

DemenTZial cel mai bine este sa te hotarasti singur ce vrei, nu din statistici. se pare ca fiecare iti recomanda masina pe care o detine :blink: , cum bebeko iti recomanda fabia in loc de Polo, Diesel - Octavia, DMY bate spre un gti sa ajungi :sick:

asa si eu iti recomand Polo fiind posesor, imi cunosc masina.

decizia ramane doar a ta.

succes si felicitari.

Link către comentariu

Nici eu nu ma dau in vant dupa designul noului Polo... in special la ext... e adevarat ca si Octavia tour cam lasa de dorit la interior... cel mai simplu ar fi sa iti faci o lista cu plusuri si minusuri cu ambele si sa vezi care iese in avantaj... io unul prima data as face un drive test cu amandoua in aceeasi zi ca sa simt la cald diferentele... asta si lista aia m-ar hotara... cred ca as lua octavia pentru fiabilitate, spatiu si confort... dar i-as schimba urgent culoarea verde din bord in alb si as cosmetiza-o putin...

Modificat de TOXIC
Link către comentariu

Sa stii ca intr-un final dupa ce masina se invecheste si incepe sa nu mai arate asa bine pe dinafara din cauza diversilor tarani de pe la noi si in plus te plictisesti si tu de ea tot ce vei aprecia va fi motorul. Eu zic sa tii mult de acesta aspect aparent neimportant la inceput.Si ii dau dreptate lui bebeko - Fabia mi se pare mai reusita la design chiar daca e model mai vechi(parere pur personala)

P.S. Privitor la 130 de cai pe Polo cu remapare - Echiparea RS consta si in suspensii mai rigide si in multe alte chestii nu doar in cai- doar ca e diferenta cam mare de pret.

Uite cateva eventuale variante bazate pe Fabia:

Fabia RS este EUR 14.266 CIP

Fabia Tour de France D 101/74 1.9l Manuala, 5 trepte EUR 12.617 CIP

Fabia Elegance D 101/74 1.9l Manuala, 5 trepte EUR 13.143 CIP

Michael_9N - totusi tu ai investit mult in masina ca sa arate asa de bine. Loooool funny chestia ca iii recomand gti....nu e chiar asa doar ca apreciez tot mai mult seriile mai deosebite - Rs,gti :blink: si cred ca au o valoare de revanzare mai buna.

Modificat de DMY
Link către comentariu

Michael_9N are mare dreptate. Fiecare isi lauda propria masina pentru ca aceea este cea care singur a ales-o. Asa ca .... marea hotarare ramane a ta :blink:

Link către comentariu

Pai da dar Polo-ul lui Michael arata mult mai bine ca noul model....

Link către comentariu

Bine, acum Polo lui Michael nu mai este deja un simplu Polo ci SuperPolo :blink: Dar vorbim de masinile stok :sick:

Link către comentariu

si io ma referam la stock... noul Polo fie si el GTI are o moaca speriata... la asta ma refer

Link către comentariu

TOXIC : Test-drive as face dar din pacate Polo 9N3 1.9TDI 100cp nu este disponibil pentru test-drive. Michael_9N stii pe cineva care are asa ceva? :blink:

DMY ai dreptate, seriile mai deosebite au o revanzare mai buna , dar si un pret mai "bun" la cumparare.

Oscilez spre Polo dpdv al motorului si al interiorului.

Link către comentariu

Daca spatiul interior nu este un criteriu pentru tine, go for Polo. Si la revanzare tot pe acolo vei fi cu oricare dintre ele: Octavia pentru ca e o masina robusta si incapatoate, Polo pentru ca e VW.

Link către comentariu

da face-liftul asta nu-ti place ?

dscf420222ti5.th.jpg

multumesc pentru aprecieri, o sa ma interesez si te anunt.

Link către comentariu

Din cate stiu motoarele sunt aceleasi Polo/Fabia. Interiorul depinde de gust ...

Michael ai avut " bucurii " cu masina , sau asa arata in faza de tranzitie ?

Link către comentariu

Si eu te sfatuiesc sa iti definesti mai intai criteriile si ordinea lor. Apoi la fiecare dintre ele bifezi care din variante sta mai bine.

Fiind din clase diferite diferentel sunt destul de evidete. Alege ce te avantajeaza pe tine........

Oricum decizia e a ta si tre sa te gandesti care este ce-a mai buna optiune pentru tine.

Link către comentariu

am io un feeling ca in ecuatie va intra si o Fabia RS... sau nu... :beerchug:

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru reply & urmeaza sa mai fac configuratii peste configuratii si sa ma mai gandesc sigur si clar ce va fi . Cert este ca o sa va anunt.

Link către comentariu

Ai PM cu parerea mea. Polo cu motorul asta n-o sa gasesti in veci la drive test decat daca-mi dau mie un GTI la schimb pe al meu ;) , dar daca vrei cu tot dinadinsul te prezinti la Ploiesti ,cu un telefon in prealabil si facem o plimbare cu al meu cand vrei tu.

Link către comentariu

Am vazut ca nu au pentru drive-test . Dupa cum am primit raspunsul nu sunt multe Polo-uri cu aceasta motorizare ;) . O sa tin minte invitatia pentru drive-test . Multumesc.

Link către comentariu

Grabeste-te ca s-ar putea sa-i mai creasca vreo 30 de caluti si chiar ca nu mai ai cu cine face drive-test ;)

Link către comentariu

Ar fi important sa precizezi si suma care o ai disponibila...

De fapt banii care ii ai pt optionale peste pretul standard al masinii...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!