Jump to content

Touareg vs Santa Fe

maxu
 Share

Postare recomandată

Am fost cu Rav4 modelul nou, sa stii ca este exact cum am spus, nici macar nu cred sa fie mai inalta decat O2 4x4. Nu am fost deoc sarcastic, O2 este peste Rav 4 din toate puctele de vedere. Trebuie sa mergi cu ea ca sa vezi ca am dreptate. In plus de asta, nu o sa incapi in masina, este o masina de femei din punctul meu de vedere. La interior este mai mica decat Golful 5.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• maxu

49

• DragosR

8

• Diesel

6

• adi76

5

Top Posters In This Topic

Poi de asta vreau si eu sa ajung sa o vad pe Rav.

Iar Octi 2 iese din calcul, am eu un fix cu suv, sav, si din astea. :rolleyes:

Link către comentariu

Maxu - eu am zis ca pentru iesirile tale la munte si pentru deplasarile mai lungi, in conditiile date mi se pare rezonabil un un r5. Acum fiecare are pretentiile lui.

Sincer intre un Logan 1.4 MPI si Touareg R5 am zis ca as alege R5-ul. :rolleyes:

Daca te intereseaza o masina SUV fortoasa dintre cele doua nu pot sa iti recomand decat un Touareg V10 TDI. Am avut privilegiul sa merg un drum de Germania cu asa ceva (in dreapta soferului) dar am ramas fara cuvinte. Masina aia era si grea dar si...vanjoasa ......rau tare. :) :)

Link către comentariu

Pana nu dau o tura nu pot sa ma pronunt :vaidecapulmeu: . Sper ca pana luni cand pleaca prietenul meu din tara sa apuc sa dau o tura cu touareg 2.5 tdi.

Exista un risc.... daca voi lua 2.5, obisnuit cu masina actuala, o sa ma scap sa intru in vreo depasire si oi ajunge sa va salut de la stirile de la ora 5. Oricum la 2 tone si ceva motorasul se descurca binisor, iar cu un mic cip.... chiar bine.

Sper sa dau o turaaaaaa :angry: .

Link către comentariu

Daca nu ai bani pentru un touareg decent iti recomand sa nu te bagi pentru ca nu te vei bucura de tot ce poate oferi masina. Au gresit cu oferta Mountain pentru ca nu merita sa fie comparata cu hyundaiuri, pathfinderuri si altele. Locul ei e undeva in liga q7,ml,x5.

Santa Fe... o troaca. Exista masini frumoase in clasa asta cum ar fi Rav4 sau Freelander2 care apare in noiembrie sau chiar un X3 mai saracacios dar nu tigania de santa fe.

Link către comentariu

de ce nu incerci volvo cross country, audi allroad, nissan terrano / patrol sau un subaru forrester (care e chiar o masina foarte buna off/on road)

Modificat de DragosR
Link către comentariu

adi76 - in ultimul numar din autoexpert e un versus Rav 4 - Crv - si acolo sistemul de tractiune integrala al lui rav spun ei ca face o figura mai frumoasa pe asfalt, raspunde mai rapid, iar stabilittea masinii este foarte buna - chiar se apropie de un sedan, ceea ce pt un suv este ceva.... Pentru o folosire preponderenta pe asfalt, si garda la sol de 182 pt diesel, eu zic ca aceasta masina e un candidat bun. Va trebui sa o vad si sa ma sui in ea; nu zic ca nu s-ar putea sa o exclud dupa ce o vad, dar nu ma pronunt pana nu o vad. Iar pe site la ei se zice ca ar fi cea mai spatioasa masina din clasa ei, dar, no, trebuia sa ma sui in ea.

gorrocs - ai dreptate cu ligile, dar am zis ca la un touareg imi iese cip la cum il vreau eu pe la 40.000. Daca as putea acuma sa ma mai intind putin, ar fi el alesul... dar momentan nu sti sigur daca voi reusi sa ajung la el, iar daca nu il pot lua cum il vreau eu, nu il iau. De exemplu un Touareg fara suspensie pneumatica eu nu il vad, face minuni si pe strada si in off-road. Variaza garda la sol de la 160 (sau 180) pana la 300, plus ca se adapteaza la stilul de mers, la conditiile de drum - sport, comfort, hmmm.

Santa fe am zis ca a cazut dupa ce i-am vazut interiorul. Nu e o masina rea, dar am o tara de pretentii. Exteriorul e reusit, dar cam atat, parerea mea.

Oricum pana in decembrie vreau sa imi fac alegerea - poate cu luna cadourilor vin si ceva reduceri :vaidecapulmeu:

Modificat de maxu
Link către comentariu

Maxu,

Touareg-ul meu a fost 44.000 cip,

are xenon, piele, scaune ele si incalzite, suspensie pneumatica, volan multi si motor de 3.0 TDI care este destul de vinjos.

Eu am facut un deal cu Autoworld din Cj:

am dat un allroad din 2003 la buy-back ca si avans pentru touareg.

Ideea este ca se poate negocia cu ei, daca vrei te pot ajuta.

Fata de prima lor oferta de 20.000 cip pentru Audi si 46.000 cip pentru Touareg adica 26.000 diferenta de platit pentru mine am negociat la 23.000 audi si 44.000 Touareg, adica 21.000 euro cip de platit diferenta.

Daca doresti alte informatii sau un drive test te astept sa ma contactezi.

Link către comentariu

Am fost cu 2.5 tdi.... sincer mi s-a parut extrem de lenta masina. Asa ca, daca va fi sa fie Touareg va fi si un motor mai mare.

Cand m-am suit in el la reprezentanta am zis ca-i numa bine ca incap in el - asa miculut cu e.... dar, dupa ce m-am plimbat putin cu el, mi-am dat seama ca-i ca o huiduma :D . Cel mai misto a fost cand pe un drum ultramodern de ala numa bun de testat Touaregu' si pe la mijlocu strazii imi face unu semn ca-i blocata strada de harnicutii muncitori. Si da-i si cata marsarieru, deh, era masina in panta si eu credeam ca nu intra in marsarier :D de merea tot in fata, in fine, vad totusi ca bine a intrat, am ridicat priviri multumitoare inspre cer, ca deh, puneau aia borduri cam pe la nivelul portierelor touaregului, si nu cred ca garda la sol mi-ar fi permis sa trec chiar peste alea. Si mai misto a fost cand am pus ditamai huiduma de-a latu drumului, si am vazut ca ocupa cam toata straduta, iar eu eram obisnuit ce ceva mai micut si cu senzori de parcare :) . Noroc cu altul care s-a prins si imi tot arata distanta pana la borduri, ca altfel acolo lasam masina.

P.S. Daca la un drive test de 15 min am avut atatea aventuri, ma gandesc ca de asa masina nu te desparti veci, la cate aventuri iti va oferi in viata de zi cu zi. :D

Link către comentariu

Pai daca nu te multumeste poti sa-i faci o remapare :). Asta ca sa nu mai dai bani in plus pe alt motor.

Link către comentariu

Pai daca nici la Tuareg nu vine "default" cu senzori de parcare, inseamna ca se zgircesc tare nemtii astia . Acum cine stie ce belele mai avea si masina aia. Ca astea de la reprezentante sint alergate bine si nu toata lumea stie sa schimbe vitezele corect si le bruscheaza bine.

Link către comentariu

Nu avea belele, era a unui prieten de-a unui prieten.... dar motorul respectiv am inteles ca ar fi cel de pe VW LT. Cu toate consecintele acestui lucru, singurul avantaj fiind fiabilitatea sa verificata in timp.

Link către comentariu

Santa Fe... o troaca. Exista masini frumoase in clasa asta cum ar fi Rav4 sau Freelander2 care apare in noiembrie sau chiar un X3 mai saracacios dar nu tigania de santa fe.

Tati, nu vorbi asa pana nu mergi cu una. S-ar putea sa te impresioneze placut...

Explica-mi si mie ce intelegi tu prin troaca. Sau tiganie ?

Pentru mine Opel AGILA e o troaca, Hyundai Athos e alta troaca, Lada Niva e tiganie desi am impresia ca in offroad le bate pe amandoua din titlul nostru .....

Modificat de godoroja
Link către comentariu

Lada Niva e tiganie desi am impresia ca in offroad le bate pe amandoua din titlul nostru .....

desi dupa juma de ora de mers cu asa ceva te ia durerea de cap de la zgomot, intr-adevar, e data dracului in offroad

PS: De ce crezi ca e tiganie ?

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Am citit si eu mesajele si pot spune ca am mers cu toate masinile comparate

TOUAREG 2.5TDI mi se pare nava spatiala, nici nu se poate compara cu RAV4 (care mie unul mi s-a parut foarte slab calitativ, mi-a placut mai mult YARIS-ul nou), iar SANTA FE arata bine pe dinafara in rest nu-mi place deloc.

Nashul meu are un R5 TDI full (fara navigatie), si merge impecabil, in plus i-a mai facut si CIP TUNING ( la ceky) si sustine el ca suta o face in sub 9 sec, cu conditia ca drumul sa fie mai dificil (piatra cubica, putin nisip,etc) ca sa traga toate rotile odata.

Eu as mai lua ceva in calcul si sincer eu ma gandesc serios sa achizitionez si anume un CR-V 2.2 CDTI-i care imi place mult mai mult decat RAV4 si SANTA FE, si parca e 24.900 CIP

Bafta, si spune-ne ce alegi

Link către comentariu

nu e mai tiganie, doar ca astfel de cuvinte nu ar trebui sa-si aiba locul aici. Nu e normal asa....

Link către comentariu

Bicolorul - CR-V e putin mai scump decat Rav 4, dar grija mare ca trebuie sa iasa modelul nou.... deja sunt poze cu el si in 4x4, si in alte reviste, si ar trebui sa apara la anul. Tot atunci parca o sa apara si Quashqai - de la Nissan, si altele.... cred ca mi-am ales momentul prost sa-mi schimb masina :scratch: .

Link către comentariu

Eu zic ca comparatia SUV DE LUX ( TOUAREG) si SUV CLASSIC ( RAV4, CRV, SANTAFE, SORENTO - asta am inteles ca e super masina ), e cam nelalocul ei. E ceva gen SONATA (masina de clasa mare cu pret mic) vs PASSAT ( masina la fel de clasa mare dar cu un pret mai sus )

Daca ai bani de TOUAREG, as zice sa ti-l iei; sa iei in calcul si un SH de afara si poate te incadrezi la un V6 TDI (ca se zice ca merita din plin) cu un nivel de dotare mai klumea, la bani mai putini decat un R5 TDI

Oricum succes, nu vreau sa te derutez, desi cred ca am facut-o. :D

Link către comentariu

Sorento - stiu, si mai ales acum cu noul motor, putine modificari, e ok. Dar.... si-a luat un prieten unu nou, i-a ajuns cu o zi inainte de revelionu trecut, si e cam nemultumit de aia care i-au vandut-o, care ii spun ca asa tre sa ii sune motorul, iar al lui suna ca un tractor la rece - altele, ca s-a interesat baiatul, nu fac asa.... Si lui ii vine sa-i omoare pe aia.

Link către comentariu

CR-V, apare la inceputul 2007 - aici

Nissan Qashqai apare prin 2008, poate mai repede -aici si aici

Peugeot trebuie sa apara - aici

Sa nu mai zic de Q5 si Tiguan... dar care apar in 2008.

Deci, se pare ca mi-am ales gresit momentul sa imi iau suv, toate sunt la capitolul schimb de generatii, in afara de rav4

Link către comentariu

sustine el ca suta o face in sub 9 sec, cu conditia ca drumul sa fie mai dificil (piatra cubica, putin nisip,etc) ca sa traga toate rotile odata.

Asta-i gogomania saptamanii, no offense.

Ontopic: eu as alege clar touareg, dar 3.0tdi... daca nu se poate... Rav4

Link către comentariu

Comparatia mi se pare ca fiind facuta intre doua extreme.Cel putin din punct de vedere financiar.

Daca ar fi sa aleg eu as face-o intre SSangyong (Rexton,pt tehnica Mercedes de sub capota), Nissan (Pathfinder, pt know how-ul Nissan in off-road) sau Touareg (pt ce s-a scris deja).In plus se afla in acelasi sector de buget.

Rav4, Santa Fe sunt niste SUV-uri usoare.

Trebuie sa stii exact ce vrei. Ceva solid si atunci platesti un ban mai greu.

Sau ceva mai subtire cu look de off-road si atunci economisesti niste bani (nu si in cazul RAV4).

Pana la urma oricare cumparare necesita un efort....dar cred ca pt una din cele din prima grupa vei fi mai multumit de banii care i-ai dat.

Link către comentariu

Sorento - stiu, si mai ales acum cu noul motor, putine modificari, e ok. Dar.... si-a luat un prieten unu nou, i-a ajuns cu o zi inainte de revelionu trecut, si e cam nemultumit de aia care i-au vandut-o, care ii spun ca asa tre sa ii sune motorul, iar al lui suna ca un tractor la rece - altele, ca s-a interesat baiatul, nu fac asa.... Si lui ii vine sa-i omoare pe aia.

Sunt niste aroganti cei de la MIT MOTORS, sper sa nu supar pe cineva, dar te trateaza ca dosul, desi JEEP-urile lor nu sunt tocmai ieftine

Am avut cumparat de la ei un PAJERO SPORT, cu probleme clare la motor (dupa jumate de an), imi ziceau ca nu e nimic anormal ca asa sunt masinile mai slabe; am ajuns pana la seful de service, dl.Vlaicu, a inceput sa-mi tina teoria chibritului de cand s-a infiintat motorul DIESEL, numai de problema mea nu-mi zicea nimic. Am fost la M CAR, care desi nu luasem masina de la ei, m-au rezolvat, era un senzor de caldura banal. Plus alte magarii, am cumparat-o CIP de PUTERE pentru 140CP, avea CIP de 130CP (POWER BOX), masina cica nu mai era in garantie, etc. etc. A trebuit sa o vand ca sa nu mai aud de ei.

Dar, asa se fac afaceri in tara asta.

SPER ca nu am fost prea mult OFF TOPIC, dar aveti grija pe unde mergeti

PS: Npul L200 nu este o optiune, sau este prea OFF ROAD? Am inteles ca au motoare bune acum, iar designul este ceva iesit din comun (mie imi place)

Modificat de BICOLORUL
Link către comentariu

Nu intra, mi trebuie Suv.

Vorbit azi la Toyota Cluj - aka PROFI AUTO..... Da au masina de drive test 2.2 diesel, rugat daca pot sa vin in weekend, ca deh, sunt de la provincie, dar in weekend e mai greu ca o foloseste sefu. Au zis ca ma suna in juma de ora sa-mi spuna daca pot sa ma duc sambata viitoare..... o sa incerc si la Mures sau Baia Mare.

P.S. Daca nu ar vrea sotia masina noua, ca sa scap de cei ce au "reprezentante" la noi, mi-as lua un allroad primul model..... :hainoroc:

P.S.2 Bine ca vor sa vanda masini si vor sa-si faca planul.

Modificat de maxu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!