Jump to content

Difuzoare Golf3/Vento

tune
 Share

Postare recomandată

multumesc mult de ajutor, mi-a prins bine sfatul/ideea ,am sa ma apuc de treaba luni dimineata ! ms inca o data

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DEY_tm

53

• taz21

52

• phun

42

• sonnic53

35

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salut, primul meu post pe acest forum, aveti mila :D Am achizitionat de curand un Golf 3 si vreau sa lucrez putin la partea de sunet. Are casetofonul stock "alfa", 2 difuri pe bord tot stock si spatii pentru boxe in toate cele 4 usi. Vreau sa fac o investitie in privinta sonorizarii dar nu va pot spune deocamdata un buget in care m-as putea incadra. Nu prea ma pricep in domeniul asta dar imi place sunetul cat mai clar si din cate am citit pe internet am ajuns la concluzia ca vreau ceva intre sq si spl daca pot sa zic asa :))

Acum nu stiu daca ce vreau eu sa fac, se si poate. Si anume: sa cumpar acest cd/mp3 player si deocamdata un sistem de difuzoare pe 2 cai (niciodata n-am stiut daca aceste sisteme sunt de fapt doua difuri doua twittere in pachet sau sistemul e format doar dintr-o boxa si un twitter, la banii astia ar trebui sa fie prima varianta nu?)

pentru usile din fata. Acum intrebarea este: e bine ca in locul difuzoarelor stock de pe bord sa pun twitterele de la sistemul asta ? (se pot monta acolo ?) sau sa renunt la difuzoarele de pe bord si sa asez twitterele pe stalpii din fata sau langa oglinda ? (sau poate sa pastrez si difurile din bord? sunt foarte confuz, nu prea stiu ce sa fac :D)

Modificat de wazzabi
Link către comentariu

am avut ocazia sa ascult muzica si in golf 4 si in bora(defapt e aceasi masina), si mi-a placut foarte mult cum se aude cu boxe oem. se pot lua de pe un golf 4 boxele+incintele si puse in portierele noastre? eu nu am vazut niciodata o portiera de G4 desfacuta asa ca nu stiu exact cum e la interior. ma gadeam sa caut la dezmembri 4 boxe +incinte si sa pun la mine

Link către comentariu

Nu sunt la fel usile de g3 si cele de g4, s-a mai discutat despre usile g3, nu avantajeaza deloc acest aspect (sunetul), e mai mult de munca si rezultatele nu sunt garantate. Daca reusesti ceva sa ne impartasesti si noua, bafta.

Link către comentariu

se gasesc de cumparat la magazinele de car audio incinte de golf4 la vreo 40 de lei 2 buc. eu am luat doar capacele de protectie ca astea imi lipseau si se potrivesc perfect. cred ca se potrivesc si incintele, dar vor ramane putin iesite in afara fata de panoul usii

Link către comentariu

post-39116-0-75019300-1292056354_thumb.j

Daca te referi la astea,din cate stiu eu se folosesc la golf IV daca renunti la difuzoarele OEM pt altele aftermarket,

sau daca nu ai difuzoare pe usile din spate si montezi difuzoare aftermarket fara adaptoarele alea o sa loveasca geamul in magnetul de la difuzor.(asta in cazul in care nu se folosesc difuzoare slim) ;)

Link către comentariu

o mica paranteza off topic: nu stiu daca e numa la mine, dar eu nu mai pot sa deschid pozele de pe forum. daca dau click pe poza nu se mareste.

revenind... vreau sa fac un sunet cat mai apropiat de G4, si ma gandeam la o folie, dar nu stiu ce sa pun ca nu as da bani pe Dynamat sau mai stiu eu, care costa 2 mil si iti faci 2 portiere. Ma gandeam la o folie de parchet ceva.

Apoi legat de incinte: nu stiu exact cum arata la G4. Ieri mi-a spus cineva ca cica nu ar fi incinta, ar fi numa un inel cu care prinzi boxa de tabla, si cam atat. nu are boxa o cutie inchisa in care sa stea.

Link către comentariu

eu ma refeream exact la inelele ce le-a postat ghitza86. daca tu vrei insonorizare, eu am in usi, doar pe portiunea din spatele difuzoarelor burete cofrat (cu modelul acela de cofraj de oua) si chiar are efect. se gaseste la mag de car audio sau tuning shop.

rr2gox.jpg

Link către comentariu

si nu acumuleaza apa? am vazut ca zicea fuscobal intr-un topic ca nu e bine de pus asa ceva

Link către comentariu

si nu acumuleaza apa? am vazut ca zicea fuscobal intr-un topic ca nu e bine de pus asa ceva

eu mi-am pus de mai bine de un an si nu am avut nici o problema. am mai schimbat difuzoarele de cateva ori si nici vorba de apa

Modificat de MS88NFS
Link către comentariu

Salut,

Vreau sa fac o strutzo-camila de sistem audio....

Am un subwoofer activ de la un Fiat grande punto. 100W. Am luat si mufa din masina, deci nu ar fi o problema sa il conectez, dar mufa are vreo 8 fire, din care unul nu este folosit. Are un pin pt. 12V (remote) pe care cred ca trebuie sa-l trag direct de la masina (HU cred ca are 5V pe remote), mai are un 12v continuu si un ground. Sa zicem ca pe astea le rezolv, dar mai sunt inca 4 pini pt difuzor stanga + difuzor stanga - si la fel pt difuzor dreapta. De ce are oare intrare pt doua difuzoare? Ideea e ca si difuzorul are 4 fire legate la el. Sa aiba oare doua bobine?...

Am pus mai jos schema firelor din mufa.

1 3 4 5 7

+------+----+

|0 0 0 | 0 0 |

|0 +---+ 0 0 |

+--+---+----+

2 6 8

1. Remote 12V+ switched (grey)

2. Continuous 12V+ (red/white)

3. Ground (-) (black)

4. not connected

5. Speaker right - (blue/black)

6. Speaker right + (blue/red)

7. Speaker left - (orange/black)

8. Speaker left + (red/grey)

Ma poate ajuta cineva cu conectarea lui la HU? Eu am un Alpine IDA X-301. Exista vreun adaptor de la RCA din spatele HU la ...ceva sa pot conecta la mufa aceea?

Si inca ceva. HU scoate low level sau high? Si in sub activ ce trebuie sa intre?

Multumesc.

post-68562-0-85655000-1292674803_thumb.j

post-68562-0-67835700-1292674815_thumb.j

post-68562-0-76433700-1292674825_thumb.j

Link către comentariu

Hu scoate High pe firele pt difuzoare , si Low pe Rca-uri la Hu aftermarket, la alea originale bmw, audi etc au mufe in spate cu semnal stanga ,dreapta , remote (astea le vezi pe schema de instalare de pe Hu)

La tine la sub ala ce l-ai dat jos cred ca ia semnal de pe difuzoare (high imput) stanga spate verde / verde negru , dr spate violet /violet negru

Link către comentariu

De pe site-ul asta am luat pozele... http://www.forum-auto.com/marques/fiat/sujet1154.htm

Nu prea inteleg ce face baiatu asta aici, dar banuiesc ca ai dreptate...se pare ca dubleaza cu clipsurile alea firele de difuzoare si le duce pana in sub. Din cate inteleg el si-a cumparat sub-ul separat si si-l instaleaza singur. Se poate observa schema pe spatele HU.

Asa sa fie oare?

Link către comentariu

astazi miam cumparat un nou subwoofer si o statie . insa nu pot sa scot tot sunetu din subwoofer . poate mult mai mult. .. insa nu prea ma descurc cred sa folosesc statia asta:| ... putin ajutor . cum sa las butoanele la statie...

statia este un mac mp8000 . specificatii amplificator pe 2 canale

putere RMS (4 ohm) DIN 45 324, 14,4V

stereo: 2 x 150 W

in punte: 1 x 400 W

putere maxima: 2 x 400 W (1 x 1000 W)

stabil in 2 ohmi (2 x 500 W RMS)

filtru trece-jos variabil 50 - 250Hz (12dB)

filtru trece-sus variabil 40 - 500 Hz (12dB)

bass boost variabil 0 ... 12 dB la 45 Hz

selector mod functionare 2/1 canale

circuit de protectie la scurtcircuit

LED verde / rosu de avertizare

dimensiuni: 358 x 59 x 226 mm

subwooferul este ( o cutie cu 2 difuzoare Extreme ) destul de puternice. deci in spate la cutie am 2 plusuri . 2 minusuri.

acum am vazut ca pe statie... scrie si mono si stereo.

am vazut ca la alea 2 iesiri are o linie de la minus de la unu plus de la una si face punte .

in rest statia mai are ceva setari... hpf care al tin la minim . lpf. gain.. si inca ceva... cum ar fi mai bine sa leg statia de sub . la abmele difuzoare ?sau cum ?. si pe ce mod sa o tin mono sau sterio ? ,,, mersi

nu mai retin cum e l mine acum insa nus multumit deloc de cum da in el ..

post-60828-0-15939000-1293227865_thumb.j

Modificat de sonnic53
Link către comentariu

sa facut dimineata si inca nici un raspuns ;d ma duc sa mai invart eu firele pe acolo sa vad ce mai iese...

mam dus la masina si am incercat niste combinatii....

si am vazut ca cel mai bine si tare se aude asa :

statia data pe mono.

ambele plusuri de la subwoofer leam pus la plusu de la un canal

ambele minusuri de la subwoofer leam pus la minusu de la celalalt canal.

ceva de genu in punte.

acum vad ca se aude mai bine. daca am gresit cu ceva rog corectare. mersi

Modificat de sonnic53
Link către comentariu

Inainte de toate, trebuie sa stii ce impedanta au cele 2 difuzoare din incinta. Daca sunt pe 2 ohmi atunci o sa arzi amplificatorul. Daca sunt pe 4 ohmi, atunci e ok.

in rest statia mai are ceva setari... hpf care al tin la minim . lpf. gain.. si inca ceva... cum ar fi mai bine sa leg statia de sub . la abmele difuzoare ?sau cum ?. si pe ce mod sa o tin mono sau sterio ? ,,, mersi

HPF = high pass filter (trece sus)

LPF= low pass filter (trece jos)

Teoretic, cu cat dai mai mult HPF spre maxim cu atat tai mai mult din bass-ul cel mai de jos.

Cu cat dai LPF mai spre maxim, cu atat tai mai mult din mid-bass, deci difuzoarele se vor putea "concentra" mai bine pe frecventele foarte joase.

Modificat de GTI_85
Link către comentariu

Apelez la ajutorul colegilor care si-au inlocuit difuzoarele originale cu rugamintea de a ma ajuta cu procurarea a 2 difuzoare originale din usi si 4 site originale care se monteaza peste difuzoarele din usi.

Modificat de liviu_petrasc
Link către comentariu

pentru GTI_85 banuesc ca sunt pe 4 ohmi difuzoare ...daca erau pe 2 omi si le lasam fiecare pe canale diferite ar trebui sa dea tare statia in ele. pentru ca am vazut ca da 500 pe canal la 2 ohmi .. deci eu zic cas pe 4 . si am pus ambele plusuri de la difuri pe un plus de la un canal si de la celalalt canal am luat minusu cu ambele minusuri de la difuri. HPF lam dat la minim. LPF la maxim . volumu in statie cat sa simt ca tremura plamanii in mine ;)) . mersi de info . sper sa nu fi gresit cu ceva.

Link către comentariu

o intrebare am si eu ... vreau sa montez difuzoare in usile fata la golf 3. Am inteles ca sunt ceva dificultati la instalare pentru ca se monteaza pe fata de usa si nu pe tabla, este nevoie de inele MDF nu ? a mai montat cineva ? astept sfaturi

Link către comentariu

Eu am pus difuzoare in usile din fata. Insa eu nu am avut buzunare cu loc pentru boxe si a trebuit sa cumpar unele. In rest nici o problema, adica am luat difuzoare de 16,5- 17, am tras fir pana in usa, le-am prins in buzunar cu niste suruburi si gata.

Link către comentariu

pai da, dar difuzoarele fiind prinse direct pe fata de usa nu vibreaza toata usa si se aude nasol ?

Link către comentariu

Nu...la toate golfurile care le-am vazut nu facea urat. In principiu fata de usa e prinsa fix si nu tremura la bass. Doar daca ai surubelnite sau ceva in buzunare o sa iti faca urat, daca se ating intre ele...in rest totul e ok.

Link către comentariu

am inteles, merci mult de sfat, urmeaza sa montez niste difuzoare ... probabil pe viitor o sa fac si o insonorizare ceva

Link către comentariu

Parerea mea e ca e necesar sa pui inele de mdf si sa insonorizezi usile.

Golfurile noastre au unul dintre cele mai proaste sisteme audio din cauza incintelor (=usile). Orice dif pui in fata va suna prost, daca il prinzi de fata de la usa, cum e din fabrica. Plus ca folia ce separa compartimentele nu lasa difuzorul "sa respire" in interiorul incintei, deci se atenueaza o banda destul de larga de frecvente pe care el le-ar fi putut reproduce intr-o usa "serioasa".

Link către comentariu

tu ai facut vreo modificare in acest sens ? chiar sunt curios cum suna un difuzor prins pe fata de usa ... Cum ai prins difuzoarele la tine in usile din fata ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!