Jump to content

Probleme motor si frana


vldc
 Share

Postare recomandată

Buna ziua,

Am o problema cu motorul din semnatura in sensul ca atunci cand sta la relanti se simte destul de des o vibratie in toata masina ca si cum s-ar intrerupe. Acul turometrului nu se misca deloc atunci cand are loc aceasta vibratie . Problema aceasta nu am intalnit-o atunci cand accelerez, chiar si putin de tot . Nu conteaza daca motorul este cald sau rece, aceste mici intreruperi se produc. Benzina pe care o folosesc in mod regulat este de 95 de la Petrom (nu stiu exact cum se cheama). Este un comportament normal acesta ?

O alta problema pe care o am este pedala de frana care pur si simplu scapa atunci cand o tin apasata. Nu se intampla des dar este enervant sa simti cum devine moale ca si cum ar scapa lichid sau ar avea aer pe circuit. Am intrebat la service daca este normal comportamentul acesta si mi s-a spus ca asa fac toate. Chiar este normal sau am eu o problema ?

Mentionez ca masina nu are decat 9000 de km iar schimbul de ulei l-am facut la 7500 cu Castrol TXT Softec (nu mai tin minte exact dar cred ca este 5W40 , oricum este uleiul dat de dealer).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este normal sa faca asa la relanti, mai tine putin si de calitatea benzinei dar in mica masura.

O sa vezi ca s-a discutat chestiunea pe aici si concluzia este unanima: asa trebuie sa faca. E ceva ce tine destul de mult de modul in care functioneaza sistemul care controleaza noxele.

Chestia cu frana e aiurea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De tremurat la relanti mai tremura parca uneori si la mine, insa chestia cu frana e destul de ciudata...eu unul nu am patit asta niciodata, si sper nici sa nu patesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Confirm si eu tremuratul usor la relanti la motorizarea 1.4 100cp care a echipat fosta mea masina. Totul este legat de calitatea benzinei si cantitatea de noxe, deci este normal, avand in vedere conditiile din Romania.

Despre problema cu frana ma voi interesa si eu la colegii mei de la service si revin cu un raspuns in cel mult 2 zile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mi-e nu mi-a tremurat niciodata la relantiu,are acum 40.oookm fabia si merge perfect ,poate sa fie si benzina eu bag numai de la mol tempo plus de 95,incearca sa bagi si tu de la mol,eu imi curatam singur clapeta de la aceleratie cu spray special si apoi o si reglam cu vag comul ,daca ai bagat benzina proasta si avea si apa ar fi bine sa te uiti si la filtru de benzina.cu frana nu e deloc normal ce se intampla,pedala in ce sens scapa ?simti ca pierde presiune ?franele tin la o apasare ferma si constanta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Benzina am pus numai de la OMV si Petrom.O sa incerc sa alimentez si de la MOL sa vad cum se comporta. Filtrul de benzina nu stiu unde este asa ca o indicatie ar fi binevenita.

Legat de frana , problema se manifesta in modul urmator : urc o panta , ajung in varf si opresc la stop, tin pedala de frana apasata pana se face verde, cateodata (in timp ce pedala este apasata) aceasta pur si simplu devine moale, cade cativa cm (nu pot sa spun exact cat) si apoi devine din nou tare (pedala este in continuare apasata). Totusi masina nu se misca deloc sau cel putin eu nu am simtit lucrul acesta , pare ca ramane franata in acea perioada de 1-2 secunde pana pedala devine din nou tare. Senzatia este ca pierde presiune pentru cateva momente. La o apasare ferma franele tin desi nu am senzatia de franare brusca dar din ce am citit pe forum la Fabia franele sunt mai moi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Interesant.

Presupun totusi ca atunci cand pedala se apasa, de fapt nu pierzi presiune ci pur si simplu creste asistarea ceea ce inseamna ca la acceasi fortza de apasare vacuumul suplimentar te ajuta sa infigi pedala mai tare. Poate problema trebuie cautata pe instalatia de vacuum: pompa, furtune, membrana de la servofrana.

Modificat de BogMW
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!