Jump to content

nu pot spala parbrizu !


armando
 Share

Postare recomandată

de la un timp....trebuia sa trag mai tare de maneta sa sprituiasca...la inceput sprituia incet pe urma tot mai tare....la un moment dat trag de maneta ...nimik...trag mai tare....incepe sa sprituiasca....si....SA IESE FUM DE LA BLOCU DE LUMINI....il desfac...ma uit...nu prea avea de unde sas iese fum....il pun la loc...dar nu strang suruburile ....merge perfect...adica nah....daca strang suruburile...nu mai mere...

..iar desfac...ma uit din nou...totul face contact cum trebuie....acum nu mai sprituie nicicum,....si se aude un tacanit jos la sigurante....ca si releul de avarii cand e pus...

la un moment dat tot am inceput sa ma joc cu maneta l...ca ii mai prindeam pozitie in care sa mearga./.....si nimik....si nu mai scapam de tzacanit... parca aveam puse avariile...dar tzacanea mult mai rar si neregulat...

SI PARBRIZUL E JEGOSSSS....si [prin timisoara nu mai sunt boschetari in intersectie care sa ti l spele fortzat sau nefortzat :cheers: :D :cheers:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am ceva probleme pe acolo si nu ii dau de cap... mie imi mai scotea fum din contact, cand dadeam la cheie iesea asa un firicel de fum pe langa volan :D. am demontat totul si nu m-i sa parut nimic in neregula. de atunci nu mai am vazut fum. dar. din cand in cand cand semnalizez stanga nu face contactul prea bine, adica nu se mai aude cum trebuie, caraie asa repede si si beculetul verde din bord clipeste foarte repede. semnalizatoarele nici nu stiu daca se aprind cand face asa... si a doaua problema la stergatoare, viteza 1 merge, iar cand ridic spre viteza 2 se opresc acolo unde sunt.....in loc sa starga mai repede se opresc de tot...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu acuma o sa incerc sa schimb blocu de lumini...sa vad daca are vreun efect....

pftiuuu...golfurile astea....niciodata nu te plictisesti...numa la volan si la benzinarie... :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Blocul ala care include maneta de semnal si maneta de stergatoare + daca e cazul butonul de control MFA are o multitudine de cleme mici de contact si arculete de actionare care ar fi bine sa le verificati daca au urme de uzura sau oxidare lamelele de contact si daca toate arculetele sunt in stare buna si la locul lor. Nu e neaparat sa cumparati un bloc nou numai ca atunci cand il bibiliti pe cel suferind trb sa aveti f mare grija .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu l-am luat fumos in casa si l-am am curatat lamelele cu o solutie speciale pentru curatarea circuitelor, etc., mai sensibile... in fine, dupa montare nu mai am viteza a 2-a la stergator... tot trebuie sa mai desfac odata sa vad, ca deocamdata nu ma deranjeaza, dar cine stie cand am nevoie de viteza mare de stergere si nu merge...

si apropo de titlul topicului, eu nu pot spala luneta! adica reglez gaurica aia de pe hayon sa stropeasca pe geam, merge perfect, pana cand deschid si inchid prima oara portbagajul. dupaia iar stropeste aiurea, peste masina... nu stiti cum as putea sa intepenesc cumva chestia aia care sprituieste sa nu se mai deregleze asa usor?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

. dar. din cand in cand cand semnalizez stanga nu face contactul prea bine, adica nu se mai aude cum trebuie, caraie asa repede si si beculetul verde din bord clipeste foarte repede. semnalizatoarele nici nu stiu daca se aprind cand face asa...

am avut aceeasi problema la passat / poate sa fie bec ars sau in cazul al doilea(si al meu) un piciorus de la un bloc(soclu) de lumini din spate (!) era ars/oxidat...am pus un soclu nou si nu mai face fitze semnalizarea.

P.S. degeaba am curatzat bine ca problema reaparea dupa maxim o zi/la mine solutia a fost sa schimb soclul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca l-ai desfacut curata-l si ar tbsa mearga.

daca nu merge inseamna ca ai avut un consum mare si a topit ceva acolo

si arculetul nu mai poate apasa bine lamela.

despre stropitor -schimba-l sau schimba garnitura de pe caroserie!

daca la soc se misca e garnitura.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am curatat totul...de facut contact face....dar nu se intampla nimik....dar daca buzar maneta...si insist asupra faptului incepe un tacanit....un releu....ca la semnalizatoare....dar mult mai neregulat...tacane cand ii arde lui si cat.....aprox 2-3 min....si pe urma se calmeaza...daca incerc sa spal parbrizu din nou........

intrebare: stie careva care ar putea fi releul cu buba ???? :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 months later...

La mine se manifesta la fel.... fum din bord... Am inlocuit maneta, am schimbat releul...degeaba. Apoi am schimbat motorasul de la rezervorul de apa cu unul nou (se potrivesc cele de dacie aprox 35RON, de preferat sa nu cumperi din dezmembrari) si am curatat din nou contactele de la maneta si merge ok

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mersi fain. io oricum am vandut masina.... am sa ii zic la tip ca io m-am scapat de bataia asta de cap :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am mari probleme cu viteza stergatoarelor....merg infernal de incet...o cursa intreaga poate dura de la 10-15 secunde pana la 2-3 minute....cateodata nu functioneaza deloc si isi revin cand au kef....motorasul de la stergatoare a fost scos pt ca se arsese(cel putin asa a zis un electrician care l-a si rebobinat....) deci nu se pune problema de mizerie prin el sau alte kestii deastea...poate nijte rotitze zimtzate din plastic uzate sau ceva de genul asta ....stie cineva despre ce poate fi vorba sau cat costa unul nou sau daca are cineva unul dee vanzare....sau apropo: stie cineva un site cu piese auto noi la care poti vedea preturile online asa cum au cei de la piese auto de unde faci comanda?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ia unu de la schrott. poa sa tina mult mai mult decat ala nou...si nu cred ca o fi chiar ieftin sa l iei din magazin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

poate o sa radeti de mine da mie nu imi ajunge tzashu ala prin doar 2 gaurici din fata de la parbriz (la golf 1 e doar unu situat la mijloc, cu doua iesiri) , daca mai fac niste ramificatii si mai adaug 2 chestii de alea mici (una in stanga -una in dreapta de principal ) o sa afecteze presiunea din pompa sau... ? ce parere aveti? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu un fir foarte subtire si cu un bidon de apa plin la sistemul de sters parbrizul si inarmat cu putina rabdare vei reusi.Astfel cineva da comanda de stergere a parbrizului iar tu cureti cu sirmulita capatul orificiului sa scoata un debit constant.Nu largi ca-ti curge prea mult si nu te a ajuta.Eu am facut operatia asta de citeva ori cu mecanicul meu si acum nu am probleme merge permanent in orice conditii.Cind am fost la dezmembrari am cautat si o duza de plastic de rezerva.

Deci nu fa si alte gauri ca nu rezorvi problema parerea mea ci curata sistemul.Foloseste lichid de iarna permanent fiindca are mai mult alcool in el si curata parbrizul mai bine.Success :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

armando

spune la clientul tau sa scchimbe maneta stergatorului de parbriz ca de acolo e baiu ,releul pe care il auzeai era de la temporizatorul stergatorului ,fiind electronic ii ajunge 2v ca sa clantane cand dai sprit.

horry bv

la tine tre sa schimbi partea electrica a contactului cu chei (max 50 lei),apoi tre sa schimbi maneta de semnalizare,lumini sau daca te tine cureaua iti zic ce fire sa legi din cele de pozitie,stii ca este cu comenzi duble blocul tau de lumini ,ai inca o pozitie in care vine 12 v dupa ce scoti cheia din contact pt a da lumina de stationare pe stanga sau dreapta ,ei tu poti folosi acest circuit pt semnalizare :rolleyes: .treapta a doua a stergatorului poate fi din intrerupator sau din motoras(se poate verifica cu un bec de control in mufa motorasului .

johnjamesjohn

daca ai schimbat al doilea motoras ,inseamna ca la tine e problema unul din cei doi cuzineti care tin bratele stergatoarelor ,e blocat. eu zic sa dai jos parghiile si sa misti acele brate ...osa vezi tu singur care e baiu :)

Modificat de vioelectric
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si la mine sa bulit pompa care arunca lichid pentru a sterge parbrizul, deci la service cu ea...nu mai am rabdare sa ma uit ce anume e defect. :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salut! Am ungolf2 din 90 si mi s-au stins luminile in timpul mersului!!!!!!!!! stie cineva sa-mi spuna si mie un posibil motiv?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Verifica tobloul de sigurante. Sigur ai un arsa.Probabil ai avut multi consumatori, sau contactele pentru siguranta sau slabit.

bafta

johnamesjohn a scris : eu am mari probleme cu viteza stergatoarelor....merg infernal de incet...

Ceva de genul asta am patit si eu. Pot fii doua cauze:

1. este aproape gripat unul din axul care misca stergatorul

2. nu ai tensiune(prea slaba) . Verifica alternatorul dar si cablul de la alternator la baterie.

Eu am un motoras cu tot cu tije si ti-l pot da, dar verifica intai ce ti-am spus.

Sa ne spui cum ai rezolvat.

Bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Mi-am luat recent un golf 2, si am si eu o interbare legata de stergatoare:

Stergatoarele din fata au temporizator, ca cel din spate, si daca da, cum se activeaza acesta? In ce parte trebuie data maneta de la stergatoare? Si ca tot veni vorba de stergatorul din spate... cum il pornesc? dar mai ales cum il opresc? Ca de pornit am reusit, dar de oprit... pana nu dau de maneta aia in toate directiile nu se opreste. Dar sunt sigur ca e o directie anume in care trebuie data maneta aceea, nu asa la plesneala :tomato:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pentru stergatoarele fata temporizarea se porneste cand dai maneta in jos iar stergatorul spate porneste (direct pe temporizare) cand apesi pe maneta o data si se opreste dupa ce apesi a 2-a oara.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Aveti idee de la ce poate sa se arda siguranta de la stergatoare cand actionez motorasul?mentionez ca stergatoarele functioneaza,dar nu pot spala parbrizul ca-mi arde siguranta in momentul actionarii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ca sa mearga stergaturul spate pe viteza rapida, trebuie sa treci in prima faza stergatorul pe prima treapta de stergere a parbrizului fata apoi apesi pe maneta si porneste si stergatorul spate pe viteza mai mare.Il opresti asa cum l-ai pornit.

daca se arde siguranta, este din cauza ca ai scurt undeva.Trebuie sa ai rabdare si sa verifici unde poate fi scurtul.Pentru inceput decupleaza bornele motoraselor si porneste stergatoarele daca apare scurt este doar de la fire.Ca sa nu arzi mereu sigurantele pune in locul ei un bec.Cind se aprinde ai scurt.Daca ai schimbat portiera de la porbagaj poate fi de la imbinarile firelor.

Succes...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aveti idee de la ce poate sa se arda siguranta de la stergatoare cand actionez motorasul?mentionez ca stergatoarele functioneaza,dar nu pot spala parbrizul ca-mi arde siguranta in momentul actionarii!

Vre-un scurt ceva. Verifica mufa de la motoras.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...

cind stropesc pe parbriz curge si pe luneta

este de la maneta de comanda stergatoare ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!