Jump to content

OII RS TDI - avion fara aripi!

KopiluTDI

Postare recomandată

Pentru RS TFSI, acceleratia de la 0 la 100km/h este 7.3 sec, iar pentru RS TDI 8.5 sec. In realitate, cifrele sunt ceva mai mici, adica in jur de 7 sec pentru TFSI si undeva imediat sub 8 sec pentru TDI. In principiu, cu cateva exceptii, valorile reale, fata de cele declarate, sunt mai mari la masinile normal aspirate si mai mici la cele supraalimentate. Asta pentru ca producatorul da o valoare calculata, si nu neaparat testata, sau o combinatie intre cele doua, iar cuplul face diferenta la acceleratie, asta daca e pus in valoare si de o transmisie buna, cu rapoarte eficiente. Diferenta de o secunda e semnificativa, dar nu intr-atat incat sa scoata in evidenta o carenta prea mare. Insa parerea mea proprie si personala e ca ar fi trebuit sa existe o distinctie intre cele 2 motorizari, macar si la nivelul unui D adaugat langa RS, nu pentru ca varianta diesel ar fi mai slaba, ci mai mult pentru imagine, ca sa nu se creeze unele confuzii (cineva ar putea crede ca proprietarul si-a montat kit de caroserie si badge-uri RS pe o Octavia 2 diesel si ar putea stramba din nas).

Link către comentariu
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• KopiluTDI

18

• Ice_2k

4

• NetFlow

4

• spyddy

4

cutia intradevar are rapoarte foarte scurte - urca repede.....!!

din cauza asta ma oftic si eu - imi doream foarte mult sa existe o diferenta cat de mica, oficiala intre TFSI si TDI dar nu este deci trebuie sa o faca fiecare asa cum considara el si daca considera! eu mi-am gasit solutia cea mai convenabila si exelenta dar va mai dura putin pana o voi avea in practica!

nu va mai stresati cu secundele ca nu mai conteaza conteaza ca "masina nu isi merita sigla skoda" (in sensul bun) - nu iti poti inchipui ca este skoda!

nu vreau sa jignesc pe nimeni dar am fost la o secunda de a da banii pe un passat si acum cand a venit masina am realizat diferenta enorma la aceasi bani!

Modificat de KopiluTDI
Link către comentariu

BogdanC .. cine stie ce e RS de la Skoda, fie el Fabia sau Octi.. nu cred ca poate avea impresii din astea, poate doar un necunoscator / un mare carcotash anti Skoda. Nu prea inteleg eu exact cu ce e mai deosebit motorul asta fata de cel de 140 CP (la cuplu inca 30 NM si la cai tot) .. dar sa revenim la masina omului : un G5 GT 170 CP 4 usi e mai scump cu putin decat un GTI si aproximativ la fel ca RS TDI - asadar cele 2 modele isi impart piata, daca mai pui ca Octi are un portbagaj cat o garsoniera confort 3 ;) si are un design mai cuminte dar ptr cunoscatori ;) cred ca O RS TDI va merge preponderent la familii - unde barbatul mai are si iesiri sportive uneori, sau la tineri cu planuri de familie mai apropiate dar care vor senzatii tari .. si G5 la tineri, inca burlaci si care vor un GTI dar ii inspaimanta consumul unui TFSI (daca gresesc, scuzele mele .. profiler trerbuia sa ma fac ;))!

Pe final, RS TDI mi se pare cea mai buna oferta pe care ti-o poate oferi o sportiva, cu un motor f performant, spatiu imens si calitatea VAG .. asadar Kopilu, multe K de KM cu "copilul :P" fara nici 1 incident !

Link către comentariu

multumesc mult!

"copilul" inca nu este si nici nu stiu cand o sa fie - cand va fi sanatos sa fie - om vedea ce o sa conduca!

mii de km pana o sa apara superbul ala nou ca i-am pus un gand rau ca mi sa pus pata si pe DSG, poate pana atunci ma mai linistesc!

te astept joi daca vrei sa vii si iti face placere!

Link către comentariu

Kopilu ... ma refeream la "copilul" de RS TDI ;), nu la unul efectiv/real/bebe ;) - oferta ptr joi suna "criminal" de bine, vorba aia "it`s an offer you can`t refuse" : RS TDI, R32, GTI-uri si poate vine Andrei RS4 .. am sa leshin p`acolo ;)!

cu respecte, ne auzim pe joi !

Link către comentariu

Diferenta e ca golf e o ideea mai "slab" ca si greutate si se poate pune dsg.. Asa ca cei care vor best bang for the buck vor lua skoda rs si cine vrea ceva mai mult va lua golf. In acceasi idee cine are nevoie de portbagaj singura optiune e skoda, pt ca passat e mult mai greu.

Edit: Passat in schimb e alta clasa, alta imagine, alte optiuni, alte standarde, alte preturi. Nu se poate compara cu octavia decat decat ca si pret similar, in rest e altceva.

Edit2: Zicea cineva ca secundele de la 0 la 100km/h oficiale sunt mai mari decat cele reale. Parerea mea ca nu e asa. Ele sunt chiar optimiste.. in general e greu sa scoti ce e in carte. Cum zicea si cineva mai sus trebuie luam in considerare viteza reala a masinii si nu cea ce indica pe bord.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

De curiozitate, chiar nu exista nici o diferenta la badge-uri/esapament/etc. intre cele doua modele RS?

De exemplu, eu nu am badge-ul cu TDI, dar imi pot da seama oricand pe strada cand vad un "tractoras", datorita celor doua guri de esapament care ies din toba finala la TDI, spre deosebire de varianta pe benzina care are doar una...

Link către comentariu
cu riscul de a ma repeta - nu ma iau de ce scrie ma iau dupa ce am simtit de cand am luat-o!

excuse me but have you lost your mind? cum sa zici asa ceva? pun pariu ca e prima ta masina diesel si cuplu te inseala foarte mult...sa te dai cu mihaila el are 130+soft (stage normal nici high nici race) si are vreo 160cp...daca-l bati sa te consideri fericit :P

Link către comentariu
excuse me but have you lost your mind? cum sa zici asa ceva? pun pariu ca e prima ta masina diesel si cuplu te inseala foarte mult...sa te dai cu mihaila el are 130+soft (stage normal nici high nici race) si are vreo 160cp...daca-l bati sa te consideri fericit :)

ok!

intrebal pe Voinea si ai sa constati ca m-am saturat de 1.9 144CP/3700 (poate chiar 150/4400) si cuplu 350 (stage1, masurate binentele nu de la mine ca sa zici iar ca aberez)!

dupa stage 1 ar fi trebuit sa creasca la 140CP si 310 dar surpriza......a fost mai mult!

adica merg cu una care are acelasi cuplu si cand o iau pe asta constat ca este diferenta foarte mare - normal ca spun asa!

Link către comentariu

Bucura-te de masina. Daca diesel e pe placul tau si ceea ce ai zis cu fum e corect, parerea mea ca ai o masina excelenta. Lasa liniutele.. e pacat sa nu te bucuri de ea si sa te gandesti doar la "in cat timp scoate suta". Iti arata un Renault 5 care iti da 3 sate, ce demonstreaza asta? Nimic. Ai o masina de familie cu iz sportiv foarte reusita care nu consuma extrem de mult si peste toate nu scoate nici fum si nici nu e zgomotoasa. Nice deal.

Link către comentariu

:D :D te rog mult nu ii zi de renault 5 de fata cu zGb ca are el o pasiune pt masinile astea.

acum, ONTOPIC.. prea marfa masina. lasa incolo de 1-2 secunde. oricum nu pt asta e un FUN masina aia ;)

Modificat de Bogdan_wrc
Link către comentariu

Damn, zilele astea toata lumea are cuplu mai mare ca masinutza mea :D . Insa pina la urma au intuit corect multi pe aici. Nu cit scoate la suta e asa important ci cit de bine te simti in masina, ce iti place la ea si cum iti place sa o conduci. Eu unul cind aud motorul nu imi mai pasa de nimic, nici ca nu are 400 CP, nici cuplu 400 :D

E bine ca ai ce ai, bucura-te de ea si poate o vad miine daca ajung ( si ajungi si tu :-)

Modificat de nae
Link către comentariu
nadir@boosted.ro

super .... m-am indragostiti cand am vazut-o

e prea frumoasa :hainoroc:) si e si diesel ;:lol:

sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi km fara incidente !

Link către comentariu

aseara conjunctura a generat o *** cu cronometru.

cu exceptia schimbului din a doua in a treia (nu mi-a iesit repede) cronometrul a inregistrat la 105km/h (cu aproximatie) 7,5s - am ramas tampit si dupa discutiile cu voi nici nu mai credeam ca o sa iasa aproape de 7s-100km/h (reali). masina are o eroare de -5% adica 105 este 100km/h reali!

nu am vrut sa incerc asta acum - motorul inca nu si-a intrat in normal este protejat deabia am 1700km si pana pe la 4000 - 5000km mai este ceva.

am avut un plin facut de la OMV Sprint D. si vreau sa va zic ca nu este buna deloc (in buc. daca ma dadeam putin la masina imediat se aprindea filtrul de particule si nu mai reuseam sa il sting decat daca ieseam din buc. (5-10 minute mers minim 60km/h). a urmat alimentare iar si de data asta am pus de la rompetrol e4 - marfa - toata ziua mergi mai mult decat sportiv si filtrul nu mai se aprinde. concluzia este ca cea de la omv nu merge cel putin in motorul meu...... :D !

Modificat de KopiluTDI
Link către comentariu

felicitari pt masina, este superba

ai dreptate cu motorina, si eu am probleme cu Sprint diesel, masina nu merge asa frumos

Link către comentariu

dupa ce am bagat de la rompetrol aveam impresia ca toarce si trage altfel masina - cred ca nu ma insel!

Link către comentariu

:blink: OMV Sprint Diesel – acum

Modificat de Rapier
Link către comentariu

omv clar nu se ridica la nivelul a ceea ce spun ei in reclama!

astazi de dimineata am pus de la agip si iaca ca imediat a inceput sa imi stea turata - semne de supraplin a filtrului! :lol:

Link către comentariu

intradevar se pare ca este foarte sensibila, poate si celelalte sunt dar observam mult mai greu!

ai vrea tu sa facem schimb - sper ca la asta sa discutam nu mai devreme de 2 ani :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

uite un filmulet cu octavia 2 rs dar cu motorul de 2,0 tfsi:

http://www.youtube.com/watch?v=WKTVDsLV_jI&NR

sunt diferente de accelerare intre varianta pe benzina si cea diesel,unde castiga varianta tfsi,dar si de consum intr-adevar in favoarea motorului diesel :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!