Jump to content

Skoda Octavia 1.8T 20v 4x4 Elegance

DORU_14

Postare recomandată

Alex, multumesc frumos atat pt ajutor si amabilitate, cat si pt aprecieri si urari! . :icon_thumright:

Link către comentariu
  • Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DORU_14

82

• MOTANUL

11

• godoroja

8

• Ice_2k

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cum design-ul jantelor 16" INTRA de la Skoda nu ma avantaja, caci dupa schimbarea sistemului franare atingeau etrierii fata, am fost nevoit sa le schimb cu jante 17" Aluett Typ69, identice cu ale Motanului. Anvelopele sunt Tyfoon 225/45/ZR17. Poza aici...

post-3423-1179225922_thumb.jpg

Link către comentariu
nadir@boosted.ro

Sa o stapanesti sanatos. si sa te bucuri in continuare de ea;)

daca mai tii mine ti-am zis ca vreau si eu 4x4 si iata ca l-am luat pana la urma ;)

nu stiam ce sa fie Skoda ca a ta Subaru sau S3 oricum imi doream ceva CU S litera magica ;))

Link către comentariu

Multumesc, Nadir. Imi amintesc de tine, m-ai sunat sa ma intrebi de Skoda 4x4 si Subaru, ori esti singurul care a facut asa o comparatie ! ;)

Link către comentariu

Cum te lasa omul nesupravegheat cum pierde pasul cu modificarile pe care le faci... :8: :)

Dar sa stii ca nu scapi pana nu pui o poza cu ansamblul - ca asa pe bucatele ai pus suficiente poze.

Link către comentariu

Cu noile roti ai facut un mare pas inainte! Felicitari! Masina arata foarte bine. :icon_thumright:

Link către comentariu

Multumesc pt aprecieri. Vor veni f curand si poze cu ansamblul.

Am deja ~1000 km, deci sambata am testat franele noi. Franari violente de la 180-200km/h pana la 100-120km/h pe A1 sau de la 50-60km/h la zero pe ultimii 20m la semafor. ESTE O DIFERENTA IMPORTANTA !!! Masina franeaza excelent. Sunt deosebit de incantat de acest lucru. Sentimentul de siguranta este omniprezent. :lol: :)

Link către comentariu

cum sunt anvelopele astea tyfoon. Am vazut ca sunt super ieftine.

Link către comentariu

Pretul lor in Franta este echivalentul ~ 300RON/buc. Aici se vand cu minim 400RON/buc. Dar sunt silentioase. Eu le-am luat cu tot cu jante...

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Am si eu o nedumerire : pe plasa aceea de la grila sport ce scrie ? Nu exista de cumparat grila sport si fara acea inscriptie, sau nu se poate da jos ?

Link către comentariu

Scrie Milotec, este din metal, culoare argintie, prinsa in 2 nituri de plasa, care este tot din metal. O gasesc frumoasa... exista grile cu inscriptionari ros-albastre la Milotec. eu unul nu o dau jos. ;)

Link către comentariu

Deja trecuse o perioada si nu v-am mai spus nimic de masina :banghead:

In prezent am schimbat si placutele frana de pe spate: vechile TRW-uri care scartaiau enervant au fost inlocuite cu FERODO PREMIER ! Nu va puteti imagina ce inseamna niste frane de calitate. Este incredibil ce forta de decelerare are masina in prezent!

In iulie urmeaza un set complet de amortizoare pe gaz, speciale pt modelul 4x4 cu pachet de drum greu. E si cazul !

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Asa cum am zis, am schimbat toate cele 4 amortizoare ale masinii cu unele noi - MONROE REFLEX - sunt pe gaz si special concepute pt drum greu. Le-am testat ieri la Vulcanii Noroiosi si la Manastirea Ciolanu si pot sa spun ca merita !

Pret amortizoare fata: 188RON/buc

spate: 208RON/buc

Pret manopera: 1,2 ore/buc x 4 buc, 80RON/ora.

P.S. Am cumparat si 2 anvelope Michelin Pilot Sport 225/45/ZR17 de vara...pt cel de-al 2-lea set jante pe 17 ale mele. Impresii dupa montaj...

Link către comentariu
  • 1 month later...

Tocmai m-am intors dintr-un mic concediu de odihna, de o saptamana. Am parcurs 1000km cu un consum mixt de 7,7%, adica A1(km29) - Bucuresti - Centura - A2 - Constanta - Mangalia si retur, plus drumurile de acolo spre 2 Mai, Venus, Jupiter, Neptun si Mamaia. Recunosc ca la ducere am mers de la 140km/h in sus iar pe ultimii 20km de A2 cu peste 200km/h, cu un varf de 240km/h, deh, era un Q7 3.0TDI care trebuia pus la respect. La intoarcere in schimb am motait la 85km/h pe CC tot drumul, am venit noaptea tarziu (am ajuns acasa la 2 dimineata), eram obosit si nu m-am grabit nici cand a trecut un Porsche pe langa mine. Ma gandeam sa-l tin 20-30km la peste 220km/h sa vad cata benzina are in rezervor dar eram prea adormit sa risc asa o joaca. :rolleyes:

In fine, am parcurs din 3 martie (data ultimei revizii) si pana in prezent 9200km, asa ca pt prima data in viata mea de sofer, in septembrie 2007, la doar 6 luni distanta, trebuie sa fac revizia anuala. :) In prezent masina are 98.000km si fuge parca mai tare pe masura ce inghite kilometri. Ultima mentiune: cu benzina EVO de la MOL parca are doua turbine, nu una. Ceea ce ma vad nevoit sa apreciez este fiabilitatea acestui model...acum ca vad mult mai multe de la Skoda. Cei care detineti masini din 2000-2004, tineti la ele ca merita. Numai bine !

Link către comentariu

Da' ceilalti ce-or avea sa nu tina la ele!... :P A mea nici nu a venit inca si io fac curse cu ea (prin capul meu) :frigbaitata:

Modificat de Daniel 57
Link către comentariu

Daniel, nu fac curse, dar mai alerg si eu nitel...si nu de unul singur :rolleyes:

Am verificat si consumul de pe BC. M-am fatait pe litoral, apoi am facut plinul ochi la pompa si acolo putina aritmetica. Mi-a iesit 8,3%, exact cat arata si pe BC ! M-am dumirit astfel ca indicatia electronica, in cazul meu, este corecta.

La ducere consumul mediu afisat a fost 8,8%, la intoarcere 6,2%. De unde se vede ca media finala dus-intors este reala.

Link către comentariu

Consumul de pe BC coincide cu cel real in anumite conditii. Sunt convins ca pot sa conduc o masina sa arate pe BC 3.8 si sa consume mai mult si vice-versa (sa arate 5-6% dar in realitate sa consume mai putin).

La regim de turatie normal 2000-3000 se apropie mult de real; alta conditie ar fi sa nu fie masina in rodaj sau in primii 10.000 km.

Link către comentariu
La regim de turatie normal 2000-3000 se apropie mult de real.

Aici m-am incadrat si eu in mare in testul realizat in judetul Constanta. ;)

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Multumesc. Chiar ma bucur ca stau departe de probleme. Ehe, ce bine sa ai o prichindica ca a ta. La mine merge deja la gradinita. :salut:

Link către comentariu

Pt cei interesati, iata uleiul motor pe care il folosesc deja de 11.000km si de 2 revizii incoace:

http://www.mobil1.com/USA-English/MotorOil...il_1_0W-40.aspx

Constatari: consum ulei mai redus (in 10.000km in care am mers cu talpa la greu nu mi s-a aprins lampa galbena, nivelul a scaut la jumatate pe joja, in timp ce cu vechiul ulei ARAL 5W40 am completat in 2 randuri insumat 1l si tot in 10.000km, cu lampa galbena aprinsa!) si o mai mare silentiozitate a motorului in ture si la relanti.

Modificat de DORU_14
Link către comentariu
(in 10.000km in care am mers cu talpa la greu nu mi s-a aprins lampa galbena,

doru parca erai linistit ma :) chiar in primul post pe pagina asta zici ca d-abia daca ii dai si tu...deci cum e? ii dai gusa sau nu? :( (a se citi gusha)

Modificat de zGb
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!