Jump to content

Problema modul comfort


maumau
 Share

Postare recomandată

Sunt cam nou pe-aici,daca gresesc ceva, va rog sa ma corectati.

Problema e la o Fabia combi din 2003,motor 1,4 16 v,75 cp,cod motor BBY cu cutie automata,masina a fost inundata pina la nivelul geamurilor,pe linga alte chestii minore care nu functioneaza sau functioneaza deficitar,nu merge inchiderea centralizata si geamurile electrice.Mesterul care a inceput lucrarea i-a spus proprietarului sa aduca alt modul,omul a adus unul sh,bineinteles ca n-a mers si m-au chemat pe mine.Cu modulul original la scanare imi da un defect in modulul engine: data bus from powertrain;missing data from a/c controller.modulul 09-centr elect. e ok,modulul 46-centr.conv.(unde ar trebui sa vad geamurile si inchiderea), nu raspunde.Cu modulul sh adus de om motorul nu mai porneste,nu merg geamurile nici inchiderea,modulul 46-centr conv tot nu raspunde,iar la 19-CAN Gateway mi-a dat "modul incorectly coded" era codat cu 00012,l-am pus pe cel original ca sa vad codul,era 00015 zic ok fac recodarea,il pun pe cel sh,fac recodarea cu 00015(+00001 pt. cutie automata,+00002 pt abs,+00004 pt airbag,+00008 pt servodirectie asistata) si treaba ramine la fel de nasoala, adica motorul nu porneste(nici macar nu invirte electromotorul)geamurile si inchiderea nu merg,modulul 46-centr conv nu raspunde,singura diferenta e ca de la modulul engine a disparut eroarea cu missing data from a/c controller,a ramas cea cu "data bus from powertrain".Masina nu are climatronic, ci ac manual.Modulul 09-centr elect e codat cu 25610,nu cred ca are vreo legatura, la output test pe acest modul nu imi aprinde plafonierele,iar la secventa testarii pe "power supply relay terminal 30(j317)"nu aud releul(cred ca aici e buba cu plafonierele).

Gata, cred ca am spus destule,poate v-am si plictisit,eu nu m-am mai intilnit cu asa ceva,nu mai stiu ce sa-i fac.Astept pareri si sugestii de la cei cu experienta mai multa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hmm, complicata treaba. Cred ca o sa primesti mai multe raspunsuri daca iti muta cineva topicul intr-o arie generala, unde citesc mai multi.

O singura mentiune: chiar daca nu are climatronic, A/C-ul de Fabia este accesibil tot via modulului HVAC pentru ca are ceva senzorica si reglaje automate.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ok problema s-a rezolvat in felul urmator:mecanicul la care a fost masina nu stia(de fapt nici eu)ca modulul de ac si cel de comfort sint incluse separat in alta cutie decit cea in care sta 09-cent.elect.Am gasit cutia,s-a schimbat tot cu una sh si inchiderea merge,cred ca si geamurile o sa mearga dupa ce se schimba motorasele ca sint duse toate.Alta problema ar fi ca nu mai merge inchiderea din telecomanda,cred ca cheile nu mai recunosc noul modul,am verificat in 46-cent.conv. in measuring blocks,modulul nu receptioneaza semnalul telecomenzii.Daca stie cineva algoritmul de sincronizare a cheilor la acest model, il rog sa-mi raspunda.Mentionez ca am incercat in 2 moduri si N-A MERS:

1-tinut 1 buton apasat(am incercat cu toate pe rind) si in acelasi timp tinind apasat am inchis masina de la usa soferului tinind pe yala ca si cum as vrea sa inchid geamurile(am incercat si pe deschis cu toate butoanele pe rind)

2-apasat un buton de pe telecomanda si in timp de 1 minut de la apasare am pus contactul

ambele variante le stiu de la passat dar aici n-au mers

mii de multumiri lui bogMW si celor care-mi vor raspunde

daca vreunul dintre moderatori considera ca ar trebui sa deschid un topic nou pe tema telecomenzii il rog sa-mi spuna, sau daca ii e mai usor,s-o faca

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa poti reprograma telecomanda trebuie sa tii butonul inchis apasat si sa inchizi usa cu cheia in acelasi timp. Apoi dai drumul butonului de pe telecomanda si scoti cheia din usa. Vezi sa tii butonul de inchis si sa inchizi usa. Nu merge daca tii butonul de deschis si inchizi usa. Butonul trebuie tinut apasat tot timpul cat inchizi usa.

Sper sa-ti fie de folos. La mine a mers asa.

Modificat de cmircea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

citez din manulalul fabiei mele

"Sincronizarea cheilor:

Daca la actionarea tastei telecomenzii vehiculul nu se descuie, exista posibilitatea ca sa nu mai corespunda codul cheii cu al unitatii de comanda din vehicul. Aceasta se poate intampla cand tasta telecomenzii este actionata des in afara domeniului de actiune sau s'a schimbat bateria.

In acest caz, codul cheii trebuie resincronizat.Pentru a face aceasta, apasati orice buton al telecomenzii si descuiati usa cu cheia, facand aceasta intr-un minut."

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!