Jump to content

Difuzoare Golf3/Vento

tune
 Share

Postare recomandată

Nu inteleg intrebarea. Adica ma intrebi cum a facut neamtu` lacasul pentru difuzor si cum am inlocuit un difuzor, desfacand 4 suruburi ?

Ideea e urmatoarea: difuzorul nu face atat de mult diferenta la golf 3 cat face incinta. Doua jafuri de difuzoare Pioneer puse in usi suna horror, dar in panourile din spate (masina mea e in 2 usi) suna extrem de bine fata de cum suna pe fata. Asta din cauza ca usile sunt foarte prost gandite din punct de vedere al sunetului. Am in plan sa rezolv problema asta cu niste modificari (inele mdf, insonorizare si niste difuzoare decente, nu de top), dar asta dupa ce vor mai urca temperaturile pe plus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DEY_tm

53

• taz21

52

• phun

42

• sonnic53

35

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu inteleg intrebarea. Adica ma intrebi cum a facut neamtu` lacasul pentru difuzor si cum am inlocuit un difuzor, desfacand 4 suruburi ?

m-am gandit ca poate ai prins altfel difuzoarele in usile fata ... adica daca le-ai prins direct pe scheletul metalic sau ceva de genul ... in fine o sa fac comanda de difuzoarele astea dupa revelion si o sa revin cu pareri despre cum suna dupa ce le montez.

Link către comentariu

Pai chiar asta vreau pe viitor, sa le prind de scheletul metalic, pentru ca imi vibreaza fata usii cand dau mai tare. Fata de usa include si rama de plastic de care se prinde difuzorul, la asta ma refeream.Practic tot panoul ala e "fata de usa" si orice difuzor ai pune, oricat de grozav, o sa sune prost (asta pentru cine are idee cat de cat ce inseamna sa sune bine).

Link către comentariu

si sa inteleg ca insonorizarea portierei n-ar rezolva problema asta ? (scuze intrebarile dar sunt cam novice in domeniul asta)

Link către comentariu

Tocmai, ca ar fi de mare folos, pe langa faptul ca difuzorul ar fi prins prin inele de mdf de tabla si nu de plastic....

Link către comentariu

Va salut.

Eu inca sunt pe sistemul audio original al masinii.Si m-am hotarat sa ma modernizez si eu cat de curand.

Nu am mai facut o sonorizare auto pana acum si nu sunt adeptul basilor in portbagaj,dar stiu sa apreciez un sunet bun.

La mine in masina in 90% din timp rasuna muzica anilor 80,dar din cand in cand si cateva genuri de "bubuiala".

Asa ca ma gandeam sa-mi iau un cd-player (ceva de calitate) si sa-l combin cu niste difuzoare noi atat in usile din fata cat si din spate (sa gasesc si pe cineva sa la modifice sa nu mai strice sunetul),sa le pastrez pe cele din bord ale masinii (mi se par super ok) si sa mai pun o pereche de ovale in spate.Ce ziceti?

Link către comentariu

fratilor nu stiti unde se poate gasi un astfel de adaptor cum am pus in poza(sageata din stanga)? macar un cod ceva

post-65013-0-06205300-1294404028_thumb.j

Modificat de vento-xwh
Link către comentariu

• 2 weeks later...

unde as putea gasi si eu boxele acelea din bord si cam cat mar costa cele originale?multumesc

Link către comentariu

Are cineva o poza cu dif din usa originale .In partea spate m-ar interesa.

Link către comentariu

Salut

Am si eu o intrebare unde se aude mai bine (din punct de vedere al sunetului) sa pun boxe in usile spate sau in spate in "polita" aceea de la porbagaj?

Modificat de v@sy
Link către comentariu

daca pui in polita sunetul va fi mai frumos, deoarece face incinta portbagajul, dar boxele vor sta la urechile pasagerilor si va fi deranjant.

Link către comentariu

oare de ce fiecare obiect este gandit sa aiba locul lui?

Link către comentariu

Salut

Am si eu o intrebare unde se mai bine (din punct de vedere al sunetului) sa pun boxe in usile spate sau in spate in "polita" aceea de la porbagaj?

Oare unde fac unii gramatica, din punct de vedere gramatical ?

Link către comentariu

Deoarece am cumparat un player mai bun, acuma m-am hotarat sa inlocuiesc difuzoarele fata cu un sistem de difuzoare decent. As dorii sa le prind in inele mdf dar habar nu am cum se pun aceste inele.

Link către comentariu

Uite masina lui Alexbanu, care e un Polo6n2, dar care are usile foarte asemanatoare cu Golful3.

In rest alte MK3 facute pt. SQ nu am mai vazut, banuiesc ca din cauza usilor foarte proaste care au gauri foarte mari si nu poti prinde diful de tabla. :(

Link către comentariu

Gata am inteles se pune intre fata de usa si tabla, mai ramane sa masor distanta ca sa stiu cat de lat trebuie sa fie.

Link către comentariu

Te rog, fa niste poze , sa vedem si noi cum vine treaba. :rolleyes:

Link către comentariu

Promit ca o sa fac poze numai ca o sa mai dureze pana le iau.

Am gasit aici inele http://www.contactelectric.ro/inel-distanier-mdf-vw-golf-iii-165mm.html sper sa mai aiba.

P.S: Rog daca cineva poate sa dea fata de usa jos pentru ca eu prea curand nu am acces la masina ca sunt in sesiune, si sa masoare distanta dintre fata de usa si partea metalica ca sa stim cat ar trebuii sa fie grosimea inelului.

Modificat de ovidiu89
Link către comentariu

Imi cer sccz ca tot postez aici, dar m-am interesat de usile de golf 3 si va arat si voua ce sfaturi am primit.

"Salut.

Daca dai jos difuzorul, o sa vezi ca in spatele lui, deschiderea e mica.

Da jos panoul, si apoi o sa vezi ca ai un spatiu mare pe tabla interioara a usii, in partea de jos.

Spatiul se inchide cu insonorizant, la fel ca si toate spatiile din tabla interioara a usii, mai putin cea a difuzorului.

Apoi, tai o gaura cat mai mare in panou, in spatele difuzorului. Gaura din panou se uneste cu tabla prin bucati de insonorizant, practic faci un "tunel" din insonorizant intre gaura de montaj a difuzorului si tabla interioara a usii.

Ca sa nu mai fie ce sa vibreze, cauti burete cu celule inchise, subtire, si pui intre toate piesele care se ating.

SPOR la treaba. Nu am nici o poza cu asa lucrare, toate le-am facut pe viteza, dar rezultatele se simt. Cost, vreo 4 placi de Silent Coat sau STP M1."

Link către comentariu

Ideea care e: trebuie acoperit spatiul gol cu o bucata de MDF, lasata o gaura pentru difuzor, apoi se pun 2-3 inele de MDF pentru a aduce difuzorul la fata cu panoul interior. Evident se pune material insonorizant (Aluband, Dynamat, Stinger, Standardplast) si in interiorul usii si pe fata dinspre masina.

E zic ca acele poze spun totul, asa ca nu mai are rost sa filozofam ci sa trecem la treaba :icon_thumright:

Link către comentariu

Salutare din nou.. dupa ceva timp..

Am si eu o problema legata de tweetere-le din bord de la vento... cele originale s-au prajit acum ceva timp.

Acum as vrea sa le inlocuiesc.. am probat deja 2 difuzoare dar nu se potrivesc..as vrea sa stiu daca a mai schimbat cineva tweeterele..si cu ce ?

Daca s-ar putea si niste exemple : firma, marime..

Mersi anticipat.

Modificat de GabyZXZ
Link către comentariu

Eu am schimbat tweeterele cu 2 difuzoare sony explode de 10 cm.

Link către comentariu

Mersi Tavi.

Si au incaput perfect? ai facut ceva modificari ?

Link către comentariu

Da, au incaput perfect, fara nici o modificare. A trebuit doar sa le aranjez in asa fel incat urechile alea ale difuzoarelor (cele 4 colturi unde le prinzi cu suruburi) sa nu acopere gaurile unde intra piciorusele plaselor (capacelor).

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!