Jump to content

Skoda Octavia 1.8T 20v 4x4 Elegance

DORU_14

Postare recomandată

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DORU_14

82

• MOTANUL

11

• godoroja

8

• Ice_2k

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

doru parca erai linistit ma :) chiar in primul post pe pagina asta zici ca d-abia daca ii dai si tu...deci cum e? ii dai gusa sau nu? :) (a se citi gusha)

:)

boby, doru nu mai este baiatul ala linistit pe care il stiam cu totii, in curind il vedem in filmul "baietii rai" partea a 2-a capitolul curse, consum crescut de carburant, politia il urmareste, etc

LE: epilog, doru in drift cu octi 4 * 4

PS: si acum sa vorbim serios

doru, merci de info cu uleiul, azi la 6 merg sa -l schimb iar miine te astept cu un telefon sa ne sincronizam "agenda" in vederea servisarii DV ului; sa aduci si un aparat foto, poate facem si o mica sectiune "DIY";

PS2: aceeasi senzatie am avut-o si eu pe vremea cind foloseam mobil (5w50 am folosit si -l "papa" mai incet decit pe castrol 0w30 - castrol cu care masina venise din fabrica), masina consuma mai putin ulei

Link către comentariu

BBM, multam de ajutor.

Cat priveste aparatul foto, suntem gand la gand; ma pregateam sa-l iau sa pozez mainile unui artist. Pe maine, sa auzim numai de bine !

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Si eu atunci cand toata lumea mi-a recomandat castrol softec txt 5w40 ce fac? SI de la avia, si volksman la fel mi-au recomandat.

Link către comentariu
Doru, uleiul care il folosesti merge si la motorul de 1.6 MPI ?

Cati km are masina ta? In mod normal, orice ulei 5W40 ce respecta norma 502.00/505.00.

Jacku, tu poti schimba brandul...Valvoline, Mobil1 dar cu origine controlata sunt de preferat lui ARAL sau Castrol. Adica sa nu scrie pe bidon "made in EU", ci o tara anume.

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Intrucat 100.000km si 5 ani deja impliniti inseamna ceva, am decis sa schimb uleiul din cutia de viteze.

Au intrat 2,3l ulei, pret final (pt mine, ca angajat, cu discount service si manopera) 200 RON.

Uleiul vechi avea o culoare inchisa, de ulei uzat. Asadar nu e neaparat necesar sa respectati manualul Skoda care spune ca uleiul din CV este garantat 10 ani.

Recomand acest lucru celor cu masini ai caror km rulati au depasit cifra de 100.000 sau ca vechime, masina are peste 5 ani. Nu poate fi ceva rau, avand in vedere ca orice lichid / ulei isi pierde din proprietati odata cu uzura si cu trecerea timpului.

Link către comentariu

Intrucat vechile stergatoare si-au dat duhul dupa 1 an si jumatate, am achizitionat un set nou de Bosch AeroTwin A533S, de la Augsburg, pt 130RON. Acum isi fac din nou bine datoria !

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Astazi am schimbat lichidul de racire, operatie de service obligatorie la 5 ani vechime pt orice masina. Au intrat 3,5l...tip G12. Vasul de expansiune a fost spalat...intrucat senzorul imi dadea erori in diminetile reci, semn ca antigelul vechi era depreciat. Sau ca senzorul s-a oxidat putin. De vazut...daca trebuie sa schimb vasul de expansiune cu totul sau s-a rezolvat problema prin simpla inlocuire a lichidului.

Lichidul + manopera aferenta (montat/demontat scut metalic, spalat vas si umplere), desigur cu reducerile specifice unui angajat la Skoda au avut deviz final 67,5 RON.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ei bine, revin cu mentiunea ca senzorul tace malc. Deci numai antigelul depreciat il facea sa comenteze !

Link către comentariu

Tocmai ce-am achizitionat un set de 4 anvelope de iarna cu dimensiunea 205/50/R17, marca NAN KANG SV1.

Pretul este de 1180RON / 4 buc, garantie 3 ani !

Revin cu poze dupa ce schimb si jantele, intrucat am 2 seturi de jante aliaj 17" (al 2-lea va incalta masina de iarna, model Alluet typ 69).

Detalii despre anvelope aici:

http://www.tyretest.com/pkw_winterreifen/n...sv_1/index.html

Profilul aici:

http://www.preisvergleich.de/photo/showPho...3842/pid/175818

Link către comentariu

:lol:

Chiar sunt curios cum se comporta taiwanezele, asteptam impresii.

Ce latime au jantele pe care le vei folosi iarna? Eu a trebuit sa ma orientez spre 225/45 din cauza latimii prea mari a jantei (8J) iar cauciucul ar fi fost prea "intins".

Link către comentariu

Am mai condus si NANKANG 225/45/ZR17 dar erau de vara (bbm le-a vazut si a ramas impresionat de profil...)

Mi-au placut mult, f sigure la franare si viteza mare. Singurul inconvenient era zgomotul la rulare. Sa vedem cum se descurca cele de iarna.

Jantele actuale pe care le folosesc vara sunt 7J (cu anvelope 225/45), cele pe care le voi folosi pt iarna sunt 7.5J. Crezi ca nu voi putea potrivi 205/50/R17 pe jante cu 7.5J ? Eu trag sperante ca se potrivesc.

Modificat de DORU_14
Link către comentariu

Toni, multumesc de confirmare. Revin cu impresii si poze imediat ce le montez pe masina. :icon_thumright:

Link către comentariu

Credeam ca avem aceleasi jante. La mine tot pe 17 au 8J. :) :rolleyes:

Cred ca ai facut cea mai buna alegere (adica anvelope noi). Sa vedem cum se comporta in timp. Poate facem schimb de roti sa vedem care se comporta mai bine (ca tot sunt la fel si nu se prinde nimeni) :D

Link către comentariu

De acord, Silviu. Daca reusesc sa pun anvelopele pe jante si se potrivesc :) , schimbam rotile sa vedem cum le simtim pe zapada in fct de tipul anvelopei. :)

Link către comentariu

Din punct de vedere al rotii nu vor fi probleme - daca la mine aceeasi dimensiune a incaput pe 8J. Parca o idee banda de rulare e mai ingusta decat anvelopa la janta (adica am un trapez cu baza mare pe janta). Probabil pe 7.5 J vor fi dimensiuni identice (latime suprafata de rulare =latime la baza).

A scapat ceva in calculele mele - la mine sunt anvelope de vara :) ; Eu pot sa pun rotile tale de iarna - vice-versa nu e valabila :)

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Noile jante 17" si anvelopele iarna aferente sunt pe masina. Urmeaza un rodaj de 1000km...apoi va povestesc cum sunt de fapt noile incaltari !

janteanvelopeiarnawc0.png

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!