Jump to content

Golf 4 motor 1.4

CLAUDIUF
 Share

Postare recomandată

Salut, sunt nou pe aici si as vrea sa stiu daca poate cineva sa imi ofere info despre G4 motor 1.4 2001. Tocmai mi-am achizitionat unul si personal sunt multumit de cum merge insa as vrea sa stiu ce pb pot aprea sau ceva info despre acest tip de G4.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CLAUDIUF

20

• istef

5

• aditzzza

5

• rvacaru

4

Top Posters In This Topic

salut, si bine ai venit printtre noi... ce sa zic pana acum sunt multumit de masina mea, detalii ai in semnatura... Golfuletul il am din ianuarie... si de atunci nu i-am bagat decat benzina! :D

Link către comentariu

salut si multumesc

Din cate am vazut ca si motorizare si an e acelasi model , cu exceptia geamurilor electrice pe care nu le am dar am inteles ca se pot pune.

eu merg cu ea de 1 saptamana si pana acum sunt chiar incantat.Km la bord(reali - masina am luat-o de la o batrana din germania care mai mult a tinut-o in garaj ) 32.000 si motorul se simte ca nu e obosit.

Ce ma cam nemultumeste e consumul in oras, computerul de bord arata niste valori halucinante la un moment dat(consumul instant) dar media e undeva pe la 8%.

Ai avut ceva probleme cu a ta pana acum

Link către comentariu

Stai linistit, cu un motor mic pe o masina mare, 10 la suta in oras nu e halucinant deloc. Sa ai urechile ciulite dupa rola intinzatoare de la motorul tau. Uneori mai crapa si e jale.

Link către comentariu

inteleg ca se poate duce(rola) si inainte de 60k cand teoretic (cf cartii tehnice)trebuie schimbata?.

Link către comentariu

Da. Se poate. La 30k, la 60k...fiecare cu norocul ei.

Nu vreau sa te sperii, dar e o problemutza nasoala (prezenta si la Fabiile 1.4 16V). Citeste pe skodacommunity.de (pentru Golf nu am un site la indemana, dar daca vrei, caut si iti arat)

Link către comentariu

Schimba-i distributia sa nu-ti faci probleme in cazul in care nu a fost schimbata de curind.

La mine rola intinzatoare era facuta praf. Consum oras variaza f mult (7%-12%)in functie de trafic,AC,stil de condus,etc. Consumul in afara intre(5.3%-6.4%).

Totusi uneori mi se pare cam lenesa iar daca mai urci si 2-3 persoane si pui si AC in oras e crima. Singur la volan e destul de fasneata. Nu e masina sa intri in situatii limita cu ea. Te duce si te aduce.

Am auzit ca si sonda lambda se strica destul de des. Eu am schimbat una acum 5 luni si sper sa nu mai fie probleme curind cu ea.

In general sunt multumit de masinuta. :(

Link către comentariu

Nou si eu, de curand un G4 1.4 16v coupe(din noiembrie 2005), fara probleme pana acum 1 luna, mai nou imi oscileaza turometrul intre 800 si 600 de ture, nu am ajuns inca la mecanic cu ea dar trebuie sa fac revizia si sper sa rezolv si mica problema

in rest foarte multumit :)

Modificat de cristake
Link către comentariu

Severineanu2003

Buna ziua la toata lumea.

Am si eu o problema, daca ma putretzi ajuta

Am un VW Golf Iv 1,4 AXP 16 V din 2001.

Si am avut acum 2 ierni o problema care a devenit din ce in ce mai grava.

Din cauza epuratorului de ulei , care a prins ghiata nu a mai ajuns ulei sus in capacul de la axele cu came ce apasa pe tacheti si s-a blocat unul dintre ei., normal cu repercusiuni asupra capacului din aluminiu.

Am bucsat capacul si a fost ok pana ce a inceput sa faca un zgomot din ce in ce mai ciudat.

Si acum am fost si am luat un capac cu tot cu axe la mana a II-a de pe un motor si am schimbat si tachetii hidraulici si merge de parca ar fi pe motorina (as vrea eu).

Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi raman recunoscator, ca sincer la cat am bagat in ea mai bine imi luam una pe motorina (aprox 700 Euro pana acum).

Daca ar putea cineva sa imi spuna de unde sa iau si o chiulasa ok ar fi super.

Ca mai jos de ea nu ma duc (in motor).

Mersi mult de tot

La o buna auzire

Ai deschis deja un topic nou pentru problema asta. Te rog sa nu mai postezi acelasi lucru in mai multe locuri.

Modificat de Ice_2k
Link către comentariu

Salut din nou

Revin cu cateva intrebari:

Cand pun frana se aude un zgomot similar cu cel facut de placutele uzate, insa martorul de la bord nu se aprinde. Am dat jos rotile , am dat jos placutele si sunt ok insa zgomotul a ramas.Cei de la service mi-au spus ca pot fi 2 cauze :1. am placute cu insertie metalica(ceea ce e adevarat) si 2. dupa cum arata discurile(neuzate dar oxidate masina a stat mult pe dreapta si e posibil sa faca zgomot din aceasta cauza)

Intrebarea mea este daca ma pot baza pe una din aceste variante sau mai trebuie sapat la problema.

Alta intrebare : de la colegii de pe forum am desprins ideea ca motorul de 1.4 poate avea probleme la temperaturi scazute, nu prea am inteles cauza, dar ce e de facut?si poate ceva costuri pentru rezolvare pb?

multumesc

Link către comentariu

pai sunet de placute...nu doar placutele pot fi cauza sunetului, pot fi si discurile ovalizate (se intampla frecvent daca masina sta mult si nu e folosita si dupa e folosita frana intens)

de obicei la fanari bruste la viteze peste 140 daca iti tremura volanul sau se aude un " tu tu tu tu tu" cu o frecventa direct proportionala cu viteza si daca spui ca placutele sunt inca bune, cum am spus pot fi discurile.

acum depinde si ce gigi mecanicul ti-a spus ca sunt bune placutele..un ex concret la mine cand m-am dus sa fac o verificare la masina mi s-a spus: " stai linistit cel putin inca 2000 de km faci cu placutele astea sunt inca bune" (poate pt el ca e sofer de dacie si nu ajunge la mai mult de 120) si dupa 300 km la 180/h mi s-a apins in bord martorul de la frane..se consumasera pana la senzor.

senzor e doar pe partea stanga in fata, celelalte 3 roti nu au si la mine placutele cu senzor erau cel mai putin consumate, adica placutele de pe dreapta fata erau si mai varza.

daca tot m-am apucat de schimbat le-am schimbat toate 8 pe fata made in germany pe spate am gasit made in italy(made in italy sunt f proaste si scartaitoare)

Link către comentariu

nu tremura, nu face tu tu tu

doar zgomot de frecare . e drept ca am desfacut doar rotile de pe stanga, am presupus ca daca stanga e ok nici dreapta nu are pb .La cele din dreapta nu m-am uitat.

Cum verific daca discurile sunt ovalizate.

multumesc

CLAUDIUF, te rog sa nu mai dai quote la postul imediat anterior.

Link către comentariu

pai o sa te rog sa verifici si pe dreapta placutele

tot la un mecanic te duci sa vada daca sunt ovalizate(eu am intrebat de multe ori sa imi arate unde vad ei ca sunt ovalizate si ce trebuie sa vad si eu, am primit explicatii sumare si nu am inteles niciodata)oricum explicatie e ca se deformeaza si incep sa bata in stanga si in dreapta in placute si atunci astea se consuma inegal si se aud tot felul de sunete de parca mai e putin si "se rup rotile"

Link către comentariu

ok

multumesc pentru tot

de ce alte pb te-ai mai lovit la masina, eu de abia am luat-o asa ca nu prea stiu la ce sa ma astept.

multumit de golf in general?

CLAUDIUF, te rog sa nu mai dai quote la postul imediat anterior.

Link către comentariu

pai eu am cumparat-o in aprilie pe 10 din Germania si m-a ajuns cu totul 7400euro avea 143k km cu carte service totul in regula si pana acum am facut cun schimb ulei si filtre, toate placutele de franaa, 3 becuri pe spate, s-a desfacut un inel de la intercooler(rezolvat in 10 min), schimbat debitmetru aer (gasit unu la 2 mil Bosh), si indreptat portiera ca a intrat una in mine si pt ca sunt din constanta in buc nu am drepturi.

asta e tot ca am bagat in masina si acum are 157k km.

Link către comentariu

pai in afara de debitmetru si becuri restul nu sunt pb generate de masina

7400 ai dat?inclusiv vama?

pe mine m-a ajuns 8200 cu tot cu cheltuielile de drum si vama.de acolo am luat-o la 6600 iar pe bord avea 34000km cica reali masina am luat-o de la o batrana care o folosea cand si cand.

Am stat si eu in Bucuresti aproape 3 ani si te cred.E infernal acolo desi pe alocuri pot spune ca sunt mai civilizati insa doar de nevoie pentru ca altfel nu ai putea sa circuli.

Link către comentariu

Stie cineva ceva despre 'chip tuning' pentru motor 1.4 benzina 75cp?ce inseamna, cum si unde se poate face?

Link către comentariu

Da, stim....si nu merita.Totusi sunt membri pe forum care pot face asa ceva.Te rog cauta cu search ca s-a mai discutat f mult pe aceasta tema...

Link către comentariu

ok, multumesc, nu mai caut, daca nu merita m-am linistit

Link către comentariu

si eu am motorul asta. in 2 ani am facut 35.000 de km si pe langa uleiuri (curelele erau schimbate recent) am schimbat doar sonda lambda de diagnoza si 2 bucse pe spate. acum urmeaza sa schimb senzorul de acceleratie laterala de la ESP.

aaa, am mai schimbat cate ceva cand am facut o tumba cu ea peste o bordura dar aia nu a fost din vina ei :D

cosumul e cam 8,5 in oras vara si 9,5 iarna. in afara 5,5 la mers constant cu 110 si 7,5 la 160. :D

la alte masini ce le-am avut cu siguranta consumul nu era asa mult influentat de viteza.

Link către comentariu

Pentru genul asta de motor ai idee cam la cat se schimba cureaua si rolele la distributie?Eu ma 38 k la bord si ma gandesc daca e cazul sa o schimb?

Un manual pentru modelul asta?

Link către comentariu

Stie cineva in Iasi un service ok pt VW in afara de reprezentanta pe care ii cam cunosc si nu am nici un fel de incredere in ei.

Link către comentariu

Vad ca s-a format un haos pe acest topic. Va rog asa:

- problemele despre franare sa se discute pe topic-uri dedicate acestei probleme (exista nenumarate pe aria Golf 4)

- problemele despre chip tuning de asemenea pe topicurile dedicate in aria ICE & Security

- problemele despre service-uri le discutam pe aria despre Dealeri si Service-uri

Aici va rog sa discutam doar probleme si pareri despre motorul de 1.4 si tot ce este legat de motor.

Referitor la service in Iasi iti recomand Open Service (dealer Skoda) dar mai multe detalii discutam pe topicul Servicuri in Iasi.

Link către comentariu

Daca e vorba de mers pe autostrada sunt de acord cu consumul de 7.5-8% la viteze de peste 150.

Personal pe drumul din Germania pana in Ro cam la fel s-a intamplat. Cat priveste uleiul nu ma sesizat nici un consum si am verificat in Augsburg la plecare si in iasi cand am ajuns.Pe joja nivelul a ramas constant.Ma mira ce spui tu cu acel consum de 4-600ml la mie. viteza cu care am circulat de acolo pana aici a fost cel putin 140(autostrada).

Pt lautrec:

vad ca ai acelasi model de golf, spune-mi te rog daca stii la modelul asta de motor cand e recomndata schimbarea distributiei?Tu ai facut-o vreodata?In ce a constat?Si revizia la cati km o faci(ulei-filtre).Conform cartii de srvice pe care o am ultima revizie a fost la 33 k km, acum am 38k km.

multumesc

Link către comentariu

Salut ClaudiuF

istef are dreptate cu isteria pe acest topic poti gasi toate informatiile daca le cauti pe forum.

Hai sa iti zic si eu cateva totusi:

- distributia se schimba la 90k recomandat eu am schimbat-o la 100k si piesele costa la Porsche Romania 14 mil, insa le gasesti si mai ieftin

- filtrele e bine sa le schimbi in intrvalul 10-15k, pentru ca avem benzina foarte proasta (ma refer aici la cel de benzina si de aer)

Cat despre probleme singura careia nu i am dat inca de cap este variatia turatie cu oprire a motorului atunci cand franez si este scoasa din viteza (am masina in service si revin cu detalii despre rezolvarea problemei).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!