Jump to content

Difuzoare Golf3/Vento

tune
 Share

Postare recomandată

Am incercat si am aliniat mufa dupa santurile acelea de pe ea, dar nu reusesc sa o infiletez pentru ca se roteste si mansonu de cauciuc .

V@sy nu am inteles prea bine la ce te referi :D .

Tot legat de cabluri in poza se vad si 4 cabluri verzi ,2 sunt rca-uri dar celalalte 2 cabluri la ce folosesc ? (dezamagirea cea mai mare e ca le-am verificat continuitatea si sub bancheta spate au fost taiate toate patru :D , sunt curios de cate surprize o sa mai am parte).

Modificat de ovidiup
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• DEY_tm

53

• taz21

52

• phun

42

• sonnic53

35

Top Posters In This Topic

Posted Images

Boxele mele din spate au venit cu cabluri la pachet...nu am avut nevoie de cablurile masinii,care nici nu cred ca le aveam oricum...

Link către comentariu

eu zic ca BYZ are dreptate.din cate se vede in poza mufa a intrat inauntru in stalp..inseamna ca are piciorusele dinspate rupte (o mai fi fost desfacuta de cineva).numai asa o poti pune la loc desfacand plasticele eu asa am patit si am dat alea jos.

plusu permanent il poti lua direct de la baterie asa e cel mai bine si va trebui sal legi de firul rosu din mufa iar dac nu va functiona va trebui sal legi si pe cel galben de plus impreuna cu cel rosu.acele RCA-uri au fost puse de fostu proprietar si ii foloseau lui la amplificator si ce o mai fi avut el pe acolo si de lene ca sa desfaca iarasi toate plasticele ca se la ia cand a vanduto lea taiat capetele de sub bancheta ca sa nu ti le lase nici tie:(.om rau:( deci ar trebui sa ti le scoti de acolo ca nuti folosesc la nimic.bafta

Modificat de claus_tazz
Link către comentariu

Eu am patit aceasi treaba ca si ovidiup si am dat plasticele jos ca sa rezolv problema.Nu am mai zis nimic ca sa nu ma fac de bafta ca exista si o rezolvare mai simpla :( .

Link către comentariu

am loc pentru dif din usile din spate dar nu sunt difuzoare si nici nu e decupat panoul in interior sa incapa difuzorul. am vreo sansa sa fie trase firele pana in usa sau macar pana la stalp?

si inca ceva: difuzoarele de inalte din bord sunt legate in paralel cu cele din usile din fata? au impedanta mai mare sau cd-playerele de masina au impedanta de iesire 2 ohmi? intreb ca sa stiu cum sa leg de difuzoarele de sub luneta difuzoarele pe care vreau sa le pun in usile din spate (serie sau paralel).

Link către comentariu

Nu cred ca sunt trase firele,si la mine era loc(nu era decupat panoul)si am tras eu firele+decupat.Si da difuzoarele din bord sunt legate direct cu cele din usile din fata,deci in mufa mai sunt 2 locuri libere exact cat sa iti pui in spate!

Link către comentariu

A incercat cineva sa-si antifoneze usile la golf ? Observ cu stupoare ca mai multa putere nu face sa se auda mai bine ci dimpotriva aduce dupa sine vibratii nedorite ale usilor. Din ce-am citit prin posturile lui Fuscobal am inteles ca ar trebui insonorizate usile inainte de a pune ceva mai bun in locul difuzoarelor oem.

Link către comentariu

cineva pasionat de muzica mi-a recomandat kiturile de usa de la dynamat.

Link către comentariu

Uite masina lui Alexbanu, care e un Polo6n2, dar care are usile foarte asemanatoare cu Golful3.

In rest alte MK3 facute pt. SQ nu am mai vazut, banuiesc ca din cauza usilor foarte proaste care au gauri foarte mari si nu poti prinde diful de tabla. :(

Link către comentariu

Si la mine odata cu schimbarea boxelor OEM cu unele de 17 pe fata mi-a adus o vibratie urata la usa...trebuie antifonat neaparat.

Link către comentariu

Ai idee cam ce greutate se pune pe masina in urma insonorizarii ? Am inteles ca placile alea sunt destul de grele... Oricum, m-as apuca si eu de-o treaba...am mai construit boxe hi-fi pentru home, dar asta ar fi o noua provocare.

Link către comentariu

Nu am nici cea mai vaga idee cam cu cat se ingreuneaza masina in urma antifonarii...

Link către comentariu

Nu cred ca sunt trase firele,si la mine era loc(nu era decupat panoul)si am tras eu firele+decupat.Si da difuzoarele din bord sunt legate direct cu cele din usile din fata,deci in mufa mai sunt 2 locuri libere exact cat sa iti pui in spate!

asa nu vor fii toate difuzoarele (usi +bord) pe o singura iesire legate in paralel? deci la fiecare difuzor in paralel impedanta se injumatateste (ajunge la 1 ohm) asta inseamna suprasolicitarea CI finale si in consecinta arderea lor.

cred totusi ca cele de sub luneta o sa le amplific separat iar firelel ce au fost la ele le pun in usile din spate

Link către comentariu

Am si eu o intrebare mi-au murit difuzoarele din bord si vreau sa imi pun ceva mai bun am gasit ceva de la MNC si de la SAL care s-ar potrivi pe bord dar nu stiu care ar fi mai bune ca si calitate ca si pret sunt la fel. Sau voi ce imi recomandati sa renunt la cele din bord si sa-pi pun in usile din fata?

In spate am pe plafonul de la portbagaj 2 difuzoare de la sony "xplode" rotunde de 17' dar nu sunt multumit nici de ele si vreau sa pun si acolo ceva mai mari ovale sau rotunde cred dar si acolo la fel nu stiu ce sa aleg dintre MNC si SAL.

Daca aveti careva pareri sunt bine venite.

Specific ca am un CD player JVC de 4x50.

Link către comentariu

nu cumpara MNC sau SAL. Am avut 2 difuzoare SAL pe fata acum 2 ani... nu imi permiteam sa dau banii si nici nu stiam ca Sony sunt mai ieftine. Le-am cumparat cu 50 de lei bucata si sunetul produs de ele era ceva de genu ... atunci cand mananci fasole multa si eliberezi gazele pe evacuare :)), ca sa nu vorbesc urat.

Baraiau chiar cu bass-ul dat la -10. Am cumparat Sony la 90 de lei setul de 2 bucati de 17 CM parca, le-am bagat in usi. Vin cu tot cu cabluri. Crede-ma le am de 1 an si ceva si daca opresc boxele din spate si subwoofer-ul se aud frumos. Nu scot bass ca nu sunt facute pentru asta dar se aud al naibii de bine si de clar, placut. Acum vad ca sunt 118,70 lei dar daca e sa cauti mai mult pe net le gasesti si mai ieftin.

Poti incerca chiar si JVC, sunt mai ieftine : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JVC/CS-V626/

Incearca sa nu cumperi difuzoare de 13 pentru bord. Anuleaza-le pe cele 2 din bord si ai terminat povestea. Doar daca vrei sa cumperi niste tweetere originale dar nu cred ca mai e nevoie.

Bafta !

Modificat de untouchablle
Link către comentariu

Pai si eu in spate am pe plafon Sony de 17' care initial le-am avut in usile din fata dar baraiau de numa(usile) dar acuma vreau sa le pun din nou in usi si sa pun pe plafon ceva mai puternic pt un bass mai bun pt ca nu vreau sa imi pun tub de bass. si nu stiu ce sa-mi iau mai ales ca la noi in Mures nu sunt numai vreo 2-3 magazine de sonorizari unde am gasit SAL si MNC care mi sau parut mie cat de cat bune fata de cele din hipermarketuri.

Link către comentariu

Dai bass-ul prea tare de asta baraie usile. Nu are rost sa vorbesc de acele insonorizari pentru ca te costa o groaza de bani. Metoda ieftina daca vrei bass. Cumperi boxe ovale 16x23 de cm, de o putere mai mica, 60 W, ca sa poata cd-playeru sa scoata pe ele. In cazul in care au o putere mare o sa te trezesti ca baraie, se aud prea incet. Eu sunt patit si tocmai de asta mi-am luat sub. AM dat 400 de lei pe difuzoare ovale si baraiau. Am crezut ca sunt proaste, am aruncat vina pe vanzator dar de fapt eu eram ala al prost :).

Deci fa-i asa :P.

Cumpara difuzoare 16x23, punele pe spate si cele de 17 baga-le in usi. Dai bass-ul la 0 daca ai intre -10 si +10 si o sa vezi cum se aude. Alternativ daca o sa ai 4 boxe setezi din fading sa scoata mai mult pe spate si atunci poti da si bass-ul mai tare.

Nu incerca SAL ti-am zis, nu are rost sa arunci banii. Cauta pe beloud, domo, altex sau alte magazine care vand difuzoare auto.

Salut si bafta !

Modificat de untouchablle
Link către comentariu

k ms de parere MNC pe care l-am gasit este la 160 de lei ovale.Si pana acuma aveam fade pe spate mai tare si nu baraiau numa de la vol 30 in sus pana acolo mergeau ok.

Am sa mai caut si in alte magazine sa vad daca voi gasi ceva.oricum nu vreau sa dau pera multi bani pe ele.nu merita

Link către comentariu

Cumperi boxe ovale 16x23 de cm, de o putere mai mica, 60 W, ca sa poata cd-playeru sa scoata pe ele. In cazul in care au o putere mare o sa te trezesti ca baraie, se aud prea incet.

Oricum nu gasesti la bani putini difuzoare de 60W rms (poate 20-30 reali). Degeaba scrie pe ele, ca n-au poate nici jumatate. Pentru mai multa presiune acustica (SPL = sound pressure level = cat de tare se aude) iti trebuie difuzoare de sensibilitate mare (cat mai multi dB) iar puterea poate fi mica. Un difuzor cu SPL de 95dB va scoate aceeasi galagie la 32W ca unul de 200W dar de 87dB. Deci tineti cont ca puterea nu va ajuta la absolut nimic daca difuzorul nu are sensibilitate. Se va auzi incet chiar daca pompati putere maxima in ele.

Cand cumparati difuzoare, cautati parametrii astia (SPL, W, dar si raspunsul in frecventa (de la 60Hz in sus)), pentru ca sunt foarte importanti. Difuzoarele care nu au specificatiile astea minime sunt "la pamant". Un difuzor serios trebuie sa prezinte nu mai putin de 17 parametri (Thiele/Small) dar asta se intampla doar la cele Hi-Fi si Hi-End. Deci de la bune in sus.

Atasez un fisier care vă va da o idee asupra notiunii de SPL in raport cu puterea debitata intr-un difuzor.....

SPL.doc

Modificat de GTI_85
Link către comentariu

Poti sa imi dau o parere despre un model care ar fi ok sa mi-l cumpar?pt ca nu am nici o idee .mam dezorientat si mai tare

Link către comentariu

Piata se schimba permanent, deci nu stiu ce model sa alegi. Tu trebuie sa le cauti pe baza unor principii corecte. Nu e asa mare lucru sa te uiti la specificatii. La urma urmei , era vorba cuiva pe un forum : "atata dai, jumate face, de un sfert merge"

-dB - minim 90,

-Watti- chiar nu conteaza pentru ca la bani putini toate-s aproape la fel (cu diferente prea mici) - oricum playerul tau nu va scoate curat mai mult de 15w/ difuzor

-sa aiba raspuns in frecventa 60hz-22khz (in realitate poate vei avea intr-un caz fericit 80hz-20khz) - dupa cum spuneam, doar producatorii seriosi respecta cifrele astea (bas-ul pe care-l dai pe plus din player este la 100Hz, deci oricum ceea ce e sub 100 prea putin o sa conteze)

- sub 60-80Hz doar cu niste dufuzoare serioase o sa poti scoate sau cu un subwoofer (deci investitie mare)

Eu o sa-mi iau niste difuzoare din astea desi nici astea nu vor face treaba prea buna (fata de niste difuzoare serioase sunt slabe, dar isi vor face treaba mai bine decat niste chinezarii = SAL si MNC). Insonorizarea macar partiala a usilor va aduce un plus sunetului. Cu usile insonorizate, chiar si difurile de 2 lei vor suna mai bine. Decat sa tot schimbati difuzoarele, sa bagati bani in 2 seturi (in usi + ovale in spate) si eventual sa va cumparati altele din cauza ca nu veti fi multumiti....mai degraba luati un singur set pe 2 cai cat de cat mai ok si puneti la punct si usile si rezultatul va fi garantat mai bun.

Decat 6 pocnitori mai bine 2 difuzoare bunicele.

Modificat de GTI_85
Link către comentariu

Va salut, daca aveti placerea imi puteti spune si mie va rog ce impedanta au tweeterele din bord pentru ca vreau sa pun niste difuzoare pe 16,5 cm care au 8 ohmi si cd-playerul pe maxim 8 ohmi accepta, as vrea sa le pun pentru ca le-am avut pe fosta si se aud mai bine fata de cele care sunt acum pe ea (10cm..) ,problema e sa nu fac vreo minune cu impedantele astea:(

Link către comentariu

tweeterele originale (cele care au diametru 3-4cm si sunt incorporate intr-un capac de palstic) au 4.5 ohmi.

Oricum, sunt legate in paralel (tweeterul cu difuzoarele din usa) asa ca daca inlocuiesti diful din usa, sa nu pui mai putin de 4ohmi....mai mult poti, oricat, dar se va auzi mai incet pe 8ohmi.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Va salut! Am si eu o problema cu montatul unor boxe pe un mk3 in 2 usi si nu stie nimeni sa ma ajute asa ca apelez la voi. Vreau sa-mi cumpar un set de boxe sa le schimb pe cele de pe fata si m-am gandit la un set de 2 boxe medii sau midbass, 2 tweetere si 2 filtre sau crossovere(si aici este problema).

Nu stiu exact care e diferenta dintre filtre si crossovere si nu gasesc raspunsul pe nicaieri. La mk3 firele pleaca din cd player L/R catre tweeterele din bord(cu un crossover incorporat din cate am inteles) si apoi merg mai departe catre boxele din usi(probabil stiati asta deja). Deci, mie unul, mi se pare destul de logic sa montez un filtru pe fir chiar langa tweetere(e loc destul) sa intru cu firele de la cd player in filtru si sa ies pe inalte in tweeter si pe medii\bass in boxele din usi. Problema e ca nu gasesc nici un set care sa mentioneze faptul ca vin cu filtre. Ce m-ar cam interesa ar fi Coustic CS 652(care il gasesc in descrieri cu *include crossover) sau geva in genul asta la pretul de 200, hai 250 ron maxim.

Momentan sunt blocat... Nu stiu daca acel crossover inclus ma ajuta in sensul in care am eu nevoie si nici nu gasesc un set care sa pretinda ca ar venii cu filtre.

Link către comentariu

Salut, bun venit pe forum ! :)

Deci, crossover = filtru , deci acelasi lucru. Acum sa o luam cu inceputul: sistemul de pe masina e un sistem pe 2 cai, deci tweeter si mid-bas. Tweeterul e filtrat cu un condensator, deci ala e "tot filtrul". Pe tweeter nu intra decat frecventele de la 2-3KHz in sus, iar pe cel din usa restu`. Oricum, cel din usa nu cred ca poate sa urce prea mult in frecventa, asa ca ar fi o explicatie pentru faptul ca nemtii nu i-au pus nici un filtru. Deci sa nu cumperi coaxiale ci sistem pe 2 componente, cel mai bine cu filtre/crossovere incluse, altfel va trebui sa le cumperi separat (costa ceva, nu`s "pe nimica") sau sa ti le construiesti tu, ceea ce e mai greu.

Amplasarea filtrului poti s-o faci unde doresti tu, atata timp cat respecti conexiunile.

Si inca o chestie, ca sa nu fi surprins ca tot prost o sa se auda:

Orice difuzor de bas (mid-bas in cazul asta) are un anumit raspuns in frecventa. In momentul in care tu il pui intr-o incinta el poate sa coboare mai jos in frecventa decat ar putea fara incinta. Usa fiind o incinta, face acest lucru. Dar problema e ca spatiul din usa, la golf 3, e un spatiu INFIM, are maxim 1 Litru volum, din cauza foliei din spate ce izoleaza umezeala. Atata timp cat volumul ala va ramane asa mic, orice difuzor ai pune acolo o sa sune nasol, indiferent cati bani ai baga in el. Deci ar trebui sa incepi cu marirea volumului din spatele difuzorului, dar totusi sa izolezi cumva usa ca sa nu ai probleme cu umezeala. Ideal ar fi sa iti faci macar niste inele de rigidizare din MDF (gasesti de cumparat, pe anunturi).

Modificat de GTI_85
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!